Slik sletter du romerske gardiner: små triks for perfekte resultater

Slik sletter du romerske gardiner: små triks for perfekte resultater

Som med alt materiale som brukes til å dekorere vinduer, trenger romersk gardiner omsorg. Før du vasker de romerske gardinene, les informasjonen om stoffet de er laget av. Men husk: Hvis du vil at de skal vare lenge, må du ikke vaske dem ofte, men rengjør med støvsuger.

Som andre, trenger romerske gardiner av stoff periodisk vasking

Romersk gardiner fra stoffet bør vaskes regelmessig, som alle andre

Slik vasker du romersk persienner riktig

Slike gardiner er laget av stoff av syntetisk eller naturlig opprinnelse. De kan støvsuges, men vasking av produkter er tillatt. Hvis gardinene er laget av tradisjonelle gardinduker, kan de vaskes i en bil, men du kan fylle den opp til halvparten. Dette sikrer nøyaktig vasking, delikat skylling og spinning.

For romersk persienner passer den til både maskin- og håndvask

Avhengig av størrelsen og materialet til de romerske gardinene, vaskes de manuelt eller i en vaskemaskin

Før du vasker de romerske gardinene, ikke glem å trekke lamellene som ligger mellom stoffstrimlene. Disse er metall-, tre- eller plastkryss. Det er ikke vanskelig å gjøre dette fordi båndet eller sluttkanten på den ene siden ikke står fast.

Skyll Roman blinds må være forsiktig, siden partikler av vaskemiddel er igjen i stoffet fiber kan føre til en kjemisk reaksjon, og blinds vil endre fargen.

Hvis vasken ikke resulterte i ønsket resultat, og det ikke var mulig å gjenvinne spor av forurensning, kontakt en renser.

Gardiner fra bomullsstoffer vaskes med universelle pulver. Hvis du vil tørke produktet i en tørkemaskin, må du sørge for at det kan gjøres (les informasjonen på etiketten). Hvis du ikke kan gjøre dette, kan stoffet krympe og du vil ikke kunne hengte det igjen på vinduet. Det er best å vaske slike gardiner manuelt ved en vanntemperatur på 40 grader. For å gjøre dette, suge gardinene i en time med en pH-nøytralt rengjøringsmiddel som ikke inneholder blekemidler.

Hvordan vaske “templer” av delikate stoffer

Du kan slette dem manuelt eller i en bil, men bare ved en temperatur på 30 grader, spinning i en sentrifuge og vridning er ikke tillatt. Tørr fløyel gardiner, innpakket i en svette klut og spredt ut på en flat overflate.

Romersk gardiner av silke kan heller ikke skrues ut og presses i en trommel i en vaskemaskin. Ikke tørk produktet i solen eller i nærheten av et oppvarmingsapparat.

decor

Leave a comment