Kako izbrati in namestiti pipa v kuhinji

Kako izbrati in namestiti pipa v kuhinji

Kako izbrati in namestiti pipa v kuhinji

Raznolikost modelov, oblik, tipov in funkcionalnih značilnosti pogosto zmede kupce, ki izbirajo kopalnice in kuhinje. Problem izbire je pogosto zapleten, kadar je potrebno ne le izbirati kompetentno, temveč tudi samostojno namestite pipa v kuhinji.

Kuhinja pipa

Izbira je odvisna samo od nastavitev gostiteljev

Za zamenjavo starega ventila z novim, ni potrebno povabiti poveljnika, če cevovod ni potreben za popravilo - sodobni izdelki so opremljeni s kompletnim kompletom vseh tesnil in zadrg. Težje je izbrati pravi model: kakovost materiala, trdnost delov in združljivost z notranjim ožičenjem določa čas, ki ga potrebuje za namestitev, vzdržljivost mešalnika.

Kako izbrati pravi kuhinjski mešalnik

Prvo vprašanje, ki zahteva natančen odgovor: kako in kje moram kuhati mešalnik v kuhinji. Če je kuhinja nova, je paket sestavljen po naročilu, nato pa se umivalnik izbere v skladu s projektom skupaj z mešalcem. Če želite zamenjati staro vodovodno napravo v kuhinji, boste morali upoštevati lastnosti:

 • Globina, vrsta umivalnika, ponori.
potopite

globoko pranje

 • Lokacija umivalnika.
 • Lokacija, premer odprtine za pipe za mešalnik.
 • Oddaljenost od odtočne luknje do stene.

   

preklopnik

Mešalnik se lahko pritrdi ne samo na vodoravni površini

Strukturne značilnosti različnih vrst mešalnikov

Najprimernejši za kuhinjsko uporabo so mešalniki z enojnim vzvodom. Nastavitev temperature, tlak vode se izvaja z gladkim premikanjem enega vzvoda. Takšni modeli so še posebej primerni, ker ob ročici ročice ne potrebujete roke, obrnite ročaj s prstom ali stransko ploskvijo dlani - čiščenje sijoče površine od umazanije bo manj.

izdelki z enojnim vzvodom

Izdelki z enojnim vzvodom s prilagodljivo izvlečno cevjo

Dvoventilni sistemi so klasični mešalniki z dvema zapornima elementoma v obliki ventilov. Vroča ali hladna voda je priključena na vsak izhod. Da bi dobili curek potrebne moči in temperature, je treba oba žerjava obrniti. Za namestitev na umivalnik v kuhinji mešalniki izberite le, če je to potrebno zaradi sloga prostora in pohištva. Proizvajalci izdelujejo dvostopenjske modele v retro slogu: iz bakra, kombinacijo bakra s keramičnimi pipami. Izdelki zahtevajo tudi posebno nego: za čiščenje se uporabljajo posebna sredstva. Stroški takih modelov so večji kot enosmerni modeli.

bakreno korito

Nepraktično, vendar elegantno: mešalniki, ponori iz bakra, kamna, bronaste

Senzorični izdelki se proizvajajo v različnih oblikah, barvah. Ti modeli niso popolnoma opremljeni z mehanskimi vrtljivimi ventili. Vgrajena fotocelica izliva reagira na videz roke pod pipo, voda se samodejno vklopi. Pred uporabo se programira mešalnik: nastavite temperaturne vrednosti in tlak v glavi. Če želite spremeniti temperaturo vode, se mešalnik ponovno programira. Prednosti modelov na dotik: enostavnost uporabe, ker se vam ne dotikajte dotika z umazano roko, točnosti nastavitev. Slabost: fotocelice napajalne baterije, zamenjava mora biti pri roki. Če se baterija spusti, ne bo mogoče vklopiti vode.

zaslon na dotik

Dovolj je, da dotaknete ali zavrtite roko pod pipo, da vklopite vodo

Kako izbrati pravi mešalnik za kuhinjo

Stroški sanitarne opreme so odvisni od materiala izdelave. Proračunski mešalniki iz mehkih zlitin, na primer silumin, izgledajo privlačni, vendar imajo najkrajšo življenjsko dobo. Nastavite takšen Kuhinja pipa, kjer stalno kuhajo in pomivajo pomivalni stroj 3 do 4-krat na dan, ni vredno. V mešalnikih iz poceni zlitin hitro vdolbijo vijačne povezave: silumin uniči in razpoke pod obremenitvijo. Od popravnih delov - samo tesnila. Z delom za popravilo ne morete zamenjati celotnega mešalnika.

silumin

Silumin se zlahka razlikuje po barvi zlitine: površina je siva

Več trajni sanitarni izdelki so izdelani iz medenine in drugih trajnih zlitin. Medenina odlikuje visoka trdnost: takšni žerjavi praktično ne razkosajo, le zamenljivi potrošni materiali - membrane, tesnilni obročki, tesnila - razbijejo. Končni premaz simulira krom (sijajni in mat), aluminij, nikelj.

medeninasti pipa

Medenina izgleda lepa in dovolj močna

Lastniki kamnitih korit (naravnih in umetnih) lahko izberejo modele iz zlitine z dekorativnim premazom, ki posnema barvo, teksturo ponora ali izdelke iz istega materiala. Stroški nestandardnih mešalnikov so višji od običajnih mešalnikov jekla.

1
žerjav

Granit in umetni kamen

Po izbiri vrste in materiala lahko izberete mešalnik, ki je idealen za kuhinjsko pomivalno korito. Primerjajte premer luknje in velikost priključnega bloka žerjava: blok mora popolnoma pokriti luknjo.

Naslednji korak je, da izberete dolžino in višino izliva. Dolžina izliva mora biti enaka polovici dolžine sklede. V idealnem primeru, če curek iz izliva vstopi v središče odtočne cevi. Višina izliva mora biti zadostna, da se v umivalnik postavi visoko posodo. Previsoka za vzpenjanje ni treba izbrati, ker je višja višina padca vode, več škropljenj razpršenih po kuhinji.

Primerna rešitev - namestite mešalnik v kuhinji s prilagodljivim navijanjem. Cev z šobo potegnemo iz mešala v enem gibanju in omogoča zbiranje vode v rezervoarjih zunaj korita.

Še en pomemben tehnični odtenek je kot vrtenja izvora. Za pranje avtomobilov, nameščenih blizu stene, je dovolj, da izberete model z možnostjo vrtenja do 90o. Če je pritrditev mešalnika na pranje z dvema posodama, ki se nahajajo v sredini nadloge, je bolje izbrati izliv, ki se vrti 180 - 360o.

žerjav

Iz razpoložljivega kota vrtenja je odvisna praktičnost in enostavnost uporabe naprave

Red in tehnika namestitve pipe v kuhinji

Preden začnete namestitev, morate preveriti popolnost kupljenega izdelka. Če je izbrana proračunska možnost, je bolje, da kupite kakovosten sklop gumijastih delov in nadomestite tovarniško tesnilo pred namestitvijo - večje možnosti, da jih v enem mesecu ne bo treba spreminjati.

Priprava: katera orodja in potrošni material so potrebni

Da namestite kuhinjsko pipo kot je mogoče pripraviti hitreje:

 • Izvijači: običajno ravne in križaste klešče.
 • Nastavljivi ključ ali ključi, ki se ujemajo s premerom.

           

materialov

Materiali za vgradnjo razsmernika

 • Če umivalnik ni opremljen z luknjo za vgradnjo, morate kupiti kovinski rezalnik, ki je privijačen na vrtalnik.
 • Tesnilna in pletena nit, alternativa - FUM trak.
 • Fleksibilne cevi, če mešalnik ni opremljen s cevmi.
 • WD 40 ali katerikoli analogni razpršilec: prikladno je, da odvijete pritrjene cevi in ​​spojke, ne da bi pri tem poškodovali nit.

           

            

spray

Tanka cev lahko brez težav uporabi zadostno količino škropljenja na težko dostopnih mestih

 • Kasete in majhne kapacitete, lepenka.

Zaželen je nov mešalnik v razstavljeni obliki na tkanino, tla pa na delovnem mestu je pokrita z debelim kartonom - če pade težki kovinski predmet, potem lahko ploščico na tleh razrežemo.

Demontaža starega žerjava in cevi

Pred namestitvijo se morate znebiti vode v ceveh. Če je notranja napeljava opremljena z zapornim ventilom za vsako točko, zadostuje zapiranje pip na cevi pod umivalnikom. V apartmajih s starimi ožiči je včasih potrebno pokriti celoten dvižnik.

izklop vode

Voda mora biti zaprta

Po tem je potrebno odpreti pipo in počakati, dokler se voda ne odteče. Če želite odstraniti umivalnik ali umivalnik, morate odviti cevi za povezovanje dovodnih gibkih cevi. Če se pipe ne spremenijo več let, boste morali obdelati točke priključitve:

 • Akumuliran navoj, ki je obilo navlaženo s kerozinom ali obdelan s pršenjem WD 40.
 • Po 5 do 20 minutah lahko začnete odviti cevi. Priporočljivo je, da pokrijete tla s krpo in postavite majhno posodo pod cev za preostalo vodo.

    

oreščki

Sile ne odvrzite od matice

Če umivalnik ali pomivalno korito, ki ga potrebujete namestite mešalnik, ni zapečatena, bolje je razstaviti. Ponora se obrne, tako da je lažje odviti in odstraniti pipo. Če želite odstraniti mešalnik iz luknje, odvijte matico s povezovalnim zatičem s ključem in odstranite mešalnik.

potopite

Lažje je delati, če lahko odstranite umivalnik

Namestitvena luknja se očisti iz rje in umazanije. Predhodni poskus na novem mešalniku. Če je potrebno, se premer montažne luknje razširi. Odstranite mesto vložka z alkoholom.

Montaža in pregled tesnjenja sklepov

Kako lahko pravilno in zanesljivo Namestite pipa na umivalnik v kuhinji? Nič zapletenega - celoten postopek ne traja več kot eno uro in je sestavljen iz 4 preprostih korakov.

Vrstni red namestitve mešalnika na umivalnik:

 • Na navojni bazi nujno postavite pečat - gumijasti obroč, ki se mora tesno prilegati v poseben utor. Mešalnik je nameščen z navojnim blokom v luknji.

    

montaža žerjavov

montaža žerjavov

 • Na dnu mešalnika, nameščenega v luknjo, namestimo gumijasto tesnilo.

           

tesnilo

Material za vgradnjo razsmernika

 • Pritrdite pritrdilno matico. S kleščami ali nastavljivim ključem. Navoj ni pritrjen s silo, najprej preverite, ali se tesnila ne premaknejo.

            

vpenjalni oreščki z zatiči

Včasih v kompletu 2 pritrdite matice z zatiči

 • Preverite nepremostljivost in pravilnost namestitve. Položaj je mogoče nastaviti tako, da rahlo popustite matico.

         

cevi

Cevi, priključene na pomično napravo

Priključite cevi na nameščen mešalnik. Običajno sta v kompletu dve cevi, primerna tako za hladno kot za vročo vodo. Če je v kompletu posebna cev za vročo vodo, mora biti na njej posebna nalepka. Ena od cevi je opremljena z dolgo montažo, druga - s kratko.

Najprej namestite dovajalnik s skrajšano šobo. Matico privijte s ključem, poskuša ne poškodovati niti. Prihajajoče cevi in ​​fitingi se ne smejo dodatno izolirati - obstajajo tovarniška tesnila. Nato priključite dolg dušilnik. Glavna stvar na tej stopnji ni pritegniti matico, da ne poškodujete gumijastih tesnil in niti.

cevi

Cevi ni potrebno izolirati na zgornjih šobah

Naslednji korak je namestiti umivalnik ali potop na točilnem stolpu. Po pritrditvi pomivalnega koraka nadaljujte, da cevi priključite na cev. Povezave z navojnimi cevmi so predhodno očiščene in izolirane. Obstajajo dva načina navijanja:

 1. Na navoj se nanese tanek sloj pastozne mase, laneni navoj se navije na vrhu.
 2. Trak za navijanje traku vodoodporna tesnilna masa. Posneto trakamo, poskuša ne smemo biti kinks.
previj nazaj

Primernejši je za uporabo traku

Cevi so priključene na cev, pritrjene s ključem. Prilagodite spono s silo: sila mora biti povprečna. Po zaključku dela vključujejo vodo. V nekaj minutah so vse povezave tesne.

Video: namestitev mešalnika s pritrditvijo v mizo

V njej ni nič težje vzpostaviti novo mešalnik za novo avtopralnica - če je luknja za stransko vrstico in cevovod v odličnem stanju. Brez določenih spretnosti je težko ravnati, ko v procesu montaže težave pojavijo: je potrebno prilagoditi premer luknje potopite, da je nemogoče, da odvijte staro cev, ali želite namestiti na kompleksno površino, kot je v videu:

Za montažo dragih izdelkov, bolje, da povabi učitelja, ker majhne napake - preveč ali malo vpenjalna sila, nepravilna uporaba tesnilne mase, napačna lega zgornjega dela mešalnika med namestitvijo - lahko povzroči poškodbe mešalnikom ali povzročijo puščanje, ki ga je težko odstraniti z roko.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 4 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map