Въздушни завеси върху прозорците на кухнята: стилни пердета от органза

Въздушни завеси върху прозорците на кухнята: стилни пердета от органза

Въздушни завеси върху прозорците на кухнята: стилни пердета от органза

За разлика от тежките и тежки драперии, безтегловността на оргазма може лесно да се приложи във всеки интериор: в луксозни дневни, тихи спални и строги шкафове. Това е истинска находка за създаването на стилна кухня. Вижте колко деликатна и лесна изглежда за полупрозрачната органза на прозорците: снимката по-долу ще ви помогне да разберете колко неограничени са възможностите на тази невероятна тъкан.

Организа: тайната на популярността

Безтегловност, въздух, ириссантност се превърна в един от най-популярните материали за декориране на прозорци. Красивите, винаги елегантни завеси се съревноваваха с традиционните завеси на воал, тюл и мрежа. За да разберете какво е модерна оргазма, трябва да погледнете в миналото.

кърпа

Брилянтен небесен лазер

Преди това, външният вид и технологията за производство на оргазма бяха различни. В Европа прозрачната материя дойде едва през 18-ти век - пристигнала на търговски кораби от далечни източни държави. Той е достъпен само за представители на висшите класове, тъй като е направен от естествена копринена нишка и е доста скъп.

коприна

По-плътна коприна, напомняща на сатен

Модерната органза е изработена от синтетични нишки, най-често изработени от полиестер. Благодарение на изкуствен качество само подобрява, освен това, множество разновидности - матов, обикновени и многоцветни, с щампи и модели.

флористична тема

Популярна флористична тема

С отлични естетически характеристики, полиестерът има следните предимства:

 • има висока степен на якост на опън;
 • след измиване не се свива, запазва първоначалната си форма и размер;
 • Лесно понася влиянието на ултравиолетовите и химическите детергенти;
 • Не забавяйте лъчите на слънцето, позволява ви да запазвате естествена светлина.

След като благородната естествена коприна е отстъпила до полимерните влакна, цената на материала е спаднала драстично, а сега можете да си купите висококачествена тъкан на цена от 150-300 рубли / м. Съответно, независими шевни завеси от органза за пердета на прозорците ще струват 1500 рубли.

ролки

Роли от Китай 0,7 mx 9 m на цена от 260 рубли. за брой

Друг плюс по отношение на грижата: продукт перфектно прехвърли машинно почистване, но понякога това е доста лесно почистващ препарат нежно измиване на ръцете (например сапун) при температура от + 30 ° C. Може да се заключи, че това е една отлична възможност за проектиране на прозорци на място, където е Аксесоари от текстил се замърсяват доста често.

Видове оргазма за шиене на завеси

Синтетичните тъкани не са толкова прости при приспособяването и обработката, но най-често се използват за направата на великолепни аксесоари, разнообразие и циркови костюми, празничен декор. Те се влюбиха в дизайнерите, които изобретиха много невероятни решения за шиене на кухненски завеси от тюл или органза: снимката е една от елегантните, но елегантни опции.

завеси в кухнята

Декорация на фасади и прозорци в един наситен тон

В зависимост от технологията на производство и комбинацията от влакна от различни цветове, могат да се разграничат следните видове организми:

 • монофонична, без шарки и печатни модели, снежнобяла или оцветена;
 • "Chameleon" - смяна на сянката при смяна на осветлението или ъгъла на гледане;
 • "Металик" - вид "хамелеон", отливащ сребро, позлатяване или мед;
 • "Снежен бял блясък" - блестящ под лъчите на естествено или изкуствено осветление, често използван за комбиниране с по-плътни драперии;
 • с фотопечат - с прозрачно изображение, нанесено със специално водоустойчиво мастило;
 • "Crash" - "header", стилен и изразителен материал;
 • "Rainbow" - опция, която съчетава всички цветове на палитрата;
 • С ецване, което позволява да се получат обемни изображения.

Към изброените видове могат да се добавят много видове дизайн, модели и орнаменти, направени по различни начини: щанцоване, лазерно рязане, покритие, текстилен печат, бродерия, и т.н.

1
щори

Оформяне на фотографски отпечатъци по флорална тема

За да направите изображението по-обемно, най-често използвайте машинна бродерия. В зависимост от цвета, тона на основния фон или контраста, картината изглежда запазена или експресивна. Нишките за бродиране не са непременно изкуствени, поради лен или памучни елементи на изображението придобиват необходимия обем и структура.

завеси

Страхотно решение за прозорците в трапезарията

При поръчка или шиене кухненски пердета трябва да вземете предвид типа на текстил: за "пода" на продукта се поберат всички тъкани, но и за компактните модели е по-добре да остане на прости монофонични версии или "хамелеон".

Въздушна кърпа в кухнята - за всеки вкус

В кухнята се приготвя храна, но в много от апартаментите тази стая служи едновременно като трапезария, а в студиата - и хол. Нека отделим малко време за проектирането на пердета от органза, тъй като с помощта на красиви и стилни завеси на прозорците можете често да постигнете уют и композиционна пълнота на интериора.

Минимализъм в модерния интериор

Минималистичният дизайн е типичен за кухни, особено ако кадрите им не надвишават 5-6 квадратни метра. Плътните, тежки завеси са абсолютно неподходящи и светлите завеси се вписват перфектно. Помнете важното правило: колкото по-малка е площта на помещението и размерите на отварянето на прозореца, толкова по-компактен е моделът за завеси. Две бели половини с отворени очи podhvatyami и миниатюрни lambrekenom ще се поберат дори в най-близкия ъгъл.

щори

Versatile версия в класически стил

Спретнато и привлекателно в задържания интериор погледнете прозорците на римските завеси. Дебелината на прозрачния текстил може да се увеличи, ако един слой бъде заменен с няколко. Единственото условие е, че за такова решение е необходимо монофонично платно, без шаблон и бродерия. Ако има отпечатано изображение на среза, тогава един слой е достатъчен.

щори

Комплект от два вида завеси за прозорец с балконна врата: римски завеси и завеси върху отворите

Недостигът пространство често води до факта, че стената около прозореца заета гардероби или рафтовете, така циркулира асиметрична изпълнение - от една завеса остана декоративен плитка, или комбинация от два различни профилни части. Цветът на двете части може да съвпадне или да се различава, а във втория случай не е трудно да се постигне ярък контраст.

завеса

Нежна завеса от органза в лилаво-бял диапазон

По-рядко, полупрозрачни модели се използват за шиене на малки завеси на половин прозорци в селски стил, за такива модели гъст плат в клетка или грах е по-подходящ.

Изящни завеси за романтиците

Ако областта позволява или избраният стил, можете да изберете по-великолепен модел в красив романтичен стил. Златна бродерия, светъл цветен печат, замъглени образи на големи съцветия, сребърни нишки - завеси създават празнична положителна атмосфера.

флорални модели

Лятна градина по всяко време на годината

За да се показва на въпроса в романтичния стил се характеризира с леко несериозно, но в този случай съответните подробности: малки къдри, волани големи, ярко оцветени инкрустация и панделка, коприна ресни. Основното е, че материалът за обработка на ръбовете се комбинира с основното поле. За материя от същия цвят можете да използвате разнообразен завършек и обратно.

щори

Лесно вариране на няколко части, третирани с контрастно пчеларство

Ако не сте доволни от флоралната тема, обърнете внимание на "хамелеона" в меки цветове или бродирани дизайни - те винаги изглеждат лесни и свежи на прозорците.

Многоетажни драперии с ламбрекини

Това не е много подходяща при прозорците тесни стаи, но навсякъде любимите си завеси с много гънки и буйни ламбрекени имат хиляди въплъщения, така че, ако сте собственик на огромна кухня може да си позволи да го ламинирани великолепие.

завеса модел

Комплект гънки и златен шаблон

При избора на плат за сложни композиции възниква въпросът: как да не прекаляваме с дизайна? Факт е, че сгъвката, сглобяването или необичайната издълбана форма са условни декоративни елементи. Ако ги подсилите за сметка на 2-3 различни вида материя, сложни модели или ярки комбинации, вместо сложен дизайн, можете да получите глупава пародия на стилни завеси.

щори

Такива завеси са по-подходящи за прозорците на всекидневната

Вместо традиционния ламбрекен, окачен на куки или опънат на нишка, можете да използвате красиво събрани парчета плат, просто изхвърлени над корниза. Това решение изглежда естествено и придава лекота на интериора.

щори

Луксозен комплект за прозорци на просторна трапезария в класически стил

Без значение колко много обичате многослойната, опитайте кухнята да избира модели по-скромно - те са по-подходящи за чести измивания.

Опции за украса

С помощта на малки декоративни аксесоари, дори най-простите завеси могат да се превърнат в необичайно, изтънчено, великолепно оформяне на отвора на прозореца. Правилата са прости: малко бижута, те са комбинирани с пердета и околната интериора, с изключение на естетически и функционални пренасяния товар (например подкрепа на гънките или да даде хубава форма завеса).

вземане

Наборът е украсен с пъпки с контрастен нюанс

Аксесоари, с които можете да разнообразявате дизайна на завеси:

 • странични държачи и клечки;
 • надземни декоративни елементи (цветя, пеперуди);
 • магнитни държачи;
 • мъниста, пайети, мъниста;
 • ресни, плитки, въжета;
 • дантелена дантела.

По-добре е да използвате една от изброените аксесоари, особено за оцветен или оцветен текстил. Някои елементи от интериора могат да бъдат направени самостоятелно, като се използват останките от материята.

декоративни завеси

Красива декорация от цветя по ръба на асансьора

Ако пердетата изглеждат впечатляващи и благородни, не изискват допълнителен дизайн, достатъчно е да изберете елегантни пикапи - плат, дантела, метал, ракита.

бронзов държач

Метален бронзов държач: прост и елегантен

Дизайнът на права завеси от неутрален цвят може да се променя с готови висящи елементи - мъниста, конци, муселин.

Разнообразие от цветове

Изборът на сянка зависи изцяло от околната среда - цветовете на тапетите, фасадите на кухнята и дори тавана и пода. За да получите "в тона" не винаги е възможно, затова препоръчваме да се разгледат варианти с контрастиращ дизайн. Например, ръбът на ваниловото покривало, повтаряйки цвета на вградената мебел, може да бъде обработен с тъмнокафява или черна бейка и снежна бяла завеса от органза - яркочервена граница.

кант

Бял безтегловният набор от няколко елемента с контрастиращ ръб

Не се страхувайте да включвате светли акцентни елементи в интериора. Те са дори полезни, ако кухненската среда изглежда неутрална, бледа или безлична. Украсеният цветен дизайн или изразителното печатно изображение могат да заменят дузина допълнителни декорации. Чувствайте се свободни да използвате червен, оранжев, ябълков цвят, но с едно предупреждение - заобиколен от текстилни аксесоари, ястия или други детайли, които повтарят този сянка.

щори

Ярки завеси с флорален шаблон

Победители и атрактивен вид на прозорците на завеси, изработени от прозрачни органза на два контрастни цвята: бяло и черно, бордо и розово, мляко и кафе. Един от нюансите задължително се комбинира с декорацията на стаята, а вторият се избира в противовес.

щори

Изящен набор от два цвята

Повече от два различни нюанса за употреба не се препоръчват - изгубен стил, има ненужно разнообразие.

Завеси от органза със собствени ръце

Има няколко възможности за изработване на красиви прозрачни завеси за кухнята. Можете да си купите готов комплект или да поръчате любим модел в ателието. Въпреки това е по-лесно и по-евтино да шиете елегантни пердета от органза със собствените си ръце: готовият продукт е показан на снимката - завесата върху отворите.

Окети завеса

Бяла завеса върху отворите

За работа ще ви трябва:

 • плат (размерите се изчисляват по размера на корниз - обикновено 2,5 пъти по-голяма);
 • по-плътна тъкан за завършване (маншет);
 • отвори (задължително равно число, интервалът между съседните очи - от 15 см до 22 см);
 • Красива панделка.

Преди да купите, изготвяме диаграма, изчисляваме размерите и посочваме броя на отворите. Изчертаването на права завеса е, както следва:

схема

Разположение на отворите

Инструкции за шиене:

 • Нарязахме въпроса в правилните парчета, обработваме страничните шевове.
 • Ние оформяме горната част - маншета, на който лепим очната лента (желязо). Ширината на маншета е 25 см.
 • Натискаме подгъва и кърпи за шевовете.
 • Сложихме страничните части на маншета и го обърнихме навън.
 • Вмъкваме главния разрез в маншета (около 2-2,5 см), направете шев.
 • Правим маркировката - местоположението на отворите се обозначава с точки. Разстоянието от горния край е 4 см.
 • Окомплектоваме отворите по вътрешния ръб, около кръговете (но с 2 см повече) изрязваме дупките.
 • Захванете отворите.

Остава да се сложи крайният продукт на корниза. В процеса на издърпване, уверете се, че гънките са равни.

Видео: Организа във вътрешността на кухнята

Обща информация за плата:

Няколко модела за кухнята:

Грижа за тюле:

Украсяваме прозорците в кухнята със собствени ръце (3 части):

Директен модел на лентата за завеси:

Полупрозрачни завеси по прозорците - една от най-добрите възможности за декориране на интериора на кухнята. Те привличат със своята лекота, блясък, разнообразие от модели. Като умеете да шиете, можете да изберете плат и самостоятелно да направите завеси в кухнята. Сложният модел обаче изисква професионален подход, така че е по-добре да се свържете с ателието или дизайнерското студио.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

55 + = 58

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map