Tynne lydsikker substrater for bakgrunnsbilder - typer og funksjoner ved installasjon

Tynne lydsikker substrater for bakgrunnsbilder – typer og funksjoner ved installasjon

Tynne lydsikker substrater for bakgrunnsbilder - typer og funksjoner ved installasjon

Kvaliteten på sekundære boliger og de fleste av de nye bygningene gir fortsatt mye å være ønsket. Ujevnheten i taket og veggene er i det minste hva eierne av bolig står overfor. Om støy fra naboer eller fra gaten, gjennomtrengende gjennom sprekker og vegger, som gjennom et papirark, kan du generelt skrive triste sanger. Men etterspørselen oppfordrer alltid tilbudet - i markedet for byggematerialer var det et multifunksjonelt substrat for tapet, installasjonen av hvilke, hvis du tror produsentene, løser disse problemene umiddelbart.

Grunnlag for bakgrunnsbilder - funksjoner og materialer

Konstruktionsaksiomet - overflaten før ferdig ferdigbehandling bør være nøye forberedt - er ikke alltid realiserbar i praksis. Hindringen er enten mangel på penger, eller motviljen mot å komme inn i skittent arbeid, men uansett er det ubemannet å legge inn en ubehandlet vegg. Enhver feil, som et utryddbart sted eller sprekke, kan dukke opp under tapetet, spesielt hvis de er tynne, og fullstendig forvrenger utseendet deres.

rulle av isolerende substrat

Rulle av isolerende substrat

Dette er hvor substratet under tapetet kommer til nytte - testamente indikerer at det virkelig bidrar til en liten utjevning av overflaten og fargen. Det finnes flere varianter av slike underlag, og alle har fordeler og ulemper:

 • papir - en base av tykt papir er spesielt nyttig i tilfelle der du ikke kan fjerne den gamle overflaten, men den er skjøre og skjuler ikke de åpenbare feilene i overflaten;
 • flizelinovye - ligner på konvensjonell ikke-vevd tapet, har samme fordeler (styrke og lette liming), og deres ulemper inkluderer høye kostnader ved dobbel dekorasjon;
 • kork - som en reparasjonsbase brukes ikke dekorativ kork, men teknisk, så det er billigere enn ferdigstoffet absorberer det godt, men krever ferdigheter ved montering og innkjøp av spesielle limtyper.
 • polyetylen - er skumpolyetylen, på hvilken to lag papir påføres på begge sider, i tillegg til å maskere overflatenes mangel, tjener som varme- og lydisolasjon.

Siden ideen om montering under tapet av tynn lydisolering av vegger i en leilighet virker for mange å være attraktive, er det verdt å vurdere i detalj alle fordeler og ulemper på eksemplet på de mest populære byggematerialene og vurderinger om dem.

roll-up backing

Rullesubstrat 5 mm tykt

Oversikt over populære varme- og lydisolerende underlag

Ideen om å bruke polyetylen-skum som et billig isolerende pakning er ikke ny: polyetylen - den mest vanlige i verden av plast, som er i form av skum effektivt hindrer varmeoverføring mellom de to rom. Naturligvis ble denne eiendommen ikke ignorert av produsentene av termisk isolasjon, og i bygningen butikker møtes nå ofte rullematerialer, som EcoHeat og Penolon. Hva er deres egenskaper?

Egenskaper og bruk av EcoHeat

"Ekoham" - en lydtett tapet til veggene i leiligheten av russisk produksjon (JSC "Izhevsk plast plante"), fremstilt av fysisk kryssbundet penopolietilenaIsolon500 og papir, sveiset på begge sider. En sandwich laget av papirlag gjør at substratet kan kle seg til veggen og deretter dekorere det. Produsenten tilbyr to standardstørrelser av ferdige produkter:

 • substrat for Ecoheat tapet 3 mm tykk, rullelengde 14 m og bredde 0,75 m;
 • Ecoheat tykkelse på 5 mm - med en lengde på en rull på 14 m og en bredde på 0,5 m.

Leveling av underlag av andre formater eller duplisert med folie er laget for å ligge under en parkett, laminert bord eller under et system med "varmt gulv". Hovedformålet med merking av grovt tapeter for vegger er lydisolerende og oppvarmingseffekt, som er gitt på grunn av fysisk-mekaniske parametere av skummet polyetylen:

 • nesten null damp permeabilitet;
 • lav (innen området 0,031-0,034 W / m · K) av termisk ledningsevne;
 • høy støyreduksjon (ingen spesifikk verdi er angitt).
egenskaper av skummet polyetylen

Egenskaper av utvidet polyetylen

Som ytterligere fordeler ved bruk av materialet, indikerer produsenten:

 • hygienisk sikkerhet og miljøvennlighet - polyetylen er veldig ugiftig og forårsaker ikke allergier.
 • enkelhet og billig installasjon - "EkoHit" kan limes med et spesielt lim for tungt tapet, og ved hjelp av konvensjonell konstruksjon PVA;
 • allsidighet - produktet passer til alle slags tapeter og er egnet for å forbedre varme, støy og dampisolasjon av leiligheter, private hus og administrasjonsbygg både på underbygging og på reparerte anlegg.

Eksternt EcoHeat er et lett, elastisk, rullemateriale av hvit farge. Dens pris varierer avhengig av leveringsstedet og volumet av bestillingen fra 1100 til 1950 rubler per rulle.

Penolon - egenskaper og formål

Produsenten av lydisolert tapet kalt "Penolon" tilbyr kjemisk tverrbundet polymer, som har slike egenskaper:

1
 • hygienisk, elastisk og lett;
 • Motstandsdyktig mot aggressive miljøer - syre, alkali, alkohol, bensin;
 • minimal gjenværende deformasjon;
 • lav dampgjennomtrengelighet og termisk ledningsevne.
Anvendelsesområde for Penolon

Anvendelsesområde for Penolon

Formål med søknad:

 • justering av veggflater;
 • øke støy undertrykkelse;
 • eliminering av kald stråling fra veggene;
 • legge til rette for liming av etterbehandling
 • løsning av problemet med gråtvegger.

I butikkene kan du også se byggematerialet "Penofol" - dette er en analog av substratet under tapetet "Penolon", hvis vurderinger indikerer at dette er det samme materialet. Du kan kjøpe en standardrull for ca 990 rubler.

Produkter av andre merker

Utvalget av lydisolerende substrater for tapet er ikke begrenset til to merker. Lignende produkter er produsert av andre merker. For å bestemme forskjellene, er det nødvendig å forstå klassifiseringen av skumpolyetylen som helhet. Så det er tre klasser av denne polymeren:

 1. gassformet ikke-kryssbundet (Heatflex, Vilaterm, Porilex, etc.);
 2. kjemisk tverrbundet ("Penolon", PoliFoam);
 3. fysisk syet (Etafoum, HitFoom).

Ikke-tverrbundet skummet polyetylen er det billigste materialet fra hele trippen, fordi det er produsert ved hjelp av den enkleste teknologien. Dens styrke og varmeisolerende egenskaper er 25% dårligere enn polyetylener i klassen ovenfor. Derfor ikke bli overrasket av negative anmeldelser - bakgrunnsbilder til tapet fra ikke tverrbundet gassskumpolyetylen gir ikke et tydelig resultat og tjener lenge.

tverrbundet polyetylen

Tverrbundet polyetylen skiller seg fra ikke-tverrbundne lukkede porer

Fysisk og kjemisk tverrbundne materialer, til tross for forskjellige produksjonsteknikker, er nesten identiske i egenskaper. Bestem hvilket merke for å gi preferanse, er det anbefalt å ta hensyn til de synlige valse egenskaper: farge (må være ensartet hvit eller lys grå), festestyrken av papiret til substratet, mangel på lukt, elastisitet (høyre hvis hurtig gjenvinner sin form etter å ha trykket på overflaten av fingeren).

Reklame VS kundeanmeldelser

Industribedrifter trygt si at lyd og varmeisolerende effekt av installasjonen under tapet i leiligheten isolasjon for vegger av skum kan sammenlignes med effekten av mur murstein 125 mm tykke ( "halv murstein"). Er dette virkelig så, kan du finne ut ved å studere vurderinger av ekte kjøpere:

Olga L., Saratov:

"De tenkte på mannen sin om å varme leiligheten i et kaldt panelhus. Det ble besluttet å lime alle de ytre veggene fra innsiden med et støyfri substrat under tapetet. Prosessen på etiketten var forventet enkelt, men det krevde en hastighet - klokka reaksjonstid var bare 10 minutter (tar reparasjon og montering av akrylblanding). Resultatet er ikke fornøyd med 100%, fordi det var nødvendig å erstatte papiret tapet med ikke-vevet (mellom papiret dannet merkelige hull). Rommene ble litt varmere. "

substrat under tapetet

Materialet er godt kuttet med en konstruksjonskniv

Maria V., Moskva-regionen, Ivanovo:

"Jeg vil dele mine inntrykk av lydisoleringsmetoden i leiligheten: Under de to pastaene limte jeg et spesielt substrat, påskriften som lovet en betydelig reduksjon i støynivået. Kjøpt og båret materialet hjemme seg selv, det gode som ruller har et komfortabelt håndtak, og de veier svært lite. Jeg leste vurderinger og bestemte meg for å lim isolasjonen på PVA-emulsjonen, forsterker leddene med malingstape - slik at de ikke sprer seg. Fra oven ved hjelp av vanlige tapetpasta faste fargede tapeter. Nå om resultatet: Venterpute begrunnet - naboens tramping bak veggen ble roligere. "

Oleg K., Ufa:

"Generelt anbefaler jeg varer som EkoHit eller Penolon - lydisolering fra dem er minimal, men de holder varmen og glatter veggene. Jeg ville ikke isolere min boks-Khrusjtsjov med spesialiserte metoder, og som et resultat limte polyetylenskum under tapetet. Prisen og forbruket av materialet var hyggelig fornøyd: rommet er 17,2 kvadratmeter. m. tok 2 rundstykker. Etter installasjon i rommet ble det mer behagelig å være, selv om støy fra inngangen (en vegg er grenser av den) fortsatt er å skille. "

Riktig installasjon av et substrat for tapeter

Som det fremgår av vurderingene, er effektiviteten av varme- og lydisolering av veggen i leiligheten under tapet i stor grad avhengig av om substratet var riktig limt. Dette er echoed av instruksjonene som produsenter vanligvis bruker for hvert rulle. Algoritmen for redigering av dem består av flere trinn:

 1. Rengjør veggen fra det gamle belegget og fjern peelinggipset.
 2. Eliminering av dype potholes og sprekker.
 3. Merking og kutting av ruller på den delen av ønsket lengde.
 4. Påføring av lim for bakgrunnsbilder på underlaget og underlaget.
 5. Feste underlaget på veggen er strengt vertikalt.
 6. Full tørking av basen innen 72 timer.
 7. Feste av fôret i henhold til instruksjonene til det.
veggrensing

Dyp sprekker og sjetonger bør fjernes

I tillegg til aktivitetssekvensen er det også fastsatt mikroklimaforhold som må opprettholdes i prosessen: lufttemperaturen er ikke lavere enn 10 ° C, fuktigheten er ikke mer enn 70% og det maksimale fraværet av utkast. Hvis du overholder disse reglene, garanterer produsenten levetiden til varmeren 20-40 år, og det gamle tapetet kan fjernes med vanlig vann og på samme underlag for å lime inn nye.

Ytterligere anbefalinger

I mange vurderinger er det en klage at når leddene tørker opp leddene i tapetet divergerer og danner unattractive suturer. For å forhindre en slik hendelse og legge til rette for installasjonsarbeid, tilbyr erfarne herrer sin egen "folk" instruksjon:

 • For å stabilisere lerretet og forhindre utseendet på kalde broer, kan leddene limes med papirbånd;
 • Når du limer tapet på toppen av underlaget, er det best å ikke tillate at leddene i begge materialer overlapper;
 • stoffene på underlaget på hjørnene bør ikke pakkes inn, men de skal installeres nær dem;
 • Ved svakest mistanke om soppen er det nødvendig å gjennomføre passende behandling.

Det er på tide å trekke de endelige konklusjonene: det er umulig å beskytte huset fullt fra støynsforurensning med et enkelt tynt underlag. De ingeniører-akustikere for dette formål utvikler lydisolerte strukturer med en tykkelse på minst 40-50 mm. På den annen side er få av kjøperne for tydelighetens skyld rede til å ofre plass, som velger full lydisolasjon.

r8

Når det gjelder varmebevaringen, er det ikke dårlig med denne funksjonen, det er ikke dårlig - i hvert fall fra veggene slutter det å bli kaldt. Og til slutt er det siste argumentet til fordel for universelle substrater en rask og problemfri justering av veggene, som imidlertid har små feil. Så, hvis du vil få et forutsigbart langsiktig resultat etter å ha fullført veggene, er det bedre å installere et universelt tapet under tapetet.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

4 + 3 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map