Vodič za odabir kuhinjskih slavina i instalacijske upute

Vodič za odabir kuhinjskih slavina i instalacijske upute

lažne ploče za kuhinju

Lažne ploče za upotrebu u kuhinji, kada je potrebno sakriti bilo koje mjesto u opremi, na primjer, rebrenice zračne linije ili socle slušalice. Shvatimo što su materijali i nacrti prikladni za panele kuhinjske fasade, razjasniti ćemo pitanja o instalaciji i cijeni.

Kada trebate lažne ploče

Lažna ploča za kuhinju može:

 • Zamijenite kuhinjsku pregaču;
 • Zatvorite valovlje od nape;
 • Sakrij nepotrebne niše ili komunikacije;
 • Za ukrašavanje nogu namještaja;
 • Uklonite razmak između ormara namještaja i zida;
 • Pokrijte nišu ili udaljenost između ormara;
 • Pomoć pri izradi dekorativnog sustava osvjetljenja;
 • Vizualno poravnajte površine.

Ispod su foto-primjeri korištenja lažnih ploča u kuhinji.

Maskiranje valovite cijevi s lažnim panelom

Maskiranje valovite cijevi s lažnim panelom

Masiranje cijevi s lažnim pločama

Falsh ploča u dizajnu prozora prostora

Falsh ploča u dizajnu prozora prostora

Dakle, glavni zadatak lažnih ploča je prikrivanje. No, zahvaljujući njima, zidovi u kuhinji mogu se pretvoriti u naglasak na unutrašnjosti, budući da su mnoge lažne ploče ukrašene tehnologijom za ispis fotografija. A to znači da prednja strana materijala može ukrasiti ne samo imitaciju pločica, već i pogled na noćni život New Yorka ili vodopad s vatrom.

Materijali za lažne ploče

Lažne ploče za kuhinju su posebne završne ploče, ukrašene s jedne strane. Sljedeći materijali se koriste za njihovu proizvodnju.

Prirodno drvo

Eko-friendly, lijep, izdržljiv materijal, koji također podliježe restauraciji. Istina u kuhinji nije baš praktična jer se boji promjena temperature i vlažnosti, oštrih predmeta i često čišćenja. Najčešće, za završnu obradu pločice i pločice, koristite ploče od furniranog MDF-a s premazom od voska.

Primjer završetka postolja s drvenim pločama

Primjer završetka postolja s drvenim pločama

Obložena ploča

Obložena ploča

MDF, laminirana iverica

Jednostavno montirane i prepoznatljive visokim dekorativnim, mogu imitirati bilo kakvu teksturu ili imati ispis fotografija. Trajnost takvih struktura ovisi o jačini zaštitnog gornjeg sloja. Najpouzdanije opcije - s lakiranjem ili akrilnim premazom.

Pregača izrađena od MDF-a

Pregača izrađena od MDF-a

Pregača izrađena od MDF-a

Pregača izrađena od MDF-a

 • Pregača izrađena od ploča od čestica
  Pregača izrađena od ploča od čestica
 • Pregača izrađena od ploča od čestica
  Pregača izrađena od ploča od čestica

Staklene ploče

Praktično, vatrootporno, omogućuje vam eksperimentiranje s rasvjetom, ne propadajte od vlage. Staklene ploče izrađene su od akrilnog, silikatnog, polikarbonatnog, kaljenog stakla i trostrukog.

 • Za završnu obradu pregača su najprikladniji stakleni paneli "triplex" i kaljeno staklo. Budući da su apsolutno sigurni čak i u slomljenom stanju, oni su jaki i ne boje se topline (uključujući iz plinske peći).
1

Staklo se može ukrašavati fotografskim tiskanjem ili uzorcima dobivenim pjeskarenjem.

Staklena pregača s učvršćenjem profila

Staklena pregača s učvršćenjem profila

Zaslon od stakla u zidu između kuhinje i kupaonice

Zaslon od stakla u zidu između kuhinje i kupaonice

 • Skinali u unutrašnjosti kuhinje
 • Skinali u unutrašnjosti kuhinje

Na donjoj slici možete vidjeti primjer maskiranja valovite ploče s pozadinskim osvjetljenjem.

Staklena ploča s osvjetljenjem, koja skriva valove

Proces postavljanja pregače skinned se može vidjeti u sljedećem video.

Plastične lažne ploče

Najpristupačniji, praktičniji, otporni na vlagu i lako održavanje, lako se mogu montirati vlastitim rukama i izrezati na male dijelove. Plastični imitira bilo koji materijal, na primjer, kamen, zid ili pločica "svinja", ali ipak nije autentična.

Usput, u Ikea možete kupiti plastične zidne ploče Fastb ispod pločice s jedne strane, a monophonic površina s druge strane. To znači da lako možete promijeniti oblik pregača po raspoloženju. Montirajte zidne ploče od Ikea na zid s posebnim profilima.

Zidna ploča Fatsbu, Ikea

Zidna ploča Fatsbu, Ikea

metalni

Metalne ploče najčešće su izrađene od nehrđajućeg čelika. Za kuhinjsku pregaču bolje je koristiti mat površine - oni nisu tako vidljivi iz vode. Često metalne ploče uređuju samo područje iza ploče.

Metalna pregača

Umjetni kamen

Može simulirati teksturu komada mramora, granita, pa čak i ukrasnog kamena ili može biti grubo cijepanje netretiranog prirodnog materijala. Izvrsno za završetak pregača u tonu countertop.

Ploče od umjetnog kamena

Pravila odabira dizajna

Ovisno o vašoj svrsi ili vašim željama, lažne ploče mogu igrati ulogu naglaska u unutrašnjosti ili, obrnuto, ne privlače pozornost kopiranjem susjednih površina.

 • Kao ukrasni dekor koriste ploče s fotoprintom, monophonic, ali svijetle boje ili ploče koje oponašaju egzotične vrste drveta, npr. Zebrano.

Naglavna šipka

 • Da bi lažna ploča postala neutralna, treba odabrati tonom susjednih površina, na primjer, countertops, kuhinjskih fasada ili zidova. U suprotnom možete odabrati univerzalne nijanse i teksture - "ispod stabla", bijele, srebrne metalne, kao i matirane ili bistre staklo.

Lažne ploče ispod prozora

Stakla pregača u kuhinji interijera u potkrovlju stilu

Uzmite u obzir i sljedeće savjete:

 • Na tamnim površinama, prašina i pruge su vidljivija nego na svjetlosti ili raznolikosti.
 • Motley i svijetle zidne ploče, primjerice, s fotografskim ispisom, poželjno je koristiti pod uvjetom lakoničnog interijera.
 • Ako je vaš mala kuhinja, zatim za završetak radnog područja potrebno je odabrati ploče svjetlosnih nijansi. Oni neće smanjiti prostor i odražavati svjetlost.

Osnovne metode instalacije

Lažne ploče u kuhinji mogu se učvrstiti i trajno i s izračunom za povremene smjene, demontažu ili otvaranje-zatvaranje.

 • Stacionarno pričvršćivanje

Pričvrstite ploče na samorezne vijke, silikon ili ljepilo. Pričvršćivanje vijaka omogućava sigurno pričvršćenje ploče na pravo mjesto i, ako je potrebno, demontirati ga. Mjesta za pričvršćivanje su ukrašena okruglim čepovima. Montaža s ljepilom ili silikonom je moguća u slučaju da je zid ravna.

 • Ne stacionarno pričvršćivanje

Ova je metoda dobra kada su bliske komunikacije, na primjer, valovi ili cijevi, tako da uvijek imaju pristup. U tom slučaju materijal se može pričvrstiti na magnete, što ga čini lako ukloniti ako je potrebno. Drugi način - pričvršćivanje s profilima, u koji je umetnuta lažna ploča. Postoji "zid" na principu šiljastog utora blokova ili se koristi jedan modul. Zatim se ovaj zid "ulijeva" između letvica, a svi dobiveni spojevi prekriveni su kutovima ili dekorativnim zakrpama.

Naravno, prije nego što popravite materijal, morate pripremiti zid: možda nije savršeno, ali ipak bez velikih grešaka i razlika. Dovoljno je žbukati bazu, pričekajte dok se ne osuši, a zatim nastavite na sljedeću fazu.

Više informacija o pričvršćivanju zidnih plastičnih i MDF ploča možete pronaći u sljedećem videozapisu.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 28 = 38

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map