Instrucțiuni pentru nivelarea pereților din apartament cu mâinile lor

Instrucțiuni pentru nivelarea pereților din apartament cu mâinile lor

Instrucțiuni pentru nivelarea pereților din apartament cu mâinile lor

De foarte multe ori, începând să terminați pereții, vă puteți confrunta cu o problemă legată de calitatea fundației. Și această problemă apare în majoritatea clădirilor noi: pereții apartamentului sunt neuniformi, cu o varietate de defecte diferite. O astfel de suprafață nu poate fi vopsită, lipită de tapet la ea, tk. desenul tapetului va "pluti", iar foile sunt lipite strâns. Cum să aliniați corect pereții cu propriile mâini, astfel încât suprafața să devină perfect uniformă?

după reguli simple, puteți alinia pereții fără ajutorul specialiștilor

Cum să zid pereții cu mâinile tale

 Aliniați pereții în două moduri: folosiți panouri de gips și folosiți amestecuri uscate. Țiglă de carton de perete poate fi în continuare shpatlevat, vopsea, tapet de adeziv pe ea. Dar o mulțime de maeștri nu recomandă o plăcuță de lipit pe o placă de ghips: se spune, suprafața este prea netedă. O metodă universală pentru pereții de nivelare este utilizarea amestecurilor uscate (tencuieli, chituri). Suprafața finisată este perfect netedă și perfect potrivită pentru orice material - țiglă, tapet sau doar pentru pictura.

Cum se estimează inegalitatea suprafeței

Înainte de a începe să lucrați la nivelarea pereților, trebuie să măsurați inegalitatea suprafeței. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o linie plumb sau un nivel lung (2-2,5 m). Într-un colț al camerei, ciocănați un cui, lăsând pe suprafață aproximativ 2-3 mm. Acesta va fi primul far. Acum, luați o sarcină, de exemplu, o piuliță și o atașați la unghie. Plummet atârnă în așa fel încât greutățile aproape au ajuns la podea. Atunci când greutățile nu se mai balansează - linia plumb formează o linie dreaptă. Apoi, în partea de jos a peretelui, bate al doilea bolț în așa fel încât capul și firul unghiului să fie pe aceeași linie.

Pregătirea suprafeței pentru lucru este un pas important în întregul proces

Mai întâi trebuie să pregătiți cu atenție suprafața pentru lucru

În mod similar, conduceți cuiele și coborâți linia de plumb din partea opusă a peretelui. Veți obține patru unghii ciocanate de-a lungul perimetrului peretelui și, în consecință, două linii drepte. Acum, pentru a măsura neregulile, veți avea nevoie de un fir lung, de care trebuie să vă întindeți de la un capăt al cuiului de sus în partea opusă a fundului. Când atașați o cruce la o cruce, asigurați-vă că nu vine în contact cu peretele. Firele retușate reprezintă cel mai bun punct de reper, care arată abaterea și puteți stabili cum să aliniați pereții, videoclipurile și fotografiile procesului de instalare a farurilor, vă va ajuta să vă imaginați acest sistem.

Acum, grație cablurilor întinse peste cele patru puncte, puteți vedea starea exactă a suprafeței peretelui din cameră. Dacă abaterea este mică și nu este mai mare de 10-15 mm, pentru a netezi peretele, sunt necesare amestecuri de ipsos sau ciment pentru nivelare.

Cum de a alinia peretii sub tigla

În cazul în care camera este planificată pentru a termina peretele cu gresie sau faianță - este necesar să se lipească pereții cu amestecuri uscate de construcții. Această metodă este considerată mai intensă pentru muncă decât, de exemplu, nivelarea cu foi de gips-carton. Vom analiza în detaliu modul în care se pot ridica pereții într-un apartament cu ajutorul amestecurilor.

Prima etapă este pregătirea suprafeței. Curățați pereții de vechea acoperire (tapet, vopsea, tencuielile desprinse), opriți alimentarea cu energie electrică. A doua etapă este pregătirea bazei. Pregătirea suprafeței este necesară pentru ca tencuiala să fie bine fixată pe suprafață. Crește rezistența la umiditate, previne delaminarea materialelor. Pentru amestecurile de ciment se utilizează de obicei așa-numitul "lapte de ciment" - o soluție de nisip, apă și ciment.

Alinierea zidurilor cu plăci trebuie realizată cu o atenție specială, deoarece fiecare defect poate fi văzut la sfârșitul lucrării

Pentru ca tigla sa fie plat si fara defecte, suprafata ar trebui sa fie ideala

Pentru a calcula modul de a ridica pereții, trebuie să setați farurile de orientare. Instalarea șinelor, care va servi ca ghid, începe cu instalarea profilului pe laturile opuse ale peretelui. Poziția verticală a farului este verificată cu o linie plumb. Profilul este fixat pe perete cu tencuială de construcție - este aplicat pe șină în mai multe puncte. Acum, trageți cablul prin profilurile de la mijloc, de jos și de sus. Instalați celelalte șine astfel încât cablul să le atingă ușor. Distanța dintre faruri este selectată în funcție de dimensiunea instrumentului la care se va aplica tencuiala.

Alegem amestecul de nivelare

După aceasta, puteți începe aplicarea amestecului de construcții. Atunci când alegeți un compus de nivelare, acordați atenție grosimii maxime a stratului care trebuie aplicat și tipului de material de îmbinare. Amestecurile de ghips se utilizează cel mai bine pentru camerele de zi (dormitoare, camere de zi, camere pentru copii etc.), deoarece acestea mențin microclimatul în interior. Pentru camerele umede, cum ar fi bucătăria sau amestecurile de baie - ciment sunt recomandate. Amestecurile pe bază de ciment nu permit pătrunderea umidității în baza de beton, care împiedică dezvoltarea ciupercii și mucegaiului.

1

Alegerea unui amestec uscat trebuie luată foarte serios, deoarece acesta este cheia lucrărilor de reparații reușite. În acest caz, nu puteți salva prin cumpărarea de amestecuri de clădiri ieftine de producție discutabilă. În plus, rețineți că pentru fiecare cameră există un anumit tip de amestec. De exemplu, nici măcar nu puteți ridica pereții toaletei cu un amestec de ipsos, care poate rămâne după ce peretele este așezat în dormitor. În ceea ce privește mărcile, este posibil să primiți recomandări direct în magazinul de construcții.

Soluțiile de gips se pot prepara singure. Pentru mortarul de ciment, va fi necesară o parte din cimentul M400 și 6 părți de nisip. Adăugați nisip în mixer și apoi adăugați un strat de nisip. Se amestecă bine ingredientele, se începe adăugarea treptată a apei. Se amestecă consistența cremoasă. Unii maeștri pregătesc mortar de ciment, luând ca bază 1 parte de ciment și 2-3 părți de nisip. Un amestec cu o cantitate mică de nisip este mai ductil și, prin urmare, mai ușor de utilizat. Se diluează amestecul uscat achiziționat conform instrucțiunilor. Soluțiile gata se vor folosi în 1-2 ore de la preparare, altfel ar putea să își piardă proprietățile.

Ordinea de executare a lucrărilor

După determinarea curburii pereților prin intermediul unei linii plumb, este posibil să se calculeze costurile aproximative și consumul materialului selectat. Apropo, pentru a reduce costurile, nu trebuie neapărat să tencuiți toți pereții pe o suprafață perfect netedă. În unele cazuri, este suficient să se efectueze lucrări de finisare numai pe acele suprafețe pe care este foarte vizibil: pereți pe care lumina cade, pereți opuși ferestrei etc. Suprafața din spatele mobilierului, aglomerată cu dulapuri, nu trebuie să fie perfect netedă. Dar, dacă vă decideți să remediați doar cele mai vizibile defecte - gândiți-vă bine la acest pas, dintr-o dată, după o vreme, decideți să faceți o rearanjare sau să re-lipiți tapetul și toate neregulile vor deveni vizibile.

Împotriviți-vă cu șoimul de șpaclu după mai multe antrenamente va fi mult mai ușor

Lucrările de nivelare a zidurilor cu ajutorul unui șoim, necesită anumite abilități, dar nu este prea complicat

Pregătiți unelte pentru tencuire. Pentru a ridica pereții cu mâinile tale, ai nevoie de o lamă pentru amestecarea, împrăștierea și netezirea soluției, un burghiu cu duză (mixer de construcție) pentru amestecarea amestecurilor uscate și a unui șoim. Șoimul de stuc este un asistent indispensabil în lucrările de finisare. Mulți maeștri fac fără ea, în ciuda faptului că acest instrument simplifică foarte mult procesul de chit și tencuială. Este o clapetă pătrată de 45x45 sau 40x40 cm, în mijlocul căreia este atașat un mâner din metal sau din lemn. Cantitatea necesară de tencuială se aplică șoimului, care este utilizat imediat. Folosind șoimul, nu trebuie să vă aplecați în mod constant la găleată.

Curățați pereții vechii vopsea și tapet. După curățare, inspectați cu atenție pereții pentru prezența petelor de rugină, funingine, pete de ulei și ciuperci. Toate defectele găsite sunt îndepărtate mecanic. Pentru un anumit tip de pată, pot fi utilizați compuși speciali sau alcalini. După aceasta, inspectați vechea tencuială, atingând selectiv suprafața peretelui. Aplicați adânc tencuiala de pe suprafață, pentru a tencui ulterior acest loc cu o soluție mai durabilă.

Nu puteți efectua lucrări de finisare pe un perete umed. Toate locurile brute din tencuiala veche sau petele trebuie uscate. După aceea, suprafața peretelui este bine măcinată. Datorită faptului că grundul penetrează adânc în suprafața substratului, îmbunătățește în mod semnificativ aderența straturilor de tencuială aplicate pe perete.

Când vă pregătiți pentru lucru, curățați podelele de resturi și acoperiți-le cu hârtie groasă sau carton pentru a nu le curăța ulterior de soluția uscată. Deci, hai să mergem la treabă. În mâna dreaptă, ia o spatula de tencuit, iar în mâna stângă - un șoim. După ce ați tastat pe suprafața sa o falco cantitatea necesară de tencuială - turnați o porțiune din soluție pe perete și începeți să vă ridicați. Puteți tencui peretele prin împrăștierea unui mortar de la un șoim. În acest fel, trebuie să fie puse direct pe perete și cu conținutul pentru a îndrepta șoimul de jos în sus.

Fără experiență, va fi destul de dificilă obținerea unei suprafețe perfect plane, deoarece această lucrare necesită acuratețe și exactitate. Pentru a obține pereți chiar și în cazul acelorași faruri. Ca îndrumare pot fi șine de lungime necesară, de 2-3 cm lățime și grosime egală cu grosimea stratului de tencuială. Puteți fixa șipcile cu mortar de gips sau cuie.

Cu ajutorul balizelor, alinierea zidurilor nu pare a fi o sarcină atât de dificilă

Instalarea balizelor va ajuta la obținerea unui rezultat mai bun și va facilita procesul de aliniere în sine

Tencuiala cu balize se face după cum urmează: poluterkom nivel de soluție și urmați regula în direcția de jos în sus. Se adaugă cantitatea de soluție până când stratul de tencuială ajunge la nivelul balizelor. După aceasta, lamelele sunt îndepărtate cu atenție, iar spațiul rămas este umplut cu o soluție.

La intersecția pereților și a tavanului se formează unghiuri, care trebuie să fie absolut egale. Unghiile de curbură pot fi formate și în punctul de contact dintre cele două pereți. Cum de a stabili colțurile pereților și de a elimina defectele după tencuit? Alinierea se poate face atat la nivel, cat si in plan (pe bograme). Dacă pereții sunt pregătiți pentru tapet, atunci este mai bine să așezați colțurile la nivel. Cu alte tipuri de finisaje: tencuiala decorativă, pictura etc. unghiurile pot fi aliniate într-un plan.

Când colțurile sunt egale cu tencuială de ghips, baliza se face în colțul propriu-zis, după care unghiul este extins la lățimea regulii. Netezimea tranziției de la colț la perete depinde de lățimea regulii. Cu cât instrumentul este mai lung, cu atât mai puțin va fi tranziția. La locul de muncă este necesar să se utilizeze tencuială de ghips (chit de început), deoarece acest amestec permite îndreptarea straturilor subțiri fără a se pierde.

Un rezultat bun poate fi obŃinut prin nivelarea pereŃilor sub placa de gips folosind plăci de ipsos

Alinierea zidurilor cu gresie cu plăci de ghips este de înaltă calitate

Aliniați colțurile interne cu banda de armare. Spatulă largă, se umezește cu apă și se aplică de ambele părți ale colțului interior al chitului. Asigurați-vă că suprafața este uniform acoperită, iar stratul de chit nu este prea subțire. Pe ambele părți ale unghiului, zona de captură ar trebui să fie de aproximativ 50 mm. Împingeți banda într-o găleată de apă și o îndoiți în jumătate. Acum puneți-l pe colț și strângeți-l în chit. Începeți să o poziționați prin fixarea capătului superior și îndreptarea spre marginea inferioară.

Apoi, din nou, umeziți spatulul lat (10 cm) și trageți-l pe fiecare parte a colțului. În același timp, marginea spatulei trebuie ținută cât mai aproape posibil de punctul de îndoire. Efortul de a fi presat ar trebui să fie suficient pentru a stoarce excesul de umplutură de sub bandă. Pentru a evita orice rupere și neregularități, curățați suprafața colțului cu o spatulă uscată. Nu este recomandat să utilizați hârtie abrazivă sau o plasă de șlefuit pentru curățare. în acest caz, banda poate fi deteriorată. Repetați aplicarea chitului până când unghiul dvs. este perfect egal. Ultimul strat este aplicat cu o mistrie de colț, a cărei lățime este mai mare de 25 cm. După aplicarea unui strat de tencuială proaspătă, treceți mistria de colț peste suprafața peretelui, apăsând-o în ambele părți. Acum, luați un parcel de 15-25 cm de-a lungul peretelui. Dacă obțineți un pic de ondulație - îndepărtați-l cu un strat subțire de chit finisant.

Cum de a restrânge pereții pentru tapet

Alinierea zidurilor cu plăci de ipsos este mult mai ușoară decât amestecurile uscate. Placile de gips sunt fixate pe un cadru special din profile metalice. Gips carton standard - 2500x1200x12,5 cm. Pe baza acestor parametri, determinați cantitatea de material.

Măsurați pereții. Dacă lungimea lor de sus și de jos este aceeași, atunci putem continua în siguranță. Dacă lungimea este diferită - acest lucru trebuie luat în considerare la montarea cadrului. De exemplu, lungimea marginii inferioare a unui perete este de 3 m, iar lungimea peretelui opus este de 3 m 5 cm. Prin urmare, aceste 5 cm trebuie luate în considerare la marcarea inițială a încăperii sub cadru. Începeți marcarea de pe un perete mai lung, având în vedere distanța sub ghidaj.

Gips-carton oferă un rezultat excelent - pereții arata neted

Pereții pentru tapet, căptușit cu plăci de gips-carton, arată perfect și neted

Apoi, întoarceți-vă la 3-4 cm de perete și de tavan, înșurubați șurubul. Pe aceasta, fixați linia plumbului pe firul gros (puteți lua o piuliță obișnuită). Acum atașați firul la șuruburi și strângeți-l. Faceți aceeași operațiune în toate colțurile camerei, întindeți firul de pe podea și lângă tavan. Astfel, se obține conturul foii de plăci din gips carton. După verificarea lungimii liniilor paralele, scoateți filetele și atașați ghidajele la șuruburi. După aceea, în ghidajele de pe podea și tavan, introduceți șinele rafturilor, în trepte de 40-50 cm, după ce le tăiați la înălțimea camerei. Scheletul primit trebuie să fie puternic întărit. Aceasta se face prin fixarea șuruburilor la ghidaje cu șuruburi. Acum, fiecare dintre rafturi trebuie fixat ferm pe perete. Utilizați lamele de lemn simple pentru acest scop, alunecându-le în spațiul dintre perete și perete de la GCR, atașându-l cu șuruburi lungi, după introducerea diblurilor. Foi de gips-carton sunt atașate la fiecare rack în trepte de 30-40 cm. În același timp, capetele șuruburilor trebuie să fie ușor amortizate în plăcile de ipsos.

Când instalați toate foile, veți obține o suprafață perfect plană care poate fi vopsită, tapetată sau aplicată pe aceasta cu tencuială decorativă.

Ghidul video

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map