Ce este mai bine pentru bucătărie - țiglă sau linoleum

Ce este mai bine pentru bucătărie – țiglă sau linoleum

Ce este mai bine pentru bucătărie - țiglă sau linoleum

Podelele cele mai populare din Rusia sunt, conform statisticilor, linoleum. Este un material ieftin și durabil, care, de altfel, este ușor de întreținut. Placi ceramice ocupă doar locul trei, oferind un laminat onorabil al doilea. Dar când vine vorba de bucătărie, puțini oameni cumpără un laminat, deoarece acest material este frică de umiditate. Deci, trebuie să determinați ce este mai bine - țiglă sau linoleum pentru bucătărie.

Ce este mai bine pentru bucătărie - țiglă sau linoleum

Care este mai bine - țiglă sau linoleum

Avantajele și dezavantajele linoleumului

Această podea este realizată din clorură de polivinil, care este eterogenă și omogenă. Clorura polivinilică heterogenă constă din mai multe straturi. Primul (inferior) strat este baza de pâslă, poliester, iută, PVC. Cel de-al doilea strat (poate fi mai multe dintre ele) este din fibră de sticlă, spumă de vinil. Cel de-al treilea strat superior este un strat transparent de vinil dur.

Ce este mai bine pentru bucătărie - țiglă sau linoleum

Linoleum pentru bucătărie

Pro-linoleum

 • O mare varietate de modele și culori. Orice magazin de construcții va oferi mai mult de 20 de variante ale acestui strat de acoperire și culoarea sa va fi ceea ce dorește inima ta: cu figuri geometrice, modele, marmură sau lemn, țiglă sau laminat.
 • Costurile linoleum ieftin. Pragul inferior al prețului este de 120 de ruble pe metru de drum.
 • Este foarte ușor să lucrați cu materialul, chiar și o persoană care este departe de lucrările de reparații va fi în măsură să pună această acoperire.
 • Linoleumul este ușor de întreținut, nu necesită detergenți speciali.
 • Materialul este plăcut la atingere, nu la fel de rece ca o țiglă. Podeaua, acoperită cu linoleum, este elastică și în același timp destul de moale. Acoperirea este destul de puternică, mai ales atunci când este vorba de linoleum rezistent la uzură.
 • Linoleumul, destinat locurilor cu o capacitate mare de trafic a oamenilor, servește de zeci de ani, fără a-și pierde aspectul atractiv. Linoleumul de uz casnic va servi și pentru o perioadă lungă de timp, dacă îl ocupați cu atenție.
Ce este mai bine pentru bucătărie - țiglă sau linoleum

Linoleum pentru bucătărie

Linoleumul minus

 • În cazul în care camera este o mulțime de lumina soarelui, orice linoleum poate pierde culoare (arde la soare).
 • Materialul nu este rezistent la influențe mecanice. În cazul în care un cuțit sau o furculiță cade pe ea, și dacă vă plimbați pe ea în pantofi cu stilettos, acest lucru poate provoca deteriorarea podelei.
 • Linoleumul nu tolerează scăderea temperaturii.
 • Pot apărea pete. De exemplu, grăsimile, acetona, vopselele și alte substanțe neplăcute sunt spălate foarte bine de pe suprafața linoleumului. Pata însă nu apare, dacă reacționează instantaneu și distruge ceea ce a picurat sau a vărsat.
 • Linoleumul este frică de substanțe chimice. Poate fi răsfățat cu niște detergenți agresivi. Există pete, pete și chiar pete scuamoase, deci folosiți doar remedii pentru linoleum pentru spălarea podelei.
Ce este mai bine pentru bucătărie - țiglă sau linoleum

Linoleumul slab realizat poate strica interiorul

Placi ceramice în bucătărie

Bucătăria este considerată o încăpere cu trafic mare, astfel încât, ca o podea, mulți folosesc plăci ceramice. Luați în considerare meritele și dezavantajele acestui material.

Avantajele ceramicii

 • Placa este mult mai puternică decât linoleumul. Poate servi timp de decenii și, în același timp, aspectul său va rămâne atractiv.
 • O gamă imensă de culori și texturi. În fabricile de construcții puteți vedea nu numai plăci ceramice, ci și diverse tipuri de plăci de porțelan, precum și plăci de sticlă. Placile ceramice pot avea o suprafață mată sau lucioasă, fiind decorate cu un model pentru lemn, piatră, metal.
 • Placile ceramice sunt rezistente la schimbările de temperatură, astfel încât pot fi așezate atât în ​​interiorul cât și în exteriorul clădirii (de exemplu, pe verandă sau pe terasă deschisă).
 • Rezistența la umiditate a materialului este ridicată. Țigle va trece fără probleme orice inundație, dacă există.
 • Placa este rezistentă la pete și substanțe chimice. Veți purta pur și simplu grijă de podeaua pe care sunt așezate plăcile, deoarece materialul nu se teme de nici o chimie, iar petele pe care le "nu lipiți".
Ce este mai bine pentru bucătărie - țiglă sau linoleum

Placi în interiorul bucătăriei

Dezavantajele plăcilor

 • În ciuda tuturor avantajelor, tigla are mai multe dezavantaje. Iar principala lor este răceala. Placile pot fi incalzite numai prin instalarea unui sistem "podea calda".
 • Un preț ridicat (în comparație cu linoleumul). Uneori, pentru a cumpăra o piesă de pardoseală, trebuie să oferiți o sumă semnificativă de bani, mai ales dacă cumpărați plăci scumpe de înaltă calitate, mai degrabă decât contrafaceri chinezești ieftine.
 • Placi este un material destul de complicat. Și dacă linoleumul nu va face față doar un constructor novice, dar chiar și o persoană departe de lucrările de reparații, atunci numai un expert în plăci de plăci poate pune placi de calitate. Instalarea plăcilor este o operă complicată și laborioasă, iar dacă doriți să fie pusă frumos, va trebui să plătiți nu numai pentru plăcile însăși, ci și pentru munca unui specialist.
 • Grout își pierde rapid aspectul. Dacă țigla păstrează un aspect atrăgător de zeci de ani, atunci groutul pentru îmbinări intertitice se descompune destul de repede. Prin urmare, utilizați un mortar mai întunecat și alegeți mijloace speciale pentru îngrijirea cusăturilor intermitente. Excelent spray SILIT BANG pentru îngrijirea plăcilor. Îndepărtează mucegaiul și tot felul de murdărie. Ar trebui să fie pulverizat pe țiglă și cusături, lăsat timp de 10 minute și clătiți cu apă.
 • Pericol de rănire. Dacă un copil strălucitor care alergă în bucătărie se prăbușește pe podeaua linoleumului, nu va face rău la fel de mult ca și cum ar cădea pe podeaua de gresie. În plus, plăcile pe care se toarnă apa devin foarte alunecoase. Dar majoritatea producătorilor au acordat deja atenție acestui lucru și, pentru a rezolva problema, creați o țiglă cu o acoperire specială de relief. Datorită lui, vă puteți simți încrezători chiar și pe podeaua umedă.
Ce este mai bine pentru bucătărie - țiglă sau linoleum

Placi este un material frumos și rezistent la uzură

Care este mai bine - țiglă sau linoleum: tragem concluzii

Rezumând toate cele de mai sus, se poate observa că ambele materiale sunt potrivite pentru styling în bucătărie. Cu toate acestea, linoleumul, probabil, va eșua destul de repede, deoarece orice cădere nereușită a obiectelor grele și ascuțite, care este folosită în bucătărie, abundă, poate provoca daune. Același lucru se poate spune despre pete. Un sandwich, sucul vărsat, cafeaua sau uleiul fierbinte pot lăsa pete.

Materialul de finisare a țiglelor, care este ideal pentru bucătărie, dacă nu țineți cont de răceala lui. Deși, dacă te duci la pantofii acasă, nu-ți pasă. Principalul lucru este să cumpărați o țiglă cu o suprafață mată, deoarece lucioasa poate provoca răni.

Ce este mai bine pentru bucătărie - țiglă sau linoleum

Combinația de plăci și linoleum pe podea în bucătărie

Astfel, placa este mai puternică, mai sigură și mai durabilă decât linoleumul. Dar acest lucru nu înseamnă că linoleumul din bucătărie nu poate fi folosit. Doar trebuie să fii atent cu această acoperire. Și puteți chiar să combinați aceste două materiale, punând o tiglă puternică în zona de lucru, iar linoleumul în sala de mese, plăcut la atingere.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

73 − = 66

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map