Hoek aanrecht - keuze en installatie

Hoek aanrecht – keuze en installatie

hoekwasserinstallatie

De keukengootsteen in de hoek is een geweldige manier om veel nuttige centimeters van het werkoppervlak te besparen. De opstelling van de gootsteen in de hoek is een praktische en ergonomische oplossing, handig voor de meeste huisvrouwen. Dit is vooral belangrijk als uw keuken is versierd met de L-vormige headset. Maar er zijn geen beperkingen aan de stijl - keukengootstenen zijn gemaakt van zowel kunststeen als roestvrij staal (er worden ook andere materialen gebruikt), dus het zal niet moeilijk zijn om de vereiste texturen en kleuren te combineren.

We kiezen het materiaal

De meest gangbare spoelbakken voor keukens zijn gemaakt van roestvrij staal. Roestvrij staal maakt ze eenvoudig te onderhouden, universeel qua stijl en betaalbaar - qua kosten.

Hoekwasser roestvrij staal

Stijlvolle en hoogwaardige keramische bassins worden overwogen, maar de prijs is vrij hoog. Dergelijke wasbeurten kunnen worden gemaakt van:

 • kaolien;
 • Faience (vuurvaste klei).
Hoek keramische wasbak in de keuken

De kwaliteit van dergelijke producten zal hoger zijn dan die van roestvrijstalen spoelbakken, omdat keramische spoelbakken worden gekenmerkt door:

 • Bestand tegen mechanische schade;
 • Stabiliteit van kleur;
 • duurzaamheid;
 • Aantrekkelijk en interessant ontwerp.

Niet minder populair zijn modellen uit kunststeen, composietmaterialen - silakril, Koriana. Hun belangrijkste voordelen zijn ecologische compatibiliteit, duurzaamheid en aantrekkelijkheid.

gootsteen van kunststeen, composietmateriaal

Maar voor designer dure keukens, zijn putten vaak gemaakt van natuursteen (graniet of marmer).

Hoekwastafels gemaakt van steen en graniet

Ze zijn gemakkelijk in onderhoud en er luxe uitzien, maar hun prijs is meerdere malen hoger dan die van een vergelijkbare roestvrijstalen constructie (12-50 duizend roebel).

Aanrecht gootstenen met geëmailleerde oppervlakken kunnen nu worden aangeduid als retro-stijl. Omdat het een representeerbare glans heeft, verliezen deze coatings zeer snel. Bovendien is het glazuur onderhevig aan mechanische schade en is het zeer moeilijk te herstellen.

Tip! Voor een klassieke stijl is een keramische spoelbak geschikt, en spoelbakken van roestvrij staal passen perfect in een modern interieur. Hightech ontwerp krijgt een logische toevoeging in de vorm van een kunststeenproduct.

Hoe vergis je je niet in de keuze - vorm en afmetingen

1

Als u de afmetingen van de schaal kiest, moet u uitgaan van de overwegingen van de ergonomie en van welke kast in de keuken is geïnstalleerd. Een kleine gootsteen is alleen geschikt in een kleine keuken met een kleine stoeprand.

De handigste schaal is volgens experts rechthoekig. Dus elke meest gewone wastafel kan in een hoek worden geplaatst als de headset een hoekige kast met vijf randen heeft van 90x90 cm. Over het algemeen wordt het maximale comfortabele werkgebied als de module met vijf vlakken onder het tafelblad wordt geplaatst. De volgende foto toont het verschil.

Hoe een hoekwasser te plaatsen

Hoekgootsteen voor keuken

Hoekgootsteen voor keuken

Hoek spoelbak voor hoekkeuken

Er zijn ook vierkante, driehoekige, ovale kommen, maar ze fungeren vaak alleen als een element van een kom bestaande uit twee kommen.

Vormen en afmetingen van hoekopvangbakken

Vormen en afmetingen van hoekopvangbakken

Vormen en afmetingen van hoekopvangbakken

Gecombineerde wasmachines van dit type worden vaak gebruikt waar ruimte nodig is - één deel kan worden gebruikt voor keukengerei, en de tweede - voor groenten, fruit, ontdooien van voedsel, wat erg handig is. En de vorm van de beker moet noodzakelijkerwijs overeenkomen met de algemene stijl.

Tip! Nou ja, als het product is voltooid en de vleugel voor het drogen van gerechten.

Een belangrijke keuzefactor - dit is de grootte, inclusief diepte. Immers, als de gootsteen te diep is, dan moet je bij het wassen constant bukken. Een te klein, klein model is ook onhandig - bij het afwassen verspreidt de spray zich in alle richtingen, waardoor vlekken op het meubilair en aanrecht achterblijven. De optimale maat is hier 20 cm.

Voorbereidende processen - selectie van het type bevestiging van de gootsteen, voorbereiding van het instrument, demontage

Hoekgootstenen (en niet alleen) zijn ingedeeld volgens het type installatie:

 • Insteek (wordt verwarmd in het aanrecht);
 • Een vrachtbrief (een steun daarvoor is een stoeprand);
 • Podstolnaya (gebruik speciale steunen voor montage onder het aanrecht).

Soorten wasbakken in de hoek

Heb je het type shell gekozen? Nu moet u een hulpmiddel ophalen waarmee u uw eigen installatie en verbinding kunt maken, en de relevante materialen. Hier heb je nodig:

 • Een stoeprand;
 • Eigenlijk een gootsteen waarvan de afmetingen overeenkomen met de grootte van het substraat en de mixer;
 • Elektrische decoupeerzaag - in het geval dat de goot is ingegraveerd, is het noodzakelijk om een ​​gat in het aanrecht daaronder te maken;
 • Hoeken, zelftappende schroeven voor extra bevestiging van de gootsteen;
 • Loodgieterswerktuigen, waaronder een gassleutel;
 • Pijpen (meestal plastic);
 • Gegolfd slang;
 • Deken gemaakt van sterk en duurzaam rubber;
 • Rubberen afdichtingen vereist tijdens installatie van pijpen en mixer;
 • Sifon.

Het ontmantelen van de eigen handen kost niet veel tijd. Om dit te doen, sluit u de watertoevoer - warm en koud en verwijdert u vervolgens het oude sanitair.

Dit wordt aanbevolen in de volgende volgorde:

 1. Verwijder de mixer;
 2. Draai de golf (de buis waar de drain doorheen gaat) uit;
 3. Maak de gootsteen los;
 4. Verwijder de geïnstalleerde montagebeugels.

Werkt aan de installatie van een gootsteen - een reeks werken

In de eerste fase wordt de locatie van de schaal bepaald. Ongeacht of een grote gootsteen is gepland om te worden geïnstalleerd, hetzij klein, roestvrij of gemaakt van kunststeen, een plaat of een factuur - deze moet zo dicht mogelijk bij de plaats worden geplaatst waar de oude structuur stond. Dit voorkomt dat u lange communicatiepaden moet maken.

Als dergelijke werken nog steeds nodig zijn, is het het eenvoudigst om een ​​nieuwe waterpijp uit kunststofbuizen te monteren. Om de constructie betrouwbaar te maken, gebruikt u rubberen afdichtingen en een speciale folietape tijdens gebruik.

Kunststofbuizen kunnen gemakkelijk worden aangesloten op oude schroefdraadverbindingen.

Tip! Als de communicatie op de keukenmuur moet worden gelegd, verberg dan de leidingen achter de decoratieve doos.

Het is niet moeilijk om keukenleidingen te monteren en te installeren. Het installeren van de hoekwas verschilt in feite niet van de installatie van een conventionele gootsteen.

 1. Gebruik een gegolfde slang om water uit een nieuwe schaal in een oude rioolbuis af te voeren. Aanvankelijk wordt het naar de gootsteen van de gootsteen gevoerd en vervolgens door het gat in de achterwand van de kast afgevoerd en verbonden met de rioolbuis. Op de kruising wordt altijd een rubberen afdichting gebruikt, waardoor de pijpen stevig op elkaar passen.
 2. De slang onder de gootsteen is verbonden met een sifon - hierdoor kunnen de leidingen niet verstopt raken met vuil.
 3. Na installatie van de waterleiding begint de installatie van de gootsteen. Theoretisch kan het tussen haakjes aan de muur worden bevestigd, maar een dergelijke ophangmethode is meer geschikt voor een badkamer. Meestal wordt een roestvrijstalen (keramische, stenen) gootsteen geïnstalleerd op de stoeprand of aanrecht, die als basis fungeert. Als de pen wordt gebruikt, dan kan zonder het geschikte meubilair met een solide tafelblad niet.
 4. De kast met de geïnstalleerde spoelbak moet worden bevestigd - op de vloer of muren.
 5. Begin met de installatie van sanitair vanaf de installatie van de mixer. Het kan verschillen in ontwerp en op verschillende bases worden bevestigd. Een dergelijke "ondersteuning" kan een muur en een gootsteen (roestvrij of gemaakt van kunststeen) zijn. De mixer aan de muur is strikt horizontaal gemonteerd, afhankelijk van het niveau. Gebruik de meegeleverde eccentriek om de positie aan te passen.
 6. Na het voltooien van alle werkzaamheden, moet u de water- en rioolaansluitingen controleren - als u alles correct had kunnen verzamelen, zou er geen lekkage met open mengers ontstaan.
1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 1 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map