Útmutató a bárszékek kiválasztásához

Bárszékek a konyhába

Korábban már írtunk arról, hogy hogyan válasszunk egy bárpultot vagy egy szigeti asztalt, és most elmondjuk, hogyan válasszuk ki a bárszékekkel a konyhába. Ebben az anyagban talál hasznos tippeket, egy kis áttekintést az árakról és a gyártókról, valamint 30 különböző modellt ábrázoló fényképes példát.

1. lépés: Válassza ki az ülés magasságát

Mielőtt elindulna a boltba, meg kell mérnie a számláló pultjának magasságát és meg kell értenie, hogy milyen magasnak kell lennie a székeknek.

 • Az asztal és az ülések magassága közötti különbségnek kb. 30 cm-nek kell lennie, így ha a rack magassága 1 m, akkor a szék ülési magassága kb. 70 cm legyen.

Természetesen a személy növekedése játszik szerepet, ezért a saját érzéseidre kell összpontosítania, amikor “teszteld” a bútorokat.

 • Ha a látogatók gyakran eljutnak hozzád, az asztal szokatlan magasságban van, vagy csak a különböző asztalok székek használatát tervezi, ajánljuk állítható lábakkal rendelkező székek vásárlását.

2. lépés Válassza ki az építést

A bárszék ülésekből, lábakból és lábtartókból áll, sok modell háttámlával és karfákkal rendelkezik, egyes modellek állítható magasságúak, összecsukhatóak vagy összecsukhatóak. Az alábbi tippek segítenek annak megértésében, hogy milyen terv szükséges az Ön és családja számára:

 • A magas szék nélküli háttámlák jó állapotban vannak, mert teljesen elmozdulhatnak az asztal alatt, és egymás tetejére helyezhetik őket, amikor például a padlót mossa. Ha sokáig ülsz rájuk, kellemetlen, de ha a konyhája kicsi, és a rack, amelyet csak reggelihez és snackekhez használ, ez a lehetőség tökéletes.
 • Bárszékek a belső térben
 • Bárszékek a belső térben
 • Ha a bárpult helyettesíti az étkező asztalt, otthoni mini-bárként vagy munkaállomásként szolgál, akkor előnyben részesítse a háttámlákkal és karfákkal felszerelt kényelmes modelleket.

Bárszékek háttámlával

 • A bárszékben lévő lábak három, négy vagy egy középső részből állhatnak, alul széles alátámasztással (a képen). A szék legbiztonságosabb változata 4 lábbal.
 • Bárszék egyik lábán
 • Bárszék egyik lábán
 • A bárszéknek nagyon erősnek kell lennie, mert nemcsak a beülő lábát támogatja, hanem a magas ülésen is.
 • A forgóülés kiváló bónuszt jelenthet, ha a rack-et mini bárként használja, és ha gyakran társulsz és szeretsz TV-t nézegetni, például a szomszédos nappaliban.
 • Ha a konyha nagyon kicsi, választhatsz könnyű összecsukható széket. Ezeket például az Ikea-ban adják el (Franklin modell). Emellett az egyszerű összecsukható székek is hasznosak lehetnek abban az esetben, ha befogadják a vendégeket, és csak akkor szükségesek, ha szükséges.
 • Kívánatos, hogy a szék lábánál puha betétek legyenek a padlóburkolat védelme érdekében.

3. lépés Válassza ki az anyagot

Vannak bárszékek a konyhában, nem csak a magasságban, hanem a felhasznált anyagok típusaiban is. A következő anyagokat és azok kombinációit használják egy ilyen csoport előállításához:

 1. Acél arany és ezüstös porlasztással, valamint kovácsolt. Fémből csak a tartó vagy az egész szék lehet. A fémbútorok a legmegbízhatóbbak és könnyen kezelhetők.
Bertoia a belső térben

Bertoia a belső térben

 1. Wood. A fából készült székek gyönyörűek, de a csavarok időszakos meghúzását igénylik. Ezenkívül nagyon kívánatos, hogy a fa szék egy fémlépcsővel bírjon.
Fa bárszék Ingolf, Ikea

Fa bárszék Ingolf, Ikea

 1. Festett vagy átlátszó műanyag. A műanyag szék könnyű és fantasztikusan néz ki. Így például a Louis Ghost polikarbonátból készült átlátszó székek láthatatlannak tűnnek, és nem fogják fel a helyet. De vegye figyelembe, hogy a műanyag nem képes több mint 100 kg-ot ellenállni.

Louis Ghost a belső térben

 1. A szőlő és a rattan természetes és mesterséges. Ebből az anyagból csak az üléseket készítik, de ez nagyban megkönnyíti a bútorokat. A kényelmet és a szépséget a fonott székek párnák és köpenyek egészítik ki.

Fonott bárszékek

 1. Kárpit anyagok: bőr, öko-bőr, szövetek és faliszőnyegek. A kárpitozott székeken különösen kellemes és kényelmes ülni, továbbá nagyon elegánsnak tűnnek a belső térben.

Székek bőrkárpitozással

4. lépés Válassza ki a design és a stílus

Az otthonos stílusú, hangulatos konyha számára fából készült vagy vintage metal bárszékek alkalmasak kárpitozással vagy anélkül. És a fonott ülésekkel rendelkező modellek nagyszerűen fognak kinézni.

Konyha vidéki stílusban

Fa bárszékek országos stílusban

A klasszikus konyhában is csak fából készült vagy kovácsoltvas szék alkalmas. A székeknek minél jobban hasonlítanak, ezért jó kárpitozással, ülésekkel, karfákkal rendelkeznek.

 • Bárszékek klasszikus stílusban
 • Bárszékek klasszikus stílusban
 • Bárszékek klasszikus stílusban
 • Bárszékek klasszikus stílusban

A modern belső térben szigorú egyenes vagy egyszerűsített vonalak és formák várhatók. Világos vagy ellenkezőleg, semleges színek. Az anyagok megfelelőek, és különösen a szerves anyagok műanyagak.

 • Bárszékek modern stílusban
 • Bárszékek modern stílusban

De a padláshoz fémből vagy fafából készült székekkel, bőrkárpitokkal, a Tolix stílusú tripolókon (a képen) felvehetsz.

A kis konyha belseje a tetőtéri stílusban

A pop-művészet és a fúzió a legkevésbé korlátozott. Itt szokatlan formájú, vagy legalább fényes kockákkal ellátott székeket lehet felvenni, mint az alábbi fotón.

Piros bárszékek a pop art stílusában

5. lépés: Keressük, hol találunk olcsó, de kiváló székeket

A bárszékek Lengyelországból – jó választás azok számára, akik magas színvonalú bútorokat kívánnak vásárolni viszonylag olcsó. A Signal márka az anyagok minőségéről és a bútorok harmonikus kialakításáról ismert. Az alábbi képen látható, hogy a népszerű S-300 sorozat Signal székei a konyha belsejében néznek (az ár 8000 rubel).

Jelző bárszékek a konyhában

Még több megfizethető bútor található az Ikea-ban. Az Ikea szinte minden bárszékének magassága 74 cm, a legnépszerűbb modellek Ingolf (3999 rubel) és Henriksdal (6000-9000 rubel, a kárpitozástól függően).

Az alábbiakban a Henriksdall (első fotó) és az Ingolf (második fotó) székeknek a belső megjelenéséről olvashatunk.

Henriksdal a belső térben

Henriksdal a belső térben

Ingolf a konyhában

Ingolf a konyhában

Eredeti bár bútorok, például átlátható székek Louis Ghost a polikarbonát, a gyár Kartell ára 30.000 rubel. De az orosz online áruházakban kiváló példányokat találsz 5000 rubel áron.

Louis Ghost a belső térben

Is kereshet replikák a legendás tervező szék Eames (6000 rubel.) És Tolix (5000 rubel.).

Eames a belső térben

Eames a belső térben

Tolix a belső térben

Tolix a belső térben

Tolix a belső térben

Tolix a belső térben

decor

Leave a comment