Žbukanje na gipsanim pločama: pripremamo gips ploču i zidove za slikanje

Žbukanje na gipsanim pločama: pripremamo gips ploču i zidove za slikanje

Žbukanje na gipsanim pločama: pripremamo gips ploču i zidove za slikanje

Nije slučajno da je suhozidom ploče osvojio srca mnogih majstora koji svoj vlastiti stan ili kuću popravljaju vlastitim rukama. Uostalom, rad s ovim materijalom, čak i za početnike graditelji obično ne uzrokuje poteškoće. Je li to završni završetak - gips ploča - ne može svatko. Ali ako pokušate, možete svladati ovu jednostavnu znanost.

Plastična gipsana ploča je neophodna za sve završnice

Ugradnja zidova od gips kartona je neophodna za naknadno bojenje i za tapetiranje

Površina konstrukcija gipsanih ploča može se završiti po želji - zalijepiti pozadinu, boju, nanijeti ukrasnu žbuku. Ali preliminarno žbukanje je obavezno za bilo kakav završetak, pa je važno napomenuti kako kestena gipsana ploča.

Žbukanje na gips ploču: video sat

Kako postaviti gips ploče

Uvrštavanje u gips kartona zahtijeva apsolutno sve šavove, udubine i zglobove, kao i pričvršćivanje rupa gdje su glave vijaka. Kuglica koja je počela temeljiti se priprema neposredno prije upotrebe. Prašak kupljen u trgovini jednostavno se razrjeđuje s vodom u određenom omjeru. Trebali biste pripremiti količinu kitova, koje možete brzo izraditi.

Mješavina za gline miješa se ručno ili mehanički posebnom bušilicom s miješalicom. Konzistencija je poput guste smjese.

Materijal se primjenjuje na suhozidom s tankim slojem. Ako je sloj gust, kist će se sušiti nakon sušenja. Stoga je neophodno popuniti gipsanu ploču (a ne samo suhozidu, ali i bilo koji zid) u fazama: sljedeći sloj kita se primjenjuje tek nakon prethodnog sušenja.

Nema smisla kipati cijeli zid, dovoljno šavova

Na zidu gips ploče, samo se šavovi mogu staviti, to će biti dovoljno

Sada se kit proizvodi ne samo u obliku prašaka, već iu obliku paste. Oni su spremni za uporabu i mogu ispuniti sve nepravilnosti i rupe na površini suhozida, čak i najznačajnijih.

Ako imate bilo kakvih pitanja o tome kako ukrasti suhozid, možete pronaći videozapis na kraju članka.

 Tehnologija gipsana žbuka: korak po korak upute

Prvi korak: pripremite smjesu za rad

U 1,2 litre hladne vode, ne sipajte ne više od 2,5 kg suhog kitova i promiješajte ga s lopaticom ili miješalicom za gradnju do konzistencije guste smjese. Provjerite kakvoću smjese na sljedeći način: ako se ne sklizne sa spatule isporučene okomito, tada je prikladno za žbukanje zidova i stropova od gipsane ploče.

Drugi korak: početni kit

1

Napunite punilo svim zglobovima, utorima i šavovima. Gurnite lopaticu prvo preko, a zatim uz zglobove. Kada se kruta osuši, uklonite nepravilnosti mljevenjem.

Između shpaklevkoj zidova od gips kartona i drugih nema osnovnih razlika

Utiskivanje zidova od gipsane ploče u osnovi se ne razlikuje od žbukanja drugih površina

Treći korak: Završni kit

Završni kit se miješa na isti način kao i početni kit. Široka spatula, primjenjuje se na sve vidljive spojeve i ureze. Nakon stvrdnjavanja, površine se trebaju temeljiti na rešetku s brušenim mrežama. Mora se reći da kada se postavljaju zidovi ili stropovi od gipsane ploče s završnim kitom, rad se izvodi tek kada se planira slikarstvo. Ako zidovi ili strop će biti zalijepljen na debelu tapeta, u pravilu, dovoljno početi kit.

Kako ukrasti zidove gipsa ploče

Značajka gipsanih zidova od gipsanih ploča je potreba za rukovanjem uglovima. Za to se koriste plastični zaštitni uglovi. Na obje strane kuta treba nanijeti ravnomjerni sloj i na njega odmah staviti zaštitni kut. Savijte kutak kuta ravnomjernom silom. Višak ekstrudiranog kipa uklonio je poprečne kretnje lopatice od ruba kuta, nakon čega je smjesa ravnomjerno zaglađena. Zid se treba brusiti nakon sušenja.

Kutovi suhozida na pločama zahtijevaju posebnu pozornost kod stvrdnjavanja

Kod polaganja zidova od gipsane ploče, posebna pozornost treba posvetiti uglovima

Kako ukrasti strop od gipsanih ploča

Izrežite rub suhozida na ploči, koji se priliježe zidu, preporuča se rezati nožem i rezati rub pod kutom od oko 45 stupnjeva. Vijka taj list bi trebao biti nekoliko milimetara od zida. Kist proširuje list i popravlja ga, što izbjegava pojavu pukotina u uglovima.

Napunite sve pukotine pomoću lopatice, pritiskajući alat na površinu listova. S vremena na vrijeme, dati kratko pravilo za veću točnost.

Strop i zidovi shpaklyuyutsya jednako

Utiskivanje stropa od gipsane ploče provodi se na isti način kao i žbukanje zidova

Kod popunjavanja uzdužnih zglobova preporučljivo je koristiti stakleni roštilj. Njegova ljepljiva površina fiksirana je izravno na suhozidom, a odozgo je pokrivena punilom za šavove. Nakon popunjavanja šavova na stropu od gipsane ploče, nastavite brtvljenje rupe sa vijaka. Nakon toga, površina je unaprijed izravnana. Očistite sve spojeve kada se stvrdnjava.

Banding se primjenjuje na one površine koje će kasnije biti obojene

Vezivanje prije početka gipsa - priprema gipsane ploče za slikanje

Sljedeća faza stijene strop za slikarstvo je banding. Potrebna je zavojna traka od papira ili stakleno-fiberizel zavoj. Ljepljen je na PVA. Prije mokri papirnu traku, nanesite ljepilo na površinu stropa. Ljepilo se može lagano razrijediti vodom. Lijepljenje trake i protežu se pomoću lopatice kako biste isparili višak ljepila i sve mjehuriće zraka. Uklonite ostatke spužve ljepila i vlage. Ako koristite stakleno fibrelinsko vezenje, postupak je sličan, ali ne morate mokri vodilom zavoj i ponovno ljepiti ljepilom nakon pričvršćivanja zavoja na strop.

Praktički će se idealni zid ispasti, ako je na shpaklevke promatraju nekomplicirana pravila

Poštivanje osnovnih jednostavnih pravila za kitanje omogućit će da se dobije savršeno ravna stijenka

U kutovima je najbolje lijepiti traku za papir i preklapati poprečne zglobove, kao i uzdužne. Nakon toga, zavoj je prekriven završnim kitom. Slojevi trebaju biti oko 1 mm. Za tapete ovo je, u pravilu, dovoljno, ali ako je strop gips ploče osjenčano za slikanje, trebate 2-3 sloja završnog kit. Kada se osuši, površina mora biti uklonjena i obrisana kako bi se uklonile male ogrebotine i oštećenja gline. Možete koristiti brusilicu tako da ga spojite na usisivač.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 45 = 51

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map