10 fönster dekoration idéer för kök i Provence stil

10 fönster dekoration idéer för kök i Provence stil

Gardiner i stil med Provence

Kök i Provence stil kan inte föreställas utan en vacker design av fönster. I den här artikeln presenterade vi de 10 bästa idéerna för gardiner i Provence, formulerade flera tips för val av tyger och sammanställde också ett urval inspirerande fotodel.

10 idéer för att dekorera fönster med gardiner i Provence stil

Idé 1. Klassiska vita gardiner

Låt oss börja med det mest universella sättet för fönsterdesign - vita gardiner av bomull eller blekt lin. Sådana gardiner passar in i alla interiörer, och särskilt de är bra i små och mörka kök, eftersom de inte döljer naturligt ljus under dagen, speglar artificiell belysning på kvällen och överbelastar inte utrymmet. Visst, lätta tyger bör tvättas oftare och inte hängas nära kaminen och matbordet.

 • För att göra enkla vita gardiner inte verkar för tråkiga, välj modeller med intressanta detaljer, till exempel bågband, spetsinsatser eller ruffles.
 • Vit gardiner i kökets inredning i stil med Provence
 • Vit gardiner i kökets inredning i stil med Provence

Kort vita gardiner i Provence stil

Vit gardiner i köket-matsal i stil med Provence

Idé 2. Romersk persienner, samlade med band

Romersk persienner är goda i någon form, men i köket i Provence-stil, kommer de mest organiska att se ut som deras landversion, när längden på duken regleras inte med en lyftmekanism, men för hand med band.

 • Det största urvalet av billiga romerska gardiner i Provence, vi hittade på platsen katalog bonprix. Där kan du välja en naturlig bomull eller blandat tyg, rätt storlek, densitet och design, till exempel med kontrastband som på bilden nedan.

Romerska persienner med band

Romerska persienner med band

Romerska bonprix gardiner i stil med Provence

Romerska bonprix gardiner i stil med Provence

Idé 3. Gardiner i en vit och blå bur

Cage tartan och Vichy - traditionella tryck för gardiner i Provence, och särskilt i vitblå eller vitblå färg. Förresten, tack vare buret blir dina köksgardiner mindre smutsiga.

 • Blå och blå gardiner är mer lämpade för väl upplysta kök, med fönster mot söder eller sydväst. För mörka "norra" kök är sådana kalla färger inte den bästa lösningen.

Rutiga romerska persienner

1

Rutiga gardiner i stil med Provence

Rutiga gardiner-café

Idé 4. Gardiner "Café"

Gardiner "kaféer" är korta gardiner, som tidigare var dekorerade med köksfönster. Oftast kombineras de med lambrequin, men om så önskas kan de användas solo, paras med gardiner, mjuka romerska eller rullgardiner. Hängande "café" på en speciell teleskopisk gardinstav direkt till fönsterrutan.

 • Gardiner café i köket i stil med Provence
 • Gardiner café i köket i stil med Provence
 • Gardiner café i köket i stil med Provence
 • Milda gardiner i stil med "café" kan göras på 5 minuter ... från söta köksservetter. Takskenorna kan tillverkas med en vanlig fiskelina och med krokar - klädmärken som framgår av följande bilder.

Gardiner-Café från kökshanddukar

Idé 5. Linne gardiner

Gardiner av lin - ett vinn-vinn-alternativ för köket i Provence, inte bara på grund av dess naturliga skönhet, men också praktiskt. Hörsel tolererar ofta tvätt och strykning, mycket slitstark och slitstark. Ge preferenser till textilier, inte från 100% lin, men med tillsats av syntetiska ämnen. Blandat material kommer inte bara att sitta ner mindre efter tvätt och lättare att stryka, men det är bättre att drapa.

 • Ett stort urval av linne gardiner i Provence stil vi hittade i Ikea. Här kan du hitta gardiner av 100% eller blandas med lin av olika densitet, färgad och omaintad, med eller utan mönster. Tjocka gardiner är mönstrade Rockentraves, monokrom Ingert, randig Arnfrid och gardiner i Malertons blomma. Ljusgardiner finns under namnet Arya, Aina och Mariatistel. Mer praktiska gardiner från en blandning av lin och polyester presenteras i en modell av Guldzinnia.

Gardiner av linne i inredningen av matsalen i stil med Provence

 • Linne gardiner i stil med Provence
 • Linne gardiner i stil med Provence

Linne gardiner i stil med Provence

Idé 6. Mjuk Lambrequin

En mjuk lambrequin med en enkel klippning kan ge byn chic några gardiner och samtidigt täcka kronkanten och toppen av fönstret öppning om de har några nackdelar. Det kan dock också användas som en oberoende gardin, speciellt om köket inte har tillräckligt med naturlig belysning, men vill inte lämna fönstret helt utan dekoration.

 • Eftersom det är inte dyrt och lätt att sy lambrequin, kan du göra flera produkter i olika färger på en gång, för att uppdatera interiören i stämningen.

Lambrequin i Provence stil

Idé 7. Glasmålningar

Stained glass gardiner "timglas" är bra för sin kompakta och eleganta utseende, de är praktiska att öppna och samla. Om kaminen inte är långt ifrån fönstret, då kan du inte vara rädd för vindar, eftersom duken är fixerad både ovanifrån och underifrån.

 • Glasmålningsgardiner är "klädda" på en teleskopisk mini-cornice och fästs vid fönsterfönstren.

Glasmålningar

Idé 8. Mjuka rullgardiner på podhvatah

Standard (kassett) rullgardiner ser för strikta ut för "by" köket, men mjuka "rullar" passar in i interiören med skål. Eftersom dessa gardiner har en enkel stil, kan de sys med hand.

 • Rullgardiner kan göras mer intressanta genom att sy bak och framsidor av olika tyger.
 • Mjuka rullgardiner med plockar
 • Mjuka rullgardiner med plockar
 • Mjuka rullgardiner med plockar

Idé 9. Stickade gardiner

Om du vet hur man virkar, kan du åtminstone knyta spetsinsatserna för att dekorera gardinerna (exempel på bilden nedan) och som maximalt - fulla gardiner.

Gardiner med parningselement

Idé 10. Gardiner med flätor och rufflar

Gardiner med rufsar och krusidullar kommer att lägga textur till enkla gardiner och skapa en romantisk stämning i ditt kök. Särskilt väl ser de i grannskapet med grova massiva eller gamla möbler.

 • Kom ihåg att ju mindre rummet, desto mindre är halsduken på duken. För att inte överbelasta interiören är det önskvärt att tyget i sådana gardiner är monofoniska.
 • Gardiner med flätor
 • Gardiner med flätor

Allmänna rekommendationer

 • Glöm inte, var uppmärksam på val av cornice. Det måste vara trä eller metall, till exempel smidd. Tips för stången passar traditionellt - i form av bollar, kottar eller pilar.

Smidad Provence cornice

 • Lin och bomull är de perfekta tygerna för gardiner i Provence. Men för köksgardiner är mer lämpliga blandningar av bomull / linne med syntet, till exempel polyester. Gardiner sys av sådana tyger, mer hållbara, elastiska, bättre håll form, lättare att bära ut, järn, krympa inte och mindre bleknar från solljus.
 • Gardiner i Provence-stil bör ha en enkel klippning, men mönstret av dukar kan variera. Lämpliga tyger i blomma, randiga, med cockerels, pastoral "engravings" eller marinmotiv.

Stripade romerska gardiner i kökets inredning i stil med Provence

 • för små kök Det är bättre att välja ljusa korta gardiner: romersk, rulla, glasmålning, "café" eller klassiska gardiner med måttlig byggnad. Det är viktigt att mönstret på tyget är litet eller medium, stora utskrifter visuellt minskar utrymmet.
 • Universella färger för gardiner i Provence stil: vit, beige och grå. I allmänhet måste man vid valet av materialets färg fokusera på de textilier som redan finns i köket (klädsel av stolar, bordsduk, kuddar, handdukar etc.), en nyans av väggar eller möbler. Glöm inte att ta hänsyn till kökets orientering till världens sidor. Gardiner av kalla nyanser är mer lämpliga för "södra" kök, och för mörka "norra" - varma.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

46 − 38 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map