17 négyzetméteres konyharész. m

17 négyzetméteres konyharész. m

Konyha tervezési területe 17 négyzetméter

Konyha területe 17 négyzetméter. méter mindent el tud fogadni, amire szüksége van, és még több, például:

 • Tágas asztal 4-6 fő részére;
 • Bárpult;
 • Sziget vagy félsziget;
 • Konyhaszekrény nagy munkahelyekkel és sok raktárhelyiséggel; miközben a dobozból nem szabványos módon és kényelmesebben építhető ki, például U alakban;
 • Nagyméretű háztartási készülékek, például egy oldalra hűtőszekrény vagy egyszerűen kiegészítő felszerelések, például borszekrény vagy mosógép;
 • Szófa vagy kanapé (a székek helyett vagy csak pihenésre);
 • Asztali vagy szekrény;
 • Kandalló (dekoratív).

Hogyan kell helyesen elhelyezni a rendelkezésre álló mérőműszereket, anélkül, hogy a helyet összezavarná, de nem hagyná ki a további lehetőségeket? Ebben az anyagban hat valódi 17 méteres konyha képei láthatók, áttekintést nyújtanak az alaplapok fő típusairól, valamint a tervezéssel és javítással kapcsolatos tanácsokat.

Elrendezési beállítások

A konyha területe 17 négyzetméter. méter az adatoktól függően nagyon különböző lehet, de általában a bútorok elrendezése 6 típusra oszlik:

 1. Egysoros;
 2. Kétsoros;
 3. L-alakú;
 4. U-alakú;
 5. félsziget;
 6. Island.

Javasoljuk továbbá, hogy a felsorolt ​​elrendezések és tervváltozatok a valóságos példákon vegyék figyelembe.

Egysoros konyha

Kezdjük talán a legegyszerűbb elrendezés áttekintésével - egysoros (lineáris), amikor a fülhallgató egyenes vonalban van.

Milyen esetekben ajánlott: A lineáris elrendezés alkalmas a konyhákhoz egy hall / étkezővel, a stúdiókban lévő konyhákhoz. Jól illeszkedik a szigethez, a félszigethez és a bárpulthoz. Gyakran egysoros készlet szinte az egyetlen lehetséges megoldás, mert a konyha hozzáférést biztosít az erkélyhez, alagsorokhoz / fülkékhez és / vagy ajtókhoz.

hátránya: Kényetlen, mert főzés közben a hostessnek többször kell utaznia az egész konyha mentén, időt és energiát vesztegeti.

Előnyök: Univerzális, kompakt, könnyen tervezhető.

 • Ezzel az elrendezéssel a konyhát a szokásosnál magasabbra kell építeni, szinte a mennyezetig, hogy elegendő raktárhelyet biztosítsanak.

A fotócsúszka alatt egy kombinált konyha-nappali tervezését lehet figyelembe venni, amelyben a konyha és az étkező kb. 17 négyzetmétert foglal el. m.

 • A kombinált konyha-nappali területe 17 négyzetméter
 • A kombinált konyha-nappali területe 17 négyzetméter
 • A kombinált konyha-nappali területe 17 négyzetméter
 • A kombinált konyha-nappali területe 17 négyzetméter
 • A kombinált konyha-nappali területe 17 négyzetméter
1

További részletek az anyagban: Egyenes (egyenes, egysoros) konyhák tervezéséről

Dupla fedélzeti konyha

A kétsoros (párhuzamos) konyhai elrendezés feltételezi a funkcionális zónák egymás melletti két sorban történő elrendezését.

Milyen esetekben ajánlott: Alkalmas négyszögletes és keskeny konyhákhoz.

hátránya: A bútorok ebben az elrendezésben valamennyire megragadják a helyet és szűkítik a folyosót. A négyzet alakú helyiségben egy kétsoros konyha kellemetlen a főzés során, mivel a "munka" pontok közötti távolság túl nagy.

Előnyök: Az elrendezés kompakt és kényelmes (szűk konyhákhoz), elegendő helyet hagyva az étkezőnek.

tippek:

 • Annak érdekében, hogy a konyha nagyon kényelmes legyen, a két sor között 1,2-1,5 méteres távolságot kell biztosítani, a megengedett legkisebb távolság pedig 1 m.
 • A bejáratnál leggyakrabban egy kétsoros készlet van kialakítva, így helytakarékosság és kényelem miatt az ajtónak nyitva kell lennie a folyosó irányában, nem pedig a konyhában. Emellett a tolókapu tolószerkezettel lecserélhető, vagy teljesen kinyithatja a nyílást.
 • Ezzel az elrendezéssel a tűzhely, a mosogató és a mosogatógép egy sorban van felszerelve, és minden más (hűtőszekrény, sütő, mikrohullámú sütő, stb.) Egymással szemben helyezhető el.
 • Ha a konyha 17 négyzetméter. méter van a megfelelő négyzet alakú, akkor a közepén a két sor a bútorok lehet elhelyezni egy étkező csoport. Ebben az esetben az igazság, a tűzhely, a mosogató és a hűtőszekrény egy sorban kell épülni. Az ilyen 17 méteres konyhakép példáját az alábbi fotók mutatják be.

Kétsoros konyha-étkező

Kétsoros konyha-étkező

További részletek az anyagban: Hogyan készítsünk egy kétsoros konyha-gályát

L alakú konyha

Az L-alakú (szögletes) elrendezés a legrugalmasabb, ezért népszerű.

Milyen esetekben ajánlott: A sarokkészlet szinte minden esetben megfelelő, és különösen fontos a konyha-étkező helyiségekben, mert sok helyet hagy a nagy étkezőcsoport számára.

hátránya: gyakorlatilag nincs, de kényelmesen elveszíti az U-alakú, félkör alakú és szigetes konyhát.

Előnyök: A sarokkonyha kényelmes, mivel lehetővé teszi, hogy egy "működő háromszög" elvét egy kályhával, egy mosdóval és egy hűtőszekrénnyel helyezze el. Ezenkívül kompakt és elegendő helyet hagy az étkező részére, lehetőleg szekrénnyel vagy kanapéval.

tippek:

 • A sarokkonyhához nagyon kényelmes volt, a kályhát, a mosogatót és a hűtőszekrényt nem egy sorban kellett elhelyezni, hanem, mint már említettük, a háromszög elve alapján. Kívánatos, hogy a "munkapontok" között az intervallum legfeljebb 1 méter legyen, különben a tér kellemetlen lesz.
 • A szög modulok (különösen a padló) jobb választani trapéz alakú, majd a sarokban építeni mosogató, tűzhely vagy munkaterület.
 • 17 négyzetméteres sarokkonyha
 • 17 négyzetméteres sarokkonyha
 • 17 négyzetméteres sarokkonyha

U alakú konyha

Előnyök: Az U-alakú konyha nagyon kényelmes lehet, ha nem egymástól messze helyezkedik el mosogató, tűzhely és hűtő. Ebben az esetben minden konyhai munka elvégezhető gyakorlatilag ugyanazon a helyen. Különösen jó a konyha, melynek munkaterülete az ablaknál található. Egy ilyen tervezési megoldás példája a következő tervezési projektben látható.

U alakú konyha 17,5 négyzetméter. m

U alakú konyha 17,5 négyzetméter. m

hátránya: Az U-alakú készlet nehézkesnek tűnhet, sok helyet foglal el, nem érhető el minden konyhában, amikor az ablak alatti épületre bonyolult javításokat igényel a kommunikáció átvitele / kiterjesztése.

Milyen esetekben ajánlott: A terület 17 négyzetméter. méter Az U alakú készlet akkor valósul meg, ha a konyha funkcionális része, és nem az étkező területe.

tippek:

 • A fülhallgató kevésbé zsúfolt belső, egy vagy két oldala lógó szekrények nélkül lehet hagyni.
 • Ahhoz, hogy az U-alakú készlet kompaktabb legyen, és több helyet hagyjon az étkező részére, egy oldalsó panel rövidebbé tehető.

Peremes konyha

A félszigetes tervezés egy félszigetes formájú fejhallgató kombinációját jelenti - funkcionális asztal, egyik végén a falnak vagy a fülhallgatónak egy része, mint a következő 17 méteres konyha-étkezőben az alábbi fotóban.

 • Konyha-étkező területe 17 négyzetméter
 • Konyha-étkező területe 17 négyzetméter

Előnyök: A félsziget egy oldalon lehet egy bárpulttal, másrészt egy munkaterületet a termékek előkészítésére. Ugyancsak felszerelhető tűzhellyel, mosdóval (ritkán), kis hűtőszekrénnyel, borszekrénnyel. A félsziget nagyon könnyű előkészíteni, helyet foglal a térben, miközben sokkal kompaktabb, mint a sziget.

hátránya: A félsziget gépekkel történő felszerelése gyakran komplex javításokat igényel a kommunikáció meghosszabbításával / átadásával, a padlószint emelésével és a mennyezet leeresztésével (a kapucni leengedéséhez).

Milyen esetekben ajánlott: Különösen fontos a kombinált konyha-nappali vagy konyhai utilitarista célú félsziget.

tippek:

 • A legegyszerűbb egy félsziget felszerelése gép és vízvezeték nélkül, ha csak élelmiszerek és rágcsálnivalók készítésére szolgál.
 • Ha szeretné, hogy a félsziget működőképes legyen, de nem igényel bonyolult javításokat, akkor válasszon egy kombinációt: egy félszigetet + beépített elektromos főzőlap + keringetőszűrő szénszűrővel. Ebben az esetben nem szükséges kiterjeszteni és elrejteni a légcsatornát és egyéb kommunikációt.

Sziget konyha

A sziget többfunkciós asztal, amely a félszigettől eltérően minden oldalról kiiktatható.

Előnyök: A szigeten lévő konyha olyan kényelmes, mint a félsziget.

hátránya: A sziget több helyet igényel, mint a félsziget, és ezért nem érhető el minden konyhában. A 17 négyzeten a sziget lehet vagy nagyon kicsi, vagy cserélje ki az étkező asztalt.

Milyen esetekben ajánlott: A nyitott konyhákkal, valamint abban az esetben, ha a konyhában nincs teljes étkezőasztal.

tippek:

 • A sziget alakja megegyezik a helyiség alakjával. Tehát egy téglalap alakú konyhában válasszon egy téglalap alakú szigetet, egy négyzet alakú - egy négyzet alakú.

Ebben az L alakú konyhában a sziget mosogatóval van felszerelve és 3 főre van kialakítva.

 • G-aprított konyha területe 17 négyzetméter. m egy szigeten
  Olga Pochuyeva projektje
 • G-aprított konyha területe 17 négyzetméter. m egy szigeten
  Olga Pochuyeva projektje
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 36 = 42

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map