Turcoaz în bucătărie: alegeți o nuanță și un stil de decor interior

Turcoaz în bucătărie: alegeți o nuanță și un stil de decor interior

Turcoaz în bucătărie: alegeți o nuanță și un stil de decor interior

Culoarea turcoaz a luat numele de la numele de piatră semiprețioasă - turcoaz, care a fost atribuită de mult timp proprietățile talismanului de fericire. Se credea că oamenii care posedă această piatră uimitoare vor trăi mereu în prosperitate și respect. Datorită vechilor legende, precum și recomandările designerilor și psihologilor din nuanțele verde-albastru sunt utilizate în mod activ în designul interior al clădirilor pentru diverse scopuri. O scurtă recenzie a fotografiilor ne va ajuta să ne imaginăm cum arată o bucătărie turcoaz. Poate că unele idei vă vor fi utile pentru implementarea unui nou proiect.

Principii de design interior în gama turcoaz

Nuanțele de albastru și verde sunt utilizate în mod tradițional în căptușeala băilor și a bazinelor, deoarece acestea sunt combinate organic cu orice echipament sau structură asociată cu apă. Aceasta este o scară naturală naturală, prin urmare, în ciuda tendințelor modei, aceasta va fi întotdeauna într-o tendință. Bucătărie nu este o excepție la aceeași bleumarin sau o nuanta deschisa de albastru ceresc, cu o tentă de smarald improspata considerabil camera.

interiorul bucătăriei

Turcoaz în interiorul bucătăriei - nu un singur detaliu "greu"

Frica urmărește singura greșeală pe care încep să o păcătuiască designerii amatori - o depășire a tonului principal. În cazul în care fațada, blaturi și pereți, și în plus față de ele și "culoarea" sala de mese într-o singură, chiar și cea mai iubită culoare, efectul va deveni neașteptat: în loc de eleganță elegantă veți întâlni un gust prost.

bucătărie

Multe turcoaz luminos monocrom - nu pentru camere mici

Încercați să respectați principiul proporționalității: dacă culoarea este ușoară, translucidă, blândă, poate fi o mulțime, saturată, dimpotrivă, ar trebui să fie mai mică. Amintiți-vă că pe un fundal alb, turcoazul profund arată strălucitor și în primul rând captează ochiul, astfel încât chiar și intercalarea accesoriilor de această culoare ar trebui făcută foarte atent. Un ton slab este mult mai ușor de utilizat - este potrivit atât ca fundal cât și ca schemă de culoare a fațadelor.

bucătărie

Pale umbra - ușor și elegant

Experimentând cu concentrarea, este posibilă realizarea combinației necesare și proiectarea unei bucătării de culoare turcoaz în stilul ales - clasic, country, high-tech sau orice altceva.

O culoare și o mie de nuanțe

Avantajul nuanțelor limită este în natura lor duală, deoarece baza este de două culori, în acest caz - albastru și verde. Turcoazul se referă la o paletă rece, dar nu toată lumea vede în el un albastru rece al cerului înalt sau albastrul gheții arctice. Pentru mulți, este asociat cu o mare caldă și o vacanță caldă sudică.

sufragerie

Sala de mese în stil mediteranean

Percepția culorii depinde în mare măsură de textura materialului. În cazul în care același strat de luciu strălucitor de culoare și tapet textură liber - efectul va fi radical diferite. Acest lucru poate fi folosit atunci când decorați pereții sau fațadele de fabricație. Împreună cu acoperiri uniforme continue, sunt utilizate incluziuni (de exemplu, în piatră artificială "sub granit") sau mozaic. Apropo, podele de mozaic și șorțuri de bucătărie sunt perfect combinate cu un finisaj omogen.

tapet

Tapetul lichid ca o modalitate de ziduri texturate

Alegeți o nuanță în conformitate cu stilul. De exemplu, pentru o bucătărie de țară în culori turcoaz, o palidă palidă, în vârstă artificială, de mai multe tonuri vecine este plăcută. Pentru a da situației un efect de îmbătrânire, folosiți tehnici speciale pentru aplicarea vopselei. Fațade texturate și elegante "umbrite", blaturi, elemente de decor (rame de tablouri, ustensile din lemn).

bucătărie

Bucătărie în stil țară

Pentru un stil de înaltă tehnologie, luciul este considerat a fi unul câștigător, al cărui evidențiere se suprapune cu suprafețele cromate ale șinelor și ale mobilierului. Clasicele cum ar fi o textura curata, arta deco - catchy, combinatii contrastante, completate de sclipirea aurului si a cristalelor spumante.

Influența detaliilor asupra conceptului general

În cazul în care perdele de bucatarie atîrna aqua, intreaga camera este cu greu un turcoaz - deci ar fi dacă cea mai mare parte a suprafeței a fost acoperită cu culoarea de bază sau de a folosi trucuri decorare inteligent în care partea verde-albastru a venit în prim-plan. Avantajul de preparate din bucătăria modernă într-o varietate de proiectare: fatade si pardoseli, pereti si, si blaturi pot ridica tonul pe baza culorii.

1

Culoarea pereților ca fundal principal

Există multe opțiuni pentru utilizarea gammei de bază, dar una dintre cele mai simple este acoperirea de fundal, adică finisarea planelor orizontale sau verticale. Orizontal - acest podea și tavan, vertical - pereți. În nici un caz nu poate fi folosit un ton pentru toate suprafețele, deoarece camera va arăta limitată și închisă, este mai bine să se utilizeze două sau chiar trei soiuri.

bucătărie

Tavanul, pereții și podeaua sunt vopsite în două tonuri

Uneori (mai ales bucătării de volum combinat cu o sală de mese) uniformitate face camera plictisitoare, asa ca in loc de un strat monocromatic continuă este mai bine să se utilizeze o căptușeală mozaic cu un model, alternativ două sau trei nuanțe. Variante adecvate de tapet nețesut și vinil, tencuieli decorative texturate, acrilice speciale, plăci multi-colorate.

design de bucătărie

Combinația originală de șorț de bucătărie și perdele romane

Pentru un tavan este posibilă obținerea panourilor din plastic pictate, iar dacă înălțimea permite - pentru a construi o structură pe două niveluri din carton de gips. Pentru vopsirea panourilor pe bază de gips, este adecvată orice emulsie apoasă, de exemplu acrilică. În partea de sus a camerei nu "apăsați" și păstrați înălțimea, în vopseaua de bază aveți nevoie pentru a adăuga o mică culoare turcoaz.

plafonul de design

Structura de plafon complexă

O altă soluție modernă este plafonul stretch. În loc de filmul alb tradițional, puteți alege o versiune de umbrire într-un finisaj lucios sau mat. Glossul crește vizibil volumul camerei, reflectând grinzile corpurilor de iluminat, iar suprafața mată ascunde frumos cusăturile și deficiențele de instalare.

tavan în bucătărie

Stretch tavan cu spoturi

Ca o acoperire în pardoseală este posibilă alegerea unei plăci ceramice (în prealabil având sistem stabilit "o podea caldă"), linoleum sau placa de lemn vopsită.

șanțuri eșalonate

Gresie în ordine eșalonată

Fatade și blaturi turcoaz

O parte semnificativă a spațiului vizibil al bucătăriei ocupă suprafețe legate de mobilier. Aceasta se referă la vârfurile de masă (zona de lucru și de luat masa) și la partea fațadei. Atunci când comandați dulapuri, puteți discuta imediat culoarea filmului, a plasticului sau a vopselei care vor intra în finisajul panourilor. Sunt posibile variante în execuție monofonică sau cu alternanța a două nuante apropiate (mai puțin de contrast).

desen

Fațadele turcoaz în combinație cu lemn natural

Dacă stai culori saturate prea luminoase, încercați să-l înmoaie - în loc să folosească mat vopsea lucioasă sau satin lucios semi, pentru decorarea restul suprafețelor, selectați culorile luminoase licitație - alb, lapte, vanilie, bej, nisip. Este mai bine să prevaleze partea ușoară pe fundalul general. Bucătăria cu fațade turcoaz poate fi așezată într-un cadru întunecat, chiar negru - dar, de preferință, într-o cameră spațioasă și bine luminată.

bucătărie

Culoarea saturata a valului marii este diluata in nuante de alb

Pentru a produce mese de lucru utilizați o varietate de materiale, iar alegerea sa depinde de capacitatea de a selecta o anumită culoare. Decorare turcoaz și fără pietre naturale scumpe costa o avere, în timp ce pentru fabricarea de piatră artificială pentru a prepara un amestec de orice culoare plăcut, adăugarea la compoziția coloranților respective și materiale de umplutură. Laminat sau plastic pentru a alege chiar mai ușor - producătorii oferă mai multe opțiuni dintr-o dată.

podsvetkka

Neon de iluminat ca o modalitate de a da pe desktop o anumită culoare

Mai dificilă cu suprafețele vopsite în lemn și sticlă, dar vârfurile de masă din aceste materiale sunt comandate cel mai adesea nu pentru zona de lucru, ci pentru grupul de mese.

masă de masă

Grup de mese

Accesorii pentru culoarea acva

Joacă un rol important, și uneori decisiv, în designul interiorului bucătăriei. Prin detalii se înțelege orice element, echipament și accesorii de dimensiuni relativ mici, dar destul de vizibile.

bucătărie

Soluție luxoasă în stil Art Deco

Asigurați-turcoaz bucătărie cer, puteți folosi doar un singur material textil: perdele, prosoape, suporturi pentru ghivece, huse pentru scaune sau scaune, fețe de masă și șervețele. Singura condiție este neutralitatea fundalului, adică trebuie să fie ușoară, discretă, restrânsă. Apropo, chiar și cu utilizarea mai multor culori contrastante, turcoazul iese de multe ori victorios.

interiorul

Plăcile drepte ecou cu succes cu vaza de birou

Ustensilele sau vasele de bucătărie sunt adesea folosite ca "ajutoare":

  • Seturi de ceai și cafea;
  • Seturi pentru condimente;
  • boluri;
  • Vaze pentru fructe.

O versiune ușor de folosit este destul de simplă: suporturile din plastic sunt mai fierbinți, sunt folosite în timpul prânzului în loc de obișnuita față de masă.

porțelan pereche

Porțelan din ceai

Accesorii decorative împodobesc zidurile, rafturile, pervazul. Cadre puternice de cianuri, ghivece de flori, cârlige pentru perdele joacă rolul de accente, influențând în mod activ percepția generală a interiorului. Dacă există o canapea sau scaune confortabile în zona de luat masa, puteți experimenta cu tapițeria, luând-o în ton. Modelele etnice misterioase sau ornamentele geometrice complexe nu vor strica puritatea culorii, ci, dimpotrivă, vor fi subliniate.

tapițerie de scaune

Tapițeria scaunelor coincide în culoare cu decorarea peretelui

În magazinele de articole, în cazul în care doriți, puteți găsi tigăi, vase și ceainice de orice culoare. Obiectele, care se află cel mai adesea pe aragaz, dacă se dorește, se transformă și în accent.

interior turcoaz

Interiorul blanc turcoaz, cu culori alese cu ușurință

Selectarea nuanțelor de însoțitori

Destul de ciudat, turcoazul de frontieră coexistă perfect cu o paletă de diferite nuanțe, dintre care:

  • Verde (verde deschis, iarbă, smarald);
  • Albastru (albastru deschis, azur, albăstrău, indigo);
  • Alb (lapte, alb, perle, perle, fildeș);
  • Negru (gri în toate formele sale);
  • Galben (canar, lămâie, chihlimbar).

Scara roșie este mai puțin potrivită, dar este posibilă și o combinație de anumite tonuri. Se simte minunat turcoaz pal de lângă trandafirul, dar soluția de acid este mai bine pentru a exclude, înlocuiți calm, moale, echilibrat.

bucătărie

Culoarea roșie acționează ca un accent luminos

Tandem cu albastru sau albastru în mod obișnuit asociat cu probleme marine: câteva linii ondulate, o pereche de scoici de pe raft, textile, în dungi, perdele ochiurilor de plasă, - și tu ești pe coasta mediteraneană, în lumea luminii solare și spray-sărat.

design de bucătărie

Multe nuanțe albastre-albastre

Combinația tradițională a priori negru sau alb câștigătoare, dar acesta nu este un motiv de a uita că, pentru spații mici nuanțe blonde mai potrivite și pot fi folosite în mare și negru.

design de bucătărie

Clasic triple - negru, alb și turcoaz

Video: turcoaz în interior

Bucătărie turcoaz în stil clasic - cum să crească suprafața camerei:

Soluție bugetară alb-turcoaz:

O mică secvență video cu idei pentru reparații:

După cum puteți vedea, interiorul bucătăriei turcoaz poate fi infinit de multe aspecte - totul depinde numai de imaginația și posibilitățile dumneavoastră. Dacă vă place această culoare pozitivă, o puteți folosi în siguranță ca fundal sau accent principal sau suplimentar. Pentru a rezolva îndoielile, va ajuta întotdeauna designerii competenți și va implementa proiectul pentru constructori cu experiență în viață și pentru producători de mobilier.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

57 − = 48

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map