Cum se face un ardezie pentru scris și desen cu cretă

Cum se face un ardezie pentru scris și desen cu cretă

Cum se face un ardezie pentru scris și desen cu cretă

Aproape toți copiii sunt foarte îndrăgostiți de desen, adesea folosindu-se ca podele "pânză", pereți și piese de mobilier. Ținând cont de nevoile copilului dvs., părinții inventivi fac anumite ajustări ale interiorului casei, folosind o vopsea specială, ușor de aplicat și ușor de îndepărtat creta. În acest caz, nu este necesar să pictați un întreg perete sau dulap. Satisfăcătoare pentru începerea creativă a copilului este destul de capabilă de un mic tablă de cretă, care poate fi utilă membrilor familiei adulte, dacă îl folosiți, de exemplu, pentru note și mementouri de chestiuni importante.

Ce este vopseaua de cretă (ardezie)

Vopseaua, care are efectul unei ardezie, este adesea folosită pentru restaurarea mobilierului, ceea ce face ca stratul să fie mat, catifelat și plăcut la atingere. Creatorul său este designerul britanic Annie Stone. În 1990, a dezvoltat un material special de finisare, care a început să se vândă sub marca "ChalkPaint".

tablă de cretă

Realizarea unei plăci pentru cretă deschide oportunități largi de creativitate

Pentru informații! Având în vedere numele și coerența "ChalkPaint", este logic să presupunem că unul dintre componentele sale ar fi creta (carbonat de calciu). Cu toate acestea, problema constă în faptul că, pentru mai mult de 20 de ani, rețeta originală nu a fost dezvăluită de creatorul său. Prin urmare, o mulțime de clone, create pe baza unei varietăți de materiale, au apărut pe piață.

În plus față de un efect vizual interesant, vopseaua cu creta are un număr de avantaje operaționale:

 • cade pe orice material (lemn, înlocuitori de lemn, metal, gips-carton, ipsos, cărămidă, țiglă și sticlă);
 • are o adeziune excelentă la suprafață;
 • Are o bună opacitate, ascunzând majoritatea defectelor stratului vechi;
 • se usuca repede;
 • nu are miros ascuțit;
 • nu toxice.

Deficiențele unui asemenea efect includ prețul și deficitul. "ChalkPaint" nu este furnizat în Rusia deloc, iar omologii săi de la companiile "Tikkurila" și "Siberia" sunt un ordin de mărime mai scump decât materialele convenționale de vopsea și lacuri. Prin urmare, din motive de economie, mulți oameni încearcă să facă propriile lor acoperiri de ardezie, folosind în acest scop componente mai accesibile și mai puțin costisitoare.

vopsea ardezie

Fabrica de ardezie este disponibilă în mai multe culori

5 rețete pentru prepararea vopselei de cretă în casă

Pentru a crea vopsea pe cretă, puteți folosi mai multe rețete. Esența fiecărei metode este de a adăuga la vopseaua obișnuită lucioasă vopsea fin dispersată, care conferă stratului de acoperire rugozitatea necesară.

Ca element principal, vopsea acrilică sau latex pentru pereți este potrivită. Al doilea produs este, de asemenea, produs pe bază acrilică, dar din cauza adaosului la cauciuc au crescut caracteristicile de rezistență. Prin urmare, dacă este vorba de fabricarea unei plăci de cretă, a cărei acoperire va fi supusă în mod constant anumitor încărcături, este mai bine să se oprească pe versiunea de latex.

Componenta auxiliară poate fi selectată bicarbonat de sodiu (bicarbonat de sodiu convențional), carbonat de calciu, gips, mortar de țiglă și chiar amidon de porumb. Toate opțiunile au dreptul la viață, iar succesul lor depinde în primul rând de o consistență selectată corespunzător.

Aplicarea bicarbonatului de sodiu

aplicarea de bicarbonat de sodiu

Aplicarea bicarbonatului de sodiu

Proporția necesară:

 • 2/3 vopsele;
 • 1/3 din sifon.

Pregătirea unei astfel de compoziții este una dintre opțiunile cele mai accesibile, deoarece sucul poate fi cumpărat de la orice magazin alimentar. Procesul de creare a vopselei este simplu: trebuie să amestecați cele două componente înainte de a obține o masă omogenă. Dacă amestecul este foarte dens, adăugarea unei mici cantități de apă va contribui la aducerea acestuia la consistența dorită.

Sfat! Pentru a evita bulgări, sifon sau orice alt material în vrac trebuie adăugat treptat.

Când se folosește o astfel de compoziție, acoperirea completă a suprafeței care trebuie tratată are loc atunci când se aplică 3 straturi de vopsea. După uscare, finisajul are o textură granulară destul de masivă. Dacă este necesar să scapi de acest efect, de exemplu, pentru o tablă, prea multă graninitate este superfluă, este suficient să se efectueze o măcinare fină a suprafeței.

1

Aplicarea amidonului de porumb

aplicare a amidonului de porumb

Aplicarea amidonului de porumb

Proporția necesară:

 • 2/3 vopsele;
 • 1/3 din amidon.

La fel ca soda, amidonul de porumb este vândut în aproape orice supermarket și are un preț foarte democratic. Tehnologia de obținere a amestecului dorit nu diferă de versiunea anterioară, singura dată - este posibil să aveți nevoie de puțină apă pentru a obține masa optimă pentru aplicarea pe suprafață.

Pentru o acoperire completă a suprafeței, sunt suficiente 2 straturi de acoperire. În acest caz, există și necesitatea de măcinare fină, deoarece, după uscare, frotiurile vor fi vizibile în mod clar, ceea ce poate afecta negativ textura finisajului.

Aplicarea carbonatului de calciu

aplicarea carbonatului de calciu

Aplicarea carbonatului de calciu

Proporția necesară:

 • 2/3 vopsele;
 • 1/3 de carbonat de calciu.

Prețul de 1 kg de pulbere fină de carbonat de calciu depășește 200 de ruble, deci această rețetă pentru vopsele de cretă nu este cea mai ieftină. Dar, din punctul de vedere al rezultatului, adăugarea de cretă face posibilă obținerea, probabil, a celei mai bune compoziții, care după uscare are o textura uniformă și nu necesită măcinare. Acoperirea completa a piesei are loc dupa aplicarea a 2 straturi de vopsea. O astfel de decorare poate fi ușor de deschis nu numai tablă, dar, de asemenea, mobilier.

Aplicarea gipsului

construirea gipsului

Construcția de gips

Proporția necesară:

 • 3/4 vopsele;
 • 1/4 din gips.

Utilizarea gipsului de construcție (alabastru) este una dintre opțiunile cele mai optime, luând în considerare raportul preț / calitate. Acest material costă un ordin de mărime mai mic decât praful de cretă, în timp ce stratul de acoperire după prelucrarea pe două straturi are o textura mată uniformă și, dacă se observă consistența corectă a compoziției vopselei, nu necesită măcinare suplimentară.

Fiți atenți! Gipsul se usucă foarte repede, astfel încât după realizarea amestecului, acesta trebuie aplicat imediat pe suprafață.

Aplicarea turnării plăcilor

Grout pentru gresie

Grout pentru plăci

Proporția necesară:

 • 3/4 vopsele;
 • 1/4 îmbinare.

Groutul pentru plăci este în categoria de preț mediu dintre carbonat de calciu și ghips. Calitatea vopselei de cretă obținută cu acest material este suficient de mare, prin urmare este posibilă realizarea finisajului de mobilier în condiții de siguranță. În mod tipic, este suficient să se aplice 2 straturi de o asemenea compoziție încât acoperirea să fie uniformă și să nu prezinte defecte vizibile. În acest caz nu este necesară o măcinare fină și după uscarea suprafeței de pe ea puteți desena imediat sau puteți face inscripții pe cretă.

Maestru-clasa de a face panouri pentru desen cu creta

A face o tablă cu mâinile tale, cu componentele necesare, este foarte simplă, mai ales dacă comandantul are instrucțiunile detaliate cu imagini clare.

Instrumente și materiale

Pentru muncă, vor fi necesare următoarele materiale:

 • vopsea lucioasă din latex pe bază acrilică;
 • fin dispersată componentă liberă (una dintre cele menționate în secțiunea anterioară);
 • capacitate și stick pentru realizarea amestecului;
 • perie sau rulou de duritate medie;
 • bandă de hârtie, dacă este necesar pentru a proteja marginile;
 • baza pentru pictura.

Dacă lucrările vor fi efectuate într-o zonă rezidențială, este de dorit să protejați spațiul de lucru de lovirea accidentală a materialului de vopsea. Puteți folosi o pânză de ulei sau o cârpă veche pentru asta.

Fiți atenți! Culoarea vopselei de tablă este selectată individual. Alegerea nu este neapărat limitată la versiunea neagră. Creta va fi bine văzută pe maro, visiniu, albastru, verde și orice altă suprafață întunecată.

instrumente

Pentru a face o artă, se utilizează un set standard pentru lucrări de pictură

Principalele etape ale muncii

 1. Ca bază pentru bord, puteți utiliza orice material: placaj, PAL, MDF, MDF, lemn natural sau gips carton. Este de dorit ca baza să fie netedă, fără defecte vizibile. În caz contrar, șlefuiți suprafața cu șmirghel. Aceeași procedură (măcinare) trebuie efectuată dacă piesa are o acoperire lucioasă. Pentru ca vopseaua să aibă o bună aderență la suprafață, luciul trebuie îndepărtat.
tăiere bord

Pentru această clasă de master, baza era o placă de tăiere obișnuită, care era disponibilă pentru orice hostess

 1. Vopseaua pentru tablă poate fi preparată prin oricare dintre metodele de mai sus. De cele mai multe ori, pentru astfel de scopuri, se utilizează o combinație de vopsea de latex cu gips sau mistrie.
pregătirea suprafeței

Dacă suprafața care trebuie tratată are o suprafață mică, puteți pregăti finisajul în orice recipient improvizat

 1. Amestecul rezultat trebuie aplicat imediat după preparare, deoarece se usucă rapid. Pentru a face uniformitatea acoperirii, curbele periei trebuie să fie suficient de netede.
pictura peste piesa de prelucrat

Pentru o pictură completă a piesei de prelucrat, procesarea în 2 straturi este de obicei suficientă

 1. Timpul de uscare a vopselei de cretă se situează în intervalul de 30 până la 60 de minute. Dacă totul se face corect, suprafața va deveni în curând mată și catifelată.
suprafețele de suprafață

În prezența unor nereguli vizibile, este necesar să se efectueze o măcinare ușoară cu nazhdachki cu granulație fină

 1. După uscare, placa de ardezie poate fi verificată pentru funcționalitate făcând o mică înregistrare sau desenând un desen amuzant.
tablă de cretă

Culorile cretei și ale plăcii trebuie să fie contrare, astfel încât inscripția să fie bine citită

Cum să ai grijă de o ardezie

În ciuda caracteristicilor de performanță excelente ale plăcilor de cretă, ele pot fi ușor zgâriate cu obiecte dure. Prin urmare, nu ar trebui să fie vopsit cu cretă ieftină, deoarece adesea conține impurități de nisip și pietricele mici. Pentru uz casnic este mai bine să cumpărați cretă specială pentru desen, ceea ce este inerent unei atitudini atente la suprafață.

Pentru informații! Compoziția creioanelor de desen, pe lângă carbonatul de calciu, include un pigment de colorare și un liant, conceput pentru a reduce formarea prafului în timpul funcționării.

Nu utilizați abrazive sau agenți de curățare agresiv pentru a șterge etichetele de pe masă. Pentru a șterge creta, este suficient să aplicați o cârpă moale sau burete umedă.

placa de curățare

Utilizarea unui material moale pentru curățarea plăcii de cretă va prelungi semnificativ durata de viață a plăcii

O tablă de desen sau de înregistrare, realizată de dvs., va rezolva mai multe probleme deodată. Un astfel de accesoriu va decora aproape orice interior, iar toate problemele importante vor fi înregistrate și, prin urmare, îndeplinite. Dar cel mai important, rezultatele creativității copiilor se vor deplasa de la pereți, podea și mobilier la suprafața planificată.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

87 + = 88

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map