Interior selesa untuk 13 persegi M: pilihan untuk meletakkan dan reka bentuk dapur dengan sofa

Interior selesa untuk 13 persegi M: pilihan untuk meletakkan dan reka bentuk dapur dengan sofa

Interior selesa untuk 13 persegi M: pilihan untuk meletakkan dan reka bentuk dapur dengan sofa

Dapur 13 sq.m. - ruang yang mencukupi. Ia boleh bebas menampung kawasan makan yang lengkap, peralatan dan perabot yang diperlukan. Selain itu, ruang makan secara serentak boleh berfungsi sebagai kawasan rehat, seperti yang dapat dilihat dengan melihat foto reka bentuk dapur 13 meter dengan sofa. Di dalam bilik seperti ini, anda boleh menerima tetamu, menonton TV.

Untuk memastikan dapur memenuhi semua keperluan moden, lebih baik untuk membuat projek di mana lokasi peralatan, sistem sokongan hidup dan perabot akan dipaparkan.

dapur

Praktikal, kefungsian dan keselesaan adalah keperluan utama untuk dapur

Tentukan tempat di mana oven, peti sejuk, hud dan hob akan ditempatkan, dan pilih pilihan susun atur yang sesuai.

Susunan dapur kawasan seluas 13 meter persegi. m

Dari susunan perabot yang betul bergantung keindahan pedalaman dan fungsi bilik. Di dalam bilik yang berukuran 13 meter persegi, anda boleh menggunakan mana-mana pilihan susun atur berikut:

 • layang satu sisi (linear)
 • Berbentuk U
 • sudut
 • dalam dua baris

Ciri susun atur linear

Di dalam bilik segi empat tepat, mudah untuk menyusun perabot di sepanjang satu dinding dengan pintu ke pintu. Ruang makan terletak di dinding percuma. Untuk keluarga muda, kaunter bar sesuai, untuk keluarga besar - meja segi empat tepat atau bujur.

dapur

Susun atur bilik segi empat tepat yang berjaya

Jika ruang membenarkan bilik, dapur boleh dihiasi tanpa kabinet atas - pilihan ini adalah dalam fesyen hari ini. Kabinet yang lebih rendah cukup untuk menampung semua yang diperlukan, kekurangan modul di bahagian atas menjadikan bilik luas. Susun atur ini sesuai untuk gaya minimalis, berteknologi tinggi.

dapur

Dapur penjuru dengan kawasan kerja yang selesa

Di dalam bilik bentuk segi empat tepat, ia mungkin berjaya menyusun perabot dengan huruf G, dengan satu dinding panjang dan satu pendek. Oleh itu, komponen kawasan kerja akan bersebelahan, dan mudah untuk bergerak di antara sink, peti sejuk, dapur dan meja kerja. Ruang makan akan berada di dinding percuma.

dapur

Varian menarik menggabungkan kawasan pulau dengan makan tengahari

dapur dengan sofa

U-shape dan dapur pulau dengan sofa

Alat dengar di dalam bilik persegi ditempatkan dengan mudah di dalam bentuk huruf "P", menggunakan tiga dinding, dan ruang makan terletak di tengah. Kawasan pulau dengan modul tambahan di pusat boleh digunakan sebagai tempat kerja dan ruang makan, semuanya bergantung pada fungsinya, bentuk meja. Sebagai "pulau" mengambil pinggan, sink, bar kaunter, meja dengan batu karang dan permukaan kerja.

Varian sofa di dapur berbentuk U:

p3
p6
p8
reka bentuk dapur

Reka bentuk dapur 11 meter persegi

Di pedalaman ini, pulau itu memainkan peranan meja makan:

1
meja

Meja makan

dapur

Dalaman dapur

Sofa boleh digabungkan secara berkesan dengan pulau dapur atau semenanjung:

p11
p12
p13

Di pedalaman ini, pulau ini mempunyai peranan utama - ini adalah kawasan makan, dan kawasan kerja

Susunan perabot dan peralatan dalam dua baris

Pilihan ini sesuai jika dapur terdiri daripada dua dinding panjang dan dua. Ruang makan boleh diatur di tingkap. Kehadiran tetingkap bay di dapur adalah jarang, tetapi jika masih ada, ruang makan boleh dipindahkan ke sana - bilik itu berfungsi, luas dan estetik.

dapur

Interior klasik dengan ruang makan di tingkap bay

dapur

Tempat yang selesa dengan tingkap

Pilih warna yang tepat untuk reka bentuk dalaman

Di dapur seluas 13 meter persegi, anda dapat memberikan rehat percuma kepada imaginasi anda dan menggunakan warna yang anda suka. Apabila memilih warna, anda perlu mempertimbangkan pengaruhnya pada jiwa, kerana ia adalah warna yang berlaku yang akan membentuk mood.

 • Warna kuning atau oren yang dominan akan memberi suasana yang baik
 • Merah - warna yang dinamik, merangsang selera makan, tetapi lebih baik menggunakannya dengan cara yang tersendiri.
p18
p19
p15
 • Hijau membantu untuk berehat, melegakan.
 • Biru adalah warna yang sejuk, ia dikaitkan dengan kreativiti dan kecerdasan.
 • Masakan merah jambu adalah pilihan positif untuk sifat romantis.
p22
p21
p20

Bahagian dapur kawasan seluas 13 meter persegi sering dihiasi dengan warna putih. Putih - simbol keharmonian dan kesucian, memilih warna ini sebagai dominan, tidak dapat hilang.

Warna dominan di dapur yang luas boleh menjadi hitam - ini adalah pilihan untuk pemilik praktikal, dan bilik akan kelihatan elegan.

dapur

Hitam berjaya dicairkan dengan putih yang berbeza, nada itu ditetapkan oleh aksen merah

Majlis. Sangat ketagih warna hitam tidak berbaloi, jika tidak, anda memerlukan sumber cahaya tambahan, ruangan itu kelihatan muram.

kawasan pedalaman

Pedalaman ternyata suram

Sofa mana yang sesuai di pedalaman dapur

Sofa boleh menjadi najis dan kerusi alternatif yang lebih selesa - ia dapat menampung lebih banyak tetamu, dan ruang dalaman akan menjadi lebih selesa.

Sofa boleh sama ada langsung dan sudut. Untuk bilik kecil, sofa sudut lebih mudah, ia menjimatkan ruang, dan sofa lurus adalah baik kerana ia boleh dipasang di mana-mana, dengan syarat ruang yang cukup untuknya.

Sofa melengkung kelihatan bergaya, tetapi ia memerlukan ruang lebih daripada sofa lurus atau bersudut, dan oleh itu jarang dipasang di dapur.

dalaman di dapur

Interior dalam gaya klasik, sebuah pulau dengan sofa melengkung dan meja memotong

dapur

Sofa langsung kecil di kawasan dapur klasik seluas 13 meter persegi. m

sofa moden

Sebuah sofa moden yang bergaya - elemen utama di pedalaman di ruang tamu dapur, boleh digunakan sebagai katil tambahan

Pilihan yang popular hari ini ialah sofa bangku dengan kerusi lipat, di mana anda boleh menyimpan peralatan dapur. Sofa bangku juga boleh lurus dan sudut.

bangku-bangku

Sudut sudut selesa dengan bantal hiasan yang boleh ditanggalkan

dapur

Kawasan pulau berfungsi bergaya dari bangku dan meja pemotongan dengan rak

Terdapat dua pilihan utama untuk susunan sofa: di meja makan dan secara berasingan di dinding atau di tingkap, dengan mengambil kira bahawa tetamu selesa untuk berkomunikasi.

jamuan makan malam

Perjamuan padat diletakkan dengan baik di tingkap, di antara dua lajur dengan jentera

ruang makan

Kawasan makan di tingkap bay

Perabot di atas perabot tidak disyorkan di pintu masuk - ia boleh membuat bergerak mengelilingi bilik tidak selesa, dan orang yang duduk di sofa, akan menjadi tidak selesa.

penginapan sofa

Versi klasik sofa

Ruang tamu dapur - dua dalam satu

Di dapur dengan keluasan 13 sq.m, tentu saja, anda tidak akan menerima ramai tetamu, tetapi sangat mungkin untuk duduk dengan selesa di dalamnya dengan dua atau tiga orang kawan.

Pertama sekali, anda perlu membahagikan bilik dengan cekap ke dalam zon. Pereka menasihati di kawasan kerja untuk meletakkan segala yang diperlukan, dan ruang yang tinggal digunakan sebagai ruang tamu, kerana tetamu anda tidak akan mengambil setiap hari, dan tinggal di dapur sekurang-kurangnya tiga kali sehari.

kawasan fungsional

Dua zon berfungsi ditentukan dengan jelas

13 sq.m - kawasan itu tidak begitu besar, jadi zon di ruangan itu sepatutnya menjadi visual. Pemisahan dan peranti lain boleh mengecilkan bilik. Untuk memisahkan zon ruang lukisan dari zon penyediaan, ada kemungkinan untuk menaikkan beberapa sentimeter lantai di salah satu zon. Untuk memisahkan zon, penutup lantai yang berbeza boleh digunakan: di kawasan kerja - jubin, di kawasan rekreasi - parket atau lamina.

Untuk membezakan antara zon, sesuai untuk menggunakan lampu titik. Perlawanan dapat diletakkan di atas tempat duduk, pencahayaan dibuat lebih lembut daripada di tempat kerja.

dapur

Jadual di dapur

Peranan pemisah berfungsi juga boleh dilakukan oleh kaunter bar. Ia boleh digunakan sebagai meja, ia boleh diletakkan di bawahnya ibu jari, sementara ia akan melaksanakan fungsi hiasan.

kaunter bar

Bar counter - cara yang bagus untuk ruang studio zonate

Warna untuk bilik gabungan

Dalam reka bentuk dapur ruang tamu 13 meter persegi dua warna asas sering digunakan, cahaya dan gelap. Warna cahaya yang dominan secara visual mengembang ruang, kombinasi warna menjadikan ekspresif dalaman yang cerah. Putih berjaya dikombinasikan dengan warna mana-mana, ia mencemarkan warna dan warna lain.

sofa

Sofa hijau dari bentuk yang luar biasa berfungsi sebagai tempat aksen yang terang

sofa

Sofa lekuk di pedalaman ini, tentu saja, elemen utama

dapur

Sejumlah kerusi terang dan lampu loket berfungsi sebagai pembatas untuk kawasan fungsional

Perabot untuk ruang studio

 1. Oleh kerana sebuah bilik kecil boleh menampung dua kawasan fungsional, perabotnya perlu selesa, lapang dan pada masa yang sama cantik.
kabinet berkilat

Baris atas kabinet berkilat putih secara visual tidak merata dan hampir tidak kelihatan

 1. Tekstur dan warna semua unsur pedalaman mestilah digabungkan secara harmoni, kerana ia adalah sebahagian daripada komposisi tunggal.
 1. Kabinet sebaiknya ditutup, dengan fasad yang buta, jika tidak tetamu akan mengagumi kandungannya.
p44
p43
p23
 1. Apabila memilih sofa, memberi keutamaan kepada model cahaya, sebagai pilihan, anda boleh memilih sofa dengan badan gelap dan pelapis cahaya. Perabot yang diperbuat daripada kulit menyerap bau kurang.
 1. Dinding di kawasan rekreasi akan dihiasi dengan gambar kecil pada kertas dinding, mozek, lukisan abstrak.
dapur

Gaya yang sesuai untuk dapur 13 meter

Untuk reka bentuk bilik di kawasan ini, anda boleh memilih apa-apa gaya, berdasarkan keutamaan peribadi.

Adakah anda suka kelancaran garis, kekayaan dan bangsawan klasik? Yang ditetapkan dalam gaya klasik akan dilengkapi dengan ubin hiasan, panel kayu, candelier mewah, sconce, gambar dalam bingkai yang indah.

dapur
p47
p45

Gaya moden - loteng, minimalism, berteknologi tinggi - tidak begitu menuntut penamat. Jika anda memilih loteng, anda boleh meninggalkan dinding konkrit terbuka atau kerja keras, anda hanya perlu membasuhnya. Konkrit boleh ditutup dengan lilin. Dinding akan dihiasi dengan lukisan atau potret dalam gaya art deco, poster terang, kolaj foto, wallpaper 3D akan menambahkan kedalaman ke bilik.

dapur

Bilik-bilik gaya loteng sentiasa kelihatan luar biasa

dapur

Loteng dan minimalism - gaya ideal untuk dapur moden

susun atur dapur

Susun atur linear dalam dapur minimalis

Skop besar untuk kreativiti dibuka oleh gaya kampung - provensi, negara, desa. Perabot dalam gaya Provence - cahaya, besar-besaran. Tekstil cerah, dinding dapat dihiasi dengan hiasan dekoratif, landskap tema luar bandar. Adalah sesuai untuk menghiasi pedalaman dengan buatan tangan, balang cerah untuk rempah ratus.

Sudut hijau akan menyegarkan bahagian dalam dapur di mana-mana gaya - menggunakan tumbuh-tumbuhan berbunga di dalam periuk yang indah, menggantung periuk. Tumbuh-tumbuhan boleh diletakkan di atas rak dengan pencahayaan yang baik.

dapur

Gaya negara dimanifestasikan dalam penggunaan tekstil, bunga, cetakan bunga, siling kayu yang terang

dapur

Reka bentuk dapur

Video pemilihan idea moden untuk dapur 13 m

Interior dalaman merah dan putih minimalis:

Idea untuk dapur yang digabungkan dengan ruang tamu:

Memberi perhatian sewajarnya kepada reka bentuk, anda boleh mencipta bilik fungsional yang selesa dengan zon untuk berehat dan penerimaan tetamu, dan juga katil tambahan.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

90 − = 84

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map