Conducta de ventilație pentru hotele de bucătărie: tipuri și caracteristici de auto-asamblare

Conducta de ventilație pentru hotele de bucătărie: tipuri și caracteristici de auto-asamblare

Conducta de ventilație pentru hotele de bucătărie: tipuri și caracteristici de auto-asamblare

Bucătăria nu este numai aroma de mâncare gătită, ci și o mulțime de poluare, inclusiv aerul. Un asistent fiabil în lupta pentru curățenie poate deveni o capotă. Ajută la îndepărtarea fumului, a produselor de combustie, a celor mai mici picături de grăsime - tot ceea ce respirați, care se așează pe materialele de finisare, care pierd rapid aspectul estetic. Dar eficiența purificării aerului depinde în mod direct de cât de bine este aleasă și instalată conducta din capotă (conductă).

Tipuri de canale pentru hotele de bucătărie: avantaje și dezavantaje ale diferitelor sisteme

O țeavă destinată să devieze fluxul de aer poate fi din material plastic sau metal (aluminiu). Ambele variante sunt utilizate pe scară largă în zonele rezidențiale. În acest caz, fiecare dintre ele are avantajele și dezavantajele sale.

Conducte din plastic pentru bucatarie

O conductă din plastic este un tub rigid, neted, cu o secțiune sub formă de cerc sau dreptunghi.

conductă de aerisire

Teava de ventilație din plastic cu secțiune rotundă

Fiți atenți! O conductă cu o secțiune transversală circulară oferă o rezistență mai mică la debitul de aer, rezultând o eficiență mai mare decât produsele similare de altă formă.

conducta de aer

Cană de aer de formă dreptunghiulară

Avantajele constructiilor din plastic:

 • Datorită unei suprafețe netede, se acumulează puțin contaminanți și se pot spăla ușor.
 • În procesul de exploatare au un minim de zgomot.
 • Poate fi ușor pictat dacă este necesar pentru a deghiza sau decora.
 • Ele sunt puternice, rezistente la umiditate ridicată.

În ceea ce privește neajunsurile, ele includ costul ridicat și unele caracteristici ale instalării. Ele constau în necesitatea selecției adaptoarelor și elementelor de colț, respectarea stării de etanșeitate a tuturor conexiunilor.

Fiți atenți! Etanșările sunt folosite pentru izolarea fiabilă a articulațiilor părților individuale ale conductei din plastic.

Conducte de ventilație ondulate

Conducta de aer ondulată (ondulată) este de obicei făcută din aluminiu semi-rigid. În exterior, seamănă cu acordeonul burduf, care se poate întinde cu ușurință la anumite limite.

plisat

Aluminiu ondulat pentru hote de bucătărie

Care sunt avantajele acestor conducte? Sunt foarte puțini dintre ei.

 • Ușor de instalat. Nu este nevoie să utilizați elemente de colț atunci când îndoiți conducta. Piesele sunt conectate folosind cleme. Acest design este ușor de dezasamblat și reasamblat.
 • Cu un efort ușor, ondulațiile sunt întinse la lungimea dorită, repetând traiectoria selectată a garniturii. Astfel se evită coturile ascuțite în conductă și se reduce rezistența din interiorul acesteia.
 • Un preț democratic, care este uneori de câteva ori mai mic decât cel al analogilor din plastic.
 • Acestea au diferite tipuri de secțiune transversală, permițându-vă să alegeți conducta pentru capota de evacuare și orificiul de ventilație din încăpere.
 • Sunt convenabile pentru instalarea în bucătărie a unei configurații non-standard.
 • Dacă este necesar, pot fi tăiate cu foarfece.
 • Abilitatea de a rezista la temperaturi de până la + 250 ° C Din acest motiv, ele nu sunt supuse aprinderii și topirii.
jug

Clamp pentru asamblarea și montarea unei țevi de aerisire în bucătărie

Dar chiar și aceste conducte de aer, care sunt remarcabile la prima vedere, au dezavantajele lor.

 • Prezența numeroaselor pliuri cauzează o acumulare abundentă de contaminanți în ele, dificultăți în îndepărtarea lor și imposibilitatea de pictură.
 • La reasamblarea cu aceleași elemente de fixare, integritatea conexiunilor poate fi compromisă.
 • La întinderea completă a onduleului este destul de dificil să-l dai înapoi în acordeon.
 • Mai puțin aspect estetic decât tuburile din plastic.
plisat

Gofra în interiorul bucătăriei

Astfel, atunci când selectați o țeavă, trebuie să cântăriți cu atenție nu numai toate avantajele și dezavantajele fiecăruia dintre ele, ci și să luați în considerare caracteristicile bucătăriei, să evaluați capacitățile sale financiare.

Cum puteți calcula corect diametrul canalului de aer

Alegerea diametrului conductei unei conducte de aer nu este mai puțin importantă decât alegerea designului său și a materialului de fabricație. calcule incorecte va duce la deteriorarea echipamentului -. O creștere a nivelului de zgomot, creșterea sarcinii pe elementele funcționale, reducând eficiența etc. Acest lucru poate duce la ruperea capote și reparații costisitoare.

1

Cum stabiliți ce diametru de conductă pentru o hota de bucătărie aveți nevoie? În această problemă, fiți ghidați de mărimea și forma orificiului de ventilație din bucătărie și de conducta de ramificație a capotei în sine. Canalul de aer nu poate avea un diametru mai mic decât cel al acestora. În mod ideal, ar trebui să coincidă. Dacă acest lucru nu se întâmplă, va trebui să achiziționați elemente de tranziție speciale capabile să asigure o fixare strânsă a țevii.

Ce dimensiuni poate avea o conductă de aer? Pentru modelele cu o secțiune transversală circulară, diametrul minim este de 80 mm, valoarea maximă poate atinge 30 mm. Puteți alege cu ușurință opțiunea potrivită pentru dvs., deoarece pasul de dimensiune este de 10 mm. Aceasta este, de exemplu, 80, 90, 100 mm, etc. Cele mai răspândite în viața de zi cu zi au fost canalele de aer cu diametre de 180 și 200 mm.

conductele de aer

Canale de aer pentru bucatarii de diferite diametre

Țesele cu secțiune transversală dreptunghiulară sunt prezentate într-un sortiment mai mic. Și gama de dimensiuni este orientată spre hotele de uz casnic cu putere redusă. Cele mai multe dimensiuni de rulare sunt de 50x100 mm și de asemenea 80x150 mm. Pentru instalarea unor astfel de structuri, vor fi necesare adaptoare, însă trebuie reținut faptul că trecerea de la o secțiune la alta va afecta negativ eficiența hotei.

adaptor

Adaptor de la rectangulare la secțiunea circulară a conductei

Instalarea conductei de ventilație pentru extracție: practică
sfaturi

Procesul de instalare a unei astfel de țevi este legătura cu ajutorul unei hota de bucătărie și a unui orificiu de ventilație în perete pentru a elimina aerul contaminat din încăpere. Și în această simplă, la prima vedere, există mai multe puncte-cheie.

În primul rând, nu puteți plasa capota și conducta pe partea opusă a deschiderii în peretele sau în tavanul conductei de ventilație.

În al doilea rând, este importantă traiectoria de așezare a țevii și lungimea acesteia. În mod ideal, nu ar trebui să depășească 3 metri. Și aici regula este că cu cât conducta este mai lungă, cu atât este mai redusă eficiența capotei. În cifre, aceste pierderi arată astfel: un metru suplimentar de țeavă are o reducere a eficienței cu 10%.

De asemenea, numărul de rotații ale conductelor și unghiul lor sunt importante. Dacă instalați o structură de plastic, atunci toate curbele sale vor fi realizate folosind adaptoare în formă de L, respectiv cu un unghi de 90 de grade. Aceeași valoare trebuie respectată la montarea onduleului.

țeavă din plastic

Instalarea corectă a țevii din plastic folosind un element în formă de L

Acest lucru este important! Canalul nu trebuie îndoit la un unghi ascuțit. În caz contrar, riscul de probleme cu debitul de aer este mare, ceea ce va duce la o supraîncărcare a hotei.

Și aici, regulile pierderii eficienței în funcționarea hotei. Fiecare îndoire de 90 de grade, dacă există mai mult de trei, are o eficiență de 5-10%.

În al treilea rând, este necesar să se aibă grijă de ventilația naturală în cameră. Pur și simplu nu va fi posibil dacă conducta acoperă complet deschiderea canalului de ventilație. Acest lucru poate fi evitat prin instalarea de grătare cu o supapă de reținere.

Cum funcționează? În această rețea există mai multe găuri. Una dintre ele este mare - pentru a conecta conducta de ventilație și câteva altele mai mici. De îndată ce deconectați capota, se deschide o supapă de reținere și începe procesul de mișcare naturală a aerului prin aceste deschideri.

ventilație

Grilă de ventilație cu deschideri pentru ventilație și ventilație naturală

Cum să ascundeți țeavă de hota în bucătărie: opțiuni de ascundere

Țeava de ventilație pentru hotele de bucătărie nu se poate încadra organic în cele mai multe interioare. Din acest motiv, va trebui să aveți grijă de deghizarea ei. Și aici există mai multe opțiuni.

Numărul de opțiuni 1 - instalarea unei cutii decorative, în care puteți ascunde nu numai conducta de aer, ci și capota însăși. Mai intai, faceti un cadru de profile metalice. Este fixat în siguranță pe perete și, dacă este necesar, fixat pe tavan. Ca elemente de fixare folosiți colțuri și șuruburi.

Cadrul finit este acoperit cu foi de gips-carton rezistente la umiditate. Avantajul acestei soluții este că aveți posibilitatea de a decora această cutie astfel încât să devină un subiect estetic și potrivit în interiorul bucătăriei. Vopsirea sau tencuiala în tencuiala pereților, ornamentele tapetului, elementele decorate deasupra capului - opțiuni de masă.

capota cu gluga

Canal decorativ pentru evacuare și conducta de aer

Numărul de opțiuni 2 - mascarea canalului din spatele panourilor din plastic. Toate lucrările sunt efectuate în conformitate cu schema discutată mai sus, dar se utilizează panouri de plastic în locul foilor de gips carton. Această soluție este relevantă în cazul în care plafonul este acoperit de acestea.

Fiți atenți! La vânzare este posibil să găsiți cutii finite pe acea parte a țevii care merge direct de pe capota glutei. Ele se disting prin ușurința lor, varietatea de soluții și estetică.

extract

Hota de aspirație cu cutie decorativă (carcasă) într-un singur stil

Numărul opțiunii 3 - vopsirea țevii de aerisire. Această opțiune este relevantă numai când instalați o structură din plastic.

Numărul de opțiuni 4 - instalarea unui vizier pentru mobilă. Dacă nu ați achiziționat încă mobilier de bucătărie, atunci gândiți-vă la faptul că în partea superioară a avut un așa-zis vizor. Țeava între el și tavan va fi aproape invizibilă.

Cu toate acestea, dacă doriți, puteți comanda un vizor similar pentru un set de mobilier gata.

bucătărie

Țeava de plastic este practic ascunsă de o vizor cu iluminare

Numărul de opțiuni 5 - mascarea canalului în partea proeminentă a tavanului suspendat. Eficace, dar dacă trebuie să ajungeți la țeavă, trebuie să dezasamblați și să reinstalați plafonul. Nu fără ajutorul specialiștilor care vor trebui să plătească.

conductă de aerisire

Mascarea țevii de aerisire într-o structură suspendată

Numărul opțiunii 6 - așezarea țevii de pe capotă în interiorul dulapului. În acest caz, trebuie să aibă o înălțime mare.

conducta de aer

Conductă din plastic în dulapul de bucătărie

Numărul opțiunii 7 - soluție nestandardă:

După cum puteți vedea, alegerea și instalarea conductei de ventilație pentru extracție se poate face de unul singur. Principalul lucru este o abordare atentă și responsabilă. Dar dacă nu sunteți sigur de abilitățile voastre, invitați maeștrii care au experiența lucrării relevante. La urma urmei, calitatea instalării conductei de aer depinde de ceea ce veți respira în bucătărie.

Instrucțiuni video: instalarea unui canal pentru capota de bucătărie

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map