Kateri filter za čiščenje vode iz železa se lahko izbere za dom

Kateri filter za čiščenje vode iz železa se lahko izbere za dom

Kateri filter za čiščenje vode iz železa se lahko izbere za dom

Voda iz pipe ima kovinski okus? Morda vsebnost železa v raztopljeni obliki presega normo. Poleg značilnega okusa ta kovina oddaja vonj, rdečkasto-rjavo oborino po poteku oksidacijskih procesov. Če je to vaš primer, je čas razmišljati o tem, kako očistiti vodo iz železa.

Včasih je voda iz vodovoda obvezno dodatno čiščenje

S prostim očesom lahko vidite, da ta tekočina potrebuje dodatno čiščenje

Od kod prihaja železo?

Vzroki za penetracijo železa v pitno vodo so lahko naravni procesi erozije in vremenskih pojavov tal, korozije cevovodov, uporabe snovi, ki vsebujejo železo, za pojasnitev v čistilnih napravah.

V skladu s sanitarnimi normami njegova vsebnost ne sme presegati 0,3 mg / l. Ampak se zgodi, da je kazalnik večkrat višji od norme.

Kartuše za odstranjevanje madežev za filter-jug imajo potrebne značilnosti za visoko kakovostno čiščenje vode

V nekaterih primerih je najprimernejše, če uporabljate deionske vložke za filtrirni vrč

Lahko je v štirih državah: koloidni, fino razpršeni (bivalentni), suspendirani (trivalentni), raztopljeni.

  • Koloidni

Z ekološkega vidika velja za najbolj varen. Voda, obogatena z železom v koloidnem stanju, je terapevtska mineralna voda. Toda ne moreš ga piti ves čas.

  • Divalentno (fino razpršeno)

Divalent je prisoten v fino razpršenem stanju. S prostim očesom je skoraj neviden. Naravni kemični procesi pomagajo izpirati iz tekočine, zato se po sedimentaciji precipitira (prehaja v suspendirano grobo razpršeno stanje). Če je voda iz pipe najprej čista in čista, po nekaj minutah pa se pojavi rjava oborina, vsebuje drobno dispergiran Fe, ki bo čez nekaj časa postal trivalenten.

  • Trivalent (grobo razpršeno suspenzijo)
Včasih se železo v vodi določi brez dodatnih testov, samo po videzu

Groba suspenzija se lahko pojavi kot značilna oborina

Fe v suspendiranem stanju prihaja iz komunalnih čistilnih naprav, kjer se koagulanti uporabljajo za čiščenje. Poleg tega lahko pride v cev za vodo iz nerjavečih jeklenih cevi ali litega železa. Če po odprtju pipe takoj vidite rumenkasto rjavo tekočino, potem je trivalentna kovina.

  • Bakterijski (železne bakterije)

Kovina v raztopljenem stanju lahko vstopi v sistem oskrbe z vodo, če v vašem mestu obstajajo kemična, metalurška, barvna in kovinska predelovalna podjetja. Če vsaj ena od teh rastlin izpusti strupen odpadek v najbližja vodna telesa, železo v ionski obliki, z njim pa se živo srebro, kadmij, svinec zlahka izkažejo za vodo iz pipe. To so ti železne bakterije ali bakterijska kovina.

Takšna kemična mešanica je nevarna za zdravje. Ta sorta se loči od mineralov. Železne bakterije so viskozne in mehke sluznice. To so železne bakterije, ki povzročajo korozijo cevi in ​​pospešijo nastanek usedlin. Na površju se pogosto pojavlja oljni film.

Kakovostno čiščenje vode zagotavljajo filteri z reverzno osmozo

Filter od neželenih nečistoč očisti na visoki ravni

Kako očistiti vodo iz železa doma

1

Za čiščenje je treba prenesti iz raztopljene oblike v suspendirano (trivalentno), nato pa natančno filtrirati. Vendar pa to v praksi ni tako preprosto. Spojine so lahko v pitni vodi v različnih oblikah.

Na principu katalitične oksidacije deluje veliko sistemov deironinga. Divalent preide v trivalentno in se usede na filtrirni naboj. Takšni filtri se imenujejo deironing filtri. Vsak postopek čiščenja ima prednosti in slabosti, pa tudi omejitve uporabe.

Sistemi za čiščenje iz železa

Izmenjava ionov

Uporabimo kationsko izmenjevalno smolo. Nadomešča železo z natrijem. Podobno se kalcij nadomesti z magnezijem v filtrih, ki mehčajo vodo. Smole so učinkovite pri nizki vsebnosti kovin (do 2 mg / l). Zapleta dela smole je postopna oksidacija in njen prehod v trivalentno obliko, ki zamaši smole in ionske centre, ki obdajajo smolo. Potrebno je, da je pH pod 7, ker v kislem okolju oksidacija poteka veliko počasneje. Toda smola je še vedno postopoma onesnažena z železom, zato pravočasno zamenjate filtrirne vložke.

Povratna osmoza

Ta sistem velja za najučinkovitejše za odstranjevanje raztopljene kovine. Je boljši od ionske izmenjave pri vseh parametrih. Železov ioni so veliko večji od lukenj v membranah, zato se raztopljena kovina ohrani, vendar se ne nabira v membrani, ampak se združi v drenažo, kar preprečuje zamašitev pore. Sistemi za reverzno osmozo prečiščujejo vodo, ki vsebuje 10-20 mg / l železa pri pH 7. Če je pH pod 7, sistem deluje s tekočino, v kateri je vsebnost Fe večja od 20 mg / l.

Sistem povratne osmoze načeloma ni nič zapleten

Načelo sistema zagotavlja visoko kakovostno filtracijo

Pomanjkanje kisika je pomemben pogoj za delovanje sistema. Takšen filter učinkovito odstrani trivalentno železo, če ni močno koncentriran.

Sproščanje vode z oksidacijo

Tekočino filtriramo z uporabo različnih oksidacijskih procesov.

  • Greensand
Pred drugimi metodami so bili oksidanti uporabljeni za čiščenje vode iz železa

Uporaba oksidantov za čiščenje je najstarejša metoda

Greensand je najstarejša tehnologija deironinga. Kot filter za čiščenje se uporablja kalijev permanganat (samo kalijev permanganat). Med stikom vode z filtrom Greensand se železovo železo oksidira in filtrira. Od filtrskega odpadka se izlije med procesom pralnega procesa. Sistem Greensand je učinkovit z vsebnostjo do 10 mg / l, največ 15 mg / l, visokim pH (vsaj 7) in nizko vsebnostjo vode v vodikovem sulfidu in manganu. Pomanjkljivost metode je možnost pridobivanja kalijevega permanganata v vodo, če gre kaj narobe.

  • Manganov dioksid

Naravna minirana ruda ima lastnost odstranjevanja železa, vodikovega sulfida in mangana. Zmogljivost je veliko večja od prejšnjega sistema, ne zahteva kemične regeneracije.

Manganov dioksid je učinkovit, če je vsebnost kovine nizka in je vrednost pH večja od 7. Za učinkovito delovanje filtra je potrebna prisotnost raztopljenega kisika ali predoksidacije.

  • Čiščenje pred oksidacijo

Za oksidacijo nastane kisli medij pred vložitvijo. To poteka na različne načine - s kloriranjem, ozoniranjem, uvajanjem vodikovega peroksida. Kakovost je v veliki meri odvisna od vrednosti pH. Najmanjša vrednost je 6,5. Ampak po možnosti 7 ali 8, to močno poveča učinek deironinga.

Če zazna trivalentno železo

Za to so uporabljene ultrafiltracijske membrane z velikostjo por samo 0,05 mikronov. Odlično ohranjajo koloidno kovino. Učinkovito ga odstranjuje ultrafilter z režimom periodičnega odlaganja odpadkov in povratne membrane. Toda za učinkovito delo je treba vse železo predhodno oksidirati.

Kako izprazniti tekočino iz bakterijskih kovin

Če se problem z železnimi bakterijami odkrije v zgodnji fazi, je treba vodo redno klorirati ali zdraviti s kelirnimi sredstvi. To so organske snovi, ki v kombinaciji z železovimi ostanki tvorijo topne komplekse. Toda pred uporabo te metode morate vedeti, koliko je oprema občutljiva na klor. Težavo z bakterijsko žlezo lahko rešimo z redoksnim medijem, vendar upoštevajte, da se bodo v oskrbovalnih cevovodih še vedno razvijale ferobakterije, ki tvorijo sluznice.

Zaradi kompaktnosti in učinkovitosti filtri za pranje brez železa

Odstranljivi likalnik, ki se nahaja pod korito "Barrier", ne zajema veliko prostora in učinkovito čisti vodo

Kakšen filter za deironing bi moral izbrati za moj dom?

Vsaka družba, ki je specializirana za proizvodnjo gospodinjskih filtrov, ima v svoji arsenal deironing. Toda pri izbiri opreme je treba upoštevati številne parametre: temperaturo očiščene vode, pH vrednost, vsebnost kisika in alkalnost. Pri vgradnji in uporabi je treba strogo upoštevati priporočila proizvajalca. Sistem ne deluje dobro zaradi nepopolne oksidacije in nizkih pretokov med povratnim pranjem, velik pretok, ki ga napolnimo s filtriranjem.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

54 + = 57

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map