5 steg att montera mixern i köket med egna händer

5 steg att montera mixern i köket med egna händer

Mixer installation

Så, du köpte en mixer för att ersätta den gamla eller att utrusta diskbänken med ett nytt headset och bestämde dig för att ta på sig själva installationen. Å ena sidan är det väldigt enkelt att ansluta och placera en mixer på disken med egna händer - vem som helst kan göra det. Å andra sidan, även med viss erfarenhet, men inte veta de grundläggande reglerna, kan du få jobbet gjort dåligt eller inte alls förstöra produkten, till exempel, knackar tråd genom att böja kärror, etc. En annan orsak som fortfarande måste kontakta rörmokare. - är bristen på en uppsättning av VVS-verktyg. Men det här problemet är helt lösligt, för du kan alltid fråga något från vänner.

Vi försökte förklara så tydligt som möjligt hur man monterar mixern i köket med egna händer på ett tillförlitligt och korrekt sätt.

Förteckning över nödvändiga verktyg och reservdelar

Innan du börjar installera köksutrustning själv måste du förbereda och köpa allt du behöver. Du behöver:

 1. Tätningstejp FUM - det är bättre att inte ta linfrö, eftersom det sväller från vattnet, och då blir det svårt att avlägsna rören;
 2. Hornnyckel för 10 eller 11;
 3. Tubular nyckel - behövs för att dra åt den svårtillgängliga muttern i processen att montera mixern i diskbänken;

Verktyget för montering av mixern med egna händer

 1. Monteringssats - det ska ha gummitätningsringar, det vill säga halvbrickor (2 st), ett hästskoformat metallhalskal, en stift (1 eller 2) och en mutter. En sådan uppsättning är ansluten till mixern, men om du vill kan du köpa en tjockare och starkare tätningsring, eftersom tillverkare inte alltid innehåller kvalitetspackningar;

Mixer och monteringssats

 1. Tang, liten nyckel, skruvmejsel - ibland behövs de också;
 2. Också användbar trasa, handfat och en ficklampa, så att du kan se allt;
 3. Och till sist är huvudvaran - 2 rörledningar - fastsatt i satsen, men det är bättre att köpa andra, eftersom fabriken ofta är kort och tillverkad av silumin.

Kanske, på podvodkah är det nödvändigt att fokusera uppmärksamhet. Tänk på att:

Flexibla anslutningar för kallt och varmt vatten
 • Ubåtar behöver en sådan längd att de inte är vridda, men böjda i form av en halvcirkel, det vill säga de borde inte vara för långa eller omvända, korta i tätheten. Oftast är längden 86 cm;
 • Om fabriksförsörjningen är för kort är det bättre att inte försöka öka den, men köpa en ny;
 • Köp inte heller siluminslangar, speciellt om du köpte en siluminaminblandare - åtminstone måste linjerna vara pålitliga.
 • Installation av flexibla underenheter är lättare än att ansluta styva, men de betraktas som mindre tillförlitliga, så det är bättre att installera dem tillsammans med avrinningar.
 • I uppsättningen läckor måste vara packningar;
 • Byte av den gamla kranen i köket innebär oftast att byta ut och gamla läckor, för att de också slits ut.

Shag.1. Demontering av den gamla mixern och förberedelse för installation

Innan du installerar kranen i köket, måste du klippa av vattnet (blockera inte stigaren) och på botten av diskbänken, bara om du lägger en trasa så att små delar inte faller in i den, och de stora skadas inte.

Hur man tar bort en gammal mixer med egna händer

Naturligtvis, byte av kranen i köket kräver demontering av den gamla kranen. För detta behöver du:

 • Koppla först bort de gamla slangarna från rören med kallt och varmt vatten med händer eller en karbinhoppnyckel. Glöm inte att lägga ett handfat under dem och töm resten av vattnet, varefter rörens gängor måste rengöras rent.
 • Sedan med hjälp av den rörformiga nyckeln är det nödvändigt att skruva fast spännmuttern på hårnålen (eller två stift) som fäster mixern i diskbänken (direkt under den). När du skruvar loss den här muttern, avlägsnas metallhalvan.
 • Nu måste du dra ut mixern tillsammans med slangarna från sinkhålet. Jo, det är allt, du kan gå vidare till nästa steg.

Steg 2. Montering av mixern och läckorna

1

Installationen av mixern i köket börjar med sin montering, det vill säga med anslutningen till flexibla slangar eller styva vagnar.

Montering av kranen med egna händer
 • Om du har en dubbelverkande kran som i bilden till höger, så är det troligt att du först behöver samla in det. För att göra detta, sätt in tippen (tappa) i kroppen till begränsningsringen och manuellt, utan för mycket åtdragning, fäst dem till varandra.

Ta nu FUM-tejpen och linda den runt slutet av linjen.

 • Svängning av spetsen av spetsen är inte nödvändig, eftersom slangen redan har en packning.

Sätt sedan in den första rörledningen i motsvarande hål i mixern som på bilden nedan och skruva den först med egna händer och dra sedan fast den med karbinhaken för 10. På samma sätt dra åt den andra slangen.

Så här installerar du en köksbåge med egna händer - scenen för att ansluta läckorna

Tätningsring, hårnål och anslutningar anslutna till mixern
 • Det är väldigt viktigt att inte dra åt starkt, annars kommer foderet att skadas! Men det är inte bra att hänga med.

Slutligen skruva fast stiften (eller 2 stift) med tråden uppåt i hålet som passar det. Vår monterade mixer är nästan klar för installation. Det återstår att passera båda puffarna i O-ringen, ta den till basen av mixerkroppen och fixa den där som visas i bilden till höger.

Steg 3. Montera mixern på diskbänken

Och nu är det dags att sätta mixern på diskbänken.

 • Förresten är det mer lämpligt att installera mixern på den fortfarande obegränsade diskbänken, eftersom det inte är mycket bekvämt att arbeta under bordsskivan (i det här fallet är installationen gjort så här).

I sinkens landningshål sätter vi ändarna på slangarna, lägger mixern och frågar någon att hålla den så att det skulle vara bekvämt för dig.

Sedan nedanför under bänkskivan eller från botten av det borttagna sjunket lägger vi på vadderingen den andra gummiklemmen. Som ett resultat visar det sig att de två gummitätningarna skyddar kroppen både ovanför och under skalet. Nu monterar vi också hästskogsmetallbrickan (foto nedan).

Installation av köksblandaren med egna händer - vi fixar tryckvättarna

Längst ner på stiftnoten och vrid det med hjälp av:

 • Tubular nyckel, om du behöver byta mixern på en redan installerad diskbänk. Bilden nedan visar bilagan nedanifrån.

Byta ut en gammal mixer

 • Låssmednyckeln - om du installerar mixern på en ny eller borttagen diskbänk. Naturligtvis, efter det här måste du installera tvätten själv på bänkskivan och först därefter fortsätt att ansluta mixern till rören med kallt och varmt vatten.
 • Dra åt muttern tätt, men inte för mycket!

Steg 4. Anslutning till rör

Slutligen kopplar vi slangarna till vattentanken med tanke på att:

 • Varmvattenutloppet är från höger rör;
 • Kallutgången är från vänster röret.

Anslut mixern i köket till rören med kallt och varmt vatten

 • Ibland avleds kallt vatten genom ett rör som är uppe och varmt vatten genom ett rör nerifrån som på bilden nedan.

Anslut mixern i köket till rören med kallt och varmt vatten

 • Det är lämpligt att installera rör med kranar på rör om du använder flexibla slangar.

Steg 5. Kontrollera arbetet

Jo, det är allt, det är fortfarande att kontrollera anslutningens korrekthet, låta varmt och sedan kallt vatten. Om det inte finns några läckor, men ledningarna är böjda smidigt i form av bokstaven U, har du klarar av. Om läckage har inträffat betyder det troligtvis att tätningsmedlet har skadats någonstans - det måste tas bort och bytas ut.

Och hur man byter mixern i köket, om rostfritt stål handfat är tunt eller landningshålet är skadat? Då kan och behöver du göra hjälparter med egna händer, som författarna till följande video gjorde.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 46 = 49

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map