De vloer in de keuken is beter, coatingopties + foto

De vloer in de keuken is beter, coatingopties + foto

De vloer in de keuken is beter, coatingopties + foto

Als u een vloerbedekking in de keuken kiest, moet u rekening houden met veel nuances. De ideale vloer in de keuken moet niet bang zijn voor vocht en vet, maar moet bestand zijn tegen de vorming van accidentele beschadigingen. Het is goed, als het gemakkelijk te wassen is, en er dus geen vlekken zullen zijn. We zullen u vertellen waar u op moet letten bij het kiezen van een vloerbedekking voor de keuken.

De combinatie van praktische en decoratieve functies van de vloer in de keuken

De vloer in het moderne interieur van de keuken speelt twee equivalente rollen: een comfortabele en praktische hoes en een decoratief element van meubilair

Hoe de keukenvloer te versieren: het dilemma van esthetiek en utilitarisme

Veel mensen denken dat de keuze afhangt van de stijl van het interieur. Dit is niet helemaal waar. Zorg ervoor dat er een geschikte basis is voor de coating die u hebt gekozen. Verschillende coatings vallen immers op verschillende oppervlakken. Ben je klaar om de vloer helemaal opnieuw te maken, of wil je een cover maken van wat al beschikbaar is?

Van de voorbereiding van het oppervlak hangt de levensduur van de vloer in de keuken af. Raadpleeg een specialist voordat u de coating installeert. Als u een warme vloer wilt installeren, hoeft u alleen die soorten vloeren te gebruiken die zijn ontworpen voor verwarmde vloeren (ze hebben een hoge thermische geleidbaarheid).

De vloer in de keuken kan laconiek zijn en dienen als achtergrond voor keukenmeubilair, decoratie en decoratie van muren of plafond. En misschien wordt hij zelf een element van inrichting en trots van de eigenaren van het appartement. De mozaïek- of stenen vloer ziet er erg mooi en ongewoon uit.

Veel ontwerpers adviseren gecombineerde vloeren voor de keuken. Twee of drie vloerbedekkingen worden gebruikt, afhankelijk van het functionele gebied. Bijvoorbeeld, in het werkgedeelte van de keukenvloer kan betegeld worden met keramische tegels, en in de eetkamer een natuurlijke vloer van hout maken, parket of laminaat plaatsen. Deze optie is zeer geschikt voor de keuken van de woonkamer.

Mooi en goedkoop linoleum - een goede keuze voor de keuken

Linoleum op de keukenvloer behoudt stevig de leidende positie vanwege zijn hoge decoratieve kenmerken, sterkte en laagdrempeligheid

Basisvereisten voor vloerbedekkingen in de keuken

Aangezien de keuken het uitgangspunt is in het huis, dat het meest wordt gebruikt, moeten de vloeren op het gebouw aan bepaalde eisen voldoen.

 • Waterbestendigheid

Keuken - de tweede kamer (na de badkamer), waar de vloeren vaak worden blootgesteld aan vocht. Dit zijn verdamping tijdens het koken, spatten bij het afwassen en voedsel, en natuurlijk frequent wassen van de vloer zelf. Daarom is het zeer wenselijk dat de vloer waterbestendig is.

 • Betegelde vloer voor keuken heeft een aantal voordelen

  Keramische tegels gemakkelijk schoon te maken en schoon te maken, bestand tegen mechanische schade en gewoon mooi

  Schokbestendigheid

Omdat de keuken vaak zware gerechten gebruikt, moeten de vloeren bestand zijn tegen schokken. Deze schotels kunnen immers vallen. De ideale vloer moet bestand zijn tegen de impact van een gietijzeren koekenpan of ketel.

 • hygiëne

De vloer moet gemakkelijk worden verwijderd van vastzittend vuil en vet. Als de keuken vaak wordt gekookt (minstens één keer per dag) en de vloeren niet dagelijks worden gewassen, wordt er een kleverige vetfilm op de vloer gevormd (vooral bij de kachel). Verwijderen is niet moeilijk. Het is noodzakelijk schuurmiddelen, borstels of schrapers te gebruiken. Niet elke vloer is bestand tegen zo'n wasbeurt, dus het is beter om vloeren te kiezen uit materialen die niet bijdragen aan de vorming van een dergelijke film. Er wordt bijvoorbeeld vaker een dikke film gevormd op linoleum in plaats van op een keramische tegel. Maar als u gewend bent om de vloer dagelijks of meerdere keren per dag schoon te vegen (na elke bereiding), hoeft dit aspect u geen zorgen te maken.

 • Slijtvastheid
1

De vloer moet indien nodig worden schoongemaakt met een schraper. Bovendien beweegt de hospita tijdens het koken rond de keuken, met afnemende kilometers. Daarom moeten vloeren bestand zijn tegen slijtage, duurzaam en betrouwbaar zijn.

Welke verdieping is beter voor de keuken: we worden bepaald met het type coating

 • Houten vloer

Velen kiezen als vloerbedekking voor keukenparket of een parketvloer. Natuurlijk is een natuurlijke boom nobel en betrouwbaar, mooi en respectabel. Als financiële kansen het toelaten, geef dan de voorkeur aan deze materialen.

Vochtbestendig parket van natuurlijk hout - het succes van de moderne industrie. Hij is vrijwel niet bang voor vocht, heeft altijd een aantrekkelijk uiterlijk. Vochtbestendig zijn ook parket van kunstmatige materialen en een parketboard. Tweelaags parket reageert helemaal niet op vocht. Hij zal ongedeerd blijven, zelfs na de overstroming in de keuken (uiteraard, op voorwaarde dat de gevolgen van deze problemen snel worden geëlimineerd).

Wees klaar om een ​​van de houtrassen te kiezen. Het is beter dat ze hardhout zijn. Ze zijn stijver en slijtvaster. Als het een stuk parket of een parket is, moeten ze worden behandeld met een speciale samenstelling die de levensduur van de vloerbedekking in de keuken verlengt. Barrière is een dikke laag vernis, die de boom ook beschermt tegen negatieve effecten. Als u de voorkeur geeft aan een parket of een parketvloer als vloerbedekking, veegt u de vloeren in de keuken regelmatig schoon met een nauwelijks vochtige dweil. Dan gaat de nieuwe vloer lang mee.

 • Kurkvloer voor keuken

Ondanks het feit dat kurken covers al lang niet meer als een noviteit worden beschouwd, zijn ze relatief recent populair geworden in ons land. Misschien komt dit door de vrij hoge prijs en het wantrouwen van de consument voor het nieuwe product. Maar mensen die vloeren uit de keuken bestelden met een kurk, hebben de voordelen van deze coating al geëvalueerd. De kurk voelt aangenaam aan, het is erg warm en zelfs een beetje zacht. De bekleding is zo milieuvriendelijk als parket. Men gelooft zelfs dat het lopen op kurkvloeren nuttig is voor de wervelkolom.

Natuurlijke kurk is niet bang voor vocht, zwelt niet en rot niet. Hiermee is het aanhechtende vuil gemakkelijk te reinigen. Kurkvloeren hebben antistatische eigenschappen, zodat ze geen stof ophopen. Als een zeer heet en nogal zwaar voorwerp (bijvoorbeeld een braadpan) op de kurkafdekking valt, kan het spoor achterblijven. Maar het zal bijna onzichtbaar zijn vanwege de speciale textuur van de coating. En uiteindelijk zal het waarschijnlijk in het algemeen verdwijnen.

Maar de kurkvloer heeft ook negatieve eigenschappen: waar voedsel wordt bereid (bij de kachel), blijft vet constant spatten, scherpe voorwerpen vallen, water morst, de kurkvloer kan eronder lijden. Daarom weigeren velen het in de keuken te gebruiken of vloeren met een speciale lak- of waslaag te kiezen, wat de vloer extra beschermende eigenschappen geeft. Maar zo'n vloer lijkt niet meer zo aantrekkelijk.

Voor de keuken is het het beste om een ​​hoes te kiezen die uit slechts een kurk bestaat en op de vloer is geplakt. Als de kurkvloer een basis van MDF heeft, is deze van korte duur, vooral in de keuken.

 • Keramische of stenen tegels

  Versterking van het decoratieve effect van het interieur met keramische tegels

  In een ruime keuken kunnen keramische tegels worden aangebracht, zodat het decoratieve effect van de rest van de meubels wordt verbeterd

  1
  1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
  Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

9 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map