Hogyan lehet megszabadulni a bogaraktól a konyhában?

Hogyan lehet megszabadulni a bogaraktól a konyhában?

Hogyan lehet megszabadulni a bogaraktól a konyhában?

Kis barna, fekete vagy fehér bogarak elszaporodnak a konyha nagyon egyszerű - tudjuk hozni őket a boltba egy csomag zabpehely, rizs, liszt, szárított gyümölcs vagy Gallet. A fertőzött lárvák a termék egy meleg konyhaszekrény rohamosan melegágya elterjedése a rovarok minden más termék. És ha nem vonja vissza az időben, akkor hamarosan képes lesz felismerni a kártevő, még az üres edényeket, majd teljesen a falak és függönyök. Ebben a cikkben talál képeket a leggyakoribb típusú hibák (pl Surinamese mukoeda egy húsdaráló, lisztbogár és az ormányos), valamint arról, hogyan kell kezelni őket, és mit kell tenni, hogy elkerüljék a megismétlődését.

4 lépés, hogy megszabaduljon a kártevők

1. lépés: Vizsgálja meg és dobja ki az összes szennyezett terméket

Minden góc és potenciálisan szennyezett termék azonosítása, és legfontosabb megszabadulni tőlük - elengedhetetlen feltétele a rovarok elleni hatékony küzdelemnek a konyhában.

 • A kandalló bármi lehet - nem csak a gabonafélék és a liszt, hanem a diófélék, a fűszerek, a sütemények, az állati takarmányok, a halászati ​​csalik, a szárított virágok.
 • Ha valahol egy polcra, kötényre, homlokzatra vagy pultra látsz egy bogarat, akkor valószínűleg a kandalló nagyon közel helyezkedik el, de ... nem feltétlenül.
 • Ellenőrizze, és ne csomagolatlan termékeket, a bogarak könnyen rágódjanak át kartonpapíron, fólián és celofánon keresztül.
 • A termékeket nem csak felülről, hanem teljes mélységről is meg kell vizsgálni. Például, a kukoricacsíra bizonyos hibái (pl. Kenyérsütők) "alig élnek".

Ne feledje, hogy ha legalább egy rovar található a termékben, akkor azt jelenti, hogy lárvákkal fertőzött, és ártalmatlanításnak van alávetve. Ha azonban szeretné, akkor felhúzhatja a gabonaféléket a felnőttekből, jól átszúrhatja és átmegy, majd tegye meg mindazt, amit a következő lépés ír le.

2. lépés: Folyamattermékek, amelyek úgy tűnik, hogy nem fertőzöttek

Nyilvánvaló, hogy a terméket, amelyben a rovarok rendeződnek, el kell dobni. De mi van akkor, ha a liszt vagy a gabona bogarak nem jelennek meg? Mindazonáltal jobb és könnyebb megszabadulni a készletekektől, mert mindaz, ami egy kandallóban lévő konyhaszekrényben volt, már fertőzött. Az alábbi módokon azonban mentheti a termékeket:

 • Öntsük a szalagot / lisztet egy sütőlapra, és 40-60 percig 50 fokos előmelegített sütőben tegyük fel.
 • Helyezze a termékeket az erkélyre (télen) 3-4 napig, vagy "fagyassza le" a fagyasztóban 3-4 napig.

3. lépés: Tisztítsa meg a polcokat és az üvegeket

Most tisztítsa meg alaposan az üres konyhaszekrényt és annak környezetét, különös figyelmet fordítva a repedésekre és a sarkokra.

 • Használjon olyan porszívót, amely meghúzza a réseken, lárváiban és ürülékében rejlő hibákat. Ezt követően a tasakot a porszívóhoz ki kell dobni, vagy az ürítés után 3-4 napig "fagyasztható", hogy megakadályozza az újbóli fertőzést.
 • Ne használjon tisztítószereket, fehérítőt, ammóniát vagy klórtartalmú tisztítószereket. A konyhai kártevőkre nincs hatásuk.
 • Ne felejtsd el mossani, és feldolgozni egy hideg vagy hőálló tartályt, amelyben a romlott dara tárolódott.

Porszívózás elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy minden nyomát bogarak de ajánlott polc törölje szappannal, majd ecet vízzel hígítjuk.

4. lépés Védje a termékeket a fertőzéstől

Az újbóli fertőzés elleni óvintézkedésekhez szüksége van:

 • Tartsuk gabonafélék, liszt, tészta, keksz, szárított gyümölcsök, fűszerek és állati takarmány és így tovább. Egy szorosan lezárt üvegből, fémből vagy nehéz műanyag edényekbe / konténerek. Ez megakadályozza, hogy nem csak behatolását a rovarok egy tartályban, de a menekülés és terjedését.

Gabonafélék a bankokban

 • Egy másik megbízható módszer az élelmiszer tárolására hűtőszekrényben vagy fagyasztóban van.

A hibákból származó termékek védelmének megerősítése érdekében tegyen gabárt vagy egyéb terméket tetejére vagy tartályába:

 • Egy pár gerezd fokhagymával, hántolt a héjból (a fokhagyma tete nem szükséges levágni);
 • Öböllevél;
 • Néhány dolog, menta rágógumik;
 • Köröm vagy acélhuzal. Ne feledje, hogy nem mosható, különben a fém rozsdásodik és elrontja az ételt. A ronggyal való takarítás elegendő.
Babérlevél rovarok liszt védelmére

Babérlevél rovarok liszt védelmére

1

By the way, mindezek "félelmet" lehet bővíteni a polcokon.

És egy kicsit többet a megelőzésről

Az alábbi tippek segíthetnek:

 • Érdemes kis mennyiségben vásárolni az élelmiszereket, hogy használhassa őket 2-4 hónap alatt. Próbálja meg nem tárolni az ételt hosszabb ideig.
 • Korábban frissen vásárolt / zárolt régebbi csomagok (vagy nyitott) termékek használata.
 • Csomagolt élelmiszerek vásárlásakor ellenőrizze a csomagolás integritását, és ha lehetséges, a rovarok jelenlétét.
 • Ne feledje, hogy a karton, fólia, papír vagy műanyag zsákok nem akadályozzák a rovarok reprodukcióját.
 • Tartsa tisztán az élelmiszer tárolóhelyeit, és ne hagyja, hogy a morzsák vagy az élelmiszer-részecskék felhalmozódjanak, mivel az elhullott élelmiszer vonzza a rovarokat. A tisztaság különösen fontos olyan helyeken, ahol az állati takarmányt tárolják.

Ha újra megjelenik a konyhában lévő hibák, ellenőrizze a lakás többi szobáját a reprodukciós pontok jelenlétére, és ismételje meg a leírt lépéseket. Ha a rovarok problémája nem jár semmilyen módon, kérjen segítséget a szakemberektől a házi kártevők ellen.

Az ellenség megismerése személyesen

Most pedig javasoljuk, hogy közelebb ismerkedjen meg a lakóinak konyhájával. Itt gyűjtöttünk képeket a 4 leggyakoribb fajta bogarakról és a Wikipédia cikkek linkjeiről azok jellemzőiről és kedvenc ételeiről.

Az alábbiakban egy surinámi csalánról készült fénykép (a mikoyoda latin neve: Oryzaephilus surinamensis). A surinámi tüskéket nehéz megzavarni valakivel a fűrészfog törzs miatt.

Surinámi szemét

Surinámi szemét

Következő - a lisztes Hruscsak vagy Liszt bogár (Latin neve: Tenebrio molitor) fotó. By the way, a liszt férgek a lárva a liszt étkezés.

Lisztes Hruscsak

Lisztes Hruscsak

Az alábbi képen a kenyérbogár, szőnyeg bogár vagy bogarak gyógyszertár cég saját fajtája (a latin neve a daráló: Stegobium paniceum).

Kenyérdaráló

Kenyérdaráló

És végül, egy kép a rizs weevils vagy elefántok.

weevils

weevils

Azt javasoljuk, nézzen meg egy videót arról, hogyan védheti meg a termékeket a konyhában lévő hibákkal szemben.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

35 − 30 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map