Serviți tava pe propriile mâini – idei și clase de master

cum să faceți singură o tavă

Acest material este destinat romantismilor cărora le place să aranjeze surprize, iar ei înșiși nu sunt dispuși să aibă micul dejun în pat sau doar să aibă o gustare pe o canapea moale. Am vorbit deja despre cum să facem o placă de servire din argilă polimerică, iar acum este timpul să facem o tavă de servire – și de această dată din lemn. Am luat cele mai simple și mai accesibile căi, deci nu veți avea nevoie de talentul unui dulgher.

Master-class № 1. O tavă dintr-un cadru pentru fotografii pentru 1 seară

Trageți-vă singur

Cea mai ușoară modalitate de a crea o tavă este transformarea în ea a cadrului obișnuit al imaginii.

Cumpărați sau îndepărtați de pe perete o ramă foto de dimensiuni corespunzătoare. Dacă găsiți un cadru cu atașamente puternice de fund și fiabile, atunci nu trebuie să schimbați substratul și puteți actualiza decorul tăvii în starea de spirit.

Deci, să începem. Îndepărtați substratul de carton, îndepărtați-l și nu lăsați săpunul în poziție.

Trageți-vă singur

Acum, cartonul de pe rama foto trebuie să fie decorat, după cum doriți. Poți lipi sau pur și simplu să decorezi dintr-o varietate de materiale. Poate fi: țesătură luminată, o bucată de tapet, cărți poștale, pagini îngălbenite, un herbar, etc. În clasa noastră de master, substratul este pur și simplu acoperit cu o cârpă și lipit cu un pistol de lipire. În schimb, puteți utiliza PVA sau orice alt adeziv. După ce decorul este gata, puneți substratul pe geam și fixați-l (rotiți fotografia spre dreapta).

 • Trageți-vă singur
 • Trageți-vă singur

Și acum trebuie să legați mânere frumoase de mobilier de mărimea potrivită. Le puteți lega fie pe lateral, fie pe partea superioară a cadrului. Pentru aceasta veti avea nevoie de manerele reale, 4 suruburi, un burghiu cu un burghiu mic si, desigur, o surubelnita. În primul rând, este necesar să se atașeze mânerul pe cadru, pentru a le alinia, atunci găurile semnul de creion, de foraj pentru a le detalia cu un burghiu corespunzător și în cele din urmă pentru a fixa mânerul la șuruburile cu o șurubelniță așa cum se arată în imaginea de mai jos.

Trageți-vă singur

Ei bine, asta e tot, tava ta de servire este gata! Sau … aproape gata.

 • Pentru fiabilitatea și gravitatea tăvii noastre (care stăteau exact pe o suprafață moale) este mai bine să o consolidăm din nou de jos. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați placaj, să atașați un cadru la el, să-l înconjurați în jurul conturului și să-l tăiați cu un ferăstrău. Piesa de prelucrat rezultată trebuie șlefuită în jurul marginilor și apoi vopsită într-o culoare adecvată (pre-pregătită). Imediat ce placajul se usucă, va trebui doar să atașați placajul la cadru cu șuruburi mici, garoafe, șuruburi sau un capsator de mobilă. O astfel de tavă va rezista și cel mai greu mic dejun din pat.

Bazate pe această clasă de master, puteți face tăvi frumoase cu o varietate de decoruri. De exemplu, puteți face o astfel de tavă de servire cu un fund de ardezie, pe care puteți scrie note romantice cu cretă.

 • Substratul poate fi vopsit fie cu vopsea de ardezie, fie acoperit cu tapet deasupra.
Tavă pentru mic dejun cu fundul ardezie
Tavă pentru mic dejun cu fundul ardezie

Și aici sunt alte idei de decor atât pentru cadru cât și pentru substrat. După cum puteți vedea, puteți veni cu o varietate de modele – stil vintage cum ar fi Provence sau Shabby chic în clasic sau modern, folosind tesatura, fotografii, hârtie colorată, tapet, pagini din cărți (derulați foto dreapta).

 • Idei pentru decorarea unei tăvi pentru micul dejun
 • Idei pentru decorarea unei tăvi pentru micul dejun
 • Idei pentru decorarea unei tăvi pentru micul dejun
 • Idei pentru decorarea unei tăvi pentru micul dejun
 • Idei pentru decorarea unei tăvi pentru micul dejun
 • Idei pentru decorarea unei tăvi pentru micul dejun
 • Idei pentru decorarea unei tăvi pentru micul dejun

De asemenea, această clasă de masterat vă este utilă pentru fabricarea tăvilor interioare pentru mese de cafea sau toaletă, unde lumanari și cărți sau decorațiuni, cosmetice și parfumuri își pot găsi locul.

Tavă pentru o masă de toaletă de pe o rama foto
Tavă pentru o masă de toaletă de pe o rama foto

Numărul clasa 2 Master. O tavă din ușa bucătăriei pentru 2 pm

Tava de la ușă cu mâinile tale

Pentru a crea o tavă de servire, nu numai din rama foto, dar și din ușa dulapului vechi de bucătărie, din piept de sertare și din alte mobilier. Această tavă este puțin mai lungă, dar va fi mult mai fiabilă, practică și mai durabilă și va găzdui mai multă delicioasă pentru micul dejun!

Procedura este după cum urmează:

 1. Ștergeți toate buclele.
 2. Îndepărtăm stratul vechi cu hârtie de șmirghel de cereale mari.
 3. În această etapă, partea exterioară a tăvii, dacă se dorește, poate fi curățată cu o perie metalică pentru a îndepărta fibrele moi din copac.
 • această tehnică va face ca suprafața ușii să fie și mai veche și dură, dar, pe de altă parte, efectul de dezintegrare în stilul chic și Provence se poate realiza fără ea.
 1. Curățăm ușa și, din partea inferioară a acesteia, fixăm găurile din balamale cu chit pentru lemn sau chit de poliester. De asemenea, zdrobim resturile și curățăm din nou întreaga ușă. În principiu, această etapă nu este necesară dacă găurile de la dispozitivele de fixare nu vă deranjează.
 2. Usa uscata si uscata acoperita cu un grund pentru lemn in 1-2 straturi. Fiecare strat trebuie să se usuce bine.
 3. Acum trebuie să luăm șmirghelul din nou, dar deja de dimensiuni medii și să-l umblăm pe întreaga suprafață.
Tava de la ușă cu mâinile tale
 1. Din nou, ștergeți ușa curată și uscată și începeți să pictați tava viitoare. Cu o perie mică (nealterată!), Acoperiți suprafața 1 cu un strat de vopsea. Și aici este necesar să observăm câteva nuanțe:
 • dacă vrei să faci o tavă Stilul Provence sau Shebbie Chic, atunci primul strat de vopsea ar trebui să fie întunecat, iar a doua și a treia – lumină;
 • dacă doriți ca partea de jos a tăvii pentru a picta vopsea ardezie în această clasă de master, apoi înainte de a aplica vopseaua de culoare verde închis, sigila banda de mascare a conturului de jos (a se vedea fotografia de mai sus.);
 • dacă nu aveți o perie, o cârpă de bumbac curată va funcționa.
 1. Când primul strat de vopsea se usucă complet, acoperiți ușa cu vopseaua de finisare, cea mai ușoară.
 • Pentru fabricarea tăvii „cretos“, în această etapă (sau după) trebuie aplicată, de fapt, în primul strat de colorant ardezie 1, oferindu-i timp pentru uscare, și apoi stratul 2. După al doilea strat sa uscat, sigilați banda mărginește din nou etaj ardezie și trece la ușa de colorare vopsea finisaj (poate fi opus – întâi aplicați vopseaua finisaj, așteptați până când se usuca, si doar apoi pune ardezie).
 1. Și acum suprafața tăvii trebuie să fie măcinată cu șmirghel cu granulație fină, în unele locuri dezvăluind un strat de vopsea întunecată (din nou, dacă se dorește).
 2. Și, în sfârșit, fixăm mânerele: marcați punctele de fixare pentru ele și strângeți șuruburile. Wu-ala, o tava de servire pentru micul dejun în pat este gata!

Apropo, dacă ați pictat în partea de jos a vopselei de ardezie în această clasă de master, veți obține o tavă poate fi utilizată nu numai ca tavă de servire cu mesaje, dar, de asemenea, ca un consiliu de meniu și de acasă note.

Tava de la ușă cu mâinile tale

Și aici sunt alte idei pentru a face tavi frumoase cu mâinile tale de la vechile uși din lemn (uite!).

 • Trageți cu propriile mâini de pe ușa dulapului
 • Trageți cu propriile mâini de pe ușa dulapului
 • Trageți cu propriile mâini de pe ușa dulapului
 • Trageți cu propriile mâini de pe ușa dulapului
 • Trageți cu propriile mâini de pe ușa dulapului
 • Trageți cu propriile mâini de pe ușa dulapului

Acordați atenție și ghidului nostru pentru site-ul din secțiunea Proiectarea și decorarea bucătăriei – un ghid al site-ului.

decor

Leave a comment