Како шивати завесе на шаркама својим рукама: корак по корак фотографије и видео мастер часове

Како шивати завесе на шаркама својим рукама: корак по корак фотографије и видео мастер часове

Како шивати завесе на шаркама својим рукама: корак по корак фотографије и видео мастер часове

Пошто сами рачунају на ефикасну завесу за кухињу, почетни игличари разумно бирају једноставне моделе за дизајн и извршење, на пример завесе на шаркама (закрпе). Али њихова једноставност је варљива, а производ добијен као резултат малог рада често узнемирава своје ауторе грубим и неуједначеним преклопима. Да бисте избегли разочарење, пре него што започнете са радом, научите неколико професионалних суптилности швајања сличних завеса.

Избор материјала и врсте завеса

Завесе на петљи су савршене за унутрашњу кухињу и дневни боравак:

завесе

Завесе на петљи

завесе

Завесе на петљи

Судећи према већини фотографија, завесе на шаркама су отприлике ткане тканине, причвршћене на вијенцу помоћу специјално посечених елемената - стабљика. Немојте журити како би се шарке све у једном, које су чврсто сшиле на горњу ивицу - ова опција је погодна само за кратке карнице, које се лако уклањају и постављају. Ако имате штапић за завртање, препоручује се да притегнути дугмад или дугмад за петље.

завесе

Класична верзија завеса на патцху

Због промена боје, дужине и облика петље, завесе изгледају елегантније:

б4
б5
б6

Класични дизајн изгледа неупадљив и погоднији за украшавање кухиње у скандинавском, романтичном или еко-стилу. Међутим, можете побољшати уздржан изглед завеса, дајући им украшеност на један од следећих начина:

 • уместо уобичајених материјала - лана или памука - изабрати деликатно Органза, Жакар шарама тафт и елегантан, је такође дозвољено да се повежу различите врсте текстила и боје за базне веб и петљи;
 • облиубуите врста завеса - петље ће бити органски изгледају као класичне завесе, а на свом енглеском или француском сорти;
 • играју са обликом и дизајн застоја - они могу бити не само правоугаоног облика, али и полу-кружне, у облику дијаманта, цик-цак, и они могу украсити ресама, траке, перле, дугмад, Фринге, итд;..
 • Замислите комбинацију завеса са декоративним елементима - драперијом, ламбрекином (меко или тврдо), виси или фестон.

После тога, нико неће рећи да су завесе на шаркама досадне и несигурне - таква завршна обрада ће им омогућити да заузму достојно место у било ком модерном стилу. Сада је на малој ствари: да направите основну тканину, спајалице исправно и да их лепо повежете међу собом. Под овим условима, завесе изгледају хармонично и атрактивно.

Посебно повољне са пацовима изгледају римске завесе:

завесе

Роман блиндс

завесе

Роман блиндс

Професионални приступ - припрема елемената

Немојте узимати кројење, посматрати очи и скинути приближни број петљи. Ако желите да добијете добар резултат, пре шивења завеса на шаркама, једноставно израчунајте детаље, затим идите на њихово сечење и затим наставите на шивење. Њен алгоритам за различите типове петљи је нешто другачији, дакле, како би се помогло напорним иглама, представљамо алгоритме са фотографијама које приказују све нијансе процеса.

Како исправно израчунати димензије платна

Пре свега треба да знате раздаљину између врхова вијенца, који је, његов радни дужине (Л), висина линије виси до пода (Х) и пречника шипке (д): претерана тачност није потребно, тако да мерења могу се вршити обичан лењир или трака за мерење. На папиру, нацртајте скицу будућих завеса, које онда одредите процењује основне димензије - Висина завесе (Х), у дужини и ширини петље (Л и асоответственно).

прорачун завеса

Шема за израчунавање ширине и дужине завеса

Затим узмите калкулатор и израчунајте димензије платна:

1
 1. Да би се утврдила његова висина х, од вредности Х, одузмите 2 цм, на пример, када је вијуга изнад нивоа пода на удаљености од 2,6 м, потребна вам је завеса дужине 2,58 цм.
 2. Ширина завесе зависи од тога да ли желите да формира фолдере:
 3. Ако желите да добијете равно платно, његова ширина треба да буде једнака дужини корита Л.
 4. Ширина завесе одређује фактор сакупљања к (у зависности од жељеног степена рецаптуре, претпоставља се да је 1,2 ...). Ако се множе Л помоћу к, добијете процењену ширину завесе б.

На примљене цифре неопходно је додати 6 цм на третман шава помоћу двоструке кривине 1,5х1,5 см.

Одређивање броја и димензија петљи

Ширина петље је стандардна вредност 5 цм, а његова дужина је двострука - 10 цм. Постоје модели завесених завеса, у којима су и јастучићи склопљени у зглобове. За њих, ширину петље треба повећати на 15 цм, а дужину - до 14 цм.

Скице за одређивање ширине и дужине петљи:

скице

Скице за одређивање ширине и дужине петљи

скица

Скица петљи

Ако нису ограничени ширине завеса, која је плус или минус 20 цм за ваш ентеријер неће играти улогу, и текстил сте резултат са добром разликом, да разјасни број петљи можете ићи на једноставан начин:

 1. Случајно изаберите корак позиционирања петље један од другог из опсега од 10-18 цм (запамтите да би изабрано растојање требало бити веће од ширине петље).
локација

Локација петље

 1. Из необрезане ивице панела одвојите 3 цм до обраде шавова и на погрешној страни направите ознаку за прву петљу.
 2. Од резултирајуће тачке, одложите ширину петље, плус претходно прихваћени интервал и означите другу тачку - ово је почетак следеће петље.
 3. На исти начин направите ознаку за све петље док листа не буде завршено.
 4. Корак назад од екстремне петље од 3 цм и означите линију сечења сечива.
 5. Бројање ознака - њихов број је једнак потребном броју петљи.

У случају када је потребан мрежа са јасно дефинисаним димензијама за равномерно дистрибуирање лешева, формула се користи:

формула

Формула за завесе

Дакле, добили сте све димензије које су вам потребне за даљи рад.

Методе резања детаља завеса

Отварањем платна не би требало бити никаквих проблема: приликом сечења треба само да пратите правац удара, тако да се завеса не протеже током рада. Такође запамтите да се неке тканине своде након првог прања или пеглања, како би се ово избјегло пре него што се пресецају резани постојећи материјал, тј. Навлажите га, осушите и гурните.

За сечење чак и најједноставнијих правоугаоних петљи, препоручљиво је прво направити образац, или би, на језику професионалаца, било примамљиво. Облик такве петље изгледа као обичан правоугаоник са странама једнаком ширином и двоструком дужином. Када су упали, требате додати накнаде за обраду шавова.

образац

Одређивање ширине обрасца за петљу

петље

Методе за обраду слободних ивица плочице

Величина овог додатка за ширину зависи од броја додавања, што је, пак, одређено густином ткива:

 • Најприкладнији начин је да обрадите стране петље "три пута", али за прозирне тканине то није прикладно, јер ће централни шав видјети на предњој страни (величина дела је дефинисана као три ширине петље);
 • исто важи и за најекономичнији расхода методу ткивног "двослојни" - бочног шава додаје естетске светлосних завеса (ширина петље да се помножи са два, и додати 3 цм);
 • за транспарентно текстилне органза вали или оптимално користе метод "Четири сабирање", али материјал потрошња се обрачунава одговарајући (део има ширину од 4 пута ширине петљи у коначној форми).

За више сложених облика петље, на пример у облику кравате можда морати да изгради калуп два дијела. Сечење наступити на материјалу различитих боја или тканине остатке након резања платно, такође контролише тако да се поклопи правац предива процењени. Замахом на правом месту, стопирање своје игле - тако да ће се заштитити од кривљење медијума ткиво током сечења.

рез

Отворене петље

Главна бина - завјесе за шивење

Методе израде петљи - глуве и одвојиве

Да шијете једноделне правоугаоне петље, пратите алгоритам:

 1. Затварачи ткива преклапају на пола предње стране према унутра, повлаче се од ивице од 1,5 цм и шаре шавове, остављајући ужу страну непромијењену.
 1. Окрените производ на предњи и лагано га гризите.
 1. Окрените ивице са неравне стране петље према унутра и повежите их шивањем, по жељи, обришите ивицу крпа са контурним шавом.
б17
б18
б19

Слично томе, можемо произвести било који облик слепих затварачем картица. Што се тиче одвојивом шарке, могу бити меке или крута: прва опција се препоручује за израду завесе Велцро, док други обухвата употребу лепка и умножавање материјал погодан за завесе са дугмад или кључева.

Шипање отворених петљи меког типа не разликује се од шивења једног комада, али преко тврдих елемената морате радити мало више:

 1. Из дуплерина или нетканих тканина, исеците комад осмишљен да ојачате петљу.
доублерине

Дублерин

 1. Рез двоструко груба страна лежи на платно предформи петље, обухватити и памучна тканина смањење гвожђа и челика (памук штити основну плочу од контакта са лепком).
припрема гредице

Фабриц биллет биллет

 1. Дозволите да се зглоб хлади 20 минута и провери његову чврстоћу - неопходно је да се ивице делова не могу одвојити.

Након што сте обавили ову операцију са сваким радним предметом, добићете неопходан број ојачаних делова спремних за даљу конверзију у потпуно припремљене количине:

 1. Преклопите дупли поклопац тканине на пола (довољно сте га ојачали, а сада можете спасити неки материјал).
 2. Завршите слободне ивице са дугачке стране на 1,5 цм и шијете их.
 3. Одврните петљу, гурните га и третирајте на исти начин као у упутама за шивање меких петљи.

Након што сте направили све шарке, можете ићи у најважнију фазу - улепшавањем платна.

преглед

Шема прикачивања петље на платно

Тачност фиксирање ситне детаље на застави је кључ за високо-квалитетних шивење завеса на петљи са своје руке - мајсторске курсеве у мрежи покаже како пристрацхивание петље директно на горњу ивицу завесе доводи до задебљања и неправилности. Да бисте то спречили, причврстите еиелете "у џепу" или на декоративном ивицу на исти начин као и професионалци.

Метода шиваћих петљи "у џеп"

Овај метод се користи када су материјали на вебу и петље довољно чврсти. Корак по корак процес повезивања изгледа овако:

 1. Обрадите дно завеса и, уколико вам омогућава састав влакана, потпуно га гвождје.
 1. Поравнајте платну на хоризонталној површини (може бити на поду) лицем нагоре, поравнати дно и поправити га тако да се материјал не помера.
 1. Са горње ивице завеса, три стопе уназад на 1,5 цм и након сваких 50 цм направите ознаку тако да поред ивице имате 3 паралелне линије.
 1. Фолд ивицу завесе на линији 1 и доступан је за утиузхте пута на исти начин савијати завесу дуж линије 2 - после другог утиузхенииа треба да има "џеп", од којих је ивица савијен унутра.
б24
б25
б26
 1. Унутар створеног синуса, уметните петље према ознакама и направите завршну линију дуж линије 1.
 1. Отклоните "џеп" са свим петљи изнутра, глатком гвожђем и шивом шавом дуж линије 2.
б27
б28
б29

Ако је дизајн на ушицама завесе се налазе на копчу у "џепу" потребно је убацити само једну, не им зарадио ивицу и друге ивице кривине или очигледно (за петље са декоративним дугмадима и дугмад) унутар (Велцро). У другом решењу, у преради "џепа" на њу мора бити ушивеним и меки контактни део-трака, док је чврста је везана за друге ивице картицама.

Како правилно причврстити шарке до ивице

Причвршћивање шарки на декоративну ивицу омогућава вам да избегнете потешкоће у стварању "џепа", док на изглед завесе неће утицати ни на који начин. Ево како то учинити:

 1. Спустите завесе завеса на погрешној страни горе.
 2. Припремите ивицу жељене величине и додајте до додатака од 1,5 цм са обе стране.
 3. Означите позицију шарки, причврстите их на завесу са затичима.
 4. Покривајте шав са врха са обтусом лицем према доле и причврстите га са игле.
 5. Направите линију, одвојите се 1,5 цм од ивице и одврните ивицу заједно са шаркама.
 6. Са завршном шавом на доњој страни, осигуравајте слободне допуштине петљи.
 7. Притисните ивицу и ставите је на доњу ивицу.
преглед

Шема шива

сјенило

Резултат рада

Сада остаје само процесирање бочних делова завеса. Немојте бити изненађени - ову операцију проводе професионалне шуме само на самом крају. Ово вам омогућава да подесите ширину тканине у случају грешке или потребе да се половину затворе. За обраду шава користите двоструки начин склапања од 1,5 цм изнутра.

Видео мајсторске вежбе из професионалних швајцера

Шивне завесе на ушицама са чичак траком:

Израчунавање броја закрпа, резање, дизајн:

Као што видите, има пуно нијанси у шивењу чак и једноставне завесе. Ако нисте сигурни ваших способности, посао најбоље препустити професионалцима, и остави себи пријатно искуство - избор боја и материјала. У сваком случају, мијењање уобичајене завјесе до модерне верзије са пинтовима, показат ћете добар укус и свијест о трендовима модерног дизајна ентеријера.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

51 + = 59

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map