Kako se riješiti mrava u kuhinji: učinkovite narodne metode i učinkovite insekticide

Kako se riješiti mrava u kuhinji: učinkovite narodne metode i učinkovite insekticide

Kako se riješiti mrava u kuhinji: učinkovite narodne metode i učinkovite insekticide

Izgled stana ne postoji aplikacija mišljenja kao mravi ne donosi sreću - ovi insekti mogu širiti kroz kuhinju i popeti se na najviše skrovitih kutaka kuće u potrazi za hranom. Stoga je potrebno pronaći učinkovite metode kako se riješiti mrava u kući. Srećom, postoji izbor - to je ljudski način da se riješite neugodnih insekata i industrijskih insekticidnih droga. Ostaje odabrati najbolju opciju za određeni slučaj.

Mravi u kuhinji: zašto se pojavljuju i što su opasni

Snažan znanstvenici broje 12 tisuća vrsta mrava na svijetu. A samo nekoliko vrsta tih insekata može doći do kuća. To čine jedino radi pronalaženja hrane. Ako kuhinja nije dovoljno čista, tada će mravi izviđanja obavijestiti svoje rođake o tome. I neće usporiti da se pojave u kući kao cijele horde.

kuhinja

Glavni razlog za pojavu mrava u kući je nedostatak čistoće u kuhinji, što stvara idealne uvjete za pronalaženje hrane od insekata

Razlozi za pojavom mrava su uobičajeni:

 • često pohranjene u kuhinji prljavim jelima;
 • ljepljive podnice ili pod;
 • otvorene posude ili posude s ostacima masne ili slatke hrane;
 • prljavo smeće.
mravi

Lijevo na istaknutom mjestu slatkiši, voće i meso najviše privlače mravi

Što se tiče opasnosti, ti insekti, izgleda, nisu štetni kao i ostali - ne udaraju, ne izazivaju iritaciju na koži. Ali čak i oni mogu tolerirati infekcije ako prijeđu prljavštinu i kanalizaciju, a zatim hranu.

Učinkoviti načini da se riješite mrava u kuhinji

Na prodaju možete naći mnogo sredstava koja će vam pomoći riješiti se crvenih i crnih mrava u stanu. Takvi lijekovi se oslobađaju u obliku topivih otrova, olovaka, aerosola, gelova. Ali oni imaju tri značajna nedostatka - skupo su, mogu biti ovisni o mravi i nesigurni za ljude.

U borbi protiv mrava, možete to učiniti bez kemikalija. Postoji mnogo načina kako se riješiti kuća mrava.

Dovesti savršenu čistoću

Ovo je prva stvar koju trebate početi. I opće čišćenje treba biti što je moguće temeljitije.

Važno je:

 • operite sve radne površine u kuhinji;
 • zatvoriti smeće i izvući smeće redovito;
 • Isprati i sakriti posude za hranu;
 • odmah nakon jela, pranje posuđa;
 • svakodnevno gurati pod u kuhinji.

Ako svaki dan održava takvu čistoću u kuhinji iu kući barem tjedan dana, mravi neće imati ništa za profit - oni će se napustiti.

Savjeti: radne površine i podu u kuhinji mogu se obrisati vodom i ocatom - ovaj oštar miris stravi od mrava.

Postavite mehaničke prepreke

Postoji nekoliko načina za to:

1
 1. Zatvorite ulaze s brtvljenjima.

Paralelno s utvrđivanjem čistoće potrebno je isprati mravlje staze, na kojima se drugi kukci nalaze u kući. Uostalom, dovoljno je jedan mrav-izviđač naći u stanu otvorenu staklenku meda ili trajnih mrvice na podu, ona će obavijestiti cijeli mravinjak. A nakon toga insekti puze u stan.

Tipično, mravi prodiru kroz kuću kroz praznine blizu ventilacije i oko cijevi, kroz pukotine na spoju poda i zidova. Ta mjesta mogu biti:

 • brtvilo s kitom, silikonom, žbukom ili običnim ljepilom;
 • premazati tehničkim vazelom kako bi uništili mrav "put";
 • tretirati otopinom sapuna pripremljenom od čaše vode, čajne žličice deterdženta i nekoliko kapi ulja aromatičnog metvice.
otopina

Za praktičnost, otopina sapuna može se uliti u pištolj za raspršivanje kako bi zapljusnuo putove migracije insekata

 1. Napravite zamke vrpca. Da biste to učinili, trebate ploču ili komad kartona, koji je zalijepljen oko oboda s dvostranom vrpcom. A u sredini morate postaviti baits, na primjer, pekmez razmazen tankim slojem. Mravi će mirisati i pokušati doći do slatke. Većina njih će se zaglaviti u ljepljivom šibu.
 1. Stvorite zaštitne barijere.

Mnogi insekti, uključujući i mrave, ne mogu prevladati prepreke od začina i drugih prirodnih tvari. To je, zapravo, potrebno izgraditi niske staze, čiji miris i dosljednost neće dopustiti da mravi prodre u kuću.

Postavljanje takvih prepreka treba biti blizu prozora i vrata, u blizini pukotina i drugih mjesta gdje mravi mogu ući u sobu. Materijali za stvaranje prepreke mogu poslužiti kao:

 • cimetov prah ili kurkumski prah;
 • crvene ili crne paprike;
 • eterična ulja od citrusa;
 • dječji prah s talkom;
 • tehnički vazelina;
 • deterdžent praha.

Traka jedne od navedenih tvari može biti prilično mala - široka oko 6 milimetara. No, važno je da se vrši ravnomjerno na cijeloj površini. Inače, kukci koji se kreću instinktima i dalje će prodrijeti unutra.

Savjeti: umjesto eteričnog ulja citrusa možete koristiti kamfor, češnjak, ulje klinčića ili lavandu. A grančice s bombona i listova zaljeva raširene u "graničnoj zoni" pomoći će.

Napravite mamce za mrave

Industrija proizvodi posebne zamke ispunjene otrovnim tvarima. Ako mrav zavija u takav mamac i proguta otrov, onda više ne može izaći. Ako kukac uspije doći do mravinjaka, tada će nositi otrov na svojim šapama, što je ispunjeno smrću rodbine.

Ali nije potrebno kupiti gotove mamce. Možete ih sami izraditi:

 1. Borna kiselina. Dovoljno je sipati malo sirup šećera u tanjurić, i posipati prašak borne kiseline oko. Ova otrovna supstanca također se može pomiješati s tvrdo kuhanom žumanjkom i kapom džema. Iz dobivene smjese napravite loptice, koje bi se trebale raspadati na mjestima gdje se akumuliraju kukci.
 2. Škrob. Ova tvar pada kada mravi uđu u trbuh, što dovodi do njihove smrti.
 3. Kava s kavom. Mirisna kava je smrtonosna poslastica za nepoželjne goste. Ali prije postavljanja guste, treba ga pomiješati sa slatkim sirupom ili džemom.
 4. Kvasac sa šećerom. Ova smjesa uzrokuje fermentaciju i ubija kukce. I to također dovodi do kvarova zaliha hrane za ličinke u mravinjaku ako kvasac dođe na šape insekata.
znači od mrava

Najučinkovitije sredstvo mrava trošak je denar - to je borna kiselina, kvasac i slatki aditivi za privlačenje insekata da mamlju

Insekticidi za brzo uklanjanje insekata

Kemikalije vam omogućuju da se riješite mrava u stanu ili kući u samo nekoliko sati. Pri odabiru takvih sredstava morate uzeti u obzir:

 • bezopasnost tvari za ljude i kućne životinje;
 • jednostavnost korištenja alata;
 • učinkovitost uništavanja mrava;
 • trošak insekticida.

Što se tiče oblika oslobađanja, to može biti:

 1. Aerosoli. Ovi snažni lijekovi brzo uništavaju mrave. Ali oni su učinkoviti samo ako poznajete mjesto gnijezda u kući ili ako brzo trebate uništiti pojedine mrave.
 2. Olovke. Načelo njihova djelovanja temelji se na stvaranju insekticidnih "puteva" u onim mjestima gdje se mravi obično nakupljaju. Brzo uklanjaju insekte na taj način bit će teške - imat će nekoliko dana, pa čak i tjedana, ažurirati crtež olovkom na podu i zidovima.
 3. Gelovi. To su vrlo učinkoviti insekticidi, koji su "delikatnost" za mrave. Insekti jedu gel koji je ostavljen na podu, ali ne umru odmah. Koncentracija otrova u gelu izračunava se tako da mrav dobiva na šapama kako bi čestice lijeka dovele u mravinjak i hranile maternicu. Stoga je gel koji pomaže u uklanjanju uzroka mravi u kući.

Kako spriječiti da mravi uđu u kuću

Mnogo je lakše ne boriti se s već postojećim mravima, već učiniti sve kako bi spriječili njihovo pojavljivanje u kući. Štoviše, metode prevencije su vrlo jednostavne:

 1. Važno je redovito čistiti kuhinju. To jest, kad god je to moguće odmah nakon obroka prati posuđe, pažljivo obrišite stol i ostale površine.
 2. Svaki dan izvaditi smeće. Miris i ostaci hrane mogu privući horde insekata.
 3. Hrana, posebice, voće, slastice i meso treba držati u hladnjaku. Ostatak hrane treba staviti u dobro zatvorene posude ili zbrinuti.

Jednom riječju, možete se riješiti crnih ili crvenih mrava kuće bez agresivnih kemikalija - dovoljno je primijeniti učinkovite folk metode. To će učiniti kuću čistom i sigurnom.

Ako insekti ne žele napustiti stan, možete pokušati koristiti kupljene mamce ili se obratiti profesionalcima - pozvati stručnjake koji sudjeluju u sanitarnom tretmanu prostorija.

Video: kako se riješiti mrava

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

89 − = 86

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map