Chopper för köket i diskbänken - hur man väljer och använder doseringsanordningen ordentligt

Chopper för köket i diskbänken – hur man väljer och använder doseringsanordningen ordentligt

Chopper för köket i diskbänken - hur man väljer och använder doseringsanordningen ordentligt

Praktiska ytbehandlingar, inbyggda möbler och funktionella hushållsapparater kan inte annat än snälla ögat i köket. Men för fullständig komfort och mysighet i det här rummet är det viktigt att regelbundet upprätthålla renlighet. En av de inkonsekventa men ovärderliga hjälparna i den här verksamheten är helikoptern av produkter till köket (bortskaffare). Korrekt utvald, hjälper det delvis till att lösa problemet med obehaglig lukt i köket, minimera risken för att sewagslammet förorenas med avfall, påskynda processen för skörd och tillagning.

Köksavfallshanterare - vad det är och hur det fungerar

Disposer - En apparat under diskbänken, avsedd för hygienisk och bekväm slipning, samt efterföljande borttagning genom avlopp av lite mat och icke-livsmedelsavfall.

dispouzer

Avfallsbehållaren under diskbänken är enkelt maskerad av dörrens kant

När du har startat kallvattnet ska du slå på apparaten och sänka de produkter som ska placeras i sinkens avloppshål. Därifrån kommer de in i arbetskammaren, där de kommer att slipas på ett eller annat sätt (beror på principen om enheten). Låt vattnet stå i ytterligare 30-40 sekunder för att släppa ut avfallet i avloppet. Allt är så enkelt som möjligt!

Observera: Driftdonens funktion utförs endast med vatten! Det bidrar till att trycka på de produkter som ska bortskaffas, "mjuka" slipningselementens arbete och rengöra arbetskammaren, vilket förhindrar utseende av obehagliga lukt.

chopper

Principen för chopper

Avfallsbehållaren tar plats för den vanliga sifonen och kan anslutas till vilken disk som helst, vars utloppsdiameter är 90 mm. Om du av ett eller annat skäl har ett annat värde för det, måste du välja en adapter.

I instruktionerna för varje rivare anger tillverkaren en optimal sliptid för en viss produktkategori, möjliga driftslägen, tillåtna driftsförhållanden, en metod för att ladda avfall etc. Det finns emellertid några allmänna punkter om valet och driften av denna enhet som helhet. De behöver veta, så att vad de ser och hör i affären blir inte en överraskning. Först och främst handlar det om olika typer av dispotrar.

Video: hur köksdispensern fungerar

Typer av shredders - funktionerna i deras enhet och drift

Ofta utförs klassificeringen av dispotrar enligt arbetsprincipen och metoden för att lasta avfall i dem.

Elektriska och mekaniska strimlare

I mekaniska spillvärmare finns det speciella knivar. Det är med deras hjälp att produkterna kan omvandlas till en uppslamning av partiklar på högst 3 mm.

Dessa anordningar aktiveras genom att vattnet dränerar i sinken. Detta är deras värdighet och nackdel samtidigt. Å ena sidan är enheten säkrare, eftersom den inte kräver en elektrisk anslutning och kan fungera även i avsaknad av ljus. Å andra sidan är ett vattentryck på minst 2,5 atmosfärer nödvändigt för ett effektivt resultat. Detta villkor begränsar möjligheten att installera enheten i många hem.

återvinning

Mekaniska spillvärmare - sällsynta gäster i moderna lägenheter

Elförbrukare är föredragna i detta avseende. De har inga knivar för att krossa avfall. De ersätts framgångsrikt med små "kammar" som är fasta på den rörliga basens omkrets - skivan. Med deras hjälp krossas primärt avfall. När skivan roterar, vilken är 1400-3500 varv per minut, fördelas produkterna längs arbetskammarens väggar. De har skarpa blad som slutför slipprocessen.

Var uppmärksam! Ju högre diskrotationshastigheten desto högre effektivitet hos enheten och desto större mängd avfall kan du återvinna.

chopper

Device shredder för exemplet för produkten InSinkErator

För att ansluta en sådan chopper måste du installera ett separat uttag. Men oroa dig inte för ökningen av elräkningar. Engångsanordningar av denna typ kännetecknas av ekonomisk elektrisk förbrukning.

1

Deras motorn, som ligger längst ned på enheten, startas genom att trycka på luftknappen, vilken har dragits tillbaka till diskbänken eller arbetsytan på bordet. Med en rivare är den ansluten av ett rör fyllt med luft. I vissa modeller finns en standardbrytare eller en fjärrkontroll.

luftknapp

Pneumatisk klämma med slang för chopper

Typ av torkare efter typ av avfallshantering

Lastning av avfall i dispouzers kan vara:

 1. Kontinuerlig.
 2. Batch.

I det första fallet slås enheten först på, och först då är avfallet laddat - de sänks ner i avloppshålet. I det här fallet är det inte nödvändigt att koppla bort dispoutern före varje leverans av produkterna. Detta är lämpligt när du har våta eller smutsiga händer.

avfall lastning

Regimen för kontinuerlig avfallslastning är bekväm för en stor familj och gästvänliga värdar

I det andra fallet laddas avfallet först och sedan slås enheten på. Innan du hugger nästa sats slås avläggaren av och hela proceduren upprepas på nytt. Det här är mindre bekvämt, men det låter dig bättre styra slipprocessen och kvaliteten på det du skickar till avloppet.

Var uppmärksam! För att göra det lättare att ladda de produkter som ska bortskaffas kan du använda en speciell stickpropp.

pusher

Specialpusherare accelererar lastning av avfall i avloppshålet

Kriterier för val av matare för kök

Innan du köper en dispouter är det nödvändigt att uppmärksamma ett antal egenskaper:

 • Arbetskammarens volym, där slipning av avfall sker. Det kan variera mellan 0,8-1,5 liter och beror vanligtvis direkt på enhetens kraft. Närvaron av en stor krosskammare i en lågmotorisk bortskaffare är opraktisk.
 • Ström. Kriterium, vilket är viktigt för modeller som fungerar på nätet. Du kan välja mellan 450 och 1300 kW, men korrekt bedöma dina behov och mängden avfall. Så, för en familj på 3-4 personer, är en 550 kW kraftverk tillräcklig. Det är ingen mening att köpa en kraftfull enhet som förbrukar mer el, men inte används i sin helhet.
 • Material för tillverkning av delar. Vanligtvis är det rostfritt stål. Det kan också finnas en speciell beläggning som tål regelbunden exponering för dåligt vatten.
 • Nivån av ljud som emitteras av instrumentet under drift. Typiskt ligger denna siffra mellan 40-70 dB. I början av krossning, speciellt om det är stora ben, blir ljudet högre. Som slipprocessen är föraren tystare. För jämförelse: Tvättmaskinen genererar ett brus som är ungefär 60-70 dB i rotationsläget.
 • Förekomsten av ett omvänd system, vilket ger en riktningsrörelse av slipelement.
 • Säkerhet. Detta är en automatisk avstängning vid överbelastning eller tomgång.
fästdon

Funktions- och fästelement i rostfritt stål kommer att hålla i många år

När du väljer en spridare, var noga med att relatera dess dimensioner till utrymmet under diskbänken. Med en liten volym av krosskammaren kan själva apparaten vara ganska skrymmande och väger mycket (från 6 kg). Men under diskbänken är det nödvändigt att lämna en plats för papperskorgen eller till exempel ett vattenfiltersystem.

Regler för drift av en hushållsförare

Disposer är en ganska lättanvänd enhet. Med alla regler för drift krävs det inget underhåll. Men dessa regler måste klart förstås.

Vad kan och kan inte strykas i bortskaffaren

Var uppmärksam! I anvisningarna för varje apparat finns en indikation på listan över avfall som är tillåtet och förbjudet att slipa i arbetskammaren. Vissa produkter har fler alternativ.

Så, du kan inte ladda upp till bortföraren:

 • Stora ben kvar från fjäderfäkött eller djur. Fragmenterade nog kan de täppa till avloppet.
 • Corn cobs, skalla från bananer. Långa stilkar av dill och persilja. Deras fibrösa struktur skapar ett problem vid slipning och svårighet att tvätta i avloppssystemet. Av samma anledning är det omöjligt att förse stora köttår genom dispositoren.
 • Lökskal, skinn från frön i stora mängder.
 • Trådar, plastpåsar. De kan vinda runt de roterande delarna, vilket gör att enheten fungerar mer svårt.
 • Hett fett Blandat med strimlat avfall kan det leda till en täppa i avloppet.
 • Stora fiskskalor. Det kan hålla fast vid delarna och orsaka överbelastning av enheten.
skal

Bananskal och andra fibrösa produkter ska skickas till papperskorgen

Vad är det möjligt att slipa i spackeln? På försäkringar av producenterna är det:

 • Beskära frukter och grönsaker, körsbär och plommon, skorpor från meloner och vattenmeloner.
 • Äggskal.
 • Spannmål, pasta.
 • Fisk, små kött och fågelben.
 • Pappersservetter och handdukar avsedda för engångsbruk.

Detta är viktigt! Om de föremål som är förbjudna för bortskaffande inte är tillåtna i avloppet är det nödvändigt att stoppa apparaten. Om satsen innehåller en speciell sexkantig nyckel kan den användas för att ta bort den fallna. Om det inte existerar, ring guiden. Samma instruktioner måste följas om ett nödstopp på värmeväxlaren har inträffat.

En av de vanligaste myterna om bortskaffaren är att om du kommer in i avloppshålet bara lite längre än kanten, kommer dina fingrar nödvändigtvis att lida, eller ens kommer du att förlora dem. Var lugn! I mekaniska krossare ligger knivarna långt ifrån diskbänken, du kan inte nå dem. I elektriska modeller finns inga knivar i sikte!

dispouzer

Kök Dispouzers är säkra

Rengöring av användaren - förebyggande av blockeringar och lukt

Avfallsbehållaren är en självrengörande enhet. Vatten tvättar all förorening i avloppet. För förebyggande ändamål rekommenderas emellertid följande åtgärder:

 1. Mala regelbundet små och medelstora ben, äggskal eller muttrar i enheten för att rengöra arbetskammaren.
 1. En gång om 2-3 månader kan en sådan rengöring göras med isbitar och citronskal eller 0,5 tesked soda.
 1. Slå inte på varmt vatten om du maler något fett. Kallt vatten kommer inte tillåta att fettet smälter och omsluter kammarens väggar.
 1. Flera gånger om året kan du använda speciella medel för att rengöra användarna.

Viktigt! Det är strängt förbjudet att använda hushållsrengöringsmedel med slipmedel och verktyg för rengöring av avloppsrör!

Om du stöter på förorening, blockering eller obehaglig lukt från värmeväxlaren, försök slipa citronen i det, men skölj sedan alltid apparaten med vatten. Hjälper inte? Använd ättiksyra med läsk. Vänta 3-4 minuter och sätt på rinnande vatten.

chopper

Hjälp och verktyg som är tillgängliga hjälper dig att rengöra chopper

Hur man tar bort ett främmande föremål från värmeväxlaren

Om du ser ett främmande föremål i avloppshålet som stör den normala driften av enheten, eller om du tillåter det avfall som var förbjudet av instruktionen att komma in i det, kan du försöka extrahera dem själv.

Den stora delen av dispotrarna är utrustad med en speciell hexagonal nyckel som hjälper till att installera produkten. Det är han som kommer att hjälpa till att återvända chopper till jobbet.

Så, dina handlingar:

 1. Koppla ur chopper från elnätet.
 2. Ta bort locket från diskbänken, om möjligt.
 3. Sätt i den hexagonala nyckeln som följer med apparaten i dräneringshålet.
 4. Utforska med det utrymmet under diskbänken.
 5. Om du hittar något främmande objekt, försök att dra ut det med hjälp av pincett. Om möjligt, tryck ner det.
 6. Om du upptäcker att problemet är löst, sätt på enheten. Om inte, lämna apparaten av och ringa till mastern.
L-formad nyckel

Heksagonal L-formad skiftnyckel

Var uppmärksam! En icke-funktionsdämpare kan fungera som en vanlig sifon, så att du kan fortsätta att använda vatten utan problem.

Installera chopper själv

Du kan installera avhämtaren själv, men bara om du har färdigheter att arbeta med VVS. Annars är det bättre att ringa en specialist.

Två viktiga punkter som måste beaktas före installationsarbetet:

 1. För att ansluta enheten är det nödvändigt att installera en 220V uttag, som är jordad och skyddad mot fukt.
 2. För att ansluta avloppsrännan till avloppsutloppet, använd inte en otillräckligt styv bana eller en flaska typ av siffror. För detta ändamål är endast ett slätväggigt rör lämpligt.
dispouzer

Dispensern kan inte anslutas till en förlängningssladd

Var uppmärksam på den nyans som nedan ges av det allmänna (!) Systemet för dispositionens disposition. Du hittar de nödvändiga specifikationerna i anvisningarna som följer med produkten.

Detta är viktigt! För självinstallation av kökshackarprodukterna måste du först frigöra utrymmet under diskbänken och stänga av vattenförsörjningen från rörledningen.

då:

 1. Ta bort nypet genom att skruva loss muttrarna.
 2. Rengör de utsatta lederna av delarna från förorening.
 3. Ta bort sinkutloppet.
 4. Montera och fäst monteringsfästet från dispositorn. En speciell bekvämlighet i arbetet ger halsen QuickLock.
 5. Anslut fästet till enhetens kropp.
 6. Anslut spridaren till avlopp med avloppsrör. Använd om nödvändigt adaptrar, hörnelement etc.
 7. Ställ omkopplaren eller luftknappen. När du installerar den senare, notera att slangen som ansluter den till apparaten kan klippas vid behov.
 8. Anslut chopper till elnätet, kontrollera dess drift.
QuickLock hals

QuickLock nackberedning för installation på diskbänken

installation

Alla leder måste vara förseglade

Efter att ha köpt enheten, läs noggrant instruktionerna, studera dess utrustning, tillståndet för rören under diskbänken och dess egna egenskaper. Om du känner att din kunskap och färdigheter inte räcker för montage själv, bjuda in en erfaren rörmokare. Om det inte finns något uttag i tvättstället, måste du använda en elektriker.

Kostnaden för att betala för dessa masters tjänster kommer helt och hållet att betala av den förvärvade dispoutörens varaktiga och tillförlitliga verksamhet. Mycket dyrare kommer att kosta en oväntad läcka från en felaktigt monterad apparat eller en tätning av avlopp.

Ett urval av videomaterial på ämnet

Demonstration av Disco ControlBoneCrusher 900 Delux:

Installera BoneCrusher matavfallshanterare:

Installera shredderInSinkErator: stegvisa instruktioner

Kökskvarnsprodukter - det här är ett utmärkt tillfälle att spara tid och energi genom att enkelt trycka på knappen!

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

49 + = 57

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map