Hvad er bedst for køkkenet - fliser eller linoleum

Hvad er bedst for køkkenet – fliser eller linoleum

Hvad er bedst for køkkenet - fliser eller linoleum

Den mest populære gulvbelægning i Rusland er ifølge statistikker linoleum. Det er et billigt og holdbart materiale, som desuden er let at passe på. Keramiske fliser optager kun tredjepladsen, hvilket giver et ærefuldt andet laminat. Men når det kommer til køkkenet, køber få mennesker et laminat, fordi dette materiale er bange for fugt. Så du skal bestemme, hvad der er bedre - fliser eller linoleum til dit køkken.

Hvad er bedst for køkkenet - fliser eller linoleum

Hvilket er bedre - flise eller linoleum

Fordele og ulemper ved linoleum

Denne gulvbelægning er lavet af polyvinylchlorid, som er heterogen og homogen. Heterogent polyvinylchlorid består af flere lag. Det første (nederste) lag er bunden af ​​filt, polyester, jute, PVC. Det andet lag (der kan være flere af dem) er glasfiber, vinylskummet. Det tredje (øverste) lag er et gennemsigtigt lag af tung vinyl.

Hvad er bedst for køkkenet - fliser eller linoleum

Linoleum til køkkenet

Fordele af linoleum

 • Et bredt udvalg af designs og farver. Enhver byggeforretning vil tilbyde mere end 20 varianter af denne belægning, og dens farve vil være hvad dit hjerte ønsker: med geometriske figurer, mønstre, marmor eller træ, fliser eller laminat.
 • Omkostninger linoleum billigt. Den lavere prisgrænse er fra 120 rubler per løbemåler.
 • Det er meget nemt at arbejde med materialet, selv en person, der er langt fra reparationsarbejde, vil være i stand til at lægge denne dækning på.
 • Linoleum er let at passe på, det kræver ikke nogen specielle vaskemidler.
 • Materialet er behageligt at røre ved, ikke så koldt som en flise. Gulvet, dækket af linoleum, er elastisk og samtidig ret blødt. Belægningen er ret stærk, især når det kommer til slidstærkt linoleum.
 • Linoleum, designet til steder med høj trafikkapacitet af mennesker, tjener i årtier, uden at miste sit attraktive udseende. Husholdnings linoleum vil også tjene i temmelig lang tid, hvis du håndterer det omhyggeligt.
Hvad er bedst for køkkenet - fliser eller linoleum

Linoleum til køkkenet

Linoleum minusser

 • Hvis rummet er meget sollys, kan ethvert linoleum tabe farve (brænd i solen).
 • Materialet er ikke modstandsdygtig over for mekaniske påvirkninger. Hvis en kniv eller gaffel falder på den, og hvis du går på den i sko med stilettos, kan dette forårsage beskadigelse af gulvbelægningen.
 • Linoleum tolererer ikke et temperaturfald.
 • Det kan forekomme pletter. F.eks. Vaskes fedt, acetone, maling og andre ubehagelige stoffer meget meget ud af linoleumets overflade. Men pletten ses ikke, hvis du straks reagerer og tørrer ud, hvad der har dryppet eller spildt.
 • Linoleum er bange for kemikalier. Det kan være forkælet med nogle aggressive vaskemidler. Der er pletter, pletter og endda skaldede pletter, så brug kun linoleummidler til vask af gulvet.
Hvad er bedst for køkkenet - fliser eller linoleum

Dårligt lavet linoleum kan ødelægge interiøret

Keramiske gulvfliser i køkkenet

Køkkenet betragtes som et rum med høj trafik, så som et gulvbelægning, mange brug keramiske fliser. Overvej fordelene og nedbrydelserne af dette materiale.

Fordele ved keramik

 • Flisen er meget stærkere end linoleum. Det kan tjene i årtier, og samtidig vil dets udseende forblive attraktivt.
 • Et stort udvalg af farver og teksturer. I byggevirksomhederne kan man ikke kun se keramiske fliser, men også forskellige typer af porcelænfliser samt glasfliser. Keramiske fliser kan have en mat eller blank overflade, være dekoreret med et mønster til træ, sten, metal.
 • Keramiske fliser er modstandsdygtige over for temperaturændringer, så det kan lægges både indenfor og uden for lokalerne (for eksempel på en veranda eller en åben terrasse).
 • Fugtighedsbestandigheden af ​​materialet er høj. Flisen vil passere uden problemer nogen oversvømmelse, hvis nogen.
 • Flisen er modstandsdygtig over for pletter og kemikalier. Du vil simpelthen passe på gulvet, hvor fliserne er lagt, fordi materialet ikke er bange for nogen kemi, og pletterne til det "ikke holde fast".
Hvad er bedst for køkkenet - fliser eller linoleum

Flise i køkkenets indre

Ulemper ved fliser

 • På trods af alle de fordele, fliser har flere ulemper. Og hovedparten af ​​dem er dens koldhed. Fliserne kan kun opvarmes ved at installere et "varmt gulv" system.
 • Høj (i sammenligning med linoleum) pris. Nogle gange, for at købe en gulvflise, skal du lægge en betydelig mængde penge ud, især hvis du køber dyre højkvalitetsfliser, snarere end billig kinesisk falskmøntneri.
 • Flise er et ret kompliceret materiale. Og hvis med linoleum ikke kun en nybegynderbygger vil klare, men selv en person langt fra reparationsarbejder, så kan kun en dygtig flisekspert sætte kvalitetsfliser. Flisinstallation er et kompliceret og besværligt arbejde, og hvis du vil have det lagt smukt, skal du betale ikke kun for flisen selv, men også for en specialarbejder.
 • Grout fortaber hurtigt sit udseende. Hvis flisen opretholder et attraktivt udseende i årtier, bryder indgangen til intertitic leddene ret hurtigt. Brug derfor en fugemørkere, og vælg særlige midler til pleje af intertile sømme. Fremragende spray SILIT BANG til flisebehandling. Det fjerner skimmel og alle slags snavs. Det skal sprøjtes på flise og sømme, venstre i 10 minutter og skylles med vand.
 • Fare for skade. Hvis et lyst barn i køkkenet falder på linoleumbunden, vil det ikke såre så meget som at falde på det flisebelagte gulv. Desuden bliver fliserne, som vand hældes på, meget glatte. Men de fleste producenter har allerede gjort opmærksom på dette, og for at løse problemet, lav en flise med en speciel reliefbelægning. Takket være ham kan du føle dig selv sikker på det våde gulv.
Hvad er bedst for køkkenet - fliser eller linoleum

Flise er et smukt og slidstærk materiale

Hvilket er bedre - flise eller linoleum: vi trækker konklusioner

Sammenfattende alle ovenstående kan det bemærkes, at begge disse materialer er egnede til styling i køkkenet. Imidlertid vil linoleum sandsynligvis svigte ret hurtigt, fordi ethvert mislykket fald af tunge og skarpe genstande, som bruges i køkkenet i overflod, kan forårsage skade. Det samme kan siges om pletterne. En sandwich, spildt juice, kaffe eller varm olie kan efterlade pletter.

Tile - efterbehandling materiale, som er ideel til køkkenet, hvis du ikke tager højde for dens kulde. Selvom, hvis du går til hjemmesko, er du ligeglad. Det vigtigste er at købe en flise med en mat overflade, som glans kan forårsage skader.

Hvad er bedst for køkkenet - fliser eller linoleum

Kombinationen af ​​fliser og linoleum på gulvet i køkkenet

Således er flisen stærkere, mere pålidelig og holdbar end linoleum. Men det betyder ikke, at linoleum i køkkenet ikke kan bruges. Bare skal være forsigtig med denne belægning. Og du kan endda kombinere disse to materialer, lægge en stærk flise i arbejdsområdet og linoleum i spisestuen, behageligt at røre ved.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map