Decorarea peretelui în bucătărie: idei pentru incarnări luminoase

Decorarea peretelui în bucătărie: idei pentru incarnări luminoase

Decorarea peretelui în bucătărie: idei pentru incarnări luminoase

Decorarea pereților bucătăriei este o activitate extrem de fascinantă, dar nu una ușoară. Dificultatea constă în faptul că majoritatea sunt acoperite de mobilier. Spațiul rămas este, uneori, atât de mic încât "mergeți spre dreapta, mergeți spre stânga" și decorațiunile vor fi prea multe sau vor fi nepotrivite. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă simplificați sarcina și sperați să o faceți fără ele. Ele sunt necesare chiar și în stiluri restrânse, cum ar fi minimalismul și hi-tech-ul. Minunata inimă și lucrurile drăguțe ca să facă camera confortabilă și confortabilă pentru un sejur lung. Puteți decora pereții în bucătărie cu propriile mâini - ideile sunt uimitoare! Faceți cunoștință cu cele mai populare dintre ele.

Caracteristici ale decorului peretelui în bucătărie

Bucătăria este un adevărat câmp de luptă pentru fiecare gospodină. Stropi de ulei și apă, ca niște fragmente de cochilii puternice, se împrăștie pe margini, fără să-i sporească nimic. În astfel de condiții, nu numai pentru decorare și mobilier, dar și pentru decorare, se fac cerințe speciale.

Decor de bucătărie - cum ar trebui să fie

Deci, decorarea pereților bucătăriei trebuie să îndeplinească criteriile de practică și estetică.

 • Respectarea stilului interior. De exemplu, în bucătărie de hi-tech ciorchini lavanda nepotrivite, mănunchiuri de ceapa uscate și naturi moarte încă strălucitoare „gustoase“.
Perioada de valabilitate în bucătărie

Rafturi de perete cu accente luminoase

 • Posibilitatea de îngrijire / curățare. În mod ideal, în cazul în care decor în orice moment pot fi îndepărtate, șterse, etc Dacă nu, atunci elementul de decor de perete ar trebui să fie curățate direct în locul său. În caz contrar, nu va deveni un ornament al interiorului, ci un colector de praf.
Suport decorativ

Suport decorativ pentru sticle de vin și pahare de vin

 • Elementele decorative ar trebui să fie rezistente la umiditate pentru a rezista nu numai la curățare, ci și la creșterea umidității în bucătărie. Chiar și cu o bună ventilație, ea este un vizitator frecvent în această cameră.
 • Ornamentele ar trebui să fie igienice. Făcând vopsea, crengi, șiruri de caractere - nu cele mai bune ingrediente pentru vasele tale.
Bănci cu mirodenii

Decor practic - cutii și cutii cu condimente

Alegerea unui loc pentru decor

Designerii disting două soluții tradiționale pentru plasarea unui decor de perete - o zonă de lucru și un loc de mâncare. În primul caz vorbim despre așa-numita șorț de bucătărie - o secțiune a peretelui situată direct deasupra sobei, o masă de tăiere și o chiuvetă. Acest spațiu are trei caracteristici:

 1. Este mic.
 2. În mod constant predispus la murdărie și umiditate.
 3. Cel mai adesea este realizat din plăci ceramice, tencuieli decorative.

Din aceste motive, alegerea opțiunilor de proiectare pentru șorțul de bucătărie este foarte îngustă. De regulă, acestea sunt autocolante, pictură decorativă.

În al doilea caz, există mai multe opțiuni. De obicei, în zona de mese există doar un grup de mese - o masă și scaune. Acestea pot fi completate de un piept de sertare sau de o bordură. În acest caz, unul sau doi pereți pot fi plasați sub designul decorativ. Dar aici este important să estimăm în mod rezonabil amploarea camerei. Într-o bucătărie mare, tapet adecvat sau o combinație de mai multe opțiuni pentru decorare - pot da înapoi un întreg perete.

Decorarea originală a pereților

Pentru a decora perete folosit o varietate de obiecte

Dar într-o cameră mică decorațiunile ar trebui să aibă o dimensiune foarte modestă, astfel încât să nu creeze un sentiment de înmormântare a obiectelor.

Uită-te la fotografiile celor mai relevante idei pentru decorarea pereților în bucătărie și pentru găsirea soluției!

Soluții interesante pentru orice interior

Faceți bucătăria frumoasă și confortabilă în diferite moduri. Fiecare dintre ele are propriile particularități, necesită anumite costuri de timp și financiare și, în unele cazuri, și formare specială.

Uita-te la designul bucătăriei

Utilizați ca decor de ceas de perete - o soluție clasică care este potrivită pentru aproape orice interior.

1

Ceas de bucatarie

Ceas de bej în bucătărie

Ceas deasupra vârfului mesei

Ore și raft

Dacă spațiul și spațiul liber al bucătăriei permit, atunci nu vă puteți limita la un ceas. Lasa-i sa fie cateva - dimensiuni diferite, forma, dar un stil! Această soluție este destul de originală și, în același timp, practică.

Câteva ore în bucătărie

Dacă doriți, puteți găsi modele de ceasuri care îndeplinesc cel mai bine tema bucătăriei.

Ore de la tacâmuri

Ceas în formă de cești

Fascinant în stilul minimalismului sau al high-tech-ului arata ca un ceas cu mâinile cromate, dar fără un cadran! Cu toate acestea, chiar și fără ea, nu va fi dificil să înțelegeți ce moment este.

Ceas fără numere

Avantajul fără îndoială al ceasurilor ca decor este simplitatea amplasării lor.

Plăci și tăvi - nu doar pentru a mânca

Pereții de decorare cu plăci decorative au o istorie lungă. Cel mai adesea, astfel de soluții pot fi văzute în stilul oriental, clasic, de țară. Plăcile pot fi atârnate pe bucle speciale de fixare (disponibile pentru variantele de perete) sau montate pe suporturi.

Plăci decorative

Atunci când decorați bucătăria cu plăci de perete, se recomandă să urmați aspectul standard al plasării lor:

 • într-un rând;
 • "Wave";
 • figură geometrică;
 • simetric față de un alt obiect, de exemplu, o imagine;
 • arc;
 • în funcție de dimensiune - în ordine crescătoare sau descendentă;
 • în mod arbitrar.

Plăci pe pereții bucătăriei

Placi în decorarea peretelui

Plăci multicolore

Plăci cu elemente de forjare

Fiți atenți! Suportul de cimbal joacă un rol imens în integritatea percepției și formarea unei soluții de stil unic.

Plăci cu forjare

În plus față de plăcile pentru decorarea pereților bucătăriei, puteți folosi tăvi. Realizate în tehnica picturii Gzhel sau Zhorovo, ele vor deveni o adevărată decorare a interiorului.

Tavă Zhostovo pe perete

Rafturi decorative pentru decorarea pereților bucătăriei

Rafturi - un element practic al interiorului bucătăriei, care poate fi făcut decorativ. Luați-le pentru cutii colorate de condimente, lucruri frumoase, suveniruri.

Rafturile pot fi echipate cu umerase pentru prosoape, ochelari și cupe, ceea ce va economisi spațiu considerabil și va ajuta la menținerea ordinii.

Rafturi cu umerase

Aveți vase frumoase? Atunci nu-l ascunde în spatele ușilor dulapurilor! Puneți-o pe rafturile deschise pentru a crea o atmosferă în cameră, a face un accent profitabil.

Rafturi de colț

Bucătărie albă

Rețineți: rafturile pot avea dimensiuni foarte modeste, care, totuși, nu diminuează rolul lor în decorarea bucătăriei.

Rafturi cu cârlige

Imagini și foto-decor pentru bucătărie

Picturi ca decor de perete - soluția nu este nouă, dar nu își pierde relevanța. Puteți selecta cu ușurință imaginile în stilul și mărimea dorită. Unitatea cu interiorul camerei este evidențiată de cadre atent selectate. Cele mai relevante în bucătărie sunt încă vieți, peisaje, flori. O alternativă la poze poate fi fotografiile de familie sau desenele membrilor de familie.

Pictura în interiorul bucătăriei

Picturi în interiorul bucătăriei clasice

Imagini în bucătăria portocalie

Imagini pe un zid îngust

Imagini mici

Au fost deosebit de populare imaginile fotografice, tablourile modulare cu cea mai bună imagine - varianta medie dintre imaginile de fundal foto și o imagine tradițională. Caracteristica lor este de a împărți întreaga imagine în mai multe părți, care sunt plasate la o distanță scurtă una de cealaltă. Această soluție este potrivită pentru cei care au doar un perete pentru decorare sau chiar mai puțin.

Imagine de designer

Imagine luminoasă în interiorul bucătăriei

Imagine modulară

Imagine modulară pentru decorarea bucătăriei

Există un zid întreg liber? Apoi, ia în considerare opțiunea cu imagini de fundal foto. Aceasta este o decizie îndrăzneață care atrage atenția. Din acest motiv, fotografiile selectate pentru bucătăria de pe perete nu trebuie să fie în conflict cu fațadele de mobilier sau materialele de finisare. În caz contrar, veți obține un punct de culoare necorespunzător în interior.

Pictura pe întregul perete

Pictura pe sept

Fiți atenți! Imaginile mari sunt nepotrivite într-o mică bucătărie. În schimb, preferați să extindeți vizual panoramele de cameră.

Tapete pe perete

Placă de ardezie pentru idei și stări strălucitoare

Și copiii și adulții vor avea ocazia să atragă bucătăria, să facă note scurte, să lase urări plăcute și instrucțiuni valoroase. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să decorați peretele cu o ardezie. Poate ocupa întregul sau parțial. Cu o lipsă de spațiu, vă puteți limita la o ardezie mică. O alternativă ușor de utilizat este o peliculă autoadezivă cu o acoperire din ardezie.

Bucătărie modernă

Aceasta este o soluție practică pentru a repara și să uitați o nuanță importantă, rețeta și altele. În bucătărie, este convenabil, deoarece cu mâinile ude sau murdare sunt de multe ori nu au voie să scrie pe hârtie.

Placi în bucătărie

Dacă nu există spațiu suficient pe pereți, suprafața fațadelor de bucătărie, frigider, poate fi decorată cu ardezie.

Placi de ardezie în bucătărie

Cu toate acestea, fără momente neplăcute aici este indispensabilă. În primul rând, va trebui să cheltuiți nu numai pe designul zidului, ci și pe creta de calitate, care nu va zgâria un astfel de decor original. În al doilea rând, creta are proprietatea de a strecura, deci alegeți alegerea pentru o astfel de decorare în mod special cu atenție.

Ardezie mare

Pălării și decalcomanii de perete de bucătărie

Pe zidurile monofonice netede ale bucătăriei și cerând autocolante cu imagini sau inscripții diferite. Alegerea lor este cu adevărat imensă! Aceste etichete sunt rezistente la umiditate și practic nu ard cu timpul, dar se tem de daune mecanice. Dacă se dorește, pot fi modificate sau completate. Cu cât suprafața este mai fină, cu atât lipsește autocolantul!

Sticker pe perete

Inscripția de pe perete

Decorarea unui perete cu autocolante

Autocolant sub formă de rafturi

Apropo, o poți face singur. Pentru a face acest lucru, desenați sau imprimați imaginea dorită, faceți un șablon din ea și transferați-o într-un film autoadeziv. Tăiați și lipiți pe perete. Inscripțiile de dimensiuni mari pe pereți vă vor arăta perfect gusturile, atitudinile, atitudinea față de viață și vor aduce la interior o bucurie. Stickerele sunt perfecte chiar și pentru cea mai mică bucătărie.

Inscripția de pe peretele bucătăriei

Pictura pereti bucatarie - o optiune pentru un artist de designer invitat sau cei care au abilitatile potrivite. De obicei pictura se face pe tencuiala, rezistenta la umiditate si schimbari de temperatura in vopsele.

Postituri pe tema marii

Pictura pereti bucatarie

Panouri vrac și baloane de sticlă

Ele vor adăuga culoarea bucătăriei și a panourilor mari. Arata destul de viu si original. Adesea, un astfel de decor găsește un răspuns în designul tapetului, inserții decorative pe stratul ceramic. Dacă aveți timp și dorință, puteți face acest lucru cu propriile mâini.

Picturi 3D

Compoziția originală

Panou în bucătărie

Sticlele și sticlele de sticlă, fixate pe bază și suspendate pe perete, nu atrag greutatea interiorului, transformându-l în mod surprinzător. În ele puteți pune flori uscate, iarbă picantă, flori proaspăt tăiate. Entuziaști-cultivatorii de flori pot crea un florariu în astfel de baloane!

Flori uscate în bucătărie

Panno din sticle

Opțiunile considerate reprezintă o scădere a oceanului. Inspirați, imaginați, creați! Dacă creativitatea dvs. este adormită, invitați proiectantul. Împreună cu un profesionist, va fi mai ușor să găsiți o soluție pentru decorul bucătăriei dvs.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 51 = 60

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map