Текущ метър за изчисляване на материали и ремонтни работи: основни нюанси и правила - 10por15.com

Текущ метър за изчисляване на материали и ремонтни работи: основни нюанси и правила

Текущ метър за изчисляване на материали и ремонтни работи: основни нюанси и правила

Разчитайки материали за ремонтни работи, много от тях са свикнали да произвеждат в квадратни метри, което на пръв поглед е напълно логично – по този начин се определя действителната площ. Въпреки това, когато посещавате магазин, изчисляването, създадено на хартия, може да е безполезно, тъй като цената обикновено се посочва не на квадрат, а на изминат метър. “Това е колко?” – Посъветвайте се с неопитен купувач и е добре, ако той чуе ясен и ясен отговор от продавача. За да не бъдете заслепени и да не започнете “на коляното”, за да преизчислите количеството на необходимия материал, е по-добре да се подготвите предварително, ясно да разберете терминологията и нейното практическо приложение.

Какво представлява измерител?

Този термин се използва не само от продавачите на строителни магазини, но и от майсторите на ремонтните екипи, когато те сметват за материали и работата. Поради това е желателно да може самостоятелно да се правят изчисления, за да може да се провери точността на представените оценки.

измерване на материалите

Способността за правилно измерване и изчисляване на консумативите е важен аспект на ремонтната дейност

Референтна терминология

Уредът е конвенционално устройство за измерване на дълги обекти, което съответства на парче или парче от 1 метър дължина. Най-често срещаните формовани продукти включват следните материали:

 • балатум;
 • тапети;
 • мокет;
 • кърпа;
 • цокъл;
 • тръба;
 • електрически кабел;
 • Профилирани листове;
 • дървени дъски и др.

С помощта на измервателни уреди се определя само дължината на продукта, докато други параметри (ширина, диаметър, сечение) вече са включени в цената. Например, един и същи модел на линолеум може да има различна ширина (от 1,5 м до 5 м), съответно, всеки продукт ще има своя собствена цена за 1 пого. м.

линолеум

Цената на формования материал се формира, като се вземат предвид неговите общи размери

Примери за изчисления

Пример №1. Изчислете необходимия брой линолеуми за съответната стая.

Да предположим, че стаята е с размер 4х5 м, т.е. площта му е 20 квадратни метра. От тази цифра и трябва да се надявате, когато правите изчисление. За да определите дължината, трябва да разделите известната област по ширината. Това означава, че ако изборът падна върху ролка от линолеум с ширина 2,5 м, тогава трябва да закупите 8 парцали. м от такъв материал: 20 ÷ 2,5 = 8.

Пример номер 2. Колко гофрирани листа за защита на обекта.

Първоначално трябва да определите ширината на листа от велпапе, който, заедно с надземната част на основата, ще компенсира височината на оградата. Освен това всичко е изключително просто – измерва се периметъра на площадката и се получава съответното формоване.

Пример №3. Определете размера на плота за кухнята.

Стандартната дълбочина на кухненския плот е 0.6 м, а дължината му зависи единствено от размера на кухнята и броя на елементите от комплекта мебели. Ако е необходимо да се затворят две шкафове (ширина 0,6 м), вградена плоча (0,5 м) и двойна мивка (0,8 м), се изискват 2,5 писти. м плотове.

кухненски плот

Ако дълбочината на масата е обикновено стандартна, дебелината й в зависимост от използвания материал варира от 18 до 60 мм

Възможно ли е да се изчисли цената на кухнята по броя на работещите метри

Продавачите на мебели, особено кухненски комплекти, често използват термина “текущ метър” при изчисляването на цената на поръчката. В този случай обаче тази стойност е много условна, тъй като при приблизително изчисление на цената на продукта се взема стандартното оборудване, което включва:

 • работен плот от ПДЧ;
 • минимално “пълнене” на шкафове;
 • обичайните врати;
 • аксесоари със средно качество.

Ако обаче клиентът иска да използва по-скъп плот, например от камък, добави голям шкаф с изтеглена мрежа, монтира врата за затваряне на всяка врата, тогава цената може да се увеличи няколко пъти. Следователно, такава идея, като текущ метър на кухнята, може да се използва само за първоначални, много приблизителни изчисления.

кухня

Цената, изчислена като се вземе предвид теглото и действителната цена на кухнята, може да се различава значително

Изчисляване на ремонт на апартаменти: как да се определят техните заплати строители

Често спорът между клиенти и строители възниква на фона на неразбиране, свързано с крайната цена за ремонт. По-голямата част от ремонтните екипи правят оценки за представянето на различни видове покрития на базата на не-квадратни и текущи метри. В резултат на това, количеството на обработената повърхност, посочено в оценката, е с порядък по-голям от действителната площ на помещението.

Защо се случва това? Факт е, че строителите могат да зададат 1 колче. m обект, чиято дължина е много по-малка от 1 м. Например, при декориране на таван на много нива, всеки край се брои като 1 шев. m, дори ако действителната му площ е незначителна.

Някои клиенти са сигурни, че е абсолютно погрешно да брои текущите метра, препоръчвайки на строителите да направят изчисление според квадрата на финала. Тук обаче трябва да се разбере, че за обработка на плоскост без преходи повърхността е много по-лесна от същия таван на много нива, при който всеки преход, дори 10 сантиметра, изисква отделно покритие и следователно отделно плащане.

многостепенен таван

Ако равнината, която се обработва, е по-малка от 1 м, тя все още се счита за 1 зашеметяваща. m

Както вече бе отбелязано, текущият метър е условна стойност, която става още по-условна, ако не става дума за материали, а за извършената работа. Ето защо не се изненадвайте от представените ремонтни оценки и считайте строителите за измамници. Ако се свържете с професионалисти, можете да сте сигурни, че разходите за всяка работа имат реална обосновка.

Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: