Cea mai delicioasă combinație de culori din interiorul bucătăriei: o rețetă pentru un design delicios

Cea mai delicioasă combinație de culori din interiorul bucătăriei: o rețetă pentru un design delicios

Cea mai delicioasă combinație de culori din interiorul bucătăriei: o rețetă pentru un design delicios

Importanța de culoare în interior este dificil de a supraestima, deoarece culorile care ne înconjoară afectează nu numai starea de spirit noastre, ci și asupra sănătății fizice. Combinația de culori de succes în interiorul bucătăriei - un angajament de confort, comoditate, starea de spirit excelenta, pofta de mancare buna, digestie bună comunicare, sinceră și dorința de a fapte culinare. Abilitatea de a aplica corect culorile în designul interior este o adevărată artă, care nu este o abilitate de a stăpâni toată lumea. Alegerea unei palete de culori specifice depinde de o serie de factori obiectivi și subiectivi: specificitatea și spațiu de misiune, caracter, temperament, vârstă, stilul de viață al persoanelor care trăiesc în ea și, desigur, de efectul emoțional pe care doriți să realizeze.

Culorile alese corect pentru interiorul bucătăriei formează starea de spirit pentru întreaga zi

Nuanțe luminoase și suculente folosite în acest interior, pentru întreaga zi încărcată cu vivacitate și pozitivă

Factor de culoare în designul bucătăriilor

Orice designer știe foarte bine că culoarea este unul dintre cele mai eficiente instrumente pentru a lucra cu spațiu. Desigur, este puțin probabil ca jocul de vopsea să fie comparat cu reamenajarea, dar, cu abordarea corectă folosind culoarea, puteți corecta geometria nu foarte bună a camerei. Funcționând cu culori reci și calde, întunecate și luminoase, puteți crea iluziile cele mai imprevizibile.

De ce femeile le place să se îmbrace în haine întunecate? Deoarece culorile întunecate sunt subțiri, se ascund volume și lumină, dimpotrivă, sunt pline, se adaugă, se extind. Aceleași principii funcționează și în interior. Deci, creșterea vizibilă înălțimea camerei poate fi, contrastează lumina luminii de sus la fundul întunecat și mai greu. Dar dacă schimbați doar aceste culori în locuri și efectul va fi radical opus - plafoanele se vor "observa". În mod similar, puteți "mișca" pereții sau, dimpotrivă, restrângeți camera. Prin urmare, în interiorul camerelor mici este preferabil să se utilizeze culori pastelate ușoare, lăsând culori strălucitoare pentru accentuare. Dimpotrivă, pentru a face o cameră spațioasă mai confortabilă și confortabilă, se recomandă să aplicați în mod activ nuanțe luminoase, bogate, profunde, mai ales în interiorul bucătăriei, ele sunt doar binevenite.

O combinație elegantă de galben și albastru este ideală pentru decorarea bucătăriei într-un stil marin

Galben-albastru gamma pentru bucătărie în stilul marin - o victorie-câștig în ceea ce privește opțiunea estetică

În general, culorile "corecte" și "greșite" din interiorul bucătăriei nu există și pur și simplu nu pot fi. Tot ceea ce nu contravine ideilor tale despre frumusețe și armonie este potrivit. Atunci când alegeți o anumită culoare, este extrem de important să luați în considerare proprietățile sale și să încercați să anticipați efectul pe care îl va crea în cameră. Scala rece (nuanțe de albastru, albastru, verde și gri) reduce apetitul, se relaxează, se calmează, dă un sentiment de prospețime și răcoare. Gama caldă (roșu, galben și nuanțele) crește pofta de mâncare, îmbunătățește digestia, energizează, revigorează, stimulează acțiunea, se încălzește.

Combinația de culori în interiorul bucătăriei: selectăm schema de culori

Interiorul bucătăriei poate fi cromatic (cu un ton de culoare) sau achromatic (alb, gri, negru). Interiorul pur bucurie al bucătăriilor este extrem de rar, deoarece se crede de obicei că o astfel de situație se poate strecura în apatie, depresie și poate crea foamete de culoare. Acest lucru poate fi corectat cu ușurință prin crearea unui desen dinamic achromatic, de exemplu prin ștanțarea plăcilor alb-negru de pe podeaua bucătăriei. O alta optiune este de a dilua achromaticitatea cu accent de contrast accentuat.

Pentru detalii luminoase ale interiorului acestei bucătării, fundalul achromatic

Detalii contrastante stralucitoare ale situației arată bine pe fundalul achromatic al acestei bucătării

În interiorul cromatic, schema de culori este o colecție de multe nuanțe. După ce a definit tonul de bază, ar trebui să ia în considerare cu atenție opțiunile de combinatii de culori pentru a crea pentru „vioara intai“ mediu armonios din care va depinde de puterea și profunzimea sunetului său. Lucrul cu roata de culoare, care este format din designeri de culori primare, secundare si auxiliare dezvolta scheme de culori nenumărate, dar toate acestea pot fi aduse în patru grupe principale: schema monocrom de culoare, adiacente (analogic), contrast (complementare) și triadei.

Combinația a două culori cu prevalența bejului deschis - o variantă comună a schemei de culori pentru bucătărie

Una dintre cele mai comune opțiuni pentru decorarea bucătăriei este o combinație de două culori, avantajul fiind dat unui bej deschis

Bucătărie monocromă

Schemele de culori monocromatice sau monocromatice sugerează folosirea diferitelor nuanțe de aceeași culoare în interior. Toate efectele necesare sunt obținute prin modificarea intensității unei culori de bază. Și cu cât mai multe nuanțe vor fi implicate în interior, cu atât mai interesant va fi rezultatul. Această combinație este considerată a fi cea mai ușoară, aduce calm și pacificare în interior, deși există excepții de la regula. Monocrom nu înseamnă monoton și plictisitor. În nici un caz. Selectând corespunzător nuanțele și ansamblurile texturate pentru o cameră monocromă, puteți obține un efect mai puțin uimitor decât o scală multi-color sau contrast. Pentru a diversifica ritmic designul și pentru a oferi camerei o "profunzime", puteți să diluați în siguranță combinația monocromă de culori în alb. Excelentă alternativă la culoarea alb-argintiu, utilizată în mod activ în designul de interioare pline de farmec. În cantități mici, ca accent de contrast negru este permis.

Lilac - nu cea mai comună culoare din interiorul bucătăriei, dar rezultatul poate fi foarte atractiv

Predicțiile răspândite împotriva liliacului nu împiedică designerii să creeze interioare foarte atractive în această culoare

Pentru interiorul monocrom nu arata prea monoton si plictisitor, profita de trucuri mici, care sunt folosite de decoratori profesionisti:

 • Observați subordonarea

Pentru a crea un interior monocrom, este suficient să decideți culoarea de bază pentru care culoarea preferată se potrivește perfect, ridicați trei nuanțe și utilizați combinațiile lor în designul bucătăriei. Pentru a oferi interioarelor un aspect armonios și profesional, una dintre nuanțe trebuie să devină neapărat dominantă, iar celelalte două complementare, care completează principala.

Un interior drăguț și vesel este rezultatul folosirii nuanțelor portocalii

Dacă utilizați diferite nuante de portocale pentru a decora bucătăria, rezultatul va fi un interior luminos, vesel și însorit

 • Utilizați mai multe nuanțe ale culorii de bază
1

Acest lucru face ca nu numai schema de culoare alb-negru a interiorului bucătărie mai interesant și divers, dar, de asemenea, ajuta la zona camera în zone funcționale, corecte vizual deficiențele de planificare și de a crea un anumit ritm la proiectarea camerei. De exemplu, pentru bucătărie într-un stil marin poate lua în condiții de siguranță nuanțe de la cer-albastru la azuriu și albastru regal și indigo.

Pe un fundal bej, chiar și mediul modern este plin de confortul casei

Chiar și stilurile moderne sunt umplute cu căldură și confort, dacă alegeți o schemă de culoare bej

 • Combinați în interior diferite facturi

Cea mai ușoară cale este de a complica interiorul monocrom al bucătăriei folosind materiale cu textura diferită. Cel mai strălucitor contrast de textură creează o combinație de suprafețe lucioase și mată: tapet neted și relief, lemn și ceramică, mozaic de sticlă și plăci mat.

Bucătăria luxoasă, decorată în tonuri de liliac palid

Bucătăria monocromă palidă de liliac arată elegantă, reținută și, în același timp, luxoasă

 • Utilizați accente contrastante

"Revive" un interior monocrom va ajuta insulele mici de culori - accente stralucitoare de contrast. Pentru situația monocromă "a jucat și a zâmbit", uneori doar unul, dar un obiect mare contrastant sau o pereche de mici detalii flashy.

Culori adiacente în interiorul bucătăriei

În schemele de culori analogice sau adiacente sunt implicate două sau mai multe culori, care se află în cercul de culori unul lângă celălalt: galben și portocaliu, verde și albastru. De obicei, una dintre culori este dominantă, iar cealaltă este folosită pentru accentuare. Această schemă vă permite să creați o atmosferă armonioasă, relaxantă.

Pentru a crea un mediu calm în bucătărie, diferite variante de culori adiacente

Schema de culori adiacentă nu numai că pune accentul pe posibilitățile decorative ale fiecăruia, ci creează și o atmosferă relaxată

Bucătării contrastante

O schemă de contrast sau complementară utilizează culori care sunt opuse în culori, de exemplu, albastru și portocaliu. În acest caz, culoarea principală din interior este contrabalansată de contrast. În funcție de profunzimea contrastului și intensitatea culorii de bază, combinația va fi activă sau calmă. Mobilă în interiorul contrastante a bucătăriei în tonul ar trebui să fie mai întunecate decât pereții, dar mai ușoare decât podeaua. Contrastantă bucătărie aspect elegant și impresionant, dar o astfel de situație destul de repede plictisit si obosit, de aceea este de dorit să se restrângă detaliile de contrast care, dacă se dorește, pot fi ușor înlocuite, schimbarea complet caracterul și starea de spirit a camerei.

Culorile contrastante din interior dezvăluie designerilor noi posibilități de experimentare

Nu mulți vor îndrăzni să folosească contraste îndrăznețe în interiorul bucătăriei, dar daredevils obține un interior cu adevărat unic

Bucătării cu trei culori

În paleta de culori triada, se combină trei culori, care sunt aranjate la o distanță egală una față de cealaltă pe roata de culoare. Această combinație creează un efect foarte viu și impresionant. Alegerea pentru proiectarea schemei de bucătărie triadă, este de dorit să adere la principiul de predominanță a unuia dintre culori, iar restul de a utiliza pentru accentuare.

Combinații de culori de succes: căutarea armoniei de către roata de culori

Eugene Delacroix, franceză pictor secolul al XIX-lea primul pictat triunghi de culoare ale căror vârfuri indică culorile primare (roșu, albastru și galben), iar marginile - pentru suplimentare (portocaliu, violet și verde), care sunt formate prin amestecarea culorilor primare (de exemplu, albastru și galben dau o culoare verde). În cercul de culori există și șase culori auxiliare sau tranzitorii, obținute prin amestecarea culorii principale cu o culoare suplimentară (verde și galben dau o culoare de var). În cartierele adiacente există culori de contrast: galben-verde cald și roșu-galben și albastru-roșu și albastru-verde. Când rotiți, marginea triunghiului indică rezultatul amestecării tonurilor care corespund vârfurilor.

Cercul de culoare și triunghiul sunt folosite pentru a selecta culorile viitorului interior

Roata de culori și triunghiul vor ajuta la selectarea și combinarea culorilor pentru viitorul interior

 • Coexista perfect cu fiecare dintre celelalte culori, situate la vârfurile unui triunghi echilateral, înscrise într-un cerc de culoare. Orice combinație de culori care se obține prin întoarcerea în interiorul cercului unui astfel de triunghi va fi armonioasă.
 • În conformitate cu legea armoniei culorilor, culorile sunt perfect combinate, situate unul față de celălalt. Albastrul se potrivește perfect cu portocaliu, violet cu galben și roșu cu verde.
 • Culorile neutre, de la albastru-gri la ocru-brun, ca ceva între cele trei culori primare, conțin toate culorile spectrului solar, astfel încât armonios interacționează complet cu toate culorile spectrului.
 • Pentru a revitaliza și a diversifica interiorul, în care există două culori de contrast, va ajuta la impregnarea aproape în tonuri, culori mai întunecate sau mai deschise.
 • Pentru a nu supraîncărca interiorul multicolor, într-o singură încăpere se recomandă utilizarea a cel mult cinci culori și nuanțe.
Copiii mici vor fi încântați de mediul luminos și imediat al acestei bucătării

Culorile luminoase din interior sunt ideale pentru cei veseli veseli, precum și pentru familiile cu copii mici

 • Saturația culorilor în multe moduri depinde de textura obiectelor. Suprafețele strălucitoare lucioasă sporesc luminozitatea, intensitatea și profunzimea culorii, în timp ce sunt ștanțate și mată, dimpotrivă, se înmoaie și se înmoaie culorile.
 • Elementele decorative din interior joacă rolul accentelor, deci ar trebui să fie cele mai strălucitoare.
 • Cel mai adânc și mai întunecat în interiorul bucătăriei ar trebui să fie culoarea podelei, și cea mai ușoară și mai ușoară - tavanul. Culoarea mobilierului ar trebui să fie mai ușoară și mai ușoară decât podeaua, dar mai întunecată decât pereții.
 • În ciuda faptului că un complet impolitețe și un tabu absolut în culorile combinației este considerată a fi designeri roșu, portocaliu și roz, de multe ori rezolvate pe o astfel de uniune, realizarea unei soluții incredibil de frumoase si armonioase. Prin urmare, concluzia sugerează că nu există culori incongruente. Secretul unei combinații reușite de culori în interior este capacitatea de a selecta corect nuanțele.

Fotografii de exemple de bucătării colorate

Ca o reamintire a vara, interiorul arata ca o culoare portocalie si verde

Combinația de verde deschis și portocaliu în interiorul bucătăriei vă va aminti de zilele calde însorite de vară

Ca fundal, albastrul și nuanțele sale sunt considerate o alegere bună, deoarece nu se distrag

Nuanțe de albastru rar găsite în bucătărie ca fundal, dar reușesc cu succes cu funcția lor, schimbând accentul pe mobilier mai luminoase

O combinație reușită de culori de fundal și mobilier de bucătărie a fost întruchipată în interiorul acestei bucătării

Spontaneitatea luminozității și luminoasă a fundalului acestei bucătării este compensată de culoarea restrânsă și calmă a mobilierului de bucătărie

Accenturi strălucitoare pe fundalul restrâns al bucătăriei - cea mai bună soluție pentru multe interioare

Culorile de bază foarte calme și reținute ale acestei bucătării ar putea fi dezavantajul ei, dar accentele luminoase au schimbat complet impresia

Sentimentul de prospețime de vară din bucătărie poate fi creat folosind tradițional

Culorile galben și verde, completate de printuri strălucitoare pe fațade, creează un sentiment de prospețime de vară în această bucătărie modernă

Stilul modern de decorare a bucătăriei câștigă într-o schemă de culori achromatice

Bucătăria bucatică este o varianta de design, adesea găsită în apartamente spațioase de megacities

Pentru un stil rustic, o combinație de fundal albastru cu căști de culoare burger

Un set de lapte coapte într-un fundal de ziduri albastre - una dintre cele mai bune opțiuni pentru decorarea bucătăriei într-un stil rustic

Albastru roșu și gri-argint în interior provoacă emoții pozitive

Combinația dintre roșu strălucitor și gri-argint în interiorul bucătăriei revigorează și inspiră încrederea și optimismul

Roșu și albastru în proiectarea bucătăriei - o opțiune rară, care va provoca cu siguranță interes

Combinația îndrăzneață de roșu și albastru produce o impresie pozitivă, care este sporită de utilizarea cu succes a luminii naturale

Elementele luminoase de decor își îndeplinesc cu succes funcția în acest interior

Formele stricte și culorile tradiționale contrastante ale acestui interior devin mai atractive în apropierea elementelor de decor luminoase

Dark-burgundă în combinație cu albul este potrivit pentru crearea unui decor luxos și prim

Culoarea maro de culoare maro combină bine cu albul, creând un mediu elegant și respectabil în bucătărie

Când alegeți culori luminoase pentru designul bucătăriei, ar trebui să fiți atenți

O asemenea abundență de culori strălucitoare la prima vedere arată foarte atractivă și drăguță, dar se poate plictisi repede

Iluminarea naturală va evidenția avantajele unui perete accentuat luminos

Un perete accent luminos, în combinație cu o fereastră imensă, permite utilizarea maximă a luminii naturale

Efectul purității radiante poate fi atins prin diluarea abundenței de alb cu o cantitate neglijabilă de negru

O cantitate mică de negru accentuează adâncimea culorii primare a interiorului - alb, creând un sentiment de puritate radiantă

Nuanțe de lumină bej și verde deschis - o alegere bună pentru decorarea bucătăriei

O altă variantă de decorare a bucătăriei arată meritele combinării nuanțelor de lumină verde și bej

O bucătărie spațioasă achromatică în lumină naturală prezintă un joc neobișnuit de flori

Bucătăria achromatică, inundată de lumina soarelui, se va juca cu culori și nuanțe noi, pe care accentul se face în acest interior

Pentru o bucătărie achromatică, alegerea corectă a iluminatului este una dintre sarcinile principale

Zidul de accent din interiorul bucătăriei alb-negru achromatic nu numai că diluează situația strictă, ci și accentuează caracteristicile de iluminare ale încăperii

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

30 + = 33

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map