Løpemåler for beregning av materialer og reparasjonsarbeid: grunnleggende nyanser og regler

Løpemåler for beregning av materialer og reparasjonsarbeid: grunnleggende nyanser og regler

Løpemåler for beregning av materialer og reparasjonsarbeid: grunnleggende nyanser og regler

Telling av materialer til reparasjonsarbeid, mange er vant til å produsere i kvadratmeter, som ved første øyekast er helt logisk - på denne måten bestemmes det faktiske arealet. Men når du besøker en butikk, kan beregningen som er opprettet på papir, være ubrukelig, siden prisen vanligvis er angitt ikke per kvadrat, men per løpende meter. "Dette er hvor mye?" - Spør den uerfarne kjøperen, og det er bra hvis han hører et klart og tydelig svar fra selgeren. For ikke å være i stup og ikke starte "på kneet" for å beregne mengden nødvendig materiale, er det bedre å forberede på forhånd, klart forstå terminologien og dens praktiske anvendelse.

Hva er en løpende meter?

Dette begrepet brukes ikke bare av selgere av bygningsbutikker, men også av reparasjonslagets medlemmer, når de regner for materialer og arbeid. Derfor er det ønskelig å kunne utføre beregninger selvstendig for å kunne verifisere nøyaktigheten av estimatene som tilbys.

måling av materialer

Evnen til riktig måling og beregning av forbruksvarer er et viktig aspekt ved reparasjonsaktivitet

Referanse terminologi

Måleren er en konvensjonell enhet for måling av lange gjenstander, noe som tilsvarer et stykke eller en lengde på 1 meter. De vanligste støpte produktene inkluderer følgende materialer:

 • linoleum;
 • bakgrunnsbilde;
 • teppe;
 • klut;
 • sokkel;
 • rør;
 • elektrisk kabel;
 • Profilerte plater;
 • treplanker, etc.

Ved hjelp av løpende målere bestemmes kun lengden på produktet, mens andre parametere (bredde, diameter, del) allerede er inkludert i kostnaden. For eksempel kan samme modell av linoleum ha en annen bredde (fra 1,5 m til 5 m), hver produkt vil ha sin egen pris for 1 pogo. m.

linoleum

Kostnaden for støpt materiale dannes under hensyntagen til dets overordnede dimensjoner

Eksempler på beregninger

Eksempel №1. Beregn det nødvendige antallet linoleummetre til rommet.

Anta at rommet har en størrelse på 4x5 m, det vil si at området er 20 m². Fra denne figuren, og du må bygge videre når du tar en beregning. For å bestemme lengden må du dele det kjente området med bredden. Det vil si, hvis valget falt på et linoleumrull med en bredde på 2,5 m, må du kjøpe 8 filler. m av slikt materiale: 20 ÷ 2,5 = 8.

Eksempel nummer 2. Hvor mange bølgepapp for å beskytte nettstedet.

Først må du bestemme bredden på bølgepappet, som sammen med den overliggende delen av stiftelsen vil utgjøre høyden på gjerdet. Videre er alt ekstremt enkelt - omkretsen av området måles og tilsvarende støping er oppnådd.

Eksempel №3. Bestem størrelsen på benkeplaten til kjøkkenet.

Standarddypet på kjøkkenbenket er 0,6 m, og lengden avhenger kun av størrelsen på kjøkkenet og antall møbler i møbelsettet. Hvis det er nødvendig å lukke to skap (0,6 m bred), en innebygd plate (0,5 m) og en dobbel vask (0,8 m), er det nødvendig med 2,5 løp. m benkeplater.

1
kjøkken benkeplate

Hvis dypet på bordplaten vanligvis er standard, varierer tykkelsen, avhengig av materialet, fra 18 til 60 mm

Er det mulig å beregne kostnaden for kjøkkenet ved antall løpemålere

Selgere av møbler, spesielt kjøkkensett, bruker ofte begrepet "løpemåler" når man beregner prisen på en ordre. Men i dette tilfellet er denne verdien svært betinget, som for en omtrentlig beregning av kostnaden for produktet, blir standardutstyret tatt, som inkluderer:

 • benkeplate av sponplate;
 • minimum "fylling" av skap;
 • vanlige hengslede dører;
 • tilbehør av gjennomsnittlig kvalitet.

Hvis kunden ønsker å bruke en dyrere benkeplate, for eksempel fra en stein, legg til et stort skap med uttrekksmaske, installer dørlukkere på hver dør, så kan prisen øke flere ganger. Derfor kan en slik oppfatning, som en kjøreremåler i kjøkkenet, kun brukes til innledende, svært omtrentlige beregninger.

kjøkken

Prisen, beregnet med hensyn til vekten, og den faktiske kostnaden for kjøkkenet kan avvike betydelig

Beregning av leilighet reparasjoner: hvordan å bestemme sine lønn byggherrer

Ofte oppstår tvister mellom kunder og byggherrer mot bakgrunnen av en misforståelse knyttet til sluttprisen for reparasjoner. De aller fleste reparasjonsgrupper lager estimater for ytelsen av ulike typer finish basert på ikke-kvadratiske og løpende målere. Som et resultat er mengden av den behandlede overflaten, som er angitt i estimatet, en størrelsesorden større enn det reelle område av rommet.

Hvorfor skjer dette? Faktum er at byggherrer kan tildele 1 peg. m gjenstand, hvis lengde er mye mindre enn 1 m. For eksempel, når du dekorerer et tak på flere plan, teller hver ende som 1 søm. m, selv om det faktiske området er ubetydelig.

Noen kunder er sikre på at det er helt feil å telle løpemålerne, og anbefaler at byggere foretar en beregning i henhold til kvadratkvaliteten. Men her skal det forstås at overflaten er mye enklere enn det samme flertalltaket, for å behandle en flate uten overganger, hvor hver overgang, selv 10 centimeter, krever separat etterbehandling, og derfor en separat betaling.

tak på flere plan

Hvis flyet som blir trimmet, er mindre enn 1 m, anses det fortsatt som en svimlende. m

Som allerede nevnt er løpemåleren en betinget verdi, som blir enda mer betinget, hvis det ikke er materiell, men arbeidet utføres. Derfor ikke bli overrasket over de angitte reparasjonsestimatene og betrakt byggherrer som svindlere. Hvis du kontakter fagpersoner, kan du være sikker på at kostnadene for hvert arbeid har en reell begrunnelse.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 5 = 5

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map