Skab møbler som en integreret del af moderne køkken

Skab møbler som en integreret del af moderne køkken

Når vi taler om køkkenet, forestiller vi først og fremmest et smukt sæt med væg- og gulvskabe, moderne indbyggede apparater, praktisk bordplade. Faktisk ville det være vanskeligt at arrangere alle retter, rent bestik og nogle produkter uden bekvemme kapasitive skabe, skuffer og hylder. Lad os huske, hvad der er tilfældet møbler til køkkenet og hvad skal man være opmærksom på, når de vælger det.

Hvad er skabsmøbler

Der er en generelt accepteret klassificering af møbler, som afspejles i artiklerne i GOST. Der er også krav til individuelle produkter. Alle typer er opdelt i to store kategorier – korps og polstrede møbler, hver af kategorierne har i sin tur også underarter. Lad os først prøve at bestemme, hvad det er – kabinemøbler og at finde sine karakteristiske egenskaber.

køkken sæt

Moderne køkken sæt

Dette navn er velegnet til massive møbler, hvoraf hoveddelen er et rummeligt tilfælde. Det består af præfabrikerede dele, paneler og skjolde, dvs. alle skabe, skabe, kommoder, konsoller, skabe og sengeborde, garderobeskabe og skænke er velegnede. Hovedfunktionen er opbevaring af ting, der er stablet på hylder, i skuffer, specielle rum og rum.

inddrageligt modul

Dynamisk element – indtrækbart modul

Denne type er perfekt kombineret med andre, for eksempel den kategori af bar produkter – borde og stole (til fremstilling af ben brug barer eller langstrakte emner), samt med polstrede møbler. I et sæt kan der være elementer af forskellige typer, for eksempel til en spisestue, en kombination af bord, stole og buffet (eller et serveringsbord i form af et kommode) anses for at være traditionelt.

køkken

Spisestue

For case-produkter er brugen af ​​en facade (et smukt designet frontafsnit) og specielle tilbehør, der hjælper med at åbne døre og skuffer, typisk. Fittingsne omfatter alle slags hængsler, håndtag, guider. Fra moderne detaljer – rotations- og trykmekanismer, gasløft, elementer af intern påfyldning.

køkken

Facader af MDF i et moderne interiør

Moderne skab køkken og spisestue møbler – disse er praktiske og ergonomiske opbevaringssystemer, den mest funktionelle og æstetisk attraktive.

Specifikation af køkkenmiljøet

Objekterne, der udgør køkkenindretningen, adskiller sig fra analogerne i andre værelser. For eksempel ser køkkenskaberne anderledes ud end garderobeskabe, der er i soveværelset, stuen eller gangen. Der er to typer køkkenskabe – væg og gulv. Den første kan have en døv eller gennemsigtig facade, den anden – sine egne detaljer. For eksempel ser vaskrummet anderledes ud end for de indbyggede apparater eller retter.

garderobeskabe

Køkkenskabe – Praktisk opbevaringssystem

Oftest i planlægningen af ​​opholdsrum er der plads til madlavning og spiser lidt plads. I moderne boliger – i gennemsnit 10 m² til 15 m². Med dette i betragtning har kabinetter deres egen karakteristika, for eksempel tager lineære modeller området fra væg til væg og vinkler strækker sig langs to tilstødende vægge. Der er muligheder i form af bogstaver P – volumetriske opbevaringssystemer med et stort antal hylder, skuffer og udtræksmoduler.

kasse

En interessant vinkelopløsning

I forbindelse med rummets økonomi er praktiske indbyggede møbler almindelige, der besætter meget mindre plads end en frittstående møbler. Sammen med indvendige genstande er teknisk udstyr også indbygget – kogeplader, ovne, mikrobølgeovne, vask og opvaskemaskiner, køleskabe.

apparater i køkkenet

Den anden vigtige del af køkkenet er den tekniske

På grund af de mange forskellige løsninger er det muligt at flytte en del af skabene under arbejdsfladen midt i rummet, som kaldes “øen”. Det ligner ikke et standard spisebord, selv om det kan udføre sine funktioner.

sammensætning med

Moderne komposition med “øen”

For at spare plads skal du bruge design med mezzaniner, der optager væggen fra gulv til loft. Hvis du vil demonstrere smukke tjenester, skal du installere en glasskærm.

Klassificering af møbler til spisestue og køkken

Sortimentet af skabskøkkener og beslægtede produkter afspejles i klassificeringen, som hjælper med til bedre at forstå fremstillingen, formålet og brugen af ​​interiørartikler. Når du vælger modeller, skal du overveje alle de foreslåede typer, og vælg derefter en passende løsning til design og stil.

Konfiguration: sæt og headset

Fuldstændighed er repræsenteret af tre typer af produkter og grupper:

  • enkelt (stykke);
  • sæt;
  • headset.

Enkle objekter i den moderne situation anvendes ganske sjældent. Undtagelser er eksklusive håndlavede produkter eller dyre antikke rariteter. Andre kabe eller skabe, selvom de står alene, er inkluderet i kitsne.

buffet

Stand-alone buffet

Et sæt møbler er forskelligt fra headsettet ved dets variabilitet. Alle elementer er kombineret i en enkelt sammensætning, men de kan relateres helt til forskellige sæt. For at løse det arkitektoniske og kunstneriske problem er det nødvendigt at vælge produkter, der kombineres i design, farve, tekstur og stilistiske egenskaber.

køkken

Køkkenet er lavet i samme stil

Sættet er en samling af ikke-tilfældige genstande og interiørartikler, der er forbundet med alle former for konstruktive og kunstneriske træk. Det er designet til at designe en zone eller et værelse. Køkkenet, som vi er interesseret i, består af gulv- og vægskabe, arbejdsskabe under vasken, kogeplader, stekskab. Spisestuen omfatter normalt en gruppe bord / stole og en buffet.

italienske sæt

Luksus italiensk suite

Antallet af varer i et headset kan være anderledes. Udseendet af modulære møbler gav mulighed for at afslutte situationen afhængigt af rummets størrelse og økonomiske muligheder. Du kan hente et storslået italiensk sæt med træ og guldfinish, og du kan finde et beskedent tekøkken, der passer ind i det gamle Khrushchev eller i hjørnet af en lille studiolejlighed.

sæt

Set fra serien “økonomi”

Nu har designerne tendens til at forsyne lokalerne i samme stil, men eklektisk interiør tillader brug af genstande med forskellige retninger.

Konstruktive nuancer

Hvis du omhyggeligt overvejer design af køkkenskabe, kan du se, at alle modeller er ens. Den eneste grundlæggende forskel med hensyn til designet er funktionerne i skalsamlingen. Nogle er samlet ved hjælp af endemonterede paneler, sidstnævnte er lavet på en rammeform. I denne sammenhæng sondres to typer af strukturer:

  • skjold;
  • rammer.

Begge kategorier er lige så populære, men den første visning er mere egnet til minimalistiske stilarter, den anden er for klassisk, dekoreret med dekorative detaljer.

skab

Panel gulvskabe

Omkostningerne til disse og andre modeller er omtrent ens, fordi de ikke afviger i mængden eller kvaliteten af ​​materialet, men i samlingsteknologien. Men panelvarianter gøres hurtigere, som for deres implementering er det nødvendigt at skære allerede forberedt panel (fx spånplader) i separate fragmenter, og den anden variant kræver mere tid.

køkken

Skærm køkken i minimalistisk stil

Rammens design er også karakteristisk for japansk stil, hvor facaden ofte laves i form af et gitter. Dele er fastgjort til rammen, som er fastgjort på hængslet på hængsler eller ved hjælp af en anden, mere perfekt mekanisme.

møbler

Ramme fremstillingsteknologi

Ofte når du bruger rammeteknologien, gør eksperimentet med farvekontrastfarve nu meget mere mærkbart. Traditionelt er en af ​​de neutrale toner (beige, sand, grå, hvid) kombineret med lysrød, smaragd, ultramarine. Monokrome overflader ser ikke mindre stilfulde ud.

facader af MDF

Rammefacader af MDF

Partneren af ​​skrogindretningsprodukter er barelementer, hvoraf spisestuen normalt består. Disse er rektangulære og runde borde, hjørner, afføring, stole.

spisestue

Spisestue: blok design

Undgå at bruge polstrede møbler. Dette gælder især for studier, hvor spisestuen og stuen spiller ofte med et rum.

Teknologiske funktioner

Sektion fremstilling er praktisk for både producenter og brugere. Små genstande (kasser, natborde) transporteres og monteres allerede i en fuldstændig færdig form, de store er samlet på stedet fra enkelte dele.

præfabrikerede sæt

Kompakt præfabrikeret sæt

Modulære modeller kan sikkert tilskrives sektormøbler og til de mest uafhængige af sin art. Den er repræsenteret af separate kompakte elementer, som kan kombineres afhængigt af projektets opgaver.

møbler i samling

Delemøbler i samling

Embedded storage systems, tværtimod, er helt stationære. Vægskabe har fælles vægge og et toppanel, gulv – en fælles bordplade. Hvis du vil, er et fragment ikke udskiftet – du skal demontere hele systemet.

indbyggede skabe

Moderne indbyggede skabe

Ikke-demonterbare konstruktioner udføres efter ordre og tegninger udarbejdet af ejeren af ​​lejligheden. Ved udarbejdelse af et projekt er nøjagtige målinger meget vigtige: en fejl lavet – og du bliver nødt til at genoprette hele sættet. Af denne grund insisterer producenten ofte på at lade målerne stå på plads.

sæt

Sæt til brugerdefinerede indbyggede apparater

Den indbyggede teknik er lige så bekvem som de indbyggede møbler. Udenfor er der kun et frontpanel, brugerne får nem adgang til alle funktionelle dele. Installation af udstyr skal håndteres af specialister.

Udvælgelse af materiale til montering

Når du køber et færdigt headset, skal du sørge for at spørge om materialet og dets fordele. Næsten alle indenlandske selskaber specialiserer sig i produktion af billige modeller af spånplader, spånplader og MDF, men du kan finde både finerede moduler og prøver fra naturligt træ.

køkken interiør

Naturligt træ gør interiøret hjemlignende

Nogle stilarter tillader i indvendige elementer af rustfrit stål. Det rustfrit stål har fremragende slidstyrke, det er velegnet til fremstilling af bordplader og rammer.

køkken

Rustfrit stål i det indre af high-tech

For nylig er der produceret kunstige sten til produktion af bordplader. Med sine egenskaber er det ikke mindre end naturligt, og det har mange flere muligheder for dekoration.

bordplade

Bordplade lavet af kunststen “marmor”

Moderne modificeret plastik – et godt alternativ til facaderne af MDF. Det deformerer ikke fra varme, reagerer ikke på fugt, understreger perfekt indretningens stil.

blank plastik

Lys blank plastik

Udover disse materialer anvendes glas, mat og gennemsigtig plast til fremstilling af køkkener.

Hvilken produktionsform er bedre

Før du køber et nyt headset, opstår spørgsmålet altid, hvilket er bedre: en skræddersyet model eller en helt færdig version. Ingeniører har lært at komme med universelle modeller, der passer let ind i ethvert interiør, men designprojektet til et bestemt rum er stadig mere praktisk og funktionelt.

køkken

Modulært køkken med seriel produktion

Hvis køkkenudstyret er planlagt med moderne indbyggede apparater, er det individuelle projekt den eneste rigtige løsning. Du vælger uafhængigt placeringen af ​​arbejdsfladen, køleskabet, vasken, komfuret. En stor rolle er spillet af størrelsen af ​​udstyret – de falder sjældent sammen med dimensionerne af de færdige tilbud.

sæt

Skræddersyet headset med rumområde og indretningsstil

Det er bedre at vende sig til herrer og dem, der bor i små lejligheder. Standardfabrikatmodeller af masseproduktion er designet til et område fra 7-10 m og mere², mens der indtil nu er værelser på 5-6 m².

køkken

Mulighed for en lille lejlighed

For ejere af rummelige boliger er der mange stilfulde, dyre eller økonomiske modulære tilbud. Blandt dem er der interessante muligheder med et stand-alone “island” bord eller et behageligt spisestue.

Design af et moderne køkkeninteriør

Boligmodeller fra det 21. århundrede er fantastiske muligheder for designere og ingeniører. Du kan skabe en atmosfære i enhver stil, fra varme eksotiske til kølige Middelhavet. Men moderne borgere føler sig manglende kommunikation med naturen, så ofte vælger en simpel, hjemlig, der minder om landdistrikternes liv.

køkken

Land – charmen i landsbyens liv

Provence er en fransk landversion, enkel, let, lidt romantisk. Vintage lockers, blomster ornamenter, træ trim, varme farver – det er ingen overraskelse, at Provence stil er meget populær blandt kvinder.

køkken

Hyggelig Provence

Alle, der foretrækker lyse farver, strenge interiørlinjer, maksimal funktionalitet, vil lide den skandinaviske stil. Alvorlige indbyggere i nord sætter altid funktionalitet først i første omgang og designer for det andet, men med kunstnerisk smag er de også fremragende.

køkken

Strenge og funktionel skandinavisk stil

Højteknologi med dets tekniske, minimalisme og mangel på indretning er mere en mands stil. Intet overflødigt, kun arbejdsflader, kun det mest nødvendige. Skarpe kontraster eller neutrale farver, glas og metal tilbehør, en masse “smart” udstyr – et interiør for forretningsfolk.

køkken

Højteknologisk glans og metal

Den japanske kan også ikke lide rod og “unødvendige” indvendige elementer. Hver ting bærer en funktionel belastning, mens alt er let, pænt og simpelt.

køkken interiør

Traditionel japansk interiør

Hvis du vil have elegance i halvdelen med luksus, skal du være opmærksom på tilbud i art deco-stil. Lette, dyre, eksklusive indvendige objekter er designet til at forbløffe og glæde. Halvædelsten, forgyldning, krystal, naturlæder – i en art deco-indstilling finder du ikke noget uattraktivt eller banalt.

køkken

Glitter og luksus af art deco

Hvis du ikke kan lide at eksperimentere og foretrækker et stille interiør, skal du stoppe med at vælge på upåklagelige ædle klassikere.

Beslægtede videoer

Følgende videoer indeholder nyttige oplysninger om forskellige typer køkkenmøbler.

Video rapport om den professionelle produktion af skabe:

Det bedste valg er skræddersyet:

Idéer om køkkendesign:

Som du kan se er sortimentet af kabinemøbler til køkkenet ret stort. Kendskab til klassificeringen vil hjælpe dig med at beslutte dig om valget, finde nye ideer, lave et eksklusivt projekt. Hvis der ikke er nok viden, vil konsultationer med ingeniører og designere hjælpe med at løse de sværeste spørgsmål.

decor

Leave a comment