Gardin guide til gardiner i køkkenet og installationsanvisninger

Gardin guide til gardiner i køkkenet og installationsanvisninger

cornice til køkken

I vinduesindretningen spiller cornice ikke mindre vigtig rolle end gardinerne selv. For dem, der er nødt til at tage stilling til spørgsmålet vinduet, har vi udarbejdet en kort oversigt over alle former for design, tips om hvordan man vælger en gesims langs længden, diameteren og design, samt et udvalg af video instruktioner for selvstændige installation.

Vi foretager målinger

Inden du vælger gardinestangen til gardinerne i køkkenet, skal du måle bredden af ​​vinduesåbningen og beregne længden af ​​cornice ved hjælp af følgende formel:

 • Kørlens standardlængde (når den er monteret i loftet eller væggen) = Vinduets åbning + 30-50 cm.
 • Længden af ​​cornice til installation inde i vinduet niche = bredden mellem de to vægge i vinduet niche - (minus) tykkelsen af ​​fastgørelseselementer.

Af den måde kan du ved hjælp af en længere eller kortere cornice udjævne vinduets mangler i køkkenet.

 • For at indsnævre et vindue vises bredere, hvis du hænger kronen mere autentisk;
 • For bredt et vindue kan reduceres ved at vælge cornice nøjagtigt langs bredden.

Guide til typer af cornices

Farvet glas (teleskopisk)

Beskrivelse: En lille runde eller rektangulær cornice, som kan justeres i længden og fastgøres til vinduesrammen. Velegnet til glasurgardiner "timeglas" (afbildet nedenfor) og gardiner-café.

 • Stained glass cornice med tyll i køkkenets indre
 • Stained glass cornice med tyll i køkkenets indre

I hvilke tilfælde anbefales det: Denne slags cornice er ideel til klassisk interiør, såvel som til køkken i Provence, land, Cheby Chic. Farvede glas gardiner (henholdsvis og cornice også) er bare et fund, hvis vinduet er en vask.

Lavet af: metal eller plast.

Montering: Stroppene kan fastgøres til rammen ved selvklæbende kroge, på skrueskrukkerne og på de små beslagholdere (i billedet nedenfor). Ofte går teleskopskurvene til gardinens lomme, men om ønsket kan de hænge på ringe, hængsler og tøj.

Montering af teleskopkornet på vinduesrammen

Montering af teleskopkornet på vinduesrammen

Stang (rund)

Beskrivelse: rund cornice, der udfører ikke kun praktisk, men også dekorativ funktion, da gardiner ikke lukker det. Afhængigt af dit design og vægt af gardiner, kan du vælge en stangdiameter fra 16 til 35 mm. Og hvordan man vælger en cornice, egnet i længden? Der er tre løsninger:

 • Køb produktet i en specialiseret gardinbutik, hvor du vil skære kronen af ​​den ønskede længde for at bestille.
 • Køb en glidende bar og juster dens længde selv.
 • Køb hele søjlen med en længdemængde og afkortes med en fæces eller en hacksav.
 • Køb to hjørner af samme diameter og længde, tilslut dem med et specielt stik og, hvis det er nødvendigt, forkorte begge stænger.

Kanten af ​​stangen er nødvendigvis dækket af dekorative tip.

 • En cornice i køkkenets indre
 • En cornice i køkkenets indre
1

I hvilke tilfælde anbefales det: Denne slags cornice er den mest traditionelle og alsidige. Cornices lavet af træ og smedejern er velegnede til interiør i stil med Provence og land. I køkkenet i den klassiske stil vil der være organiske hjørner af bronzemetal (billedet ovenfor), messing, antik guld osv. med tips i form af kegler, pile eller bolde. For et moderne interiør er krom, hvid eller sort cornice med laconic tips mere sandsynligt.

Lavet af: træ, metal eller plast.

Montering: Afhængigt af de valgte beslag kan stangen ikke kun hænge på væggen, men også til loftet og mellem væggene. Derudover kan du vælge parentes til montering af tagbøjlerne i to eller tre rækker.

Længere på videoen er der en detaljeret mesterklasse om montering af dobbeltsidet stangkornet med egne hænder.

dæk

Beskrivelse: Dæk cornice er en bar med riller, hvor kroge til gardiner er fastgjort. Dens særegenhed er, at det praktisk talt ikke er synligt over gardinerne. Dæk er to-trins og tre-rad, deres længde justeres uafhængigt eller består af to dæk, og de kan desuden tilsluttes roterende moduler.

Dæk cornice

I hvilke tilfælde anbefales det: især relevant dæk cornice til brede vinduer, vinduer med adgang til balkonen, samt hvis du ikke ønsker at supplere gardinerne med nogen unødvendige detaljer.

Lavet af: plastik af hvid farve.

Montering: Fastgør dækkene oftere til loftet, men i kombination med beslagene kan fastgøres til væggen.

Nedenfor er en video-instruktion, hvordan man hænger et loftet cornice.

Dekorativt dæk

Beskrivelse: Det er det samme dæk cornice, men suppleret med en dekorativ baguette af træ eller plast, efterligner et træ med elementer af forgyldning, udskæringer og anden indretning. På næste billede kan du se, hvordan dette design kan se ud i køkkenets indretning.

Dekorativt dæk cornice i køkkenets indre

Elvagter

Beskrivelse: Elektrokarniz - en profil med kroge til hængende gardiner, der er udstyret med elektrisk drev, som giver dig mulighed for at styre blinds manuelt eller eksternt - med fjernbetjeningen, fast knap, eller selv gennem Iphone (Smart hus). Sådan en cornice er tilgængelig til glidende og romerske gardiner, japanske paneler. Derudover kan el-drevet udstyres med en fleksibel cornice til vinduer med komplekse former.

Opførelse af el-boksen

Prisen på elektriske stave kan variere meget afhængigt af størrelsen af ​​tagskægget, vægt gardin (fx gardin for tyl vil koste langt mindre end til gardiner), typen af ​​kontrol, tilstedeværelsen timeren og så videre.

I hvilke tilfælde anbefales det: Cornice med elektrisk drev er især vigtigt for svært at få adgang til vinduer og vinduer af kompleks form. Og alligevel er denne teknologiske cornice simpelthen skabt til køkkenet i højteknologisk stil.

Lavet af: metal (aluminium, stål) eller plastik.

Montering: Det elektriske hus kan fastgøres både til loftet og til væggen.

String (spænding)

Beskrivelse: En snor cornice er en struktur bestående af et stålkabel (op til 8 mm i diameter) og to metalfastgørere. Det kan være enkelt række, dobbelt række og tre rækker. Under drift er spændingslisterne meget bekvemme og enkle.

I hvilke tilfælde anbefales det: snorskårer passer perfekt ind i moderne interiør og er specielt velegnet til at hænge lysgardiner og tyll.

Lavet af: metal.

Montering: kan installeres til loftet eller til væggen.

Nedenstående billede viser den populære snorkornis Dignitet fra Ikea.

 • Stringe cornice Ikea
 • Stringe cornice Ikea

udskridning

Beskrivelse: denne type kan kaldes en udvidet version af profilen af ​​gesims ved, at profilet i dette tilfælde er udstyret med et skinnesystem. . Skid gesims kan suppleres baguette plast efterligne træ, metal, stuk, etc. uden profil lister kan fremstilles i alle farver - fra antikke bronze til chrom.

Lavet af: metal og plastik.

Montering: kan fastgøres til loftet eller til væggen.

fleksibel

Beskrivelse: profil, som kan bøjes, og ved hjælp af specielle fastgørelseselementer rettes i den rigtige retning.

I hvilke tilfælde anbefales det: fleksible lister er designet til komplekse behandling af vinduesåbninger (bue, lancet, kantet eller stor bugt (se foto), og hvis køkkenet har en rund mur.

Fleksibel cornice i udformningen af ​​karnappvinduet

Lavet af: aluminium eller plast.

Montering: kan fastgøres til loftet eller til væggen.

Og her er en video om, hvordan du laver cornice af fleksibel plastik.

Generelle anbefalinger

 • Jo mindre diameteren eller tykkelsen af ​​tagskægget er, desto lettere skal det være gardinerne og omvendt.
 • Jo mere komplekse og elegante stoffets design, lakonien kan være cornice og vice versa.
 • Hvis loftet i køkkenet er lavt, det anbefales at give præference til loftet cornice eller installere en væg cornice, men lidt over den øvre kant af vinduet niche.
 • Kornets farve bør kombineres med gardiner, køkkenhåndtag, lysekrone eller andre detaljer af interiøret.
 • For at sikre, at gardinet altid forbliver på kanten af ​​stangen, skal du ikke glemme at placere en ring i mellemrummet mellem fikseren og spidsen under installationen.
 • Klip kan skiftes med runde ringe, så gardinerne holder fast.
 • Hvis længden af ​​cornice er mere end 2,4 m, og også hvis gardinerne er meget tunge, så for pålideligheden i midten, skal den tredje beslag installeres.
 • Til køkkenet bliver gardinerne ikke beskidte, når de åbnes eller lukkes, tilføj gardiner til den specielle førerkolle.

Og endelig tilbyder vi at se historien om hvordan man vælger den rette cornice, parenteser, ringe og løbere.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 6 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map