Как да използвате силиций за пречистване на вода и активиране: премахване на примесите с помощта на камък

Как да използвате силиций за пречистване на вода и активиране: премахване на примесите с помощта на камък

Как да използвате силиций за пречистване на вода и активиране: премахване на примесите с помощта на камък

Използването на силиций за пречистване на водата стана сравнително скорошно. Въпреки че този минерал е известен от дълго време и често се среща в природата, неговите лечебни свойства могат да бъдат доказани едва през 70-те години на ХХ век. Преди да говорим за това как да използваме силиций за пречистване на водата, нека дефинираме имената. Силиций е химичен елемент, кремъкът е минерал, съдържащ силиций. Химическото име на кремък е силициевият оксид. Използва се за пречистване на водата.

Флинт е широко разпространен природен минерал

Flint - натурален минерал, който включва елемент от силиций под формата на неговия оксид - силициев диоксид SiO2

Силиций в историята

Флинт е минерал от черен, тъмно сив или светъл цвят. Той се смята за камък, който постави основата на човешката цивилизация. През целия век кремъкът служи като материал за производство на инструменти и огън. Древните философи споменават крема в своите трактати, като посочват неговите лечебни свойства. Те отсече брадавицата, използван за стени в стаи, където се съхраняват месо, и земята се на прах се използва за поръсване на раните да се предотврати гангрена. В мелниците са работили силиконови мелници, което дава възможност да се получи брашно от отлично качество. Силиконът полага дъното на кладенците и вътрешната им повърхност и се забелязва, че хората, които използват вода от такива кладенци, са по-малко болни. Дори тогава те обърнаха внимание на качеството на силиконовата вода: тя беше необичайно прозрачна, вкусна и изцеляваща. Оказва се, че взаимодействието с водата, кремъкът променя свойствата си.

Водата, активирана от силиций, е фатална за бактериите, които причиняват гниене и ферментация. Такава вода става много чиста и приятна за вкуса, тъй като активно утаява съединения от тежки метали.

Силиций в природата

Силиконът се съдържа дори в най-често срещания херпес

Най-често срещаните камъчета се оказват, че съдържат и силиций

Това вещество в природата се среща под формата на всички познати минерали - халцедон, кварц, опал и др. Тази група включва скални кристали и карнеол, както и всички сортове яспис, ахат, орел и аметист. Силициев диоксид или силициев диоксид е основата на тези минерали. Те се различават по плътност, цвят и някои други свойства. Съставът на крема включва около 20 различни химически елемента. Това са магнезий, калций, манган, цинк и много други. Ето защо има толкова много имена на минерали, чиято основа е силиций. Но най-известният сред тях е несъмнено кремъкът, който е в големи количества в земната кора. Използва се за пречистване на водата.

Силиций (силиций) е химически елемент, който заема 14-то число на периодичната система на D.I. Менделеев, IV група. Атомите на силиций формират основата на пясък, скали, глина. Целият неорганичен свят е свързан със силиций. Силициевите минерали в природни условия се намират в креда и калцита.

В човешкото тяло, силиций се намира в щитовидната жлеза, хипофизната жлеза, надбъбречните жлези. Най-високата концентрация на това вещество се намира в ноктите и косата. Силикатът е част от колагена. Това е протеин на съединителната тъкан, основна роля е да участват в химическа реакция, която цименти заедно отделните влакна на еластин и колаген, който дава еластичност съединителната тъкан.

Изследванията показват, че в природата на силиций инхибира бактериите, които причиняват ферментация и гниене, неутрализира хлор, утаява тежки метали, премахва радионуклиди. Биологично активните вещества от силиций, взаимодействащи с протеиновите структури в живото тяло, подпомагат образуването на ензими, хормони, аминокиселини.

Как да използвате силиций за пречистване на водата

За качествено пречистване на водата можете да използвате сменяема касета

Подменяемата касета за филтър-кана със силикон осигурява висококачествено пречистване на водата

Говорейки за свойствата на силиций, полезен за човешкото тяло, ние най-напред си спомняме вода. В крайна сметка в тялото ни съдържа около 70 ml вода, така че представете си живот без вода е доста трудно. Всички видове метаболизъм се извършват през водната среда. Известно е, че кремъкът е естествен пречиствател на водата. Какво представлява силициевата вода или водата, пречистена от силиций?

Силиконовата вода е водна тинктура на тъмнокафяв кремък. Приложете го трябва да е отвътре и отвън. Използвайте силиций за пречистване на водата е много проста. Достатъчно е да се сложи в стъклен съд с 40-50 грама на фини кремъчни камъни светло кафяво (но не и черен), да ги напълни с кран или филтрирана вода и да се намери това място буркана на масата, което е защитено от пряка слънчева светлина. Водата се влива в продължение на 2-3 дни, след което е готова за употреба.

1

Ако след същата техника, банки изравнителен гърлото на марля и 2-3 слоеве водоснабдяване за 5-7 дни в светлина място, където температурата е не по-висока от 5 ° С, получената вода може да се използва като вода за пиене, и по- качеството на лечението и профилактичната вода.

Забранено е да се вари вода с силиций, който е в него. Използвайте пречистена вода, която е необходима за пиене и готвене. Но долният слой, покрит с камъни, задължително се източва, не използвайте тази вода за пиене. Не забравяйте да измиете камъните с вода. Това се прави, за да се отстранят замърсяванията, натрупани върху камъните. След измиване се препоръчва кремът да се държи на открито поне 2 часа.

Колко често трябва да променя филтърния елемент

Помнете, че кремъкът във водата няма да работи завинаги. Променете камъните на всеки 6-8 месеца. Контролирането на работата на кремък може да се направи и по друг начин: когато върху повърхността на камъните се появи сиво покритие, това означава, че е време да се направи замяна. Леко "съживяване" кремък както следва: когато сив плака или слоеве на повърхността на камъните да запълни 2% оцетна киселина или 2-часова задържане солена вода. След това камъните отново се промиват със студена вода и се спускат още 2 часа в разтвор на сода за хляб. Изплакнете крема след сода, отново може да се използва. Вярно е, не за дълго - до следващите прояви на износване, и те няма да дълго време идва.

В продажба можете да намерите сменяеми касети за филтър-кана, на базата на силиций. Филтърният модул е ​​оборудван с силиконов минерализатор. Преминавайки през силиконов филтър, водата се пречиства и насища с минерали.

Полезни свойства на силициево пречистена вода

Водата, обработена със силиций, придобива характеристики, които са полезни за човешкото здраве

Активиращият силициев диоксид на водата дава здрави свойства

Използването на силициева вода - предотвратяването на много заболявания. В допълнение, че тя положително се отразява на общото състояние на тялото, силициева вода

 • укрепва имунната система;
 • увеличава броя на Т- и В-лимфоцитите в кръвта;
 • насърчава бързото заздравяване на разфасовки, натъртвания, изгаряния, язви;
 • помага при стомашни разстройства;
 • насърчава изтичането на жлъчката, следователно подобрява състоянието на хората, страдащи от чернодробни заболявания;
 • помага за намаляване на кръвната захар;
 • нормализира метаболизма и следователно регулира теглото;
 • допринася за понижаване на холестерола в кръвта и затова е предотвратяването на атеросклероза;
 • подобрява бъбречната функция;
 • нормализира състоянието на пациентите с хипертония;
 • увеличава общия тон на тялото.

Водата, пречистена от силиций, може да се използва външно. Така че, измиването с тази вода подобрява състоянието на кожата, намалява броя на бръчките, предотвратява появата на нови, елиминира акне, черни точки, неравномерност. Изплакващата коса и триещата вода, впръскани с кремък, в скалпа, помага за укрепване на косата и стимулира растежа им. Flint вода помага с вирусни заболявания на устната кухина, гингивит и стоматит.

Какъв вид силиций е подходящ за пречистване на питейната вода?

Когато решаваме за пречистването на водата със силиций, трябва да имаме предвид съществуващите противопоказания

Пречистването на водата със силиций трябва да се подхожда внимателно, тъй като има някои противопоказания и ограничения

В природата има повече от 700 сорта кремък. Той може да бъде кремъчен с вулканичен или реликтов произход. Кой силиций трябва да използвам за пречистване на вода? Учените вярват, че черен кремък не може да се използва, препоръчвайки само кафяво. Други са убедени, че най-добрият кремък за пречистване на вода е тъмно сив или черен релик силиций. Ето защо не можем да препоръчаме специфичен вид силиций, тъй като не можем да Ви посъветваме да използвате вода, пречистена с кремък. Тази статия е само за информационни цели. Ако се интересувате от почистване на водата с кремък, и ако можете да я приложите, посъветвайте се с Вашия лекар за това. Наред с данните за положителния ефект на силиций върху човешкото тяло, има данни за противопоказания. Така че хората, които са предразположени към онкологични заболявания, от питейна вода, пречистена с кремък, обикновено трябва да бъдат изоставени.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 6 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map