Työtason valinta keittiössä: paras materiaali, koko ja korkeus

Työtason valinta keittiössä: paras materiaali, koko ja korkeus

Keittiö on tärkein paikka talossa. Tämä tosiasia vahvistetaan miehillä, tie sydämeen vatsan läpi, joten se ei voi kulkea tämän huoneen läpi. Tämä pätee myös naisiin, jotka viettävät vähintään puolet työstään ja nukkumaansa keittiössä. Jokaisella asunnolla on omat ajatuksensa työpaikan kauneudesta ja toimivuudesta. Mutta kysymys siitä, minkä pöydän valinnan keittiöön valitaan, ei riipu pelkästään hänen toiveistaan ​​vaan myös perheen taloudellisista mahdollisuuksista. Harkitse vaihtoehtoisia työtasoja, joita valmistajat tarjoavat meille, ja yritä selvittää, mitä he eroavat toisistaan.

Keittiön työtason on oltava mukavaa ja kaunista

Kaunis ja mukava työtaso on tyylikkään keittiön tarpeita

Millaista työtasoa on parempi valita

Työtasot voidaan jakaa ryhmiin fysikaalisia ominaisuuksia, materiaalien koostumusta ja hintaa. Materiaalin koostumus on pöytälevy:

  • laminoitu muovisella HLP: llä;
  • työtasot akryylimuovikivestä (Corian, Staron, Akrilika);
  • keinokivestä tehdyt työtasot kvartsi-täyteaineella;
  • jaloisten lajien massiivisesta puusta;
  • luonnonkivestä.

Laminoitu työtasot

Tukeva työtaso laminoitu muovi HLP palvelee omistajiaan pitkään

Laminoidun muovin HLP näyttää luonnolliselta, mutta vähemmän alttiina mekaanisille vaurioille

Laminoitu työtaso on tehty lastulevystä. Ne ovat kosteutta kestäviä, ja ne on esitetty monissa eri väreissä (yli 150 väriä), ne ovat erilaiset (kiilto, puu, särmä). Tällainen pöytälevy on suojattava liitoksesta tulevasta vedestä. Tämän ryhmän kalliit topit, jotka on tehty tuodun kosteutta kestävän lastulevyn perusteella, on laminoitu muovilla, jonka paksuus on 0,8-1 mm. Muovi on monikerroksinen paperi, joka on kyllästetty hartseilla ja puristettu korkealla paineella, suojattu ylhäältä kulutusta kestävällä polymeerillä.

Tällaisen pöydän etureuna voidaan tehdä eri versioina. Tukkeuma on työtason päädyssä olevan muovin säteittäinen pyöristys sen työpinnasta. Häikäisysuojus – taipuisa muovinen pehmuste on taivutettu työtason pohjan alle. Lisäksi pää voidaan upottaa ABS: n alumiiniprofiililla tai 3D-reunalla. 3D-reunalla varustettua päätä käytetään kaarevissa keittiöissä, joissa on sädekehys.

Tekokynttilät

Keinotekoinen kivi toimii usein keittiön työtasojen materiaalina

Keinokivestä valmistettu pöytä on mukava, käytännöllinen ja kaunis

Nyt he ovat erittäin suosittuja kuluttajien keskuudessa. Tällaisen työtason perustana on vaneri, joka kiinnitetään keinokiveksi, jonka paksuus on tavallisesti 12 mm. Keinotekoinen kivi on valmistettu polymeeriliimasta ja eri värisiä rakeista luonnonkiven koostumuksen simuloimiseksi. Keinotekoinen kivi on muovimateriaalia, joten korkeissa lämpötiloissa on mahdollista luoda taivutettuja muotoja, mikä on usein välttämätöntä keittiöt, joilla on säteen julkisivut. Tällaisia ​​pöytälevyjä on myös edustettu laaja valikoima värejä (noin 130 väriä), materiaali tuntuu sileältä ja lämpimältä kosketukseen.

Edullisempi tekokivestä valmistetut työtasot ovat vähemmän muovia ja hauraampia materiaalia, joten taivutettua muotoa ei aina voida antaa. Mutta työtasot edullisemmasta keinokivestä voidaan käyttää suoraan keittiöihin. Keinokivestä suurin etu on mahdollisuus liittää laskuri ilman näkyviä liitoksia. Pöytää voidaan valmistaa käyttämällä erilaisia ​​muotoiltuja muotoja. Tämä kivi on lämmin kosketus, jota ei voida sanoa luonnollisesta. Voit tehdä samankaltaisen pesualtaan, sivuseinästä. Miksi toisinaan nähdään liitoksen risteyksessä? Jotta yhteistoiminta olisi vahva ja näkymätön, sinun on muodostettava yhteys neljäsosaan, ja jotkin valmistajat, jotka pyrkivät alentamaan tuotteen kustannuksia, eivät täytä teknisiä vaatimuksia. Siksi pöydän yläosa liitetään myöhemmin liitospisteisiin. Jos aiot ajatella keinokuidun keittiön työtasoa, suosittelemme tunnettuja tuotemerkkejä – Corian, Montelli, Staron, Akrilika.

Työtasot keittiöön kvartsiagglomeraatista

Näiden työtasojen koostumuksessa on graniittia, kvartsia tai peilimuruja ja polymeerisiä sideainehartseja. Kvartsiagglomeraattilevystä tehdyt työtasot valmistetaan korkeissa lämpötiloissa tyhjiössä erityisissä värähtelytaulukoissa. Levyn paksuus on 30 mm. Työtasolle käytetty materiaali ei saa ilmaa, joten se kestää nesteitä, ei absorboi liuottimia ja happoja, ja tämä on selkeä etu luonnonkivestä. Kvartsiagglomeraatti kestää kynsiä ja naarmuja. Työtason liitoskappale, nykyaikaisten tekniikoiden ansiosta, voidaan tehdä melkein näkymättömäksi.

Luonnonkivestä valmistetut pöytälevyt

Classic-tyyppiseen keittiöön, luonnonkivi työtasolle

Luonnonkiven pehmustettu klassinen sisustus näyttää kunnioilta ja perusteelliselta

Niiden piirustus on ainutlaatuinen. Tällaisten työtasojen materiaali on kiven lohkojen arkki, joka irrotetaan maan suolistosta. Yleensä graniittia käytetään keittiössä, se on tiheämpi ja vähemmän hygroskooppinen kuin muut kiviä. Graniitti ei ime kosteutta, mutta se vaatii erityistä hoitoa. Haittapuolena on korkea hinta ja työtason suuri paino (on tarpeen vahvistaa keittiökalusteiden suunnittelua – niiden on oltava riittävän vahvoja kestämään tällaista kuormaa). Ei ole suositeltavaa käyttää marmoria työtasona keittiölle, sillä tämä materiaali on helposti naarmuuntunutta ja likainen.

Luonnonpuuta

Tämän materiaalin työtasot ovat kestäviä ja kauniita, mutta vaativat erityistä huolellisuutta. Yleensä ne ovat tammi, pyökki, teak, merbau, wenge. Luonnollisesta puusta valmistettua työtasoa tulisi käsitellä säännöllisesti erityisellä öljyyn perustuvalla suojausratkaisulla. Pyyhi pinta vain kostealla liinalla ilman kotitalouskemikaaleja.

Määritä optimaalinen koko

Työpöydän materiaali ja väri on valittava keittiön sisätilojen väriavaruudelle

Ennen kuin valitset työtason, sinun on määritettävä paksuus, leveys, väri ja materiaali

Keittiökalusteiden suunnittelussa on syytä muistaa, että työtaso on ensin toiminnallinen elementti ja sitten suunnitteluala. Siksi on välttämätöntä korreloida keittiön työtason koon asettelun, työalueiden sijoittamisen, perheenjäsenten mukavuuden ja turvallisuuden sekä työprosessien ergonomian kanssa.

Korkeus keittiötaso – tärkeä tekijä, koska se riippuu käytettävyyttä keittiön häneltä. Olisi määriteltävä ottaen huomioon ihmisen kasvua, joka valmistaa ruokaa, että hän operaation aikana ei syntynyt ja kivut alaselän ja jalat. Joten, jos korkeus on alle 150 cm, suositeltava korkeus työtaso -. 76 cm kasvun 150-160 cm työtaso on asennettava korkeuteen 82 cm ja joiden kasvun 160-170 cm. – korkeuteen 88 cm Jos kasvu aikuisten perheenjäsenten 170- 180 cm, suositeltava korkeus keittiön työtaso 91 cm, ja jossa kasvoi 180-190 cm. – 94 cm pitkä ihmisiä, joiden kasvu on 190-200 cm, korkeus työtaso on oltava 1 m.

Suositellut mitat edellyttävät lisäanalyysiä jokaisessa yksittäisessä tapauksessa. On otettava huomioon, että perheenjäsenten kasvu on erilainen, joten pöydän korkeuden valinta edellyttää yksilöllistä lähestymistapaa.

  • Keittiön työtason leveys

On otettava huomioon pöytälevyn leveyden ja sen pinnan välinen etäisyys saranoituihin kaappeihin. Jos keittiöpöydän leveys on 65 cm, verhojen alareuna voidaan kiinnittää korkeudeltaan 47-50 cm pöydän pinnalta. Jos sinulla on pieni keittiö ja sinulla ei ole varaa laajaan pöytälevyyn, näkyvyys ja mukavuutta saadaan aikaan ripustuskotelon leveydellä.

Keittiön työtason leveyden tulisi perustua keittiöön, mutta samalla on oltava sellainen, että se on mukava työskennellä.

  • Keittiön työtason paksuus

Paksuus voi olla erilainen – 2 – 6 cm. Lastulevyn standardipaksuus on 28 mm. Keittiön kosteutta kestävän työtason paksuus voi nousta jopa 38 mm: iin.

Vaihtoehtoiset keittiötasot

Jos et jostain syystä tyydytä lastulevyistä, kiveistä tai luonnonpuusta valmistetuista pöytälevyistä, voit valita lasista, ruostumattomasta teräksestä tai keraamisista laatoista valmistetun työtason.

  • Ruostumaton teräs
Ruostumattomasta teräksestä valmistettu työtaso - paras vaihtoehto Art Nouveau -tyylisessä tai korkean teknologian tyyliin

Ruostumattomasta teräksestä valmistettu työtaso on varmasti käytännöllinen, mutta luodaan viihtyisä ilmapiiri, joka ei todennäköisesti sovi

Tämä työtaso kestää teitä tulevina vuosina. Se kestää ulkonäkö sieni, se ei pelkää korkean kosteuden ja lämpötilan muutoksia. Että teräksen työtasot käytetään ravintoloissa, koska heille se on erittäin helppohoitoinen. Pestä työtaso voi olla monin eri keinoin, joten voit pitää keittiössä vähän niin ja näin vaikeuksitta. Haitallista tässä työtaso on, että se ei aina yhdistetty klassinen sisustus. Lisäksi pöytälevyn aika ajoin on puola, joka aiheuttaa lisäkustannuksia.

  • Lasipöytä

Se asennetaan hyvin harvoin kodinkoneisiin. Syyt ovat materiaalin heikko kulumiskestävyys, hoidon vaikeus ja korkea hinta. Lasipöydälle on helposti nähtävissä halkeamia, naarmuja ja siruja. Mutta se näyttää erittäin vaikuttavalta, joten jos taloudellinen kysymys ei ole väliä sinulle ja sinulla on varaa vaihtaa laskuri vuodessa, miksi ei asenna sitä?

  • Keraamiset laatat
Huolellista hoitoa tarvitaan yläosassa, jossa on laattapinnoite

Keraamisia laattoja käytetään usein myös pinnoitteena työtasolle, vaikka se vaatii entistä varovaisempaa hoitoa

Tämä on luovien ihmisten valinta. Erityisesti keraamisten laattojen työtaso näyttää keittiössä maan tyyliin. Valitettavasti materiaali ei ole vailla puutteita. Grout on epästabiili ulkoisille vaikutteille, ja laatat ja sirut voivat näkyä laattaan. Keraamisten laattojen työtasojen suorituskykyominaisuudet paranevat, jos pinta avataan emalilla.

Asennuksen ja hoidon ominaisuudet

Asiantuntijat väittävät, että työtasojen muoto on valittava ottaen huomioon huoneiston asettelu, kuulokkeiden kokoonpano ja työalueen organisaatio. Älä ylikuormita keittiötäsi kulmilla. Työtaso ei saisi häiritä liikkumista. Voit kokeilla työtason väriä ja materiaalia, koska ei ole tarpeen käyttää yhtä materiaalia ja yhtä väriä. Esimerkiksi luonnonkivi yhdistyy täydellisesti mosaiikki- ja keraamiset laatat ja puu – huurrettu lasi. Menestyksekäs muotoilu on työalueen valaistus. Tämä on kätevää ja kaunista.

Kun valitset työtason, ota huomioon sen asennuksen kustannukset. Edullinen on laminaattityyppien asennus. Ne kiinnittyvät reunakiviin metallikulmilla ja itsekierteillen ruuvilla. Jalkalistat, jotka peittävät seinän ja pöydän yläpuolella olevat halkeamat, asennetaan viimeiseksi.

Teräspöydän asennus maksaa noin 50-60 euroa. Tällaisen pöytälevyn enimmäispituus on 3,7 m. Sen reunat ovat taivutetut lastulevyn reunan ympärille tai ne ovat täysin kiertyneet levyn ympärille. Teräspöydät ovat vain suorakaiteita.

Puupöydälle käytetään sulkeita soikeilla urilla ja kiinnitetään “kelluvaan”. Asennuskustannukset ovat noin 120 euroa. Luonnonkivestä valmistetun pöytälevyn asennus on työläs ja kallis prosessi. Asentajien palvelut voivat olla 30% materiaalin kustannuksista.

Pyyhi minkä tahansa työtason pinta märällä rätillä pyöreällä liikkeellä. Ja jos pestävä puhdistusainetta kostealla liinalla ja pyyhi pöydänkuori kuivaksi paperipyyhkeellä, ihastutte pinnan ulkonäköä.

Kuvagalleria keittiö työtasot

Quartz-agglomeraatti työtasojen materiaalina on useita etuja

Kvartsiagglomeraatti on kestävä, käytännöllinen ja sillä on korkea koristeellinen arvo

Kunnioitus ja tyyli - keinokivestä valmistetun pöydän pääominaisuudet

Keinokivestä valmistettu pöytälevy ei näytä pahalta kuin luonnollisesta – kalliista ja tyylikkäästä

Pöydän kirkkaan värin voidaan katsoa tämän sisustuksen tärkeäksi koristeelliseksi yksityiskohdaksi

Epätavallisen värin tai varjon keinotekoinen kivi on hyvä ratkaisu keittiölle, jonka muotoilu perustuu kontrastiin

Marmori työtaso luo mielenkiintoisen kontrastin kevyempiä keittiötuotteita

Vaalealla taustalla tyylikäs tumma marmori työtaso näyttää erittäin houkuttelevalta

Korostaa ylellisyyttä ympäristöä, voit käyttää luonnonkivi työtasolle

Luonnonkivi olisi sopiva vain tilavassa, ylellisesti kalustetussa keittiössä

Alkuperäiset värit työtasot tehty keinokivestä - painava etu

Keinokivestä tehty koristeltu pöytätaso voi olla hyvin omaperäinen ja epätavallinen

Pöytälevyn alkuperäinen muunnos keinokivestä

Keinokivestä valmistettu pöytälevy voidaan antaa halutun värin lisäksi myös muodolle

Oikealla valaistuksella lasipinta tulee keittiön todellinen sisustus

Erityisen upea on lasipöydän pää, jonka kiiltävä pinta ylivuotoa ja loistaa valon säteiden alla

Laminoitu työtasot - edullinen ja käytännöllinen vaihtoehto keittiölle

Laminoidut työtasot ansaitsivat maineen luotettavana ja edullisempana analogisena kalliille viimeistelyaineille

Kalliita materiaaleja voidaan tarvittaessa korvata lastulevyllä

Työpalkki, joka on valmistettu lastulevystä asianmukaisella huollolla, voi kestää kalliimpia ja kestäviä materiaaleja

Tiivien väliset saumat vaikea pitää moitteettomassa puhtaudessa laatan pöydän yläosassa

Tileä työtasotarvikkeena käytetään suhteellisen harvoin, koska vaikeudet pitää puhtauden tiilien välisissä liitoksissa

Ruostumaton teräs - materiaali, jolla on paljon etuja ja joitain koristeellisia haittoja

Ruostumaton teräs sopii täydellisesti sisustukseen, joka on sisustettu nykyaikaisiin tyyleihin, mutta yllättävää sen käytännöllisistä eduista

Työtason epätavallinen muotoilu voi kompensoida keittiön sisätilojen muita puutteita

Työtason sisustus voi olla niin epätavallista, että siitä tulee keittiön sisustuksen tärkein kohokohta

Pöytälevyn epätavallinen muoto, jossa on rikki laatat

Luova henkilöstö voi suositella itseäsi luoda ristikkäisten laatatyyppien pöydän koriste

Mosaiikki rikkoutuneesta laattastä näyttää epätavalliselta ja erittäin houkuttelevalta, mutta tällaista tulosta ei ole helppoa saavuttaa

Ihana pöytälevy, jossa on rikkoutuneiden laattojen mosaiikki, on pitkä ja huolellinen prosessi

decor

Leave a comment