Водич за избор барске столице

Барске столице за кухињу

Раније смо већ писали о томе како да изаберемо шанк или острвски сто, и сада вам кажемо како да изаберете барске столице за кухињу. У овом материјалу наћи ћете корисне савете, мали преглед цена и произвођача, као и 30 фото-примера различитих модела.

Корак 1. Изаберите висину седишта

Прије одласка у продавницу, потребно је измерити висину металне табле бројача и разумјети на којој висини столице треба бити.

 • Разлика између висине стола и седишта би требало да буде око 30 цм. Дакле, ако је висина рампе 1 м, висина седишта столице треба да буде око 70 цм.

Наравно, раст човека игра улогу, тако да се морате усредсредити на своја осећања када “тестирате” погон намештаја.

 • Ако посјетитељи често долазе код вас, ваш стол је неуобичајене висине или једноставно планирамо користити столице за различите столове, препоручујемо куповину столица са подесивим ногама.

Корак 2. Изаберите конструкцију

Барска столица састоји се од седишта, ногу и наслиха за ноге, многи модели имају наслон и наслоне за руке, неки модели су подесиви по висини, могу се уопће окренути или превући. Следећи савети ће вам помоћи да схватите који је дизајн потребан за вас и вашу породицу:

 • Високе столице без наслона су добре, јер могу потпуно да се крећу испод стола и постављају се једна на друго, када, на пример, оперете под. Дуго је седети на њима, али је неугодно ако је ваша кухиња мала, и рацк који користите само за доручак и грицкалице, ова опција је савршена.
 • Барске столице у унутрашњости
 • Барске столице у унутрашњости
 • Ако бројач шара замени стол за трпезарију, служи као кућни мини-бар или радна станица, онда даје предност удобним моделима са наслоном и наслоном за руке.

Барске столице са леђима

 • Ноге на столици могу бити три, четири или једна централна са широком подршком на дну (на слици). Најпоузданија верзија столице је са 4 ноге.
 • Барска столица на једној нози
 • Барска столица на једној нози
 • Барска столица мора имати веома јак корак, јер не само да ће подржати ноге седећа, већ ће вам такође помоћи да седнете на високом сједишту.
 • Ротирање седишта ће бити одличан бонус ако користите рацк као мини бар, а такође и ако често забављате и гледате ТВ, рецимо, у суседној дневној соби.
 • Ако је кухиња врло мала, онда можете изабрати лагане преклопне столице. Они се продају, на пример, у Икеи (модел Франклина). Такође, једноставне преклопне столице су корисне за примање гостију и добијају се само када је потребно.
 • Пожељно је да се на ногама столица стављају на мекане подлоге како би се заштитила подна облога.

Корак 3. Изаберите материјал

Постоје барске столице за кухињу не само по висини, већ иу врстама употребљених материјала. Следећи материјали и њихове комбинације користе се у производњи такве групе:

 1. Челик са златним и сребрним прскањем, као и ковани. Од метала може се направити само носач или цела столица. Намјештај од металне шипке је најпоузданији и лак за нега.
Бертоиа у унутрашњости

Бертоиа у унутрашњости

 1. Воод. Дрвене столице су лепе, али захтевају периодично затезање шрафова. Поред тога, веома је пожељно да дрвена столица има метални корак.
Дрвени бар столица Инголф, Икеа

Дрвени бар столица Инголф, Икеа

 1. Лакирана или прозирна пластика. Пластичне столице су лагане и изгледају фантастично. Дакле, на пример, транспарентне столице из поликарбоната Лоуис Гхост као на слици испод ће изгледати невидљиве и неће проузроковати простор. Али имајте на уму да пластика не може издржати више од 100 кг.

Лоуис Гхост у унутрашњости

 1. Винска и ратана, природна и вештачка. Од овог материјала, направљени су само седишта, али то у великој мери олакшава намештај. За удобност и лепоту, плетене столице су допуњене јастуцима и пљескавицама.

Вицкер бар столице

 1. Материјали за тапецирање: кожа, еко кожа, тканине и таписерије. На столицама са тапацирањем је посебно пријатно и удобно седети, поред тога изгледају веома елегантно у унутрашњости.

Столице са кожним тапацирунгом

Корак 4. Избор дизајна и стила

Погодна је за удобну кухињу у природном стилу, дрвене или старинске металне столице са или без тапацирунга. А модели са плетеним седиштима изгледају сјајно.

Кухиња у природном стилу

Дрвени барски столови у стилу земље

За кухињу у класичном стилу су такође прихватљиве само дрвене или кованице. Они би требали подсећати на столице колико год је то могуће, и стога имају добар тапацирунг, седишта, наслоне за руке.

 • Барске столице у класичном стилу
 • Барске столице у класичном стилу
 • Барске столице у класичном стилу
 • Барске столице у класичном стилу

За савремени ентеријер, добродошле су строге равне или поједностављене линије и облици. Светле или, обратно, неутралне боје. Материјали су прикладни, а посебно органски ће бити пластични.

 • Барске столице у модерном стилу
 • Барске столице у модерном стилу

Али за поткровље можете подићи столице од метала или дрвета, са кожним пресвлакама, на триполима у Толиковом стилу (на слици).

Унутрашњост мале кухиње у поткровљу

Поп арт и фузија су потпуно супротна од минималног ограничења. Овдје можете поставити столице са необичним обликима или бар с светлим оквирима као на слици испод.

Ред бар столице у стилу поп арт

Корак 5. Тражимо куда пронаћи јефтине али одличне столице

Барске столице из Пољске – добра опција за оне који желе да купе квалитетан намештај релативно је јефтин. Бренд Сигнал је познат по квалитету материјала и складном дизајну намештаја. На слици испод можете видети како столице за сигнализацију популарне серије С-300 изгледају у унутрашњости кухиње (цена је од 8000 рубаља).

Сигналне барске столице у унутрашњости кухиње

Још је приступачнији намештај у Икеи. Висина седишта скоро свих барских столица из Икеа је 74 цм. Најпопуларнији модели су дрвени Инголф (3999 рубља) и Хенриксдал (од 6000-9000 рубаља, зависно од тапацирања).

Испод су фотографије како изгледају столице Хенриксдал (прва фотографија) и Инголф (друга фотографија) у унутрашњости.

Хенриксдал у унутрашњости

Хенриксдал у унутрашњости

Инголф у унутрашњости кухиње

Инголф у унутрашњости кухиње

Оригинални барски намештај, на пример, транспарентне столице Лоуис Гхост од поликарбоната, из фабрике Картелл кошта од 30.000 рубаља. Али у руским онлине продавницама можете пронаћи одличне копије по цени од 5000 рубаља.

Лоуис Гхост у унутрашњости

Такође можете потражити реплике легендарних дизајнера столице Еамес (од 6000 рубаља.) И Толик (од 5000 рубаља.).

Еамес у унутрашњости

Еамес у унутрашњости

Толик у унутрашњости

Толик у унутрашњости

Толик у унутрашњости

Толик у унутрашњости

decor

Leave a comment