Cum de a alege un abur bun: determina funcțiile, gruparea și prețul

Cum de a alege un abur bun: determina funcțiile, gruparea și prețul

Cum de a alege un abur bun: determina funcțiile, gruparea și prețul

Toata lumea stie ca mancarea aburita are propriul gust si proprietati utile din mancarea traditionala. Utilizați vase de aburi sfătuiți toți oamenii care le pasă de sănătatea lor. Foarte relevant este o astfel de hrană pentru copii, femei însărcinate și care alăptează, precum și oameni care sunt tulburați de afecțiuni ale tractului gastro-intestinal. Vă vom spune cum să alegeți un abur, în care puteți găti o varietate de mâncăruri delicioase și sănătoase.

Pentru gătit alimente sănătoase și de calitate, puteți folosi un abur

Steamer - dispozitivul necesar pentru prepararea hranei de înaltă calitate

De ce să cumpărați un abur

Anterior, feluri de mâncare cu aburi pregătite numai pentru acele persoane care a fost necesar din motive de sănătate, altele sunt norocos, care au probleme cu stomacul, a preferat să gătească în mod tradițional - fierte, prăjite, coapte. Produsele gătite pentru un cuplu, dintr-un anumit motiv, au fost considerate insipide, și mulți oameni chiar au simpatizat cu "nefericit", care a trebuit să mănânce exclusiv alimente cu aburi. Acum cele mai multe gospodine au apreciat aburul, iar aparatul a ocupat un loc onorabil în multe bucătării. Și nu numai pentru că cultul unei alimentații sănătoase și a unui stil de viață sănătos ne-a pătruns ferm conștiința. Steamer, în timp ce conservă vitamine și oligoelemente în alimente, le pregătește rapid și, cel mai important, independent. Și acest lucru unește mâinile de hostess și le oferă timp liber, pe care le pot petrece la discreția lor. Deci, în loc să petreacă câteva ore în bucătărie, mama tânără încarcă pește, orez și legume în trei coșuri de aburi și merge cu copilul să meargă. La întoarcere, le așteaptă un prânz delicios și sănătos.

Cum functioneaza aburul

Pentru o scurtă prezentare, mâncarea din abur este pregătită într-o baie de apă. În baza dispozitivului există un rezervor special de apă. După ce vaporizatorul este pornit, elementul de încălzire aduce rapid apa la fierbere. Se formează abur, care este alimentat la bolurile situate mai jos. Datorită aburului și gătitului este pregătit.

Pregătirea uniformă și rapidă a produselor se datorează faptului că aburul fierbinte pliculează produsele din toate părțile. Un alt avantaj al vaporului este că permite gătitul fără a folosi grăsimi. Acest lucru este foarte important pentru persoanele care încearcă să limiteze aportul de grăsimi.

Cum de a alege vaporul perfect

Cu controlul mecanic al vaporilor pot fi înțelese fără dificultate

Aragazul cu abur cu control mecanic este foarte ușor și convenabil de utilizat

Dacă vă decideți să cumpărați un abur, trebuie să determinați caracteristicile pe care acest dispozitiv trebuie să le potrivească, astfel încât să le puteți utiliza confortabil.

Indiferent de vaporul pe care îl alegeți, amintiți-vă că în aparat trebuie să se varsă numai apă moale. Dacă utilizați un robinet, este de dorit să-l treceți prin filtru. Apa rigidă are în compoziție săruri de calciu și magneziu dizolvate, care atunci când apa fiartă trece în abur și se așează pe pereții aburului în timpul condensării. Corpul dispozitivului este acoperit cu scală de var, care trebuie îndepărtată periodic. Este mai bine să faceți acest lucru prin turnarea unei soluții de oțet de masă în abur și pornirea dispozitivului.

Modelele scumpe cu aburi au funcția de a reaminti necesitatea de a curăța pereții aparatului. Există modele în care afișajul electronic afișează informații despre numărul de cicluri de gătit înainte de următoarea curățare a dispozitivului. De asemenea, în vânzare există modele care sunt uscate automat după fiecare ciclu de pregătire a unui vas de perete al unui abur.

Tipul de comandă al instrumentului

Steamer cu control electronic se referă la aparatele de bucătărie scumpe

Steamerele cu comandă electronică sunt de obicei prezentate în categorii de preț mediu și ridicat

Cel mai adesea vaporizatoarele au un tip de control mecanic. Ele sunt ușor de recunoscut de mânerul rotund caracteristic de pe panoul frontal. Pentru a seta timpul de lucru al aburatorului, trebuie doar să rotiți acest buton.

Electromecanic - cel mai simplu tip de control, care are un avantaj față de cel electronic. Pentru a porni vaporul, este suficientă o rotire a mânerului. Vaporizatoarele electronice sunt echipate cu o tastatură, pe care se află un tablou de bord mic, unde sunt afișate modurile selectate. Înțelegeți că principiul funcționării unui astfel de abur trebuie să fie mai lung, dar este mai precis să setați timpul de gătire. Amicii, care au avut deja timp să folosească ambele tipuri de aburi, sunt sfătuiți să aleagă aparatele mecanice. În primul rând, acestea sunt mai ieftine. În al doilea rând, se rup mai rar. În al treilea rând, timpul de gătire poate fi ajustat manual.

1

Tipul de comandă electromecanică este utilizat în modelele de vapoare de gama de preț mediu și redus. Acestea sunt dispozitivele Moulinex, Braun, Tefal, Atlanta, Binatone, Richards, Saturn, Viconte.

Există modele de gamă de preț mediu și mare cu control electronic. Prețul acestora depinde de calitatea materialului din care sunt produse corpul și bolurile, precum și de numărul de funcții suplimentare. Modelele controlate electronic sunt echipate cu unele aburitoare Siemens, Electrolux, Tefal, Scarlett, Vitek, AEG, De Dietrich, Gaggenau, Imperial, Kenwood, Küppersbusch, Neff, unitate.

Dispozitivul de alimentare

Acest parametru determină timpul de gătire din abur. Cu cât mai multe boluri în vaporul pe care îl alegi, cu atât ar trebui să existe mai multă putere. De obicei, puterea dispozitivului este de la 400 la 1800 W. Pentru un vapor cu trei coșuri de 3-4 litri, o capacitate suficientă de 900-1200 de wați. Dacă decideți să cumpărați un abur simplu cu un castron, 400-500 de wați este suficient pentru funcționarea sa.

Numărul și forma coșurilor de aburi

Pentru o familie mică este destul de ieftin vapor cu un castron

Vaporul ieftin cu un bol este destul de potrivit pentru o familie mică, cu un venit mediu

Cel mai adesea în vase sunt două sau trei coșuri, dar există modele și cu un castron. În modelele cu două sau trei boluri puteți găti mai multe feluri de mâncare în același timp. Dacă aveți o familie mare, este mai bine să alegeți un abur cu trei coșuri de aburi. Asigurați-vă că verificați dacă există un castron special pentru orez.

Acordați atenție formei coșurilor de aburi. Cele mai multe modele au un coș de abur cu un diametru diferit de partea de jos, care este foarte convenabil pentru stocarea dispozitivului (este nevoie de mai puțin spațiu, deoarece coșurile sunt introduse într-unul cu altul). Dar coșul cu diametru diferit de partea de jos poate fi un inconvenient în operațiune, deoarece va fi imposibil în timpul pregătirii coșuri cu alimente pentru a schimba locurile, dacă observați că în partea de jos a vasului steamer este aproape gata, iar în partea de sus - doar jumătate făcut.

Vasele de gătit în provarke sunt fabricate din plastic transparent rezistent la căldură. Puteți urmări procesul de gătire.

Vasele mici sunt foarte convenabile pentru spălarea într-o mașină de spălat vase. Ele sunt foarte convenabile pentru a stoca, ceea ce este important, dacă aveți o bucătărie mică, cu un număr minim de dulapuri. Bilele mari sunt necesare pentru gătit produse mari (pește sau pui întreg, iar pentru aceste produse, bolurile ovale sunt mai bune decât cele rotunde).

Bowls pot avea un fund demontabil sau nedivizat. Dacă partea inferioară este detașabilă, puteți aduna unul mare de două boluri mici. Fundul inferior poate fi fabricat din oțel inoxidabil sau acoperit cu un strat neaderent. Acesta din urmă facilitează foarte mult spălarea vaporului și vă permite să stingeți alimentele în propriul dvs. suc sau marinadă.

Bilele detașabile sunt echipate cu aburi Tefal, Bosch, Kenwood, Morphy Richards, Viconte, Unitate, Binatone. În acest caz, vaporizatoarele Tefal și Bosch au un fund cu acoperire neaderentă.

Număr de paleți

Atunci când alegeți un vapor, asigurați-vă că aflați câte paleți din modelul vaporului ales. Acest lucru este foarte important, deoarece în cazul în care unul într-o tigaie cazan dublu (care este tipic pentru majoritatea modelelor), apoi se scurge de abur de condens și suc cu toate produsele care sunt preparate în diferite instrumente boluri. În consecință, produsele mai mici vor fi impregnate cu sucul celor de sus. Uneori este foarte bună și, uneori, nu - depinde de felurile în care sunt preparate vasele în același timp.

Este mai bine dacă tava este adâncă. În acest caz, nu trebuie să opriți aburul pentru a scurge lichidul acumulat. Înălțimea palet de 1,5 cm, este destul de spatios, ci mai degrabă că înălțimea a fost de la 2 până la 2,5 cm. Alegerea unui vapor cu o tavă adâncă, poți fi sigur că nu va avea timp să se reverse în timpul preparării majorității feluri de mâncare. De obicei vasele sunt gătite în cazanul dublu timp de cel mult 60 de minute.

Este foarte de dorit ca paletul să fie cu mânere. Acest lucru este valabil mai ales pentru paletele care nu sunt foarte adânci - în timpul gătitului se vor umple aproape până la margine, aruncând astfel apă, este ușor de ars.

Indicator de apă și posibilitate de completare

Abilitatea de a adăuga apă la lipsa acesteia este aproape în toate cazanele duble

Dacă nu este suficientă apă în aburul Kenwood, îl puteți adăuga fără să deconectați dispozitivul

Unele modele de aburi sunt echipate cu un indicator de nivel extern al apei. Acest lucru este foarte convenabil, deoarece este întotdeauna posibil să verificați dacă există suficientă apă în aparat la abur. La urma urmei, cu ajutorul unui abur fierbinte și să pregătească mesele. Este foarte important să adăugați apă în procesul de gătire, dacă folosiți mai multe niveluri sau gătiți carne sau pește pentru un cuplu. Apa din tava poate să nu fie suficientă pentru funcționarea continuă a dispozitivului.

Apa se adaugă printr-o pâlnie specială sau prin mânerele goale ale unui coș pentru gătit. Posibilitatea de a adăuga apă nu este furnizată numai în cele mai ieftine modele de aburi (Braun, Unit). Majoritatea instrumentelor sunt echipate cu această funcție. Acestea sunt vapoarele Tefal, Kenwood, Moulinex, Atlanta, Binatone, Saturn, Scarlett, Morphy Richards, Viconte și Vitek.

În cazul modelelor scumpe, necesitatea de a umple apa din abur este împiedicată de un semnal sonor. Există vase integrate în care toate procesele sunt automatizate, inclusiv monitorizarea nivelului apei și completarea acesteia. La momentul potrivit, apa purificată ajunge din conducta de apă și condensul se integrează în sistemul de canalizare.

Funcții suplimentare ale dispozitivului

Compania TEFAL a prezentat un alt model de succes al unui cazan dublu

Parbriz TEFAL cu acoperire non-adezivă pe toți parametrii confirmă reputația înaltă a creatorilor săi

În plus față de indicatorul de nivel al apei și posibilitatea de completare în timpul gătitului, multe modele de aburi au următoarele funcții suplimentare:

 • închiderea în absența apei în abur este o funcție foarte importantă, datorită căreia dispozitivul este protejat de supraîncălzire. Depinde de confortul și siguranța dvs. în timpul folosirii aburului;
 • întârziere la pornire - capacitatea de a specifica timpul prin care aburul își va începe activitatea. O funcție foarte utilă dacă trebuie să gătiți alimente pentru o anumită perioadă de timp. În combinație cu funcția de menținere a unui vas într-o stare caldă, un început întârziat oferă gazdei mari oportunități;
 • Mențineți alimentele calde. Acest mod vă permite să nu opriți aburul după gătit. Poate să păstreze vasul cald timp de 12 ore. Este foarte convenabil: mergeți la o plimbare și un prânz cald vă așteaptă, chiar dacă întârziați;
 • "Abur rapid" - o funcție care vă permite să maximizați procesul de gătire. Aburul se formează foarte repede - în funcție de modelul vaporului, timp de 30-40 de secunde. Producătorii susțin că în acest fel, mai multe vitamine sunt stocate. Iar creatorii vaporului Vitamin +, experți de la Tefal, spun că hrana este de două ori mai rapidă când este pornit;
 • funcția "rețete" sau "gătit automat". Este disponibil numai în vase cu comandă electronică. Producătorul companiei a pus în memorie aparatul câteva rețete standard de pregătire. Este foarte convenabil pentru cei care nu știu cum să gătească. Este suficient să se indice masa și produsul și aburul va selecta independent programul dorit;
 • indicatorul de funcționare al vaporizatorului. Această funcție este disponibilă în toate modelele, cu excepția celor mai ieftine vaporizări ale producătorilor chinezi necunoscuți. Este clar că nu se recomandă cumpărarea unor astfel de produse: nu se știe ce este plasticul de calitate, în ce condiții se află firele electrice;
 • un indicator de timp care este necesar pentru pregătirea antenei și un afișaj digital care arată temperatura de încălzire. Funcția este numai în vaporizatoarele electronice;
 • semnal sonor despre începutul și sfârșitul procesului de gătire.
În unele cazuri, puteți utiliza un abur încorporat în plită

Vaporizatorul încorporat în plită este convenabil și practic

Diferite modele de aburi sunt completate în moduri diferite. Astfel, în seturi de livrări, în afară de bolurile obligatorii pentru prepararea produselor, includ de obicei:

 • un container de garnitură, un grătar sau un suport pentru gătit ouă (vasele Tefal, Moulinex, Binatone, unitate, Saturn, Scarlett, Vigor, Vitek);
 • un bol special pentru prepararea orezului (vasele Moulinex, Tefal, Kenwood, Atlanta, Binatone, Braun, Saturn, Scarlett, Viconte, Vitek);
 • un grătar special pentru prepararea produselor volumetrice întregi (vaporul Tefal);
 • Tăvi pentru colectarea picăturilor de condens (Tefal, Kenwood, Saturn, Unitate, Braun, Vitek);
 • capacitatea pentru produse vrac și lichide și tăvile pentru colectarea sucului sau a grăsimilor care curg din mâncare în timpul gătitului (Vigor cu aburi);
 • stau la aburirea produselor care culorizează alte produse (vase Braun);
 • щуп, care controlează temperatura antenei în timpul pregătirii (pot fi achiziționate suplimentar în centrul de service);
 • o carte de bucate cu rețete și recomandări pentru gătit în acest vapor (cărțile sunt însoțite de mai multe vaporizatoare, dar Tefal are cele mai voluminoase).

Alte avantaje ale cazanului dublu

Vaporizatorul încorporat nu este neobișnuit într-o bucătărie modernă

În multe seturi de bucătării moderne, este posibil să instalați un vapor construit

În plus, că aburul poate găti mai multe feluri de mâncare în același timp, păstrând în același timp proprietățile utile ale produselor, poate încălzi un vas rece, patiserie sau pâine.

Datorită vaporului, feluri de mâncare rece puteți reda gustul celor proaspăt preparate. Tăieturile și rulourile de carne vor fi suculente și foarte gustoase.

Într-un cazan dublu puteți nu numai să preparați alimente, ci și să-l dezghetați. Produsele dezghețate rețin umiditatea (spre deosebire de dezghețarea într-un cuptor cu microunde, unde carnea sau peștele se usucă în unele locuri).

Într-un cazan dublu puteți pregăti rapid aluatul de drojdie pentru plăcinte, creând condiții optime pentru creșterea acestuia. De asemenea, puteți blânge legume, puteți conserva steriliza cutii pentru conservarea la domiciliu și mâncăruri pentru alimente pentru copii.

Alegerea unui abur pentru preț

Steamerele aceluiași brand pot fi executate în diferite variante, au prețuri diferite și indicatori diferiți pentru consumatori. Și prețurile pentru vapoare pot diferi de mai multe ori.

Instrumentele, al căror preț este de până la 1000 de ruble, sunt considerate vase cu preț scăzut. Ele sunt potrivite pentru gătit alimente simple pentru un cuplu. Într-un boiler dublu cu dimensiuni medii (2-3 mii de ruble), puteți prepara feluri de mâncare din carne și pește, garnituri (terci de ovăz, paste făinoase, omletă). Acestea, de regulă, au o capacitate destul de mare de gătit, astfel încât să gătească o pui întreg sau un pește mare.

Steamerele cu o gamă de prețuri ridicate (3000 ruble și mai sus) sunt aburi și multivari în care este posibil nu numai să gătiți pentru un cuplu, ci și să fiți și să coaceți. Expresoarele curate pot găti până la trei feluri de mâncare la un moment dat. Dar rețineți: cu cât mai multe feluri de mâncare gătiți, cu atât mai mult timp va dura.

Expresoarele scumpe aleg temperatura și timpul de gătit în funcție de parametrii indicați de utilizator: produsul însuși și greutatea sa.

Prețul acestui dispozitiv depinde de brand și design. Dimensiunile, puterea și configurația afectează prețul într-o măsură mai mică. Piața rusă prezintă modele de vapoare de birou, ale căror preț este de la 1000 la 6000 de ruble. Modelele Moulinex, Kenwood, Scarlett, Unitate pot fi achiziționate la un preț de până la 1,5 mii de ruble. De la 2 la 6 mii de ruble stau aburitorii Bork, Panasonic, Tefal, Braun, Kenwood, Morphy Richards. Vasele încorporate sunt mult mai scumpe.

rezumat

Mâncărurile gustoase și sănătoase pot fi gătite cu un abur

Steamer - un asistent fiabil în bucătăria susținătorilor de mâncare sănătoasă și alimente delicioase

Mâncarea fiartă și prăjită este lipsită de vitamine și minerale, dar acest lucru nu este principalul său dezavantaj. Poate fi periculos pentru sănătate, deoarece, potrivit studiilor, tratamentul termic prelungit al alimentelor (în special prăjirea) conduce la formarea de agenți cancerigeni - substanțe care au un impact extrem de negativ asupra sănătății umane (după unele cauzează cancer).

Dacă nu ați folosit niciodată un abur, asigurați-vă că încercați. Nu există nici o îndoială că veți fi mulțumiți. La urma urmei, utilizarea acestui dispozitiv este extrem de ușoară: turnați puțină apă, puneți mâncare, activați cronometrul - și totul, sunteți liberi. Faceți propria afacere, până când semnalul vă va apela la bucătărie, când totul este gata. Se amestecă și nu se întoarce mâncarea nu este necesară și poți privi preparatul, cu excepția curiozității. Și în abur puteți decongela mâncarea și le puteți pregăti pentru conservare.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 6

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map