MDF stenske plošče v platen in dekoracijo kuhinjskih zidov

MDF stenske plošče v platen in dekoracijo kuhinjskih zidov

Stenske plošče za zaključke predpasnikov in kuhinjskih zidov

V kuhinji se stenske plošče MDF najpogosteje uporabljajo za dokončanje predpasnika, vendar pogosto za delno ali polno stensko oblogo. V tem članku bomo govorili o tem, kako izbrati pravi material in kako namestiti kuhinjski predpasnik iz MDF z lastnimi rokami. Poleg tega boste v notranjosti našli 25 fotografskih primerov uporabe MDF.

Zaključevanje kuhinjskih sten z ploščami MDF

Značilnosti, prednosti in slabosti

Torej na kratko o materialu:

 • MDF plošče so izdelane iz odpadkov lesne industrije. Pravzaprav je majhno britje, ki ga stisne z adstringentno snovjo, lignin, "lepilo za lesa". Izkazalo se je, da je MDF veliko bolj okolju prijazen kot njegov relativni DSP in ima emisijski razred formaldehida E1, to je tako varno za zdravje kot naravno drevo.
 • Stenske plošče se v celoti prodajajo za montažo: furnirane, laminirane ali poslikane.
 • Predpasnik za kuhinjo iz MDF je bolj pogosto laminiran, standardnih velikosti: 4 x 2440 x 60 cm. Za stenske obloge je potrebno poiskati stenske plošče večje dolžine. Na primer, Egger ponuja ploščo dolžine 2700 cm.

Predpasnik iz plošče MDF v notranjosti

Kaj je dober predpasnik za kuhinjo iz MDF? Mi lahko navedemo vsaj osem svojih glavnih prednosti:

 1. Odpornost proti vlagi in vlažnosti. Drevo v tem merilu močno izgubi MDF.
 2. Trpežnost - plošče zlahka prenesejo naključne udarce zaradi svoje visoke gostote.
 3. Vgradnja plošč ne zahteva previdnega izravnavanja sten, jih je mogoče hitro in enostavno namestiti, v nasprotju s ploščicami in steklom.
 4. Enostavnost oskrbe. Pralne plošče iz MDF so veliko lažje kot steklo, les ali ploščice s številnimi šivi.
 5. Veliko oblikovalskih možnosti: lahko izberete za imitacijo lesa ali kamna v kuhinji, dvignete material v tonu maske ali uporabite plošče s tiskanjem fotografij. Na spodnji sliki je primer mramorne plošče iz MDF (listov).
 • Farutk iz MDF pod marmorjem
 • Farutk iz MDF pod marmorjem
 • Farutk iz MDF pod marmorjem
 1. Nizka cena v primerjavi z lesom, kamnom, granitom ali aglomeratom.
 2. Stenske plošče je mogoče namestiti s prostim očesom (t.j., zaboj), ki jim omogoča, da namestijo ožičenje ali prezračevanje pod njimi.
 3. Če okrasite plošče MDF ne samo "delujoče", ampak tudi druge stene, bo kuhinja postala tišja in toplejša.
 • MDF stenske plošče v notranjosti kuhinje
 • MDF stenske plošče v notranjosti kuhinje
 • MDF stenske plošče v platen in dekoracijo kuhinjskih zidov
 • MDF stenske plošče v notranjosti kuhinje

Ampak to gradivo ima svoje pomanjkljivosti:

 • Prvič, plošče MDF se bojijo visokih temperatur, zato jih ni zaželeno pritrditi blizu plinskega štedilnika. Pregretje materiala se lahko deformira.
 • Drugič, MDF ima šibko točko - to so oklepaji. Če so odprti, jih je treba zaščititi pred vlago in mehanskimi poškodbami.
 • Tretja pomanjkljivost je nestabilnost prask in poškodb zaradi ostrih predmetov. Ne, če ste z nožem rahlo udarili po stenah, se ne bo nič zgodilo, vendar pa, če močno oviraš, se bo okrasna zgornja plast odlepila.
 • In nazadnje, zadnji negativen je pomanjkanje naravnosti. Ni važno, kako kakovostno je tiskati na melaminskem filmu, plošče MDF bodo še vedno izgubile naravnega lesa ali kamna.
 • MDF plošče v notranjosti kuhinje
 • MDF plošče v notranjosti kuhinje

Kako izbrati ploščo MDF za kuhinjo?

 1. MDF je vredno kupiti od znanih proizvajalcev, ki imajo vse ustrezne certifikate kakovosti in cenijo svoj ugled. Na primer, to bi lahko bil ruski Kronospan ali nemška jajca. Bolje je, da se blagovna znamka preplača, kot pa da bi naletela na slabo kakovost materiala z nezadostno gostoto in visoko emisijo formaldehida. V trgovini ne oklevajte, da zaprosite za dokumente, ki potrjujejo izvirnost plošč in njihovo skladnost z emisijskim razredom formaldehida E1.
 • Kuhinja predpasnik iz MDF pod drevesom
 • Kuhinja predpasnik iz MDF pod drevesom
 1. Seveda, preden greste v trgovino, morate opraviti ustrezne meritve in razumeti, koliko materiala in koliko časa morate kupiti. Na primer, za U-oblik, kotno ali dolga kuhinja bo morala kupiti vsaj dva lista. Če ste prepričani v svoje meritve, se natančna velikost materiala lahko naroči neposredno iz trgovine. V nasprotnem primeru se natančno gradivo prilagodi doma.

Wallboard MDF plošča v niši

 1. Kar zadeva debelino, je bolje izbrati MDF debeline 4 mm: ta material je bolj odporen proti vlagi in obrabi, vendar hkrati ne ovira montaže kuhinjskih omar.
 2. Zidne plošče je treba izbrati ob upoštevanju zasnove slušalke in notranjosti kuhinje. Lahko se pomikate po barvi in ​​teksturi fasad, pultov, kot tudi tla, kuhinjsko pohištvo in zavese.
 3. Imejte v mislih, da če izberete svetlobni predpasnik, se bo kuhinja vidno povečala, če je temna, potem bo prostor postal bolj komoren, udoben.

Spodaj so fotografije primerov lahkih predpasnikov iz MDF:

Lahke predpasnike iz MDF

1

Svetlobni predpasnik iz MDF

 • Svetlo siva prevleka iz MDF
 • Svetlo siva prevleka iz MDF
 1. Poleg tega ne pozabite, da so na temnih stenah zelo opazni prah, mastne tačke in brizganje vode.
 2. Če izberete stensko ploščo s tiskanjem fotografij za dokončanje predpasnika, ne pozabite, da lahko preveč pestri modeli preobremenijo notranjost kuhinje. Svetle cvetlice, vrste megacitet, sadje in zelenjava bodo odličen poudarek le, če so fasade slušalke in celotna situacija zelo laconske, kot na primer v tem projektu kuhinje.

Predpasnik iz MDF-ja s tiskanjem fotografij

Če so v notranjosti že barvne zavese ali, recimo, ozadje, nato pa s predpasnika s tiskanjem fotografij je bolje, da zavračate, na primer, tradicionalno imitacijo drevesa.

 1. Pri nakupu panela s fotografskim tiskanjem je treba ugotoviti, na kakšni tehnologiji je bila slika uporabljena za MDF. Obstajajo štiri osnovne tehnologije:
 • Nanesite neposredno na ploščo s črnilom. V tem primeru je cena minimalna, vendar trajanje slike ni veliko.
 • Slika se nanese na folijo in jo drži MDF.
 • Slika je natisnjena na akrilu, nato pa lepljena na plošči.
 • Vroča obrnitev: slika se nanese na ploščo, nato pa jo odprete z lakom in zaščitimo s posebnim termoplastičnim slojem.

Cena v zadnjih dveh primerih je višja, vendar je kakovost plošč različna glede na boljše.

Na naslednjem video posnetku si lahko ogledate majhen test trka predpasnika iz MDF-a s tiskanjem fotografij na akril:

Ampak videoposnetek testa trka predpasnika iz lakiranega MDF-ja s fotografskim tiskanjem:

Montaža kuhinjskega predpražnika iz MDF

1. korak. Najprej označite steno in izračunajte količino materiala. Če niste naročili rezanja predpasnika na želeno velikost, potem morate to narediti sami z žogico.

Meritve predpasnikov

 • Upoštevajte, da pod pokrovom potrebujete ploščo višje višine. Pogosto na tem področju ni nameščen MDF, temveč se uporabi nevtralni material za ozadje, na primer kovinski ali stekleni zaslon ali ploščica. Spodaj je primer zaščite MDF, ki je nameščen nad ploščo z jasnim steklom.
 • Primer zaščite predpasnika iz stekla MDF
 • Primer zaščite predpasnika iz stekla MDF
 • Primer zaščite predpasnika iz stekla MDF
 • Primer zaščite predpasnika iz stekla MDF
 • Primer zaščite predpasnika iz stekla MDF

2. korak. Ko je plošča že razrezana na potrebno velikost, mora biti pripravljena za namestitev in rezati vse potrebne luknje v mestih, kjer so vtičnice nameščene. Praviloma je približno 3 do 3 rozete nameščeno v bližini delovnega območja, njihovo lokacijo pa je treba natančno izmeriti, nato pa opisati in razrezati.

3. korak. Nato namestite montažno ploščo - služi kot "podpornik" za predalnik MDF. Če pa so spodnji podstavki kuhinjskega niza že nameščeni, potem varnostno kopiranje ni potrebno.

4. korak. Četrta stopnja je neposredno nameščena. Pritrdite plošče z lepilom ali vijaki. Vsaka tehnologija ima tako nasprotnike kot navdušence. In oba bomo gledali, tako da se boste lahko sami odločili, kako namestite stenske plošče.

Montaža na vijake z samodejnim dotikom

Montaža s samodejnimi vijaki vam omogoča hitro zamenjavo plošče, če je potrebno. Sama pritrditev omogoča označevanje pločevine za samorezne vijake: en pritrdilni element vsakega 500-600 mm. Luknje v steni je treba opraviti vnaprej, vstavite zatič v njih in nato privijte vijake, tako da čimbolj povlečete ploščo. Vijake vijakov lahko skrijete s posebnimi dekorativnimi kape.

Montaža na lepilo

S to metodo vgradnje ne potrebujemo nobenih lukenj: dovolj jih je, da pripravimo luknje za namestitev prodajnih mest. Lepilo kupite v posebni cevi. Prav tako bo zahtevala pištolo za lepilo, s katero je veliko lažje uporabiti. Lepilo se razprostira na hrbtni strani plošče, vodoravno, na vsakih 20 cm. Predpasnik z lepilom je pritrjen na steno in 14 ur urejen s posebnimi distančniki.

5. korak. Nadalje je spoj med prednjo ploščico in robnikom obdarjen s tesnilom in pokrit s podnožjem. Po tem lahko nadaljujete z namestitvijo vtičnic, tirnic ali ponorov.

Postopek namestitve predpasnika za kuhinjo iz MDF lahko vidite z naslednjim videoposnetkom:

Pregled cene

In zadnje vprašanje, ki ga zanimajo kupci kuhinjskih predpasnikov iz MDF - cena. Stroški polnih velikosti plošč s višino fotografskega tiskanja 60 cm znašajo 1500-1800 rubljev. Različice z imitacijo opeke, lesa, kamna, ploščic bodo stale v razponu od 800-3000 rubljev, odvisno od debeline materiala (2 ali 4 mm). Tudi med namestitvijo boste potrebovali posebno montažno lepilo, to je še 250-300 rubljev. za pakiranje.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 3

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map