Alles over het keukenschort van het mozaïek en zelfs meer

Alles over het keukenschort van het mozaïek en zelfs meer

schort uit mozaïek voor keuken

Het mozaïekschort is een niet-triviaal en tegelijkertijd beproefd alternatief voor schorten gemaakt van grootformaat keramische tegels, porseleinen tegels, steen of glas. En hoewel de mozaïektegels van dezelfde materialen zijn gemaakt (en niet alleen), hebben de eigenschappen en het uiterlijk van zo'n schort zijn eigen kenmerken. Laten we kijken hoe we het ontwerp van het toekomstige paneel kunnen plannen, ons voorbereiden op de reis naar de winkel, het verbruik van materialen berekenen, lijm en grout kiezen en het mozaïek met uw eigen handen leggen.

Stap 1. Selecteer de grootte en het formaat

U denkt er dus over om het werkgebied te versieren met mozaïektegels. Om dit te doen, moet u eerst het schort meten en het verbruik van het materiaal berekenen op basis van de grootte van de tegel.

 • Modern mozaïek wordt meestal niet los verkocht, maar in de vorm van blanco's, dat wil zeggen, matrices in de maat: 24 × 24 cm, 28 × 28 cm, 30 × 30 cm, 31,5 × 31,5 cm, 32 × 32 cm, enz. Meestal voor een totale oppervlakte van 1 vierkant. m je moet 9 matrices kopen.
 • Het mozaïek bestaat uit kleine fragmenten, die chips worden genoemd. Size chips, variërend van 1x1 cm tot 5 cm x 5 cm, en soms tot 10 × 10 cm. Voor geconfronteerd keukenschort maken vaak gebruik van een mozaïek van tegels maat 2 × 2 cm 5 x 5 cm. Onder de foto slider, kunt u zien de chipformaten zijn 1 × 1, 2 × 2, 5,5 cm.
 • Schort gemaakt van klein formaat mozaïek
  Schort gemaakt van klein formaat mozaïek
 • Schort van mozaïek 2x2
  Schort van mozaïek 2x2
 • Schort van mozaïek 5х5
  Schort van mozaïek 5х5
 • De meest gangbare vorm van de platen is vierkant. Het is handig in het leggen van mozaïek, het berekenen van het verbruik van materiaal en past in elk interieur.
 • Vierkant mozaïek
 • Vierkant mozaïek
 • Vierkant mozaïek
 • Vierkant mozaïek
 • Vierkant mozaïek
 • Vierkant mozaïek
 • Ook populair zijn rechthoekige chips. Maar cirkels, driehoeken, ruiten, hexahedrons en andere vormen komen minder vaak voor. Bij de volgende selectie van foto's ziet u schorten mozaïek met schilden van verschillende afmetingen en vormen.
 • Mozaïek van rechthoeken
 • Mozaïeken van hexahedrons en ronde tegels

Nog meer nuttige informatie

De details van het mozaïek kunnen op drie manieren worden opgelost:

 1. Verbonden met elkaar door polymeerbruggen;
 2. Gelijmd aan polyurethaan mesh (gaas bevindt zich aan de achterkant van de matrix);
 3. Vast op papierbasis (papier wordt op de voorkant van de compositie geplakt en wordt pas verwijderd voordat de naden worden ingevoegd).

De slechtste optie is de eerste, omdat de jumpers gemakkelijk afbreken tijdens het leggen van het mozaïek. De meest handige en betrouwbare optie is een mozaïek op een rooster dat niet scheurt, dus het is gemakkelijker om het te lijmen. Bovendien vervult het raster in dit geval de functie van wapening.

Stap 2. Kies een mooi ontwerp en goed materiaal

Nu kunt u beginnen met het plannen van het ontwerp van een schort, dat voorwaardelijk in groepen kan worden verdeeld:

 1. Monocolor - wanneer het mozaïek op het raster wordt uitgelegd door modules van dezelfde kleur en vorm. Op de onderstaande foto voorbeelden van een schort voor de keuken van een mozaïek van dezelfde kleur in het interieur.
 • Schort van zwart-wit mozaïek
 • Schort van zwart-wit mozaïek

Keukenschort van blauw mozaïek

Keukenschort gemaakt van violet mozaïek

 1. mengen - wanneer het tegelmozaïek voor de keuken uit verschillende tinten van dezelfde kleur bestaat, alle modules met hetzelfde formaat. Hoe meer kleuren en tinten er in de mix worden verzameld, hoe hoger de prijs van het schort zal zijn.
 • Mozaïek Mix in het interieur van de keuken
 • Mozaïek Mix in het interieur van de keuken
 1. Rekken ("verloop") - met het kenmerk, dat het rooster de "rek" is geen vierkante en rechthoekige (1: 5), en is bekleed met tegels op basis van het verloop - uit verzadigde kleur slabonasyschennogo, bijvoorbeeld van blauw naar lichtblauw. Maar dit type matrix wordt vaker gebruikt voor het afwerken van badkamerwanden.
 2. paneel - wanneer het fabrieksmazaïek op het raster is gerangschikt in de vorm van een patroon of patroon.

Een paneel van mozaïek op het keukenschort

Het ontwerp van het schort voor de keuken van het mozaïek en de prestatiekenmerken ervan zijn ook afhankelijk van de materialen waaruit de compositie is samengesteld.

Keramisch Mozaïek

1

Keramisch mozaïek samengesteld uit gegoten keramische tegels, zodat door niet anders grootformaat keramiek op eigenschappen - het is hetzelfde slijtage, warmte- en vochtbestendige, variatie in ontwerp en duurzaam. Maar terracotta mozaïek ziet er slanker en meer kleurrijke, geeft de indruk van handgemaakte, beter past in het interieur in oosterse stijl. Nadelen: kost bijna twee keer zo veel als een normale tegel en specie is duur. Glasmozaïek keramiek verliest variabiliteit in het ontwerp en de kleur, maar wint in de gestructureerde chips - keramische samenstelling kan mat, glanzend, ruw, met het effect van de oudheid, het simuleren van grind en stenen. De dikte van de keramische mozaïek tweemaal de dikte van het glaspaneel - 8-10 mm.

De volgende foto's tonen het traditionele witte mozaïek in het interieur van de keuken.

 • Wit mozaïek in het interieur van de keuken
 • Wit mozaïek in het interieur van de keuken

Maar het keukenschort is gemaakt van mozaïek, aangevuld met een stoeprand en decor.

 • Keramisch mozaïek in het interieur van de keuken
 • Keramisch mozaïek in het interieur van de keuken
 • Keramisch mozaïek in het interieur van de keuken
 • Keramisch mozaïek in het interieur van de keuken

Glasmozaïek

Glasmozaïek - is populairder dan alle andere soorten tegelmozaïek voor de keuken, omdat het er mooi uitziet, goedkoper is en heel gemakkelijk te onderhouden en duurzaam. Vanwege het hoge temperatuur stoken en de kleine afmeting van de tegels (minimaal 2 x 2 cm), is glasmozaïek veel sterker dan gewoon glas, ondanks dezelfde samenstelling.

Glasmozaïek in het interieur van de keuken

Schort van glasmozaïek

Voorwaardelijk, kan een mozaïek gemaakt van glas worden onderverdeeld in:

 • Homogeen glas. Kleine glazen blokken kunnen glimmend zijn en eruitzien als gekleurd snoep of mat, vergelijkbaar met glas dat door de zee is omgedraaid. Ook kunnen in glazen blokjes glitters, folie, mineralen, enz. Worden toegevoegd.

Glasmozaïek

 • Smalt. Smalta is een gebakken mengsel van geperst gekleurd glas met metaaloxiden. Van smalt glas heeft een zeer hoge sterkte (waardoor het zelfs op de vloer kan worden geplaatst), en een verzadigde kleur en het effect van een interne luminescentie handwerk, omdat elke plitochki smaltirovannogo raam enigszins van elkaar verschillen in kleur. Smalta kan heel verschillend zijn, afhankelijk van de additieven en coatings. Ze kan bijvoorbeeld parelmoer imiteren.

Smalta van verschillende typen

 • Mozaïek van smalt in het interieur van de keuken
 • Mozaïek van smalt in het interieur van de keuken
 • Glas met toevoeging van mineralen. Om een ​​mozaïektegel te verkrijgen, vergelijkbaar met edelstenen, wordt de glasmassa vermengd met mineralen met aventurine of iridium. Het mozaïek blijkt duur, maar erg mooi te zijn - met een flikkerend of iriserend oppervlak.

Mozaïek van smalt

Mozaïek met avanturinine

Hoe kies je een voeg voor glasmozaïek?

Glasmozaïek is bijzonder veeleisend in de selectie van lijm en voeg, omdat verkeerd geselecteerde composities het uiterlijk van het schort kunnen bederven met transparante, doorschijnende en matte tegels.

 • De beste mortel voor glasmozaïek is een mengsel op basis van epoxyhars in een lichtgrijze kleur en de beste lijm is wit.
 • Omdat glas, in tegenstelling tot keramiek, geen poriën heeft, is de hechting ervan aan het oppervlak minder duurzaam. Daarom worden speciale lijmen en voegmortels gebruikt voor het leggen van het mozaïek van glas met verhoogde hechtingswaarden van 20 tot 28 kg per cm2.

Steen mozaïek

Voor de productie gebruik gemaakt van een verscheidenheid van gesteenten en mineralen uit marmer onyx. De steen is zeer duurzaam en vrijwel eeuwig, elke natuursteen is uniek en uniek, maar het is een poreus materiaal, zodat het haar schoonheid langer te behouden, moet het worden behandeld met een speciale beschermende samenstelling, het vullen van de poriën en faciliteert zorg schort.

 • Van het kopen van een schort van zachte en poreuze steenrotsen is het beter om te weigeren, aangezien ze de kleurstofvervuiling zoals rode wijn of bietensap absorberen;
 • De dikte van het stenen mozaïek is 8-10 mm;
 • Stenen mozaïek behoort tot de categorie van elite en dure materialen - geconfronteerd met een vierkant. m kost 7000 roebel.

Steen mozaïek

Chips kunnen gepolijst, ruw, reliëf of uitgesneden zijn en zelfs stenen platen kunnen op dezelfde basis worden gecombineerd met glas, smalt of keramiek. By the way, de basis die ze altijd gebruiken.

Stenen mozaïek - van marmer, onyx, met decor

De onderstaande foto toont een schort gemaakt van mozaïek met steen- en glaschips.

Mozaïektegels van porselein tegels

 • Mozaïek van steen en glas in het interieur van de keuken
 • Mozaïek van steen en glas in het interieur van de keuken
 • Mozaïek van steen en glas in het interieur van de keuken
 • Mozaïek van steen en glas in het interieur van de keuken
 • Mozaïek van steen en glas in het interieur van de keuken

Keramisch graniet is een uitstekend alternatief voor aardewerk en steen, omdat het zo duurzaam is als een steen, maar minder poreus en beter betaalbaar. Keramiek van graniet is superieur in sterkte, maar verliest het in ontwerpvariabiliteit - het heeft minder glanzend oppervlak en, in de regel, een neutraal kleurenpalet - van beige tot donkerbruin. Bovendien wordt keramisch granietmozaïek gesneden en niet in vormen gegoten, zoals keramische tegels.

Ceramisch granietmozaïek in het binnenland van de keuken

Porseleinen tegels

Parelmozaïek

Parelmoer is een van de mooiste afwerkingsmaterialen en bezit unieke eigenschappen: het gerichte licht reflecteren en dempen, het maakt het diffuus en zacht, terwijl het iriserende tinten giet. Als parelmoer mozaïek is gemaakt van natuurlijke parelmoer, dan zal het vrij duur zijn, maar je kunt kiezen voor een mozaïek gemaakt van glas of smalt met parelmoer coating.

 • Parelschort en wanden in het interieur van de keuken
 • Parelschort en wanden in het interieur van de keuken
 • Parelschort en wanden in het interieur van de keuken
 • Parelschort en wanden in het interieur van de keuken

Metaalmozaïek

Metalen mozaïektegels zijn gemaakt van keramiek, rubber of plastic, die bedekt zijn met een laag van roestvrij staal, messing of brons, wat resulteert in schilfers van staal of goud tinten. Het metalen mozaïekschort zal praktisch en betrouwbaar zijn en toch is de metalen decoratieve coating onderhevig aan slijtage.

Metaalmozaïek

Spiegelmozaïek

Spiegelmozaïek bestaat uit spiegels en heeft een dikte van 5 mm. Het is vrij duurzaam, maar vereist wat meer frequente zorg. Spiegelfiches kunnen getint zijn en worden meestal geproduceerd in een rechthoekige of vierkante vorm. De onderstaande foto toont interieurs van keukens met een spiegelmozaïek op een schort.

Spiegelmozaïek in de keuken

Schort van spiegelmozaïek binnen de keuken

Nog meer nuttige informatie

 • De meest populaire varianten zijn een glasmozaïek en, uiteraard, een keramisch mozaïek. In deze categorieën vindt u zowel uitstekend budget (600-2000 roebel / 1 sq. M.), en exclusieve dure panelen. Een redelijk betaalbare keukenschort komt ook uit een metalen mozaïek (500 roebel / 1 vierkante meter). Alle andere soorten tegels zijn aanzienlijk duurder.
 • In de regel geldt: hoe helderder en rijker het kleurengamma van mozaïektegels, hoe hoger de prijs. De meest goedkope ontwerpen zijn monocolors en mengsels van witte, lichtbeige, bruine en grijze tonen zonder decoratieve additieven, omdat hun productie minder complex en duur is. Als het kleurenpalet van het mozaïek helder, veelkleurig, versierd, met flikkerende effecten, enz. Is, dan zal de prijs veel hoger zijn.

Schort van beige-bruin mozaïek

 • Als de complete voering van het schortmozaïek niet in het budget past, kunt u het als een decor van keramische tegels gebruiken. De onderstaande foto toont voorbeelden van een dergelijke combinatie in het interieur van de keuken.

Schort gemaakt van keramische tegels en mozaïek

Schort gemaakt van keramische tegels en mozaïek

 • Schort gemaakt van keramische tegels en mozaïek
 • Schort gemaakt van keramische tegels en mozaïek

Stap 3. Selecteer de voeg en lijm

 • Grout voor mozaïek is gebaseerd op cement of epoxyhars. De eerste optie is gemakkelijker toe te passen en te distribueren, meer geschikt om het mozaïek met uw eigen handen te leggen en het is goedkoper. Maar het is niet bestand tegen veelvuldig wassen, het absorbeert vervuiling van het huishouden en wordt uiteindelijk donker, waardoor het uiterlijk wordt aangetast. Grout voor mozaïeken op basis van epoxy wordt als het beste beschouwd voor zowel de adhesiekwaliteit als de prestatiekenmerken - het neemt geen vocht of vuil op, is niet bang voor frequente gezamenlijke reiniging met huishoudelijke chemicaliën en verandert niet van kleur. Als je de naden wit wilt maken, dan is het mengsel op basis van epoxy vooral relevant.

Witte voeg

Maar de "epoxy" heeft zijn nadelen: hoge kosten en grilligheid bij het stampen van de naden, omdat het mengsel snel droogt. Het is heel moeilijk om deze taak met eigen handen aan te pakken, dus het is beter om het leggen van het mozaïek aan een goede professional toe te vertrouwen.

 • De lijm voor het keukenschort met mozaïektegels moet waterdicht en bij voorkeur antischimmel zijn;
 • De meest universele kleur van de voeg is lichtgrijs en wit. U kunt ook een mengsel kiezen in de toon van het keukenschort, of contrast.
 • Keukenschort van wit mozaïek met donkere naden
 • Keukenschort van een zwart mozaïek met witte naden
 • Lijm voor glasmozaïek moet noodzakelijkerwijs wit zijn.

Stap 4. Leg het mozaïek op het platform met uw eigen handen - een stapsgewijze instructie

Dus, tegel-mozaïek voor de keuken is gekozen, lijm, grout en hulpstoffen zijn voorbereid, het blijft alleen om het mozaïek op het platform te plaatsen.

 • Het mozaïek met je eigen handen leggen - het is niet zo moeilijk, als je een troffelmengsel gebruikt dat niet van epoxyhars is, maar op basis van cement. Anders, en als je dure mozaïek gebruikt, is het beter om niet te riskeren en een meester uit te nodigen.

Fase 1. Voorbereiding van de bodem van het platform

De muur onder het toekomstige schort moet worden genivelleerd, schoon en volledig droog - u kunt beginnen met het leggen van het mozaïek slechts 10 dagen na de voltooiing van de voorbereidende werkzaamheden. Voor het voltooien van de uitlijning is het beter om een ​​witte opvulling te gebruiken.

Stap 2: Markeren

Om het formaat van de naden gelijk te maken en het schort netjes, wordt het mozaïek op de grid- of papieren basis op de vloer gelegd met hetzelfde interval als de waarde van de naden tussen de spaanders. Vervolgens wordt de resulterende lay-out consequent en nauwkeurig overgebracht naar de muur, waardoor de afmetingen van vellen en naden worden gemarkeerd. Hoe nauwkeuriger de lay-out, hoe sneller en gemakkelijker het mozaïek wordt gelegd.

Fase 3. Verdunning van lijm

Nu moet je de lijm volgens de instructies in de romige toestand verdunnen met behulp van een boor met een mondstukmenger. Het is beter om niet het hele volume van de compositie tegelijk te bereiden, zodat het geen tijd heeft om op te drogen, want je kunt de opgedroogde lijm niet verdunnen met water.

Fase 4. Het mozaïek op het platform leggen

Om te voldoen aan de muurmozaïek lijm wordt aangebracht eerst glad met een spatel en vervolgens verspreid vertanding met rechte tanden 3 x 3 cm. Verder volgens beginnen ter inzage inrichting, en vervolgens gefixeerd door erop te tikken met een rubberen spatel. In dit stadium kunnen de tegels worden uitgelijnd, indien nodig - te trimmen (foto's 1-3).

 • Leg en bevestig het mozaïek, probeer het niet sterk aan te drukken - de lijm mag niet uit de naden geperst worden. Als dit gebeurt, moet je een spatel met kleinere tanden kiezen. Het kan ook betekenen dat het oppervlak van de muur ongelijk is.

Voering van het platform met mozaïektegels met uw eigen handen

Stap 5. De naden afvegen

Zodra de lijm droogt (ongeveer 3 uur), moet het papier of de film op het mozaïek worden verwijderd.

 • Als het mozaïek op papierbasis is, moet het worden verwijderd, vooraf worden bevochtigd met een spons met warm water. De film wordt diagonaal verwijderd, de lijm van de basis wordt afgewassen met een spons (foto 4, 5).

Nu kunt u beginnen met wrijven over de naden. Om dit te doen, wordt het troffelmengsel, met een lichte druk, aangebracht met een rubberen spatel en over het mozaïek verspreid langs de verticale en horizontale lijnen, waarbij de overmaat diagonaal wordt verwijderd. Na 30-60 minuten (bij de specie begint te bevriezen, maar nog niet verdord) de overblijfselen van het mengsel begint te vegen met een vochtige spons, zonder uit de voegen (foto 6) te wassen. Als de specie slecht wordt gewassen, kunt u het mozaïek extra met een alkalische oplossing afvegen en daarna op tijd afwassen. Nou, dat is alles, het blijft alleen om het schort of baikoy te polijsten (foto 7).

Zie de volgende video voor meer informatie over het leggen van het mozaïek met uw eigen handen.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

19 + = 23

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map