Ugodna interijera za 13 m²: mogućnosti postavljanja i dizajna kuhinje s kaučem

Ugodna interijera za 13 m²: mogućnosti postavljanja i dizajna kuhinje s kaučem

Kuhinja 13 m2 – dovoljno prostora. Može slobodno smjestiti punu blagovaonicu, potrebne aparate i namještaj. Štoviše, blagovaonica može istodobno poslužiti kao odmorište, što se može vidjeti gledanjem kuhinjske fotografije od 13 metara s kaučem. U takvoj prostoriji možete primati goste, gledati TV.

Kako bi se osiguralo da kuhinja zadovoljava sve moderne zahtjeve, najbolje je izraditi projekt gdje će se prikazati mjesto opreme, sustava za održavanje života i namještaja.

kuhinja

Praktičnost, funkcionalnost i udobnost glavni su preduvjeti za kuhinju

Odredite mjesto gdje se nalazi pećnica, hladnjak, napa i ploča za kuhanje i odaberite odgovarajuću opciju rasporeda.

Raspored kuhinjskog prostora od 13 četvornih metara. m

Iz ispravnog rasporeda namještaja ovisi o ljepoti unutrašnjosti i funkcionalnosti prostorije. U sobi veličine 13 četvornih metara možete koristiti bilo koju od sljedećih opcija rasporeda:

 • jednostrani (linearni) raspored
 • U-obliku
 • kutni
 • u dva reda

Značajke linearnog izgleda

U pravokutnoj sobi je prikladno urediti namještaj uz jedan zid s okretanjem prema vratima. Blagovaonica se nalazi na slobodnom zidu. Za mladu obitelj prikladan je šank broj, za veliku obitelj – pravokutni ili ovalni stol.

kuhinja

Uspješan izgled pravokutne prostorije

Ako prostor dopušta prostoriju, kuhinja se može ukrašavati bez gornjih ormara – ova je opcija danas u modi. Donji ormarići su dovoljni za smještaj svega što je potrebno, a nedostatak modula na vrhu čini prostor prostranim. Ovaj izgled je pogodan za stilove minimalizma, high-tech.

kuhinja

Kutna kuhinja s udobnim radnim prostorom

U sobi pravokutnog oblika, moguće je uredno namjestiti namještaj s slovom G, s jednim dugačkim i jednim kratkim zidom. Dakle, komponente radnog područja će biti jedna pored druge, te će biti prikladno premjestiti se između sudopera, hladnjaka, peći i radnog stola. Blagovaonica će biti na slobodnom zidu.

kuhinja

Zanimljiva varijanta kombiniranja otoka s ručkom

kuhinja s kaučem

U-oblik i otočna kuhinja s kaučem

Slušalica u kvadratnoj sobi prikladno je postavljena u obliku slova “P”, koristeći tri zida, a blagovaonica je smještena u sredini. Područje otoka s dodatnim modulom u sredini može se koristiti kao radna i blagovaonica, sve ovisi o njegovoj funkcionalnosti, obliku stola. Kao “otok” izvadite tanjur, umivaonik, šank sa stolom, stol s rubovima i radnom površinom.

Varijacije kauča u kuhinji u obliku slova U:

p3
P6
P8
kuhinjski dizajn

Dizajn kuhinje 11 četvornih metara

U ovom interijeru otok igra ulogu blagovaonice:

stol

Stol za jelo

kuhinja

Interijer kuhinje

Sofa se može učinkovito kombinirati s kuhinjskim otokom ili poluotokom:

P11
P12
P13

U ovom unutrašnjosti otok ima glavnu ulogu – ovo je blagovaonica i radno područje

Raspored namještaja i opreme u dva reda

Ova bi opcija bila prikladna ako se kuhinja sastoji od dva duga i dva kratka zida. Blagovaonica se može postaviti na prozor. Prisutnost prozora zaljeva u kuhinji je rijetkost, ali ako je još uvijek tu, može se preseliti blagovaonica – soba će biti funkcionalna, prostrana i estetski.

kuhinja

Klasični interijer s blagovaonom u prozoru zaljeva

kuhinja

Ugodno mjesto uz prozor

Odaberite odgovarajuću boju za dizajn interijera

U kuhinji od 13 četvornih metara možete slobodno prionuti na svoju maštu i koristiti boje koje vam se sviđaju. Prilikom odabira boje, trebate razmotriti njegov utjecaj na psihu, jer je prevladavajuća boja koja će oblikovati raspoloženje.

 • Dominantna žuta ili narančasta boja pružit će dobro raspoloženje
 • Crvena – dinamična boja, potiče apetit, ali je bolje koristiti je na doziran način.
P18
P19
P15
 • Zeleno pomaže da se opustite, smiruje.
 • Plava je hladna boja, povezana je s kreativnošću i inteligencijom.
 • Pink kuhinja je pozitivna opcija za romantične prirode.
P22
p21
P20

Interijer kuhinje površine od 13 četvornih metara često je uređen u bijeloj boji. Bijela – simbol harmonije i čistoće, odabirom ove boje kao dominantnog, ne može se izgubiti.

Prevladavajuća boja u prostranoj kuhinji može biti crna – to je mogućnost praktičnih vlasnika, a soba će izgledati elegantno.

kuhinja

Crno se uspješno razrjeđuje s kontrastnim bijelim tonom, a ton je postavljen crvenom bojom

Vijeće. Snažan ovisnik o crnoj boji ne vrijedi, inače vam je potreban dodatni izvor svjetlosti, soba može izgledati tmurno.

unutrašnjost

Interijer se pretvorio u tmurno

Koja je kauč pogodna u kuhinji

Sofa može postati udobniji alternativni stolci i stolice – može ugostiti više gostiju, a unutarnja soba će postati ugodnija.

Sofa može biti i izravna i kutna. Za malu sobu, kutna kauč je praktičniji, štedi prostor, a ravna kauč je dobar jer se može instalirati bilo gdje, pod uvjetom da ima dovoljno mjesta za to.

Zakrivljena kauč izgleda šik, ali zauzima više prostora nego u ravnoj ili nagnutoj kauč, pa se stoga rijetko instalira u kuhinju.

interijera u kuhinji

Interijer u klasičnom stilu, otok s zakrivljenom kaučom i stola za rezanje

kuhinja

Mala izravna kauč u klasičnom kuhinjskom prostoru od 13 četvornih metara. m

moderan kauč

Moderan moderni kauč – glavni element interijera u kuhinji-dnevnoj sobi, može se koristiti kao pomoćni ležaj

Popularna opcija danas je klupa-kauč s preklopivim sjedalom, ispod koje možete pohraniti kuhinjsku opremu. Klupa-kauč također može biti ravna i kutna.

klupa-sofa

Udobna klupa u kutu s uklonjivim ukrasnim jastucima

kuhinja

Moderno funkcionalno područje otoka s klupa i stola za rezanje s policama

Postoje dvije glavne opcije za uređenje sofe: na blagovaonici i odvojeno na zidu ili na prozoru, uzimajući u obzir da su gosti bili udobni za komuniciranje.

banket

Kompaktna gozba bila je vrlo dobro postavljena na prozoru, između dva stupca s strojevima

blagovaonom

Blagovaonica u prozoru zaljeva

Tapecirani namještaj se ne preporučuje na ulazu – može učiniti neugodnim kretanje po prostoriji, a ljudi koji sjedi na kauču, neće biti neugodni.

sofa smještaj

Klasična izvedba sofe

Kuhinja i dnevni boravak – dva u jednom

U kuhinji s površinom od 13 m², naravno, nećete prihvatiti mnoštvo gostiju, ali sasvim je moguće udobno sjediti u njemu s dva ili tri prijatelja.

Prije svega, morate podijeliti sobu kompetentno u zonama. Dizajneri savjetuju na radnom mjestu da sve što je potrebno, a preostali prostor se koristi kao dnevna soba, jer gosti koje nećete uzimati svaki dan i ostati u kuhinji najmanje tri puta dnevno.

funkcionalnih područja

Dvije funkcionalne zone su jasno definirane

13 m² – područje nije toliko veliko, pa bi zoniranje u takvoj prostoriji trebalo biti vizualno. Particije i drugi uređaji mogu ometati sobu. Da biste odvojili zonu dnevne sobe iz zone pripreme, moguće je podići na nekoliko centimetara po podu u jednoj od područja. Za odjeljivanje zona mogu se koristiti različiti podni obloge: na radnom području – pločica, u rekreacijskom području – parket ili laminat.

Da biste razlikovali zone, potrebno je koristiti točnu rasvjetu. Uređaji se mogu postaviti neposredno iznad prostora za sjedenje, osvjetljenje je mekše nego u radnom prostoru.

kuhinja

Stol u kuhinji

Ulogu funkcionalnog odstranjivača također može biti izvedena pomoću bar brojača. Može se koristiti kao stol, može se nalaziti ispod palca dok će izvršiti ukrasnu funkciju.

bar brojač

Bar counter – odličan je način za zoniranje studijskog prostora

Boje za kombiniranu sobu

U dizajnu kuhinje-dnevnog boravka od 13 četvornih metara često se koriste dvije osnovne boje, svijetle i tamne. Predominantna boja svjetlosti vizualno širi prostor, kombinacija boja čini interijer ekspresivnim, svijetlim. Bijeli se uspješno kombinira s bilo kojom bojom, oplemenjuje druge boje i nijanse.

sofa

Zelena sofa neobičnog oblika služi kao svijetlo naglašeno mjesto

sofa

Divan kauč u ovom interijeru, naravno, središnji element

kuhinja

Brojne svijetle stolice i privjesci služe kao graničnik za funkcionalna područja

Namještaj za studio prostor

 1. Budući da mala soba može primiti dva funkcionalna područja, namještaj treba biti udoban, prostran i istodobno lijep.
sjajan ormar

Najveći red bijelih sjajnih ormara je vizualno neravnomjeran i gotovo nevidljiv

 1. Tekstura i boja svih elemenata unutrašnjosti trebaju biti harmonično kombinirani, budući da su dijelovi jednog sastava.
 1. Kućice bi trebale biti zatvorene, sa slijepim pročeljima, inače će se gosti morati diviti njihovom sadržaju.
p44
P43
P23
 1. Pri odabiru kauča, kao prednost svjetlosnim modelima, kao opciju možete odabrati kauč s tamnim tijelom i laganim presvlakama. Namještaj od kože manje upija mirise.
 1. Zid na rekreacijskom području bit će ukrašen malom slikom na pozadinskom, mozaičkom, apstraktnom crtežu.
kuhinja

Prikladan stil za kuhinju od 13 metara

Da biste dizajnirali sobu ovog područja, možete odabrati bilo koji stil, na temelju osobnih preferencija.

Volite li glatkoću linija, bogatstvo i aristokraciju klasika? Komplet u klasičnom stilu bit će nadopunjen ukrasnim pločicama, drvenim pločama, luksuznim lusterom, dekoracijama, slikama u prekrasnim okvirima.

kuhinja
p47
P45

Moderni stilovi – potkrovlje, minimalizam, hi-tech – nisu tako zahtjevni za završetak. Ako ste odabrali potkrovlje, možete ostaviti otvoreni betonski zid ili opeke, samo ih trebate oprati. Beton se može prekriti voskom. Zidovi će biti ukrašeni slikom ili portretom u stilu art deco, svijetlom plakatu, foto kolažu, 3D pozadine će dodati dubinu u sobu.

kuhinja

Sobe u potkrovlju uvijek izgledaju izvanredno

kuhinja

Potkrovlje i minimalizam – idealni stilovi za modernu kuhinju

raspored kuhinje

Linearni izgled u minimalističkoj kuhinji

Veliki opseg kreativnosti otvara selo stilova – provenzna, zemlja, rustikalna. Namještaj u stilu Provence – svjetlo, masivno. Tekstili su svijetli, zidovi mogu biti ukrašeni ukrasnim pločama, krajolici ruralnih tema. Primjereno je ukrasiti interijer s ručno izrađenim, svijetlim staklenim posudama za začine.

Zeleni kutak osvježit će unutrašnjost kuhinje u bilo kojem stilu – koristiti cvjetnice u lijepim posudama, vješalicama. Biljke se mogu staviti na police s dobrom rasvjetom.

kuhinja

Stil zemlje očituje se u upotrebi svijetlih tekstila, cvijeća, cvjetnih grafika, drvenih stropova

kuhinja

Kuhinjski dizajn

Video-izbor modernih ideja za kuhinju od 13 m

Minimalistički crveni i bijeli interijer:

Ideje za kuhinju u kombinaciji s dnevnim boravkom:

Obratite pažnju na dizajn, možete stvoriti udobnu funkcionalnu sobu s zonom za odmor i prijem gostiju, pa čak i dodatni ležaj.

decor

Leave a comment