Slik installerer du en siphon for vask på kjøkkenet: Råd om montering og montering

Slik installerer du en siphon for vask på kjøkkenet: Råd om montering og montering

Slik installerer du en siphon for vask på kjøkkenet: Råd om montering og montering

For å sikre rask utslipp av skittent vann, under vasken, vask, bad og dusj installert en spesiell enhet - en sifon som forbinder rørleggerarbeid og kloakk. Med riktig tilnærming til å installere en sifon for vask på kjøkkenet, kan en ikke-profesjonell også. Videre krever dette ikke tilstedeværelse av et komplekst instrument. I de fleste tilfeller kan du gjøre med egne hender og en skrutrekker.

Hvorfor trenger jeg en sifon

Det virker som om det kan være vanskelig å fjerne avfallsvæsken? Det er nok å koble et utløpsrør til VVS-anlegget og koble det til kloakkkammeret. Mesiphone utfører imidlertid ikke bare funksjonen for å fjerne skittent vann, men har også andre bruksområder.

Spesiell utforming av sifonet gjør det mulig å fange store rusk, slik at det ikke kommer inn i avløpsrøret og reduserer sjansen for tilstopping. Hovedfunksjonen til denne enheten er imidlertid dannelsen av et septum for å beskytte boarealet fra en ubehagelig og skadelig lukt fra kloakken.

Det er verdt å betale oppmerksomhet. For baderommet er det vanligvis brukt enheten i form av et rør med en spesiell S-formet eller U-formet bøyning, der en vannstopper dannes. Sifonen for vasking på kjøkkenet har en mer kompleks enhet, siden oppdraget er også å samle rusk med muligheten for etterfølgende rengjøring.

feller

Typer av sanitære sifoner

Bygging av en sifon for kjøkken

Som et materiale for fremstilling av en slik anordning benyttes vanligvis forkromet metall eller plast (polyetylen, propylen, PVC). Metallproduktet, uten tvil, ser mer solid og attraktivt ut. Men over tid, selv med galvanisert belegg, kan metallet oksyderes. Derfor, for husholdningsbruk, er det å foretrekke å bruke plastinnretninger som ikke korroderer under drift, blir lett rengjort av smuss og rimeligere i prisplanen.

Kjøkken sifoner for vasker har følgende design:

 • Tilkoblingsrør til vasken. Ved hjelp av en mutter er enheten festet til skallgitter-filteret.
 • Tilkoblingsrøroverløp. I enkelte modeller, sammen med overløp, er det mulig å koble til avløpet av vaskemaskinen.
 • Siphon tank (glass). Hoveddelen av designet. Inne i glasset dannes en vanntetning, og et avtagbart deksel gjør at du raskt kan fjerne akkumulert avfall.
 • Utløpsrøret. Kobles til avløpsrøret for drenering av skittent vann.
type flaske

Enhet av typen av flaske typen

Selv om man tar hensyn til den mer komplekse utformingen, sammenlignet med pipeflyv, er flasken mer populær i hverdagen, siden det tar mindre plass og lett betjenes. I tillegg, hvis du ved et uhell treffer verdifulle gjenstander i en avløp, kan du enkelt få dem ved å skru av bunndekselet.

Siphon montering og installasjon

Nesten noen eier av huset kan installere sifongen på vasken. Til tross for den relative enkelheten ved montering og montering av enheten, bør denne prosessen nærmer seg ansvarlig. En kald tilnærming kan føre til uønskede konsekvenser i form av lekkasjer og utseendet av en ubehagelig lukt fra avløpshullet.

Kontrollerer tilleggsutstyret

Hovedpunktet som bør gis spesiell oppmerksomhet før montering av sifongen til vasken er tettheten til alle tilkoblinger. Derfor må du først og fremst sørge for kvaliteten på gummipakkene. Hvis sifongen er til salgs i samlingen, er det nødvendig å demontere det i nærvær av selgeren (det er lett å gjøre) og sørge for sikkerheten til festene. Også verdt å være oppmerksom på tilstedeværelsen av mulige defekter (sjetonger, sprekker, grus osv.), Som kan forårsake lekkasje.

bundling av produkter

Før du kjøper, er det viktig å sjekke produktpakken

Monteringsregler

Typisk er komplett med produktet en detaljert instruksjon, slik at du enkelt kan montere enheten. Men selv med fraværet er denne oppgaven ganske mulig. For å gjøre dette må du følge følgende anbefalinger:

 1. Siphon for kjøkkenvask er bedre å samle inn manuelt, for å kontrollere klemkraft og ikke å bryte integriteten til gjengede tilkoblinger.
 1. Før stramming av delene må gummipakkene byttes ut. For bedre feste, kan du bruke et tetningsmiddel.
 1. Høyden på grenrøret som forbinder vasken og koppen er vanligvis justerbar. Ved å endre posisjonsposisjonen, er det mulig å sette den optimale sifonhøyden.
 1. Strammingen av mutrene skal utføres til stoppet, men overdriv det ikke med trykk.
 1. Etter tilkobling av alle delene, er det nødvendig å fjerne overflødig tetningsmasse (hvis den ble brukt) og visuelt sjekke byggekvaliteten.
siphonsamlingsskjema

Siphon montering for vask

Montering i vasken

Hvis vasken på kjøkkenet allerede er i bruk, må du først demontere den gamle sifonen før du installerer et nytt produkt. Etter demontering, rengjør overflaten av vasken på festeplaten fra smuss og korroderende avsetninger.

1

Council. Under installasjonen må arbeider åpne en kloakk. For å unngå spredning av en ubehagelig lukt, må dreneringen lukkes med en midlertidig stopper, som kan være fuktet vev.

De fleste sifoner for kjøkkenvasker selges sammen med et filtergitter. I dette tilfellet er risten først festet til vasken ved hjelp av en festebolt, hvorpå en dreneringsanordning er koblet til den.

gitterfilter

Siktfilter for vasking

Tilkobling til kloakk

For å installere sifonen riktig under vasken, er avledningsrøret bedre koblet til hovedavløpet ved hjelp av et bølgepip. Fleksibel albue gir deg mulighet til å koble til hvor som helst i kloakkhullet. Ved tilkobling av kranen med større hull, brukes en ekstra gummipakning eller spesiell plastikkadapter. Hovedkravet er at dreneringen må ha en tett forbindelse med avløpsrøret.

forbindelse

Tilkobling til kloakkrør

Etter at installasjonen er fullført, åpne vannkranen som er installert i vasken og kontroller at alle tilkoblinger er stramme. Hvis det ikke er lekkasjer under vasken, kan arbeidet betraktes som fullført.

Tips for å velge en sifon

Når du velger en vask til en kjøkkenvask, bør følgende punkter vurderes:

 • Diameter av vaskehullet. Avhengig av modell av skallet, kan denne parameteren være forskjellig. Derfor må filterruten, som følger med sifonen, ha den riktige størrelsen.
 • Tilkobling av annet VVS-utstyr. Hvis det er vaske eller oppvaskmaskin ved siden av vasken, som også krever avløp av vann til avløpet, må du ta vare på tilstedeværelsen av et ekstra uttak for tilkobling av avløpsslangen.
 • Dimensjoner på enheten. For å fikse sifonen, bør det være nok ledig plass under vasken. I et begrenset rom bør du velge et lite produkt.
 • Diameter av kloakkhullet. Det anbefales at du velger et rør som forbinder utløpsrøret og kloakk av tilsvarende diameter. I verste fall kan det være mindre (da er det nødvendig med en adapter), men det er ingen åpning.
 • Estetisk komponent. Hvis sifongen er stengt fra ytre blikket, så spiller det ingen rolle hvordan det ser ut. Med et åpent arrangement kan det være mer hensiktsmessig å kjøpe et kromprodukt. Selv i dette tilfellet er det nødvendig å betale mer.
 • Kostnaden. Faktisk er ytelsen til enheten ikke for avhengig av prisen. Levetiden til metall-sifonet for vasking på kjøkkenet, vil selvfølgelig være lengre enn plastikket. Men sistnevnte er ganske i stand til å betjene flere tiår. Derfor, forskjellen i verdi refererer mer til den eksterne komponenten enn til funksjonaliteten.
Chrome sifoner

Chrome-sifoner er mer attraktive, men også dyrere

Riktig installasjon av sifongen under vasken er en enkel oppgave for en person, selv med liten erfaring i rørleggerarbeid. Ikke desto mindre har ikke alle mulighet og ønske om å gjøre det selv. I dette tilfellet er det bedre å henvende seg til profesjonelle mestere.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

59 − 52 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map