Како одабрати и инсталирати славину у кухињи

Како одабрати и инсталирати славину у кухињи

Како одабрати и инсталирати славину у кухињи

Разноврсност модела, облика, типова и функционалних особина често доводи у питање купце који се баве купатилом и кухињама. Проблем избора је често компликован, када је неопходно не само компетентно одабрати, већ и самостално инсталирајте славину у кухињи.

Кухиња славина

Избор зависи само од жеље домаћина

Да бисте заменили стари вентил новим, нема потребе да позовете мајстора ако се за усмеравање цеви не захтева поправка - савремени производи се комплетирају комплетним комплетом свих заптивки и причвршћивача. Теже је изабрати прави модел: квалитет материјала, чврстоћа дијелова и компатибилност са унутрашњим проводом одређује колико ће времена трајати за инсталацију, трајности миксера.

Како изабрати прави кухињски миксер

Прво питање које захтева тачан одговор: како и где морати ставити у кухињу миксер. Ако је кухиња нова, апартман је састављен по наруџби, а умиваоник је одабран у складу са пројектом комплетираним са миксером. За замјену старих водова у кухињи мораће се узети у обзир карактеристике:

 • Дубина, тип судопера, судопера.
умиваоник

дубоко прање

 • Локација умиваоника.
 • Локација, пречник рупе за миксер.
 • Удаљеност од рупе за рупу до зида.

   

схифтер

Миксер се може поправити не само на хоризонталној површини

Структурне карактеристике различитих врста мешалица

Најприкладнији за употребу у кухињи су миксери са једним полугом. Подешавање температуре, притисак воде врши се глатким померањем једне полуге. Такви модели су посебно погодни, јер за окретање ручице не треба да захвата ручицу вентила, само окрените ручицу прстом или бочном површином длана - очистите сјајну површину од прљавштине имаће мање.

производи с једном полугом

Производи са једним полугом са флексибилним цревом за извлачење

Системи са два вентила су класични миксери са два запорна елемента у облику вентила. Врућа или хладна вода је прикључена на сваки излаз. Да бисте добили млаз потребне снаге и температуре, неопходно је окренути оба крана. За инсталација на умиваоником у кухињи миксери изаберите само ако то захтева стил стана и намештаја. Произвођачи производе ретро стилове двоструке полуге: од бакра, комбинације бакра са керамичким славинама. Производи такође захтевају посебну пажњу: посебна средства се користе за чишћење. Трошкови таквих модела су редослед магнитуде већи од модела са једним полугом.

бакарни судопер

Непрактичан, али модеран: мјешалице, судопери од бакра, камена, бронзе

Сензорни производи се производе у различитим облицима, бојама. Ови модели нису у потпуности опремљени механичким ротационим вентилом. Уграђене фотоцелице излаза реагују на изглед руке испод славине, вода се аутоматски укључује. Пре употребе, програматор се програмира: подешене су вредности температуре и притисак главе. Ако желите да промените температуру воде, миксер се репрограмира. Предности модела осетљивог на додир: једноставна употреба, јер не морате додиривати додир са прљавом руком, прецизност подешавања. Недостатак: фотоцелице које напајају батерије, замена би требала бити доступна. Ако се батерија сјести, неће бити могуће укључити воду.

тоуцхсцреен

Довољно је додирнути или окренути руку испод славине да укључите воду

Како изабрати прави миксер за кухињу

Трошкови санитарне опреме зависе од материјала производње. Буџетски миксери од меканих легура, на примјер силумин, изгледају атрактивно, али имају најкраће вијек трајања. Сет таква Кухиња славина, где стално кувају и користе машину за прање судова 3 до 4 пута дневно, то није вриједно. У мјешалицима од јефтиних легура брзи спојни вијчани спојеви: силумин се руши и пукотине под оптерећењем. Од делова за поправке - само заптивке. Са дијеловима поправки који се не могу смањити, морате промијенити цијели миксер.

силумин

Силумин се лако разликује од боје легуре: површина је сива

Већи издржљиви санитарни производи су израђени од месинга и других издржљивих легура. Месинг се одликује високом чврстоћом: такви кранови се практично не руше, само замењиви потрошни материјал - мембране, заптивне прстене, заптивке - разбијају се. Завршни слој симулира хром (сјајни и мат), алуминијум, никал.

месингана славина

Брасс изгледа лепо и довољно јако

Власници камених судопера (природних и вештачких) могу одабрати моделе из легуре декоративним премазом који имитира боју, текстуру умиваоника или производе од истог материјала. Трошкови нестандардних миксера су већи од конвенционалних челичних мешалица.

1
кран

Гранит и вештачки камен

Након избора врсте и материјала, можете одабрати миксер који је идеалан за кухињски судопер. Упоредите пречник рупе и величину крана за постављање крана: блок мора потпуно покрити рупу.

Следећи корак је одабир дужине и висине излаза. Дужина излива треба да буде једнака половини дужине посуде. У идеалном случају, ако млаз из излива улази у центар одвода. Висина излива треба да буде довољна да се остави високу посуду у умиваонику. Не би требало одабрати превисокост за пењање, јер што је већа висина падавина воде, више је прскања око кухиње.

Разумно решење - инсталирајте миксер у кухињи са флексибилним увлачењем. Цијев са млазницом се извлачи из миксера у једном покрету и омогућава сакупљање воде у резервоарима изван лавабоа.

Још једна важна техничка нијанса је угао ротације излива. За прање аутомобила, постављено близу зида, довољно је изабрати модел са могућношћу ротације до 90о. Ако је фиксирањем миксера на прање са две чаше постављене у средину надвратника, боље је изабрати бочицу која ротира 180 - 360о.

кран

Од расположивог угла ротације зависи практичност и једноставна употреба уређаја

Ред и техника инсталирања славина у кухињи

Пре него што започнете инсталацију, потребно је провјерити комплетност купљеног производа. Ако је изабрана буџетска опција, боље је набавити квалитетан сет гумених делова и замијенити фабричке заптивке прије инсталације - више шансе да их неће морати измијенити за мјесец дана.

Припрема: који су потребни алати и потрошни материјал

То инсталирајте кухињску славину као могуће је брже припремити:

 • Одвијачи: уобичајени равни и крижни, клешта.
 • Подесиви кључ или кључеви, упарени са пречником.

           

материјали

Материјали за уградњу помакника

 • Ако умиваоник није опремљен рупом за инсталацију, потребно је да набавите метални секач који је причвршћен на бушилицу.
 • Заптивна и постељна нит, алтернатива - ФУМ трака.
 • Флексибилна црева, ако миксер није опремљен цевоводом.
 • ВД 40 или било којим аналогним спрејом: то ће вам помоћи да одврнете причвршћена црева и спојеве без оштећења нити.

           

            

спреј

Танка бочица може лако применити довољну количину спреја на тешко доступна мјеста

 • Касете и мали капацитет, картон.

Пожељно је поставити нови миксер у растављеном облику на тканини, а под на мјесту рада покривен је густом картоном - ако падне тешки метални објект, онда може смањити плочицу на под.

Демонтажа старих дизалица и црева

Пре инсталације, морате се ослободити воде у цијеви. Ако су унутрашње ожичење опремљене са заустављачем за сваку тачку, довољно је затворити славине на цеву испод судопера. У становима са старим ожичењем понекад је неопходно покрити читав подизач.

затварање воде

Вода мора бити затворена

После тога, неопходно је отворити славину и сачекајте да се све воде одводе. Да бисте уклонили умиваоник или судоперу, неопходно је од цијеви одвртати флексибилна црева за повезивање. Ако се славина не мења већ неколико година, онда ћете морати да обрадите тачке повезивања:

 • Акумулирани навој обилно навлажен керозином, или третиран са спрејом ВД 40.
 • Након 5 - 20 минута, можете почети да одврнете црева. Препоручљиво је покривање пода с крумпама и поставити мали контејнер испод црева за резидуалну воду.

    

ораси

Не испуштајте орасле силе

Ако умиваоник или умиваоник треба инсталирајте миксер, није запечаћено, боље је да га демонтира. Судопер се претвара тако да је лакше одвртати и уклонити славину. Да бисте уклонили миксер из рупе, одвуците матичну матичну везицу помоћу кључа, а затим уклоните миксер.

умиваоник

Лакше је радити ако можете уклонити умиваоник

Отвор за уградњу се чисти од рђе и прљавштине. Прелиминарни покушај новог миксера. Ако је потребно, проширење отвора за монтажу се проширује. Одстраните место уметка са алкохолом.

Уградња и преглед зглобне зглобове

Како може исправно и поуздано Инсталирајте славину на судоперу у кухињи? Ништа компликовано - цијели процес траје не више од сат времена и састоји се од 4 једноставне кораке.

Редослед постављања миксера на умиваоник:

 • На навојној бази неопходно је ставити заптивку - гумени прстен, који треба чврсто стати у посебном жлебу. Миксер се инсталира са блокираним навојем у рупу.

    

инсталација крана

инсталација крана

 • Гумени заптивач се поставља на дно миксера уграђеног у рупу.

           

гаскет

Материјал за уградњу помакника

 • Причврстите причврсну навртку. Користите клешта или подесиви кључ. Навој се не стезне силе, прво проверите да ли се заптивке нису помериле.

            

стезне матице са затичима

Понекад у комплету 2 затезне матице са затичима

 • Проверите непокретност и исправност инсталације. Положај се може подесити лаганим омекшавањем матице.

         

црева

Црева повезана са помицањем

Повежите црева са инсталираним миксером. Обично су два црева у комплету погодна за хладну и топлу воду. Ако у комплету постоји одвојено црево за топлу воду, на њему мора бити посебна етикета. Једно од црева је опремљено дугачким спојем, а друго са кратким.

Прво, монтирајте довод помоћу скраћене млазнице. Затегните навртку помоћу кључа, покушавајући да не оштетите навој. Долазне везе и везе да изолују додатно не треба да - постоје фабрике печата. Затим повежите дугачак регулатор. Главна ствар у овој фази - не овертигхтен матицу, тако да не би дошло до оштећења гумени печат и конац.

црева

Црева не морају бити изолована на горњим млазницама

Следећи корак је инсталирати умиваоник или умиваоник на тоалету. После фиксирања судопера, наставите да прикључите црева на цев. Прикључци са навојем цијеви се претходно очисте и изолују. Постоје 2 начина навијања:

 1. На навој се наноси танак слој масе заптивања, лан нит се навише на врху.
 2. Вијчана трака трака водоотпорна заптивна маса. Трака је обрушавана, покушавајући да не крене.
превуците

Погодно је користити траку

Црева су повезана на цев, причвршћена кључем. Подесити стезаљку силом: сила мора бити просечна. Након завршетка рада укључите воду. За неколико минута, све везе су чврсте.

Видео: уградња миксера са причвршћивањем у столу

Нема ништа тешко установити ново миксер за ново ауто прање - ако постоји отвор за бочну траку и цевоводе у одличном стању. Без одређених вештина је тешко савладати, када се у процесу монтаже тешкоће настају: потребно је подесити пречник урањање рупе, немогуће је одврнути стару црево, или желите да инсталирате на комплексном површину, као у видео:

За уградњу скупих производа боље да позове господара, јер мале грешке - много или мало силе стезања, неправилна примена заптивача, неправилна позиција горњег дела миксера у току инсталације - може довести до оштећења миксер или да изазове цурење, што је тешко уклонити ручно.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 2 = 1

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map