Repareer de keukenkraan met uw eigen handen

Repareer de keukenkraan met uw eigen handen

repareer mixer

De keukenkraan geeft ons tientallen keren per dag water. Niet verrassend, het breekt vaker af dan in de badkamer. Voordat je een loodgieter belt of een nieuwe mixer koopt, is het de moeite waard om hem zelf te repareren.

Als u dit artikel leest, betekent dit dat sommige van deze fouten met uw mixer zijn gebeurd:

 • De kraan lekt, water druppelt onder het handvat uit;
 • Er druppelt water uit de tuit, zelfs als de kleppen zijn gesloten;
 • Wanneer de mixer wordt geopend, verschijnt er een dreungeluid in de pijpen;
 • De waterstraal is te dun;
 • Eenhendelmenger werkt "schokken";
 • Er stroomt water uit onder de wartelmoer op de tuit;
 • De hendel van de kraan is niet in de vereiste positie gefixeerd;
 • Lek in het vliegwielgebied (klepconstructies).

Wat je moet repareren

Voordat u de keukenkraan zelf gaat repareren, moet u alle gereedschappen en benodigde onderdelen van de kraan voorbereiden.

Je hebt nodig:

 • De sleutel voor hexahedrons;
 • De sleutel voor aanpassing;
 • Vleesmes;
 • Schroevendraaier en hamer.

Reparatie vereist ook extra materialen - droge vodden, vet. En als de kraan lekt, zult u reserveonderdelen moeten kopen: een nieuwe patroon of onderdelen ervan (voor een mengermenger), afdichtingsringen, kraanbus (voor een tweedelig ontwerp).

We maken een eenhendel type balmenger

De redenen waarom je de kraan wilt repareren, zijn er vier:

 • Barsten, schilfers, veroorzaakt door mechanische schade aan het lichaam;
 • Zwerfvuil in de patroon tussen de stoelen en de bal;
 • Slijtage dragen;
 • Blokkering of roest van de beluchter.

Wat als er een fout in de zaak zat? U kunt proberen het te repareren door koud lassen - kit (stopverf). Maar het is niettemin een tijdelijke maatregel, en binnenkort zal het nodig zijn om de mixer te vervangen.

Als het probleem in de lage waterdruk ligt, is de kans groot dat de reden een verstopte beluchter is. Dan moet je het pakken, de mesh reinigen, bijvoorbeeld met een tandenborstel, en het dan terug installeren.

Laten we de fouten serieuzer aanpakken.

1

Wanneer de kraan stroomt zonder zichtbare schade, is dit hoogstwaarschijnlijk een overtreding van de integriteit van de pakking of het falen van de cartridge. In dit geval is een volledige demontage van de keukenmengkraan met één hendel vereist.

Hoe de kraan te demonteren? Schakel eerst het water uit en maak de resten van de kraan leeg. Bestudeer vervolgens het apparaat van de keukenmengkraan met enkele hendel op de foto.

Eenhendelmenger mengsysteem

Start nu de reparatie stap voor stap:

 1. De schroef wordt losgeschroefd op de hoofdbehuizing. Het is meestal verborgen achter een decoratieve kap, die moet worden verwijderd met een schroevendraaier, zoals op de foto.

repareer de mixer met de hand Stap 1

Tip! U kunt het apparaat demonteren en repareren, ook als u geen inbussleutel bij de hand hebt. Hiervoor wordt de bevestigingsmoer voorzichtig afgeplakt met een hamer op de schroevendraaier.

 1. De hendel en dop zijn verwijderd en nu moeten we de cartridge pakken en het hele apparaat controleren op defecten. Hiertoe wordt de sluitnok door de verstelbare sleutel losgeschroefd.
repareer mixer met uw eigen handen stap 2
 1. De gedemonteerde kraan wordt gecontroleerd op defecten: de pakking, het oppervlak van de kogel en de veren die de rubberen afdichtingen in de gaten ondersteunen, worden geïnspecteerd. Geveerde veren en een versleten kraan worden, indien nodig, vervangen. In dit stadium moet u alle onderdelen van de verzamelde waterafzettingen reinigen.
 2. Meestal komt de stroom uit de kraan voort uit de resulterende verstopping tussen de kogel en klepzittingen in de patroon. In dit geval hoeft u het alleen maar te wijzigen. De hele complexiteit van deze taak bestaat uit de juiste keuze van de cartridge en de reparatie van de mixer door zijn eigen handen is vrij eenvoudig.

Tip! Ga naar de sanitaire winkel voor een nieuwe cartridge, neem een ​​oude mee, om niet te verliezen met de maat, omdat de cartridges niet gestandaardiseerd zijn - ze worden geproduceerd in verschillende diameters en materialen.

repareer de mixer met uw eigen handen stap 3

De nieuwe cartridge is zodanig geïnstalleerd dat de gaten zijn uitgelijnd met de gaten in de behuizing van de mixer. Schroef vervolgens de ring terug (eerst met uw handen, dan stevig, maar niet te strak met een sleutel).

reparatie van de mixer met uw eigen handen stap 4

 1. We controleren de kwaliteit van ons werk door water weg te laten. Als het niet lekt, ga dan verder met de installatie van de dop en dan de hendel - we draaien de schroef erin en bevestigen de plug.

hoe de cartridge in een kogelmixer te vervangen

En hoe de pakking in de mixer te veranderen? Dit is ook vrij eenvoudig. Het is noodzakelijk om de oude O-ringen te verwijderen en deze in nieuwe O-ringen te veranderen, die we eerder een beetje sanitair smeermiddel hebben aangebracht.

Tip! Gebruik voor alle wrijvende delen van het product niet-toxisch vet op een siliconenbasis. Dit verlengt de levensduur van de structurele elementen met de helft.

Repareren van een kraan met twee kleppen - de belangrijkste tips

Hoe dit type mixer te repareren? Het is noodzakelijk om uitgesleten elementen te demonteren en te vervangen - een kraanas en / of een pakking.

De volgorde van werken in dit geval is als volgt:

 1. Het water sluit volledig, waarna het vliegwiel van de klep in werking wordt gesteld, zodat de overdruk niet op het onderdeel inwerkt.
 2. Vervolgens moet u het ontwerp demonteren - hiervoor worden de sierkapjes verwijderd en de schroef waarmee het vliegwiel is bevestigd, gedraaid. Dit vereist een schroevendraaier. Verder is de oude kraanbox vervangen door een nieuwe geschikte maat en is de constructie weer gemonteerd.
Reparatie van een dubbelwerkende kraan met uw eigen handen
Reparatie van een dubbelwerkende kraan met uw eigen handen
Reparatie van een dubbelwerkende kraan met uw eigen handen
Reparatie van een dubbelwerkende kraan met uw eigen handen
Reparatie van een dubbelwerkende kraan met uw eigen handen
Reparatie van een dubbelwerkende kraan met uw eigen handen
Reparatie van een dubbelwerkende kraan met uw eigen handen
 1. Als de pakking versleten is, wordt deze eenvoudig verwijderd en wordt er een nieuwe op zijn plaats geïnstalleerd, gesmeerd met sanitaire smering.

Vaak moeten kraanmengers worden gerepareerd vanwege het feit dat de oliekeerring is gelekt. Vervolgens moet het worden gedemonteerd volgens hetzelfde algoritme en de versleten verpakking vervangen.

Vervanging van een epiploon in de kraan

En soms is het voldoende om, om de klepafsluiter af te stellen, de pakkingbus aan te spannen, zoals in de video wordt getoond:

Tip! Vervanging van de pakking is alleen nodig als de bus stevig is aangedraaid en het lek is nog steeds aanwezig. Als verpakking wordt gebruikt (voor oude mixers):

 • Rubberen buis van geschikte afmetingen;
 • Draden van plundering;
 • Bindgaren met impregnatie uit drogende olie.

Als je ziet dat het snijwerk de details heeft versleten, betekent dit dat het tijd is om het loodgieterswerk bij te werken.

Enkele adviezen over preventie

De mogelijkheid om zelf een keukenkraan te repareren is een geweldige manier om geld te besparen. Niet altijd kan een reparatie echter de efficiëntie van de kraan volledig herstellen en is het vaak eenvoudiger om eenvoudig de mixer in de keuken te vervangen.

Houd er rekening mee dat:

 • De meest duurzame zijn de structuren van zware metalen (messing);
 • De meest ondermaatse - Chinese of Turkse producten van silumin;
 • Het gemak van het eenarmige apparaat is duidelijk - het wordt geopend met één vrije hand. Ook is het gemakkelijker te repareren, omdat het ontwerp van een kleiner aantal onderdelen.
 • Reparatie van de mixer kan worden voorkomen. Meestal is de belangrijkste oorzaak van storingen vervuiling afkomstig van de waterleiding. Daarom zal de installatie van speciale filters voor groffe waterzuivering u helpen de mixer langer intact te houden.

Grove filter

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 9

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map