Унутрашњост кухиње у старим данима: дизајн радне површине у облику каминске фотографије

Унутрашњост кухиње у старим данима: дизајн радне површине у облику каминске фотографије

Необична метаморфоза се одвија у модерном дизајну кухиње. Дизајниран у најбољим традицијама минимализма строгим лаконски ентеријера са безличне улажење намерно једноставне форме, празни геометријски столове и паметно скривених иза фасаде техника још увек није изгубио своју релевантност, али то није апсолутна. Кухиња више нема чисто утилитарну улогу као место за кување и конзумирање хране. Она је постепено претвара у комуникативног центра куће, нека врста место деловања, нека врста платформе за интерактивну кување емисију, и сваки представљање, као што је познато, захтева одговарајућу пратњу и “пејзажа”: пре свега у фокуса пада поред шпорета.

Радна површина кухиње, дизајнирана у облику камина, изгледа атрактивно и складно се меша у унутрашњост

Дизајн радне површине у облику камина у унутрашњости кухиње у старим данима разликује се у потпуности састава

Дизајн кухиње: избор боја и завршних обрада

У старим временима људи нису ни размишљали о пластичним столицама, хромираним намјештајштима и мултифункционалним кућним апаратима са дугмадима и дисплејима. Све је било много лакше, чак и материјали за завршну обраду пода, зидова и плафона. Шта ће се у модерним продавницама бавити стварањем пријатне атмосфере антике у вашој кухињи?

Прво морате одлучити о шему боја. Избор би требало да буде на најприроднијим тоновима, буквално позајмљеним од природе. Различите нијансе смеђе, жуте, плаве, зелене. Нема светлих, неонских боја! Савршени избор ће бити природан или они материјали, чија површина имитира природни камен, дрво.

дизајн кухиње

Дизајн кухиње трпезарије

дизајн кухиње

Дизајн кухиње трпезарије

Обрати пажњу! Главни принцип креирања позадинских површина у кухињи је једноставност. Дозвољена намерна небрига у декорацији, додајући “старост” у унутрашњост.

Завршни материјали за зидове кухиње

Упркос постављеним границама и одбацивању ултрамодерних материјала, избор решења је огроман. За зидове, употреба декоративног малтера је стварна. Неуобичајени хаотични ударци су ти потребни. Избјегавајте понављајуће обрасце или потезе који се могу примијенити кориштењем посебних маркица.

кухиња

Древна кухиња

Друга опција – испирање пре-нивелисаних зидова. Буџет и атмосфера. Као резултат, добићете предивну позадину за декор и контрастни намештај.

Керамичке плочице, али не и сјајне, једна су од најбољих опција. Да бисте постигли жељени “старински” ефекат, могуће је ако изаберете плочицу која имитира грубо камење, са неуједначеним, благо испуцаним ивицама. Ни најмању улогу не игра вештина код постављања таквог премаза. Неколико “нетачних” интерних шива ће вам се лако вратити неколико векова. Алтернатива за плочице је зидана од цигле.

Зидна декорација

Камен у декорацији зидова

декорација зидова кухиње

Украсни кухињски зидови са декоративним каменом

Стене кухиње у старом руском стилу могу се направити логом. То ће захтевати облогу или блокаду.

Спрат и плафон у кухињи “под старим данима”

Практичан, одговарајући на стил и прекрасан слој за под, биће плочица из порцеланског камена. При избору, исте тачке су иста као код избора сличног зида. Под плочица ће се обратити кућанствима, који цијене своје вријеме, јер није тешко водити рачуна о томе.

кухиња

Древна кухиња

Дрвени подови су такође погодни у старијој кухињи. Али боље је дати предност не савременом ламинату, већ на масивну дрвену плочу. Дозвољено је поставити паркет, али уз одговарајући ефекат старења, абразију. Ако имате свој избор, имајте на уму да ће у просторији са високим влажностима и екстремним температурама дрво захтијевати пажљиво и редовно одржавање.

кухиња

Древна кухиња

кухиња

Кухиња са дрвеним подовима

Плафон “старински” је што лакши – избељен или обојен бијелим. Понекад се допуњују дрвеним гредама. Ако висина дозвољава, можете користити суспендовану конструкцију са имитационим дрветом.

кухиња

Плафон је украшен гредама од природног дрвета

Намјештај и кућански апарати: прошлост вс. модерност

Да би се створила пријатна и пријатна стара кухиња, посебно је важно правилно одабрати предмете намјештаја и кућних апарата. Фрижидер, електрични чајник, шпорет, миксер и још много тога – све ово мора да се сакрије, маскира или промени на мање познате атрибуте кухиње? Постоји много питања, али постоје одговори на њих и прилично су једноставни.

полице у кухињи

Полице за дрвену кухињу

кухиња

Удобна кухиња

Сва нова намјештај је добро заборављена стара

Црвена нит у дизајну кухиње “под старим данима” је идеја природности, природности. Она се бави наменом. Одредите избор помоћу следећих савета:

  • Дајте предност производима од масивног дрвета (храст, орах, вишња). Изгледају чврсте, чврсте и предлажу размишљања о пријатним породичним празницима. Ако сте ограничени у средствима, онда погледајте опције буџета од бора или МДФ-а са ефектом старења.
  • Карактеристично за стил намештаја – витрине, ормаре, велике столове за благовање, клупе, масивне столице.
  • Сви производи, било да су то столица или ормарићи, слушалице, морају носити печат времена, изгледати као да су много видели у животу. Можеш бити срећан власник мало брачних ормара и ормара. Ако немате такве реткости, старање уз помоћ савремених технологија је ваша опција.
  • Фасаде кухиње треба да буду једноставне, као што су облици комада намештаја.
  • Врата су традиционална на шаркама, блиндима или са панела, витраж као алтернатива. Често су украшени резбаријама и инлинима, јер се дрво лако може прерадити.
  • Изабрани стил се ковани од кованог фитинга.
кухиња

Ковани елементи – одличан декор за грубо обрађено дрво

стара кухиња

Тамни дрвени фасадни намештај на позадини светлосних зидова – погодан контраст

кухињски намјештај

Типично за предмете “старих времена” кухињског намештаја

ормари у кухињи

Крилна врата са витражом

ормар

Бифе са патином

Интересантно је! Такође можете сами направити намештај. За то ће бити корисни производи са абразивним површинама – назхдацхки, металне четкице, као и лак лак и акрилне боје.

Ако насеље старог и новог уопште не узнемирава, храбрији играјте контраст:

кухиња

Кухиња у природном стилу

уређаји у кухињи

Кућни апарати у старијој кухињи – карактеристике и тајне смештаја

Очигледно, савремени апарати за домаћинство не спадају у стару унутрашњост, али је то без проблема. Решење проблема представља уграђени модели који су пажљиво маскирани под стилизованим фасадама намештаја.

кухиња

Кухиња

Интересантно решење

фрижидер

Фрижидер у кухињи

за стари руски стил – “уоквиривање” штедњака са зидовима у облику стара рерна. Резултат ће премашити сва ваша очекивања.

У продаји је све већа фреквенција кућних апарата направљених “у старим данима”. Не мора бити сакривено, напротив, све своје изгледање, показује усаглашеност са изабраним стилом, са повољним нагласком на то.

пећ

Штедњак

кухиња

Кухиња у класичном стилу

штедњак

Дизајн кухиње

пећница

Пећ “под старим данима”

Посебно обратите пажњу на хаубу. Њено присуство у кухињи – ово дуго није био поклон моди, већ потреба. Уз помоћ, не само да можете очувати оригинални изглед намјештаја и декоративних материјала, већ и продужити њихов живот.

дизајн кухиње

Дизајн кухиње у класичном стилу

кухиња

Кухиња у природном стилу

кухиња

Кухиња у природном стилу

За стари стил, модели са багетима од природног дрвета су релевантни – лаконски или украшени резбаријама, брушени (старији) или имитирају пећ.

издув

Екстрактор са дрвеним контрастом богат

завеса у кухињи

Мала завеса у кухињи

Често, капуљача “под старим данима” изгледа као да га рукотворац рукује од дрвета или бакра.

издув

Кухињски напа у кухињи

У тако хармоничном ентеријеру тешко је пронаћи капуљача, ако нисте сигурни у своју локацију

Обрати пажњу! Поуздан “пријатељ” у модерној кухињи је електрични чајник. У старијој кухињи је боље заменити га са традиционалнијим моделом.

издув

Кухињски напа у кухињи

Санитарни “антик” – избор миксера и судопера

Приликом украшавања кухиње “под старим данима” потребно је све узети у обзир. Укључујући изглед инсталираног водовода. Савршено решење за мешач је старо бакра или бронзе. Позитивно се комбинују са дрветом и подсјећају на те стољеће када су ови материјали кориштени свуда. Можете пронаћи моделе са два вентила и појединачне полуге. Они изгледају мало другачије од тренутних верзија, али принцип њиховог рада је исти.

Органски се уклапају у унутрашњост лавабоа направљеног од сличних материјала или камена.  

кран

Кран у кухињи

кран

Кран у кухињи

кухињски судопер

Кухиња “антик”

Кухиња декор у духу антике: једноставност и искреност

У декорацији унутрашњости посебну улогу игра декор. Наглашава сврху просторије и једноставност. Пример је гомила зачињених биљака, белог лука или црног лука, виси на истакнутим местима. Додајте слику поврћа и воћа у корпи или чинију на столу, букве у примитивним вазама или чак и обичним стакленим тегљама.

декорација кухиње

Кухиња декорација

кухиња

Древна кухиња

кухиња

Ентеријер кухиње

Обрати пажњу! У кухињи “под старим данима” увијек постоји место за свећњаци, чак и ако са осветљењем у кући немате проблема. За њих, као и за мешалице, бакар, месинг и бронза су релевантни.

свећњак

свећњак

Треба обратити пажњу на текстил. Једноставне тканине, понекад благо грубе, нужно природне (памук, калико, цхинтз, итд.) – ће украсити кухињу. Карактеристичан образац је кавезни, цветни и биљни мотиви. Ручни вез је више него прикладан. Ако поседујете уметност децоупаге, можете да примените своје вештине како бисте трансформирали намештај, па чак и јела.

ормар

Ормар за посуђе

Камин у унутрашњости кухиње: од бескрајности до харизме

Није свима инспирисан минимализмом који није личност. Сваког тренда, свакако постоји антидевриум, који, добијајући замах, доприноси развоју дизајна ентеријера, чинећи га разноврснијим и разноврснијим. Кухињски намештај у последњих неколико година је веома налик на коцке Лего, тако да не чуди да многи појављују носталгију за традиционалну, топло, код куће, кухиња харизматични. Препоручена је “Анимација” бескрајна кухиња која почиње са пројектовањем радне површине близу плоче у облику камина. Дизајн “Срце кухињама” не само да изгледа врло душевна и домаћински, али је ергономски – све неопходне у процесу кувања прибор и посуђе за кување ће увек бити при руци. Вештачки стил модерног намештаја и кућних апарата у старим временима омогућава вам да кухињу пружите старински шарм, без угрожавања практичности и функционалности.

Радна површина, пројектована испод огњишта, свакако ће постати један од главних украсних детаља кухиње

Препоручена је “анимација” безлична кухиња која почиње са пројектовањем радне површине близу плоче у облику камина

Радни простор украшавамо близу плоче у облику огњишта

Зар не желите побољшати добробит ваше породице помоћу правилног енергетског дизајна кухиње ?! Слушајте савете биоенергије и сигурно ће висити у радној зони кухиње високо полирани бакар Варе, сликаних керамичких плочица, лепе и корисне ствари Хандмаде.

Дизајн радног простора

Дизајн “срца кухиње” у облику камина не само изгледа баш код куће, већ и разликује ергономију – све што вам треба у процесу кувања увек ће бити на руци

Оригинални стил ентеријера инспирисан је правилно изабраном облику хаубе, на коме у великој мери зависи дизајн радног простора у кухињи. Избор масивног поклопца, не само да скрећете пажњу на зону плоче, већ и визуелно повећате дубину простора, чинећи композицију спектакуларнијом.

Данас дизајнери стварају унутрашњост

Вештачки стил модерног намештаја и кућних апарата у старим временима омогућава вам да у кухињи дају старински шарм, без угрожавања практичности и функционалности

Како би се осигурало да се сви кухињски радови обављају и на транспортеру, радне површине у кухињи треба да буду једна континуирана линија. Ако на овај начин организујете радни простор, не дозволите димензију или дизајн кухиње, пожељно је да се отпремане прекидају на мјестима на којима ће се завршити одређена операција кувања.

Бакарни посуђе, керамичке плочице и друге мале предмете су суштински елементи већине кухињских ентеријера, што помаже у стварању атмосфере удобности куће

Слушајте савете биоенергије и сигурно ће висити у радном простору кухиње високо полирани бакар Варе, осликане керамичке плочице, лепу и корисну ручно ствари

Створити стилски ентеријер, ефикасно истицање радне површине у дизајну кухиње, помоћи ће керамичкој плочици или мозаику. Не дизајн харизматичног кухиње и без шарених помоћних богато украшених тегле укусне домаће џема и мармеладе, високи нафте боце, поставља за зачина и сосова, поваресхек и свечане јела.

Пример фотографије дизајна радне површине кухиње у облику камина

Посебну пажњу треба посветити изгледу хаубе, иначе се читава атмосфера антике може срушити

Оригинални изабрани стил ентеријера инспирисан је правилним одабраним обликом хаубе који у великој мери зависи од дизајна радне површине у кухињи

Масивни поклопац додаје солидност и импресивност целокупном кухињском окружењу

Избор масивне капуљаче, не можете само скренути пажњу на зону плоче, већ и визуелно повећати дубину простора, чинећи композицију спектакуларнијом

Декоративне могућности керамичких плочица или мозаика ће се потпуно манифестовати у радном простору кухиње

Створити стилски ентеријер, ефикасно истицање радне површине у дизајну кухиње, помоћи ће керамичкој плочици или мозаику

Неуобичајени и стилски огртачи ће кухињи дати још шарма

Не радити у дизајну каризматичне кухиње и без шарене опреме

Успјешна комбинација елемената различитих стилова је кључ успеха ентеријера кухиње у стилу поткове

Дизајн кухиње у стилу лофта са радном површином у облику камина пружа неуобичајену интеракцију између елемената различитих стилова

Коришћење дрвета за дизајн радне површине у облику фокуса омогућава вам да добијете врло атрактиван резултат

Кухињско острво у облику камина даје пријатан утисак о свом необичном изгледу, чији шарм наглашава топли тинго и чврстину дрвета

Зона огњишта у овој кухињи је непрекидна линија са остатком радних површина

Како би се осигурало да се сви кухињски радови обављају и на транспортеру, радне површине у кухињи треба да буду једна континуирана линија

Стилизовани ентеријер, стварајући атмосферу антике, пожељно је додати огњиште које ће побољшати утисак

Коришћењем једноставних техника дизајна омогућава вам елегантан ентеријер “старински”

Вештачки стари гредни плафони, уоквирујући огњиште, могу више пута повећавати утисак унутрашњости

Штедњак у поткровљу унутрашњости кухиње оквира вештачких стропних греда изгледа веома елегантно

Ова кухиња, уређена у стилу Провансе, изгледа као кухиња у кући љубазне виле из бајке

Изгледа да нежна Прованса са огњиштем издржава у сретном и безбрижном детињству и бајкама

Огњиште је у могућности да индивидуалним карактеристикама даје било који ентеријер, чак и најчешћи

Камин у унутрашњости кухиње: од бескрајности до харизме

Огњиште у овој кухињи је тако успешно уклоњено у унутрашњост, која је постала њен саставни део

Огњиште са штедњаком, стилизовано испод пећи, задржава своје декоративне карактеристике и наглашава оригиналност унутрашњости

Класичан стил препознаје огњиште као важан елемент унутрашњости

Кухиња у класичном стилу са радном зоном у облику камина изгледа изврсно и поштено

Да нагласи декоративне особине огњишта, вреди користити у дизајну кухиње више дрвених елемената

Камин у унутрашњости кухиње добро изгледа са намештајем од природног дрвета

decor

Leave a comment