Linen zavjese za kuhinju: ideje i upotreba tekstila za platnenu zavjesu u raznim stilovima interijera

Linen zavjese za kuhinju: ideje i upotreba tekstila za platnenu zavjesu u raznim stilovima interijera

Linen zavjese za kuhinju: ideje i upotreba tekstila za platnenu zavjesu u raznim stilovima interijera

Nekada se smatra da su tekstilni proizvodi tipični za upotrebu u selu, što ne zahtijeva pretjeranu eleganciju i milost oblika. Međutim, način za ekološki prihvatljive materijale dovodi do činjenice da su danas lijepe, blage grube zavjese u potražnji i u gradskim stanovima iu kućama. Luksuzne fotografije s tekstilnim zavjesama u unutrašnjosti bljeskaju u sjajnim časopisima, a dizajneri s imenom širom svijeta posvećuju cijele zbirke lanenog tekstila.

Odaberite platno platno za zavjese

Dekoriranje prozorskih otvora u kuhinji nije ništa manje važno od kupnje namještaja ili ukrasnih zidova. Ako ste odabrali prirodno platno kao glavno platno za šivanje zavjesa, trebat će vam informacije o svojim vrstama.

sjenila

Izvrstan kombinirani ljetni paket

Stotinama godina desetci različitih vrsta materije su naučili iz prirodnih sirovina, od kojih su najčešći sljedeći:

 • cerada;
 • platno;
 • juta;
 • platno;
 • platno;
 • Damask;
 • baptiste i drugima.

Nisu sve gore navedene vrste tekstila prikladne za šivanje zavjesa od mesinga u kuhinji u tradicionalnom pogledu, no različiti stilovi interijera omogućuju korištenje gotovo svih imenovanih uzoraka.

lana završiti

Uređivanje jednostavnog platna s čipkicama kukičanim

Možda je najmanji primjerak kampera, jer ultraljubičasto vlakno i meka tekstura nisu namijenjeni za upotrebu u kuhinji. Ovo je prikladna opcija za šivanje donjeg rublja i dječjih rubaca, košulja i bluza. Damask, koji se lako prepoznaje svojim karakterističnim ukrasom, naprotiv, često se koristi za izradu prozorskih zavjesa, stolnjaka i salveta, tapeciranog namještaja.

uzorak veza

Uzorak strojnog veza na sivoj podlozi

Dizajneri u potrazi za novim idejama naučili su vješto koristiti grubo tekstil - vrećicu, mat, platno. Te su tkanine praktične, savršeno se odupiru učincima visoke vlažnosti, visoke temperature, sunčeve svjetlosti. Oni mogu izdržati stalno čišćenje bez problema, ne deformiraju se i ne sklanjaju (poslije posebnog tretmana) čak i od pranja stroja.

Odabir materijala za implementaciju vlastitog projekta, pobrinite se da odgovara općem konceptu. Moguće je sa sigurnošću reći da je prilično teško šivati ​​zavjese u stilu rokoko, baroka ili moderne od platnenog platna, ali za zemlju, minimalizam, eko je idealna.

Pro i kontra od tekstila platna

Neke se kućanice pažljivo približavaju izboru zavjesa od lana u kuhinju jer znaju malo o samom platnu i o tome brinu. Međutim, oni koji dugo ukrašavaju unutrašnjost lijepim priborom izrađenim od mramora ili damasta, teško je odustati od užitka i nastaviti koristiti proizvode iz ovog nevjerojatnog tekstila.

tekstil

Kuhinjski tekstil - skroman šarm prirode

Poseban stav prema zavjesama od platnenog materijala nastao je zbog sljedećih prednosti:

 • sigurnost i ekološka čistoća - tkanina od prirodnog vlakna ne uzrokuje alergije pa se preporučuje za uređenje prozora u apartmanima gdje žive djeca i odrasli s oslabljenim imunitetom;
 • raznovrsnost tkanja - uobičajena preplitanja lanova niti, ovisno o debljini i mekoći vlakana, mogu biti gusta i labav, glatka i teksturirana;
 • visok stupanj otpornosti na habanje - mreža neće promijeniti oblik i neće se smanjiti čak i nakon brojnih pranja, kao i uporabom izbjeljivača ili boja;
 • higroskopnost - proizvodi brzo apsorbiraju vlagu, ali i brzo se suše.

Prirodna tvar ne pohranjuje statički elektricitet, a to je izvrsna kvaliteta za kućanske dodatke.

1
sjenila

Linen set zavjesa, stolnjaci, stolice pokriva

Jedna od prednosti je boja - prirodna, od tamno tamno do svijetlo bež. Neke vrste tkanina imaju prirodnu hladovinu koja ne blijedi i ne prolijeva se pri pranju. Drugi se podvrgavaju postupku izbjeljivanja ili bojenja, nakon čega gube prirodnu boju, ali dobivaju nježnu pastelnu sjenu, rjeđe - snježnobijele ili svijetle.

tkanina

Prirodne nijanse tkanine

Nedostaci kuhinjskih zavjesa od platna uključuju snažno drobljenje, ali ova kvaliteta ne sprječava da izgledate kao kratke zavjese ili duge zavjese graciozno i ​​uredno. Drugi nedostatak odnosi se na trošak proizvoda, ali visoka cijena prekrasne kuhinjske opreme opravdava se dugim vijekom trajanja.

Vrste zavjesa za kuhinju

Nakon razumijevanja karakteristika tkanine, morate odrediti izbor modela. Kao što znate, kraće zavjese pogodnije su za kuhinju, bez bujnih volumena i složenih dizajnerskih rješenja. Zavjese na podu - nije praktično, jer čišćenje u sobi za kuhanje hrane je mnogo češće nego u drugim sobama.

vrpca

Ornament iz kombinacije kontrastnih rubova i vrpci od čipke

Prekrasna opcija za diskretni interijer - rimske sjenila. Jednobojni ili s malim uzorkom savršeno se usklađuju s ugrađenim namještajem i modernom tehnologijom. Dizajn je takav da je glačana krpa u istezanom stanju, ne gubi se i uvijek izgleda svježe. Tijekom montaže, materijal se skuplja velikim slobodnim preklopima koji ne uzrokuju zgrušavanje.

sjenila

Rimokatci s tiskanim uzorkom

Dobrodošli minijaturne „baka” zavjese koje su jednako vjerojatno da se vidi i na ruskom kući, a negdje u susjedstvu Edinburgh. Kratki duljine tkanine na podu prozorima, ukrašene volančićima, čipke i mrežastu tkani pick-up, nanizani izravno na strehe ili fiksni sa zglobom. Karakterizira ih uzorak u malom cvijetu, grašak ili kavezu.

sjenila

Tradicionalna kombinacija crvene i bijele

Moguće je da se mali zavjese mogu ušiviti, ukrašavajući rubove monophonic zakrpa s remen, vez ili pletenje rukom.

Stilska raznolikost: banka dizajnerskih ideja

Razmotrite nekoliko zanimljivih dizajnerskih rješenja koja će biti korisna prilikom ukrašavanja prozora u kuhinji. Kao ilustracije za praktičnu primjenu izvornih ideja nudimo lijepe fotografije posteljine od platna, odabrane po stilu.

sjenila

Linen zavjese jednostavnog izrezivanja na okviru približit će se interijeru u stilu zemlje

Topla i ugodna zemlja

Posteljina tekstila odnosi se na prirodne materijale, stoga je prikladno prilikom uređenja interijera u rustikalnom stilu. Sivi materijal prirodne sjene savršeno se prilagođava drvenim zidovima i namještajem, pribora od gline i breze.

sjenila

Kombinacija dviju vrsta tiskane tkanine u unutrašnjosti sela

Kao što je gore navedeno, jedna od najboljih mogućnosti su kratke zavjese, ukrašene raznovrsnim dekorom. Na tržištu se nalaze mnoge zanimljive tkanine, jednobojne i šarene slike. Tradicionalno je popularna floristička tema, s kojom skladno uklapa skroman završetak - lacy beika, kontrastne lukove, ručno ili strojno vezenje.

sjenila

Uzorci kuhinjskih zavjesa od lana za gradski stan ili vilu

Za održavanje prirodnog svjetla, koristite tanku bijeljenu tkaninu: ne zadržava dnevno svjetlo i ne izgara pod stalnim utjecajem sunčeve svjetlosti. Oživite nepretenciozne snježne bijele rezove može biti lagana čipka ili obojeni vez.

posteljina

Bijele zavjese od mesa s izvezenim pijucima

Umjesto tankog glatkog materijala, možete upotrijebiti krutu, labav tkaninu koja nalikuje ovojnici. Glatko namjerno neugodnost nije teško: samo dodajte malo svijetle boje.

slijep

Zavjesa od platna je ukrašena svijetlim kockicama i lukovima

Jedna od prednosti kratkih lanenih zavjesa za kuhinju je jednostavnost prilagodbe. Ako niste zadovoljni opcijom kupnje, uvijek možete izraditi vlastiti ekskluzivni model.

Cool skandinavski minimalizam

Značajke kuhinjskih zavjesa u skandinavskom stilu su jednostavnost rezanja, svijetle boje, ekološki prihvatljivi materijali, tako da se bijeli tekstilni tekstil gotovo savršeno uklapa. U zemljama s nedostatkom sunčane svjetlosti, zavjese laconic oblika su dobrodošli, ostavljajući većinu prozora besplatno.

posteljina

Svjetlosne zavjese na metalnom poprečnom traperu

Jedna od omiljenih boja u unutrašnjosti je bijela, a često se cijeli okoliš uzima u snježnim bijelim tonovima: pozadina, fasade namještaja, pribor za tkanine, posuđe. Nije iznenađujuće da su prozori ukrašeni svjetlom prozirnim zavjesama najfinijih izbijeljenih lanova.

sjenila

Tradicionalni kuhinjski set od lana: dva para zavjesa i laconic lambrequin

Kako bi oživjeli monotonu situaciju, postoji nekoliko jednostavnih rješenja, od kojih je najjednostavnije korištenje svijetle boje - jabuka, narančasta, tirkizna. Svijetla unutrašnjost može biti ugodnija i topla uz pomoć kombiniranih rimskih zavjesa, od kojih boja ponavlja bojanje namještaja.

slijep

Rimske zavjese od platna za boju stolica i zidnih obloga

Pri odabiru platna, osim snježnobijela, možete upotrijebiti sve svjetleće tonove: mlijeko, vaniliju, biser, boju vune ili bjelokosti.

Svijetla tema Mediterana

Svježi morski stil privlači svijetle prirodne nijanse i jednostavnost linija. Za unutrašnjost Mediterana karakterizira izravnost, prirodne boje, puno plave, plave i tirkizne boje. Izrez guste ili lagane platnene tkanine je sve što je potrebno za ukrašavanje prozora u morskom stilu.

kuhinja

Interijer u nebijelim tonovima

Život na južnoj obali ili otocima je neraskidivo povezan s morem, tako da unutrašnjost mora imati tradicionalne pomorske pribor - školjke, slike jedrilica, široke i uske pruge. Rimske zavjese ili plafonovi od platna u plavom i plavom rasponu izvrstan su izbor za praktičnu unutrašnjost.

sjenila

Rolete od gustog platna

Tema mora nije u suprotnosti s modernim trendovima. Duboka boja morskog vala, u kojoj su oslikane sjajne fasade ili stol, može se ponoviti u dizajnu zavjesa.

sjenila

Moderna kombinacija pijeska i tamnog tirkiza

Kao dekor za zavjese od platna, koristite mekanu plavu čipku, plave satenske trake, vezenu gustu akvamarinsku nit.

Šarm sunčane Provence

Rafinirani francuski namještaj savršeni su za ukrašavanje gradskih apartmana. Prozbolska zemlja, u stvari ruralni stil, još uvijek ima principijelne značajke koje ga razlikuju, na primjer, od rustikalizma. Elegantne linije i nježne nijanse uklanjaju grube oblike koji su svojstvena seoskom interijeru.

posteljina

Svjetlosne zavjese s tiskanim cvjetnim uzorkom

Zavjese na prozorima trebaju biti ograničene duljine i diskretno ukrašene. Možete koristiti čipku, rubove, rubove, ali vrlo delikatno. Ako platno ima svijetli uzorak ili složeni ornament, bolje je izbjeći dodatnu doradu. S namjerno grubom, neformiranom teksturom, bijele snježne zavjese od platna s vezom ili čipkom dobro su kombinirane, naglašavajući prirodu prirodnog obloga.

zglobovi na šarkama

Elegantne zavjese na šarkama

Za kratke zavjese - kafić posteljine karakterizira skroman ukras - jednostavna rascjep ili cvjetni rub. Ljestvica boja orijentirana je na prirodne nijanse, stoga prevladavaju zeleni, plavi, tirkizni, bež, pješčani tonovi.

sjenila

Meka kombinacija kreme i biljnih nijansi

U unutrašnjosti kuhinje zavjese treba izgledati skladno i ne privlačne, nježno naglašavajući cjelokupni sastav.

Prirodnost i jednostavnost ekološkog stila

Okruženi smo sintetikom i polimerima, koji su karakterizirani upitnom sigurnošću za zdravlje. Zato je ekološka stila popularnost koja se temelji na korištenju prirodnih materijala - drva, keramike, lana, pamuka. Zavjese od prirodnih tkanina jedna su od ukrasnih elemenata ekološkog smjera u dizajnu interijera.

kuhinja

Moderna kuhinja u ekološkom stilu

Okruženje urbanih kuhinja ne sprječava korištenje prirodnih tekstila, naprotiv, jednostavne zavjese prirodne sive boje skladno se uklapaju u minimalistički industrijski interijer. Ako dimenzije sobe dopuštaju, umjesto kratkih zavjesa možete koristiti draperije velikih razmjera.

zavjese od platna

Pravokutne zavjese od platna s pijucima, pričvršćene na zavjesu

U uskim prostorima od 5 metara, bočni vratari izgledaju neprikladni, stoga je bolje kupiti gotove laconic zavjese za dekor prozora. Svjetlo vezenje u nacionalnom stilu ili uska čipka oko perimetra može potpuno preobraziti skroman dio materije.

slijep

Kratka zavjesa s crvenim vezom

Za ukrašavanje plemenitog klasičnog interijera prikladni su ravni zavjese od lana na ušicama. Kombinacija sive i bijele, uredne trake osjetljive čipke, svjetlost sjaja od zalijepljene tkanine izgledaju besprijekorno.

sjenila

Mogućnost pričvršćivanja klasičnog modela s dekorom čipke

U procesu ukrašavanja kuhinje u eko stilu, poželjno je izbjeći svijetle akcente i složene kompozicije.

Tajne skrbi za platno

Prekrasne zavjese prirodnog materijala trajat će mnogo duže ako se pridržavate stroga pravila za brigu o njima.

okvir čipke

Izvrsni okvir čipke

Nekoliko važnih pitanja o pranju:

 • platno bolje podnosi ručno ili osjetljivo pranje stroja;
 • za pranje ruku, koristite sapun za pranje ili prah s malom količinom sapunaste pjene, idealno - posebne deterdžente;
 • Pratite optimalni temperaturni režim - 30-40 ° C;
 • Tijekom pranja stroja isključite funkciju spina.

Mali trag za one koji vole dekorirati kuću vlastitim rukama. Prije rezanja prati tkaninu tako da daje početno skupljanje. To će vam pomoći da ispravno izračunate dimenzije i zadržite željeni oblik proizvoda.

posteljina stavke

Posteljina treba prati odvojeno od ostatka

Postoji nekoliko načina glačanja zavjesa: suspendiranje u vlažnom stanju uz daljnje parenje, glačanje na vlažnoj tkanini, primjena raspršivanja. Sve što je prikladno za održavanje savršenog izgleda će učiniti.

Imajte na umu da se pribor za elitu u klasi obično prati detaljnim uputama za njegu.

Video: zavjese od platna u unutrašnjosti

Nekoliko preporuka za odabir i primjenu tekstilnih zavjesa:

Video serija s različitim modelima za kuhinju:

Savjeti dizajner - izbor tkanine za kuhinju:

Linen zavjese ne predstavljaju samo lijep i funkcionalan ukras prozora, nego stalni osjećaj svježine, čistoće i udobnosti u kuhinji. Različite vrste i dizajnerske ideje pomoći će vam da odaberete ili izradite veliki model, vješto naglašavajući svoj omiljeni stil.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 9 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map