Hvordan dekorere kjøkkeninnredning i japansk stil: tips, ideer og bilder

Hvordan dekorere kjøkkeninnredning i japansk stil: tips, ideer og bilder

Japansk stilkjøkken

Japansk stil er bra, fordi den er perfekt til å dekorere både store og små kjøkken, både for sørlige "og for dårlig opplyste" nordlige "lokaler, på grunn av sin nøytrale fargevalg og laconisme. Og siden den japanske stilen er lakonisk, så er det dessuten ikke så vanskelig å implementere i interiøret. I dette materialet vil vi snakke om hvordan du skal dekorere kjøkkenet i japansk stil med egne hender med en liten designguide og et utvalg av inspirerende bilder. Men når den reservasjon at det går på mattene og Shoji disse partisjonene, men bare på en tilpasset versjon av den japanske stilen, som er så elsket i vårt land og verden rundt.

Funksjoner av japansk stil

Faktisk er den japanske stilen den samme moderne minimalismen, men mer raffinert. La oss liste sine nøkkelfunksjoner:

 • Etterbehandling, møbler og innredning hovedsakelig fra naturlige materialer: tre, bambus, stein, naturlige stoffer, etc .;
 • Naturlig fargevalg uten lyse aksenter. Primærfarger: hvit, beige, perle, oker, brun, mørk brun, svart og grønn;
 • Symmetri, proporsjonalitet og vanlig form geometri;
 • Minimalisme i innredning og dekorasjon, streng organisering av plass (ja, japansk stil krever perfekt ordre og dobbel rengjøring);
 • Funksjonalitet av møbler og teknologi;
 • God naturlig og kunstig belysning;
 • Etnisk dekor elementer.
 • Interiør av kjøkkenet i japansk stil
 • Interiør av kjøkkenet i japansk stil

Avslutt: vegger, gulv og tak

vegger

Det er best å trimme veggene på kjøkkenet i japansk stil:

 • Dekorativ gips;
 • Farger i en lysnøytral farge;
 • Trepaneler;
 • En av veggene kan bli omgjort til en slags shoji, installere en skyvedør i japansk stil i stedet for en skillevegg eller en svingdør.

Skyvedør i kjøkkenets indre

Forkleet kan dekoreres med steinmosaikker, store fliser, en stein, for eksempel marmor, og også skinnet med fotoutskrift på japansk tema som i neste bilde.

Forkle med et bilde av sakura

Paul

Den ideelle gulvet på japansk er mørkt, polert og nødvendigvis tre. Men hvis gulvet eller parkettplaten ikke passer inn i budsjettet, så tenk på firkantflisen som på bildet nedenfor. Firkanter i det hvite og brune området vil støtte temaet til det japanske huset.

Tile gulv i interiøret på kjøkkenet i japansk stil

tak

Kjøkken i japansk stil - dette er et av de få tilfellene hvor to nivåer og ulike suspenderte strukturer ser i interiøret så organisk som mulig. Andre egnede ideer er trepanel, trebjelker, takbakgrunn eller strekklofter med fotoutskrifter.

1

Eksempler på japansk design tak ser i neste utvalg av bilder.

Tre taklakk i kjøkkenets interiør i japansk stil

Tre taklakk i kjøkkenets interiør i japansk stil

Tak i japansk stil

Møbler: Kjøkkenutstyr og spisestue

Kjøkkenmøbler i japansk stil er absolutt tre og har strenge geometriske former.

 • Kjøkken settet skal ha solide glanset eller bare polerte fasader uten paneler og best av alt - selv uten håndtak. Imidlertid vil innsatsene av frostet glass være ganske passende.
 • I et romslig kjøkken kan spisebordet være massivt - med tre, stein, metallramme og en solid topp. Men hvis kjøkkenet er lite, bør store møbler være foretrukne lette strukturer av metall eller tre med en lett bordplate, for eksempel glass. Når det gjelder stolene, er det kanskje de eneste møbelstykkene som kan ha en strømlinjeformet form.

Nedenfor finner du et stort utvalg av foto-eksempler på møbler i japansk stil.

Kjøkken sett i japansk stil

Kjøkken sett i japansk stil

Kjøkken sett i japansk stil

Kjøkken sett i japansk stil

Kjøkken sett i japansk stil

Innredning: belysning, gardiner, tilbehør

Lyser kjøkkenet på japansk

Kunstig belysning på kjøkkenet japansk stil bør være så ensartet og diffust, så i tillegg til den sentrale lysekrone belysning og møbler, er det ønskelig å etablere og flekker rundt omkretsen av taket. Som for design av lamper, her kan du velge inventar minimalistisk eller øko-stil, for eksempel vevd av bambus eller jute laget av tre, halm, rispapir og selv grener. Den ideelle formen på lampeskjermen er sfærisk, kvadratisk eller rektangulær.

Japansk stilkjøkken

Japansk stilkjøkken

Japansk stilkjøkken

persienner

Vanligvis er japanske typer gardiner panel (som de kaller "japansk") og ruller laget av bambus. Du kan imidlertid velge romerske gardiner, og vanlige gardiner og trepersiner. Klassiske gardiner av naturlig farge eller med japansk mønster på stoffet vil også være gode, forutsatt at den strenge stilen.

 • Persienner fra bambus i kjøkkenets indre
 • Persienner fra bambus i kjøkkenets indre

Panel gardiner fra bambus i kjøkkenets indre

Romerske gardiner i interiøret på kjøkkenet i japansk stil

Servise og innredning

I referansen japanske hus er innredningen til stede minst, men den har den mest ærefulle rolle å tilpasse de tradisjonelle verdiene til familien. "Decor" for patriarkalsk japansk er en rulle med et kalligrafisk skrevet klok sitat, en japansk gravering og en vase med Ikebana. Alt dette er lagret i en liten nisje, som kalles Tokonoma. I den moderne tolkningen av japanske boliger er det ikke nødvendig å organisere en tokonomu, men prinsippet om dekorasjon forblir det samme - det bør være få pyntegjenstander i rommet.

 • Planter er det eneste som kan være mye. Levende trær i potter, bonsai, bambus, orkideer, samt dekorative ikebana- og sakura-grener gjør kjøkkendesignet levende og luftrenset.
 • Porselen, keramikk og glassvaser - de kan settes ikke bare i en nisje, men også på et bord, på gulvet, på kjøkkenkrok eller hyller.
 • I rollen som veggdekorasjon kan du handle lakoniske bilder og bilder i vakre rammer, graveringer og ruller med hieroglyfer, bilder av samurai og geisha. Prøv å ikke bli involvert i japanomania, for ikke å overbelaste interiøret.
 • Skærebrett, retter til frukt, knivstativ, benkeplater og annet kjøkkenutstyr bør også støtte atmosfæren av "Zen" i interiøret. Best av alt, vil denne oppgaven takle tilbehør laget av bambus.
 • Vær oppmerksom, og japansk stil utvalg av retter og bestikk, samt kjøpe jern og leire tekanner, små kopper for te-seremonier, vakre sett for sushi, japansk sjef Santoku kniver og andre symboler på japansk matlaging. Autentisk tilbehør vil gjøre kjøkkenet ditt en ekte drøm om noen Japaner.

Eksempler på kjøkkeninnredning i japansk stil ser i neste utvalg av bilder.

Dekor og kjøkkenutstyr i japansk stil

 • Innredningen av kjøkkenet i japansk stil
 • Innredningen av kjøkkenet i japansk stil
 • Innredningen av kjøkkenet i japansk stil
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

29 − = 21

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map