Kurv veving for 2 pm fra hvilken som helst papir - master klasse for nybegynnere

Kurv veving for 2 pm fra hvilken som helst papir – master klasse for nybegynnere

håndkurver

Kurver og kurver bidrar til å opprettholde orden i huset og dekorere interiøret, slik at de aldri blir mye. Vakre fletninger kan kjøpes i butikken, men det er mye mer lønnsomt å lære å veve dem med egne hender.

 • Hvis du har et par frie kvelder og en bale av noe papir, kan du veve kurven ikke bare uten økonomiske tap, men i riktig størrelse, farge og form. Og vevkurver med egne hender er en veldig hyggelig og pacifiserende prosess som du kan gjøre, for eksempel mens du ser på favorittfilmen din.

Og vær ikke flau for at kurver er laget av vintreet eller rotting, fordi hvis alt er gjort riktig, så vil tilsynelatende hjemmelagde kurver fra gamle papirer ikke avvike fra ekte fletter. Selvfølgelig vil de ikke være like holdbare og fuktresistente, men likevel å lagre de fleste av de tingene de passer perfekt.

For nybegynnere forberedte vi en trinnvis mesterklasse på veving her en rektangulær kurv laget av papir-kraft med lærhåndtak. Og på slutten av artikkelen kan du se flere ideer for bruk av kurver av forskjellige former og størrelser.

Hvordan lage en kurv med papir

Master klasse på vevkurver for nybegynnere

I denne masterklassen vil vi snakke om hvordan man lærer å veve en kurv med rektangulært, kvadratisk eller rundt papir.

For arbeid trenger vi:

Nødvendige materialer
 • Kraftpapir - du kan også ta bakeripapir, flere papirposer, pakke postpapir, avisblad, blader osv.
 • 2 identiske baser fra papp eller fiberboard, skåret i kvadratiske eller rektangulære i form - du kan velge styret, hvis du ønsker å veve en kurv bare for lagring, men hvis du liker tanken på en kurv-brett som i dette master class, bruk av 24 Sponplater × 38 cm, 2,5 mm tykk.

Viktig: Hvis du vil veve en kurv med høyere vegger enn i denne leksjonen, vil du trenge litt tilleggsmal, for eksempel en skoboks. Malen vil hjelpe deg med å veve en kurv med riktig rektangulær form. Grunnlaget for papp i dette tilfellet skal svare til boksens dimensjoner.

 • Wooden spyd for shish kebab eller tynn nål;
 • saks,
 • Eventuelt lim for papir og lim er sterkere, for eksempel "Moment", så vel som dobbeltsidig tape;
 • Gjennomsiktig matt akryllakk på en vannbase i en sprøyte eller krukke;
 • Langt smalt lærbelte (helst XL størrelse);
 • 8 messing cap nøtter, 8 messingskruer med et flatt hode og Phillips, 8 messing- skiver (solgt i DIY butikker, hele settet av festemidler vil koste omtrent 70 rubler.);
 • En elektrisk drill eller en anl for å lage hull i lærremmen;
 • Markøren.

instruksjon

Trinn 1. Lag tubulene

For å gjøre dette må du først kutte papiret i like format, for eksempel A4 eller A5. Anta at du har valgt å lage en kurv med gamle aviser, som allerede har den størrelsen vi trenger. Deretter må vi kutte avisene i strimler - fremtidens rør. Slik gjør du det raskt:

 • Fullt åpne avisen, og brett den deretter sammen i halv og glatt folden.
 • Ta nå en kjøkkenkniv eller kontorkniv og kutt avisen på brettpunktet. Det er ønskelig at skjærestedene er glatte og uavbrutt.
 • Fra den resulterende papirbunken, skille halvparten, bøy den sammen og kutt den igjen. Du vil få striper ca 10 cm bred. Følg den samme prosedyren med den gjenværende papirbunken.
 • Deretter sortere de strimler som har lys ut av hjørnet uten tekst eller bilder - fra disse barene vil du slå røret av hvitt. For arbeid, de er mer praktisk, fordi de er lettere å male under rotting eller vintreet. Men dette betyr ikke at du ikke kan bruke fargefeltene, er bare en vridd rør ønskelig å dekke pre-lys maling eller male dem nærmere (om nyanser av maleriets snakke litt nedenfor).
 • Så, begynn å vri på rørene. Sett en trespyd på minimum (!) Vinkel på kanten av stripen (men ikke på den hvite!) Og prøv å stramme papiret tett på det (bilde 1 og 2). Først kan du gjøre dette på bordet, snu spyden og holde papiret, og når du er midt i røret, kan du løfte det opp og fortsette å vri.

Hvordan vindes et rør fra avisen

1

Når du bare har tipset, må du lime det med lim og skru det deretter til enden (bilde 3). Woo-ala, det første røret er klart! Det gjenstår bare ... å vinne en annen 100-500 slike rør (den nøyaktige mengden avhenger av kurvens størrelse). Ikke vær redd, det er ikke for vanskelig og lenge, men tålmodighet her gjør ikke vondt.

Hvem ønsker å lære alle finesser av kunsten å lage rør, foreslår vi å se en video leksjon fra Elena Tishchenko.

Så lærte vi den grunnleggende måten å lage rør fra aviser. Men la oss gå tilbake til instruksjonene.

 • I denne mesterklassen setter dekoratøren først kun 24 rør av kraftpapirstrimler (7x45 cm), og deretter ca 120 flere rør (fra strimler som måler 7x90 cm). Hvorfor gjorde han det? Vi leser videre.

Hvordan vri på rørene for å grove kurv veving

Trinn 2. Lag rammen

Deretter må vi lage et kurvskjelett. For å gjøre dette legger vi grunnlag for papp eller hardboard og bruker dobbeltsidig tape eller lim for å feste rør til det, og hold det samme intervallet (2-5 cm) mellom dem. Du bør få omtrent samme design som i bildet under, men det nøyaktige antall rør avhenger av størrelsen på basen din og det valgte intervallet.

 • Disse rørene kalles vertikale stender, siden senere vil de "stå" og tjene som ramme for fremtidig kurv.

Hvordan lage en kurv med papir - lage en ramme

 • Ifølge ideen til dekoratøren må hovedvevingen av kurven være bevisst grov, så tykkere rør ble brukt til veggene. Imidlertid er disse 24 rørstøttene tynne, slik at det i fremtiden vil være lettere å fly dem. Du kan gjenta mottakeren til designeren, og du kan veve en kurv med identiske rør.
 • Om ønskelig kan en papp- eller fiberplatebunn være for-belagt med en klut, for eksempel linned.

Deretter lim på et annet stykke papp eller fiberplate på det resulterende designet, og trykk det. Det er best å forlate lageret i 1 dag for å tørke.

Hvordan lage en kurv med papir - lage en ramme

Trinn 3. Begynn vevingen

Basen er klar, så det er på tide å starte vevingen! Det er mange måter å veving på, vi foreslår å mestre den mest elementære - "tau".

 1. Bøy røret halvveis og pakk det med et vertikalt rørstativ (du kan starte hvor som helst);
 2. Deretter krysser du enden av røret som vist på bildet nedenfor. Du får den første sløyfen.

Slik vever du en kurv med papir

 1. Deretter pakk den andre stativet og kryss endene igjen. Du får de første åtte.
 2. Fortsett veving til de horisontale rørene er utmattede. Så snart dette skjer, drypp litt PVA lim inn i hver og sett inn nye rør til en dybde på 2-3 cm (deres tips kan være litt bøyd).
 3. Dermed må du veve 7 rader, hvis du vil lage en liten kurv som i vår mesterklasse.
Hvordan fikse innleggene i oppreist stilling med klutespinner

Hvordan fikse innleggene i oppreist stilling med klutespinner

 • Hvis du vil veve en kurv med høyere vegger, så etter de to første eller tre radene må du bruke en boksmal og veve rundt den allerede. Ved å gjøre det, bør du regelmessig justere vevet - juster stativene, stram de vevde rader, etc. For enkelhets skyld kan stativet festes i vertikal stilling med pinner, som vist på bildet til høyre. For øvrig, hvis du vil veve en rund kurv, vil en gryte, en rundkasse, gryter, etc. passe som en mal.

Trinn 4. Fullfør vevingen

Til slutt avsluttet vi siste rad, alt trimmet og korrigert og tok ut mal-boksen. Nå må vi fullføre arbeidet vakkert. For dette er de horisontale kanalene som vi vevde veggene bare kuttet av, og bare 5-10 cm fra lengden, og vi skjuler endene inni vevingen (venstre bilde under).

Hvordan fullføre kurven veving

Flott, nå tar vi rekkene. De kan enkelt kuttes av, litt ved å pusse kantene med lim eller lage en enkel, men vakker kant:

 • Bøy den første vertikale stativet 90 grader og vri den ved tilstøtende rack til høyre, og trekk ut på utsiden av den tredje søylen. Endelig gjemme deg bak den og lim den. Gjenta handlingen med neste vertikale stativ og med resten.

Trinn 5. Smør med lakk

Hurra! Kurven er nesten klar, den gjenstår bare å dekke den med lakk. I denne mesterklassen brukes akryllakk i en spray, men du kan gå på flettet med en børste.

Dekker kurven med lakk

 • Hvis ønskelig / nødvendig, før påføring av lakk, kan kurven males, men det er best å male rørene selv før begynnelsen av vevet, slik at belegget blir mer kvalitativt. For maling er akrylmaling på vannbasis ideell, de vil gi papiret en tetthet og raskt tørke ut. For mer informasjon om farging avisrør, se neste video leksjon fra Elena Tishchenko.

Trinn 6. Monter pennene

 1. Klipp av beltespennen og enden med hullene. Klipp deretter midtdelen av beltet i to like deler. Det er det du bør få.

Hvordan lage penner til en kurv

 1. På feil side av de resulterende båndene merker du plasseringen til de 2 skruene i hver ende av de to båndene.

Hvordan lage penner til en kurv

 1. Bruk en elektrisk drill, en elle eller en spiker for å lage hull i båndene på hvert merke (totalt 8 hull).

Hvordan lage penner til en kurv

 1. På forsiden av båndet, plasser vaskemaskinen på hullet som ble boret, skru skruene inn i dem med en skrutrekker.

Hvordan lage penner til en kurv

 1. Fest deretter håndtakene til utsiden av kurven. Hver festeskrue må da komme inn mellom to rader med vev som vist på neste høyre bilde. Deretter, fra innsiden av kurven, skru de endehettene på hver av de 8 skruene.

Hvordan lage penner til en kurv

Woo-ala, papirkurven er klar!

Kurv med papir med egne hender

Ideer til lagring og bruk av kurver på kjøkkenet

Og nå tilbyr vi å bli inspirert av kreativitet og se på ideene om "kurv-veving" og bruken av kurvarbeid på kjøkkenet (slå bildet).

 • Ideer for bruk av kurver på kjøkkenet
 • Ideer for bruk av kurver på kjøkkenet
 • Ideer for bruk av kurver på kjøkkenet
 • Ideer for bruk av kurver på kjøkkenet
 • Ideer for bruk av kurver på kjøkkenet
 • Ideer for bruk av kurver på kjøkkenet
 • Ideer for bruk av kurver på kjøkkenet
 • Ideer for bruk av kurver på kjøkkenet
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

89 + = 91

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map