Decoupage kuhinjskega pohištva v slogu pokrajinskih idej za dekoriranje vašega doma

Decoupage kuhinjskega pohištva v slogu pokrajinskih idej za dekoriranje vašega doma

Decoupage kuhinjskega pohištva v slogu pokrajinskih idej za dekoriranje vašega doma

Tudi stare "babice" ali brezbarvno tovarniško pohištvo lahko postanejo edinstven vrhunec notranjosti, če obvladate decoupage pohištva v slogu Provence. Zakaj takšna dekoracija? Prvič, takšna ročna dekica popolnoma dopolnjuje temo vasi. Drugič, decoupage je priljubljena v sončni Franciji od srednjega veka in celo po imenu - sledenje papirju iz francoske besede, ki v prevodu pomeni "izrez". In tretjič, da bi obvladali to tehniko, ne potrebujejo niti posebnih umetniških talentov niti dragih materialov. Bom poskusil?

Tehnika dekoupiranja in njenih variant

Decoupage - dekor pohištva, oblačil in različnih dodatkov s pomočjo aplikacij, ki so na površini pritrjene z lakom. S pomočjo te tehnike lahko ustvarite ekskluzivne stvari, ki so še posebej ekološko videti v notranjosti, oblikovani v starih časih ali v slogah države, kot so država, Provence in cheby-chic.

decoupage pohištva

S pomočjo decoupage slike lahko avtentično simulirate drago slikarstvo

Obstajajo različne tehnike dekupiranja:

 1. Klasični - uporabljeni so fragmenti, izrezani iz tankega papirja, prtičkov ali zvitkih za ozadje, ki se lahko lepljajo na leseni, plastični, zrcalni ali kovinski površini.
 2. Povratna - primerna za dekoracijo prozornih materialov. Drobci so pritrjeni na notranjo stran stekla ali plastike, kar poveča življenjsko dobo in olajša nego pohištva. Običajno se takšen dekor uporablja za dodelavo steklenih izdelkov ali prosojnih vložkov v vratih kuhinjskih omar.
 3. Deco obliž - dekoracija se uporablja drobno, vendar istočasno popolnoma pokriva sprednjo stran ali celo celoten predmet. Ta tehnika bo pripomogla k novemu življenju starih fasad, namiznih desk, stoli in blata, ki se pogosto uporablja za okrasitev kuhinjskih dodatkov, npr. Rezalnih desk ali kozarcev za živila.
 4. Umetniško - za razliko od prejšnjih metod dekor, bodo potrebne veščine likovne umetnosti. Prilepene risbe so ročno pobarvane, senčenje robov, nanašanje senc, ustvarjanje učinka popolne fuzije s površino.
 5. Volumetrične - slike so okrašene z biseri, suhimi cvetnimi listi, teksturirano kožo, kosi tkanin in drugimi štrlečimi drobci.
okrasne deske

Dekorativne plošče - odlična dodatna oprema za okrasitev provansalne kuhinje

Nasvet! Če želite obvladati tehniko decoupage, vadite dekoracijo dodatkov, preden nadaljujete na kuhinjsko pohištvo.

Značilni motivi za slog Provence

Če želite ponovno ustvariti vzdušje južne francoske province, morate pravilno izbrati predmete in ozadje risb za decoupage kuhinje.

Spomnimo se značilnih lastnosti sloga:

 • Osnovna barvna lestvica - lahka, v mlečnih, bež, prašnih, rumenih in biserno sivih tonih.
 • Za dekoracijo pohištva in kuhinjskih fasad lahko uporabite modri ali zeleni odtenek, povezan z vodnimi površinami ali neskončnimi travniki francoskega juga - meta, modra, sivka, lila, morsko zelena.
 • Barve ozadja morajo biti mehke, pastelne, kot da bi se izžarevale pod žgočim soncem. Za doseganje tega učinka lahko razredčite barvo, ki vam je všeč z belim emajlom.
 • Za vsako cvetlično temo lahko izbirate med slikami, vendar najbolj prepoznavne podobe v Provansi - šopke sivke, bujne vrtnice, sončnice in vinske trte.
 • Prav tako so primerni pastoralni prizori s cvetočimi polji, travniki in različnimi živimi živalmi z južnimi sadeži.
 • Izgleda dobre slike domačih živali, ptic, še posebej petelin, piščancev, piščancev in drugih prebivalcev vasi.
lavender

Lavender je že dolgo vizitka provansalskega sloga

Zanimivo! Rdeče petelinke so že dolgo veljale za simbol Francije (ali prej, starega Gaula). Njihova podoba je bila odložena na kovance, zastave, pečat vladnih uradnikov. In, seveda, je bila uporabljena za dekoriranje notranjosti.

Decoupage pohištva v slogu Provence z lastnimi rokami

Če želite preoblikovati kuhinjo, lahko naredite decoupage na vsakem pohištvu, vključno z jedilno mizo, delovno površino in različnimi stoli / blazinicami. Toda imejte v mislih, čeprav bo slika zaščitena s plastjo laka, mehanske poškodbe in stalni stik z vodo lahko hitro uniči učinkovit dekor. Zato je bolje, da se odločite za dekoriranje površin, ki so vedno vidne, vendar so manj nagnjene k različnim nesrečam. Idealne so sprednje stranice zgornjih omaric kuhinjskega, visečega stojala, omar in omar.

decoupage dekor

Decoupage dekor bo spremenil vsak predmet v notranjost poudaril

Pripravljalna dela

Če želite skrbno narediti decoupage pohištva z lastnimi rokami, morate dobro pripraviti podlago za prihodnji dekor. Najlažji način dela z nerazloženimi lesenimi površinami (vključno z iverno ploščo in MDF). Če želite to narediti, razmastite območje za prihodnji dekor s posodo, očistite z drobnozrnato brušeno krpo in nato odstranite prah z mehko krpo.

Pomembno! Na steklu ali plastiki ne smete uporabljati brusnega papirja, ga očistite z raztopino za razmaščevanje. Stare lakirane predmete je mogoče popolnoma očistiti iz starega premaza in prebarvati ali ponovno obdelati z lakom. Površine, ki jih ni treba obnoviti, so preprosto razmaščene.

Če je pohištvo že star, boste morda potrebovali dodatno obnovo. Skelet in razpoke je treba prikriti z lesnim polnjenjem in zmleti z voskom - to bo varovalo material pred učinki gliv in vlage. Po tem morajo biti vse površine premazane in barvane z akrilno barvo v kateri koli svetlobi, ki je značilna za francoski slog. Po sušenju lahko začnete z dekoriranjem.

Potrebna orodja in materiali

Za decoupage kuhinjskega pohištva v slogu Provence ne potrebujemo nobenega posebnega orodja. Vse, kar potrebujete za delo - ostre tanke škarje, par ščetk in pinceta.

Iz materialov, ki jih potrebujete za zalogo:

1
 • Dekupazhnym lepilo (lahko kupite v trgovini za roko-maida ali razredčiti običajne PVA).
 • Akrilni prozorni lak.
 • Blanks za slike.

Risbe lahko izrezujete iz revij ali starih knjig, pobirate čudovite kose krpo, usnja ali čipke. Glavna stvar je, da so fragmenti tanki, potem vam ni treba površino poravnati z debelo plastjo laka. Zelo priljubljen pri gospodinjskih obrtnikih uporablja decoupage pohištvo s prtiči - za pripravo takšne priprave, je dovolj, da ločite zgornji sloj papirja in skrbno izrežite sliko.

prtički

S preprosto izdelavo prtičkov - če je v procesu tanka slika raztrgana, je vedno mogoče izdelati še en obdelovanec popolnoma enake velikosti, izbira parcel pa je precej široka

Še en priljubljen material za decoupage - lepe karte z rožami, mrtvimi živalmi ali reprodukcijami znanih slik (na primer, Van Gogh, ki je napisal vrsto provencialnih zgodb). Vendar jih je treba predhodno namočiti v topli vodi in po skrbnem odstranjevanju plasti s pinceto s pinceto, sicer bo aplikacija videti groba in netočna.

V trgovinah z blagom za ročno izdelane izdelke lahko najdete posebne predloge za pohištvo z zgodbami o vsakem predmetu. Slike so lahko barvne ali črno-bele barve za samozaposlene barve in natisnjene na tankem pergamentu, s katerimi je enostavno dekoupirati pohištvo v slogu Provence z lastnimi rokami.

korak lestev

Korak-lestev z reprodukcijo Van Gogove slike "Irises"

Nasvet! Razdrobite odrezane drobce na površini in ocenite rezultat, ki je rezultat: ali je barva slike dobro usklajena z glavnim ozadjem, ali je dovolj prostora za vse aplikacije, če deli slike ne štrlijo čez rob. Vam je všeč? Potem lahko začnete z dekoriranjem.

Navodila po korakih

Ko se pripravi površina pohištva in vsa orodja / materiali, je najbolj prijetno ustvarjalno delo.

Decoupage pohištva v slogu Provence - podroben mojstrski razred:

 1. Na površino nanesti tanko plast lepila s čopičem.
 2. Z uporabo sornikov smo rezano sliko rezali in jo postavili na izbrano mesto.
 3. Drobite nežno zmešajte s suho krtačo ali mehko krpo, da odstranite gube, presežek lepila in zračne mehurčke.
 4. Počakajte, da je lepilo popolnoma suho.
 5. Sestavo sestavljamo s prozornim akrilnim lakom v več plasteh, vsakič ko čaka na strjevanje prejšnjega.
ločevanje slike

Dodajte decoupage na katero koli površino

dekor s škropljenjem barve

Za dekoriranje dekor je lahko barva barve, ki ga uporablja zobna ščetka ali čopič

Na opombo! Število lakov je odvisno od debeline aplikacije. Če ste v slogu Provence uporabljali pergamentne predloge ali dekorativne papirnate brisače, sta dovolj plasti, za papir za papir ali tanko tkanino - ne manj kot 4.

Obstaja še en način za lepljenje slike: delci so postavljeni na površino in impregnirani s tekočim lepilom na sprednji strani (lahko uporabite isto PVA, razredčeno na polovici z vodo). Ampak s takšnim delom verjetnost poškodb tankega papirja včasih narašča in vzorec se nekoliko zmanjša.

aplikacija lepila

Nanesite lepilo takoj na sliko, ne pa s čopičem, temveč z ozko gobo

Nasveti za začetnike

Čeprav ni nič bistveno zapletena pri dekoriranju pohištva, preuči priporočila izkušenih mojstrov. Pomagali bodo začetnikom, ki se naučijo osnov ročno izdelane, da bi se izognili napakam.

 1. Poskusite uporabiti preproste risbe na svetlem ozadju in brez tanjših štrlečih podrobnosti, ki jih je težko izrezati in prilepiti.
 2. Preden pritrdite sliko na površino, jo lahko postavite v hladno vodo nekaj sekund, da zmanjšate tvorbo mehurčkov in naredite material bolj podložljiv.
 3. Če prvič naredite decoupage pohištva s prtiči sami, ne uporabljajte posebnega lepila, ampak običajnega "svinčnika" za papir. Če fiksacija ne uspe, lahko papir odstranite z vlažno krpo in poskusite znova.
 4. Spremljajte vzorec med celotnim časom sušenja lepila (približno eno uro), da bi pravočasno odpravili morebitne razpoke in zračne mehurčke.
 5. Če se glavni ton prtiča razlikuje od barve pohištva, lahko barvni papir barvite v pravo barvo, preden naneseš lak.
 6. Primernejše je, da posnamete fotografijo z lakirnim sprejom iz pločevinke - tako da bo manj razveze kot s čopičem.
sliko

Premikajte prehode in ročno popravite barvo ozadja, ko pritrdite fragment

Na opombo! S pomočjo decoupage lahko vizualno kombiniramo razne dele pohištva v en niz, če za dekoracijo uporabljate identične fragmente. 

Ideje za dekoriranje starega pohištva

Če želite popolnoma spremeniti kuhinjski set ali posamezne predmete, lahko dopolnite tehniko decoupage na pohištvo z drugimi vrstami dekorjev, ki bodo na površje dali "duh" antikvarne antike. Najenostavnejši način je, da preprosto pokažemo več področij z drobnozrnatimi brusnimi papirji. Vendar pa obstajajo bolj učinkovite možnosti za dekoracijo.

Crackles razpoke

Precej pogosta in enostavna različica je uporaba laka iz laka. Odlično je za obnovo starega pohištva, pa tudi za izdelavo izključnih risb na popolnoma novih notranjih predmetih.

razpoke

Crackles krekerji bodo postali ekskluzivni celo tipični kuhinjski set

Na opombo! Crackle lak je izdelek na vodni osnovi, ki pri nanašanju barve ustvarja razpokalni učinek, ki je del antičnih izdelkov.

Da bi na površini nastale razpoke, je potrebno izbrati akrilne barve dveh različnih barv za lakiranje pohištva. Za spodnji sloj običajno potegnejo temno senco ali barvo srebra, zlata, bronaste barve. Za top - beli ali svetlobni ton.

Potem nadaljujejo korak za korakom:

 • Površina pohištva očistimo z brusnim papirjem iz starih slojev barve ali laka, nato pa zmlemo
 • Obarvan je v glavnem tonu (to bo barva razpok). Posuši se.
 • Na mestih, na katerih naj se pojavi mreža razpok, se obrabijo enokomponentni krakelûrnyj lak in 30-40 minut, ne da bi čakali na popolno sušenje - zgornji sloj barve.
 • Ko je površina popolnoma suha, lahko lepljate sliko dekupa in popravite dekor z lakom.

Pomembno! Končni premaz je treba enakomerno in le v enem nanosu, zato je bolje, da debelo barvo razredčimo s posebnim razredčilom za akril. Če na enem mestu naredite več udarcev s ščetkami, lahko laki "zavrtite" in pokvarite celotno delo.

ustvarjajo učinek drgnjenja

Večplastna "pita" za ustvarjanje učinka crack

Za "razpoke", ki se oblikujejo ne le na ozadju, ampak na sliki sami, morate uporabiti dvokomponentno craquelure. Ne uporablja se med sloji, temveč po slikanju in pritrditvi vzorca. Ampak ta metoda se pogosto uporablja za opremo za dekoracijo, na velikih področjih ne izgleda vedno lepo.

decoupage starega pohištva

Decoupage staro pohištvo z eno komponento craquelure

slike z razpokami

Slike z razpokami dobro izgledajo na majhnih predmetih

Patinacija

Enako impresivno je pohištvo, obdelano s patino - barvno sestavo, ki površinam daje poseben premaz matice "antike". Takšen dekor se lahko uporablja za predelavo pripomočkov, nog iz miz in stoli ali pa za barvanje površin.

Algoritem dela:

 1. Razprate in barvajte izdelek v kateri koli barvi, ki jo želite, počakajte, da se posuši.
 2. Pena gobo ali mehko krpo uporablja nekaj patches patina, rumenkaste kapi.
 3. Posušeno površino posušimo s grobo in fino brušeno krpo, tako da barva ozadja začne sijati.
 4. Odstranite slike in jih pokrijte z lakom.
patiniranje

Patinirana tehnologija

patiniranje

Patinacijska tehnika popolnoma dopolnjuje decoupage

Na opombo! Najučinkovitejša patina gleda na reliefne elemente pohištva, kot tudi vogale, stranske križišča, območje okoli ročajev.

Fotogalerija pohištva z decoupage dekoracijo

Kot lahko vidite, s pomočjo različnih tehnik lahko posodobite kuhinjske omare, podstavke, knjižne police, mize ali blato s proračunsko posodobitvijo, obračate stare predmete v elegantno pohištvo, okrašene v slogu Provence. Ampak, če ne veste, kje naj začnem, priporočamo, da se navdihnete za študij fotografij končnih del, iz katerih lahko ustvarjate kreativne ideje o uporabi tehnik dekupiranja za dekoriranje hiše z lastnimi rokami.

kuhinja omarica

Obnova kuhinjskih omar z lakom za dekoupiranje in lakiranje

dekoracijo lesenega pohištva

Dekoracija lesenega pohištva

buffalo v stilu Provence

Obnova starega bifeja v slogu Provence

Provansalne kuhinjske teme

Nežne vrtnice na beli podlagi odlično dopolnjujejo provencialno temo kuhinje

dekor iz predalov

Okrasite notranje površine škatle

decoupage tabele

Decoupage jedilne mize v slogu Provence z lastnimi rokami

kuhinjski aparati

Lahko okrasite ne le pohištvo, temveč kuhinjske aparate

decoupage slušalke

Decoupage slušalke

zapleteno decoupage

Kompleksna decoupage kuhinjskega niza

Video mojster-razred: decoupage v slogu Provence

In nazadnje, spomnite se, da bo dekor izgledal spektakularno, le če je pravilno izbran za notranjost in urejen. Torej, če želite poskusiti decoupage pohištvo v slogu Provence, vendar nimate zaupanja v svoje talente, se obrnite na poklicnega oblikovalca ali se prijavite za mojstrski razred na ročno izdelani.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 75 = 81

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map