Sådan kombineres gardiner af to farver eller fra forskellige stoffer

Sådan kombineres gardiner af to farver eller fra forskellige stoffer

Sådan kombineres gardiner af to farver eller fra forskellige stoffer

For at give unikke indretning i køkkenet, kan du vælge stilfulde møbler, usædvanlige dekorationer eller lyse retter. Og du kan eksperimentere med tekstiler ved hjælp af kombinerede gardiner af to farver eller en kombination af flere typer stoffer af forskellige teksturer - denne metode kræver ikke grundige reparationer eller alvorlige udgifter og er ideel til begyndere. Lad os derfor se nærmere på de grundlæggende teknikker for tekstilkombinatorik og flere win-win ideer til dekoration af køkkenet.

Gardiner af stof i to farver: hemmelighederne af succesfulde kombinationer

Køkkenet er et af de få værelser i huset, hvor vinduesdrap spiller en overvejende dekorativ rolle. Selvfølgelig beboerne i første sal eller lejligheder med vinduer med udsigt solsiden, og bruge det som en beskyttelse mod overdreven lys og nysgerrige blikke, men stadig det vigtigste formål med gardiner i køkkenet - "Good Housekeeping" for at give komfort Nye tofarvede gardiner til at passe perfekt ind i det indre, er det vigtigt ikke at glemme alt om de generelle principper for harmoni og måder at visuelt korrektion af rummet.

gardiner

To-farve gardiner til køkkenvinduet

4 regler for succesfulde kombinationer:

Varme og kulde

Mange ved, at for "nordlige" værelser er det bedre at vælge gardiner af varmt farveskema, og for solbeskinnede vinduer - koldt. Men det er vigtigt at tage højde for det faktum, at varme farver visuelt nærmer sig objektet, så i et lille køkken er det værd at give fortrinsvis kolde farver, som visuelt adskiller vinduet og giver rummængde. Du kan dog bruge en alternativ indstilling - neutrale toner suppleret med et lille mønster eller små indsatser af gule, orange, græsgrønne eller andre "opvarmning" farver.

gardiner

Tofarvet orange-hvide gardiner

Harmoni og accenter

Gardiner kan indrettes i overensstemmelse med indretningen og møblerne i køkkenet, eller blive et lyst slag, der tiltrækker øjet. Til interiøret så harmonisk, er det værd at duplicere farveintervallet for vinduesgardinet i andre tekstiler eller tilbehør.

gardiner

Gardiner i køkkenet

persienner

Gardiner i køkkenet

Farve og tekstur

Du kan kombinere gardiner ved at bruge flere klæder af samme art, men i forskellige nuancer eller ved at kombinere materialer, der er forskellige i tekstur og gennemsigtighed. Men glem ikke praktisk, fordi vi taler om køkkenet med dets specielle mikroklima, der er præget af høj luftfugtighed, høj temperatur, kulstofaflejringer og røg med smagene af den mad, der fremstilles. Derfor bør materialerne ikke mærkes og lette at passe på, for eksempel organza, bomuld med polyesteradditiv, mesh, crepe-chiffon.

J6
J7
J8

Tegninger og mønstre

Ved hjælp af ornamenter, der er karakteristiske for denne eller den stil, er det muligt at understrege den tematiske retning af design. For eksempel i landet, Provence, og andre rustikke interiør passende plaid og blomster gardiner, pelmet enkel, som kan kombineres med ensfarvede gardiner i pastelfarver. Historiske stilarter suppleres med lysgardiner med gyldent broderi eller trykt silke. Et moderne køkken, indrettet i en ånd af højteknologiske eller minimalistisk, monokrome modeller passer snøreringe og rullegardiner af stof med fotoprint.

Kombinerede gardiner af to farver i forskellige stilarter:

J9
J10
J11
gardiner af to farver

Kombinerede gardiner af to farver

Mønstre kan anvendes til at ændre den visuelle geometri af rummet. For eksempel er de lodrette striber på de lange gardiner "på gulvet" visuelt pripodnimut lavt til loftet, vandret mønster "skubbe" vægge og øge vinduet åbning, de store lyse blomster vil bringe et vindue, og det med småt - take away.

Som for kombinationen af ​​forskellige typer af billeder, er det ikke nødvendigt at bruge kun én slags mønster på et par blinds. Tværtimod kombinerer man de langsgående og vandrette striber med et stærkt mellemstykke af ærter eller blomster, kan man opnå en stilfuld og moderne bue. Men den traditionelle vegetabilske print, der kun anvendes på et element, er mere egnet til rolige klassiske stilarter.

1
persienner

En interessant kombination af bands og farver

blinde

Et spektakulært kombinationssæt: et engelsk gardin i et bur og et gardin med en lambrequin

Det er vigtigt, at gardinerne ikke kun er kombineret med resten af ​​indretningen af ​​rummet, men også med hinanden - farve, ornament, tekstur eller tilbehør.

Interessante kombinationer af farver og teksturer

Den enkleste mulighed for at skabe et unikt tekstildesign i køkkenvinduet er at bruge to typer kombinerede gardiner. Den bedste duet til køkkenet kan være romersk eller rullestrukturer, suppleret med luftgardiner, korte gardiner eller lambrekenom. Ikke mindre spektakulært ser blinds ud af et materiale af forskellige farver.

blomstergardiner

Lette blomstergardiner og solgul "Rimki" - en vellykket kombination for land og provence

Idéer til at skabe farvecocktails

Lad os overveje mere detaljeret, hvordan man kan kombinere gardiner af to farver i lyset af køkkenspecifikitet og stilistisk design af et værelse.

  1. Sammen med neutral farve

En favorit teknik fra klassikernes arsenal er at bruge neutral som hovedfarve (hvid, grå, mælkeagtig, beige) og enhver accentfarve. Ofte i lyse farver dannes der et gardin eller en rullegardin, og lamelrequins eller tætte gardiner virker som kontraster eller tilføjelser - det afhænger alt af intensiteten af ​​den valgte farve.

persienner

Tofarvet rød og hvidt ensemble ser lyst og smart ud

Ensartede materialer er ideelle til køkkener, indrettet i moderne stilarter - minimalisme, højteknologi, moderne. Men hvis du ønsker ikke-standardiserede løsninger, kan du som en "base" bruge et stof med et mønster eller en farverig print, der ekko med de grundlæggende farver, der bruges til at dekorere og forsyne rummet. "Fortyndet" bicolour klud kan være et lyst bur, striber, blomster eller geometrisk mønster - disse ornamenter ser meget organisk ud i køkkenmiljøet, især hvis resten af ​​tekstilerne er indrettet i samme ånd.

persienner

Kombinerede turkise-beige gardiner til køkkenet i jugendstil

persienner

To-farve krydsede gardiner med spektakulære kvaster-pick-ups

Tip! Du kan købe de samme gardiner af flere lyse farver og ændre dem efter årstid eller humør. Den neutrale base kan let kombineres med enhver farve.

  1. Game of contrasts

En sådan mulighed kan være en gave for uhyrlige interiører, i designet af hvilke lyse farver bruges. Kontrast gardiner kan harmonisk komplementere de rige farver, der allerede findes i dekorationen eller andre tekstiler, hvilket giver køkkenet et smart udseende. De mest populære løsninger er lyse gardiner fra det modsatte spektrums farver (rødgrøn, gulblå, sort-hvid), hvorfra du kan skabe helt usædvanlige mønstre, sammenvævning af stofferne med hinanden. Men selv glatte bånd af kontrastfarver ser stilfulde og originale ud - værdsætter de forskellige muligheder for gardiner af to farver stof, hvoraf fotos er angivet nedenfor:

gardiner

Tofarvet sort og hvidt trådgardiner

persienner

Indviklet interweaving af to farver - grøn og orange

persienner

Ikke-standard kvarter - saftig bær og rige lysegrønne skær

tofarvet gardiner

Air to-tone gardiner med kontrastende ornament

Det sværeste er at vælge de "modsatte" nuancer korrekt, så vinduet ikke ligner fremmede elementer på baggrund af det overordnede billede. Som en anelse kan du tage to farver allerede til stede i indretningen og intensivere deres intensitet efter eget valg. For at gøre det lettere at vælge kontraster og grad af lysstyrke, skal du bruge en lille visuel hjælp.

nuancer

Princippet om at vælge kontrasterende nuancer

Tip! To-farve kombination af lyse gardiner kan hurtigt kede sig, anbefales det at kombinere dem med den tredje neutral farvetone eller "dispensere" lysstyrken efter eget valg ved at reducere arealet af en hvilken som helst af de farver til en grundlæggende tone fik mere end 70%.

  1. Gardiner Companion

En kombination, hvor væv anvendes fra et eller samme farveområde, men af ​​varierende grad af intensitet. For eksempel kan de kaffe-farvet gardiner kombineres med en rig chokolade gardin, blå tyl gardiner -c smaragd nuance, fersken toner - rød, gul - med orange, etc.

persienner

Kombinerede gardiner-ledsagere af gennemskinneligt materiale

stof gardiner

To-farve draperier af en type stof

Som en samlende motiv kan vi ikke kun bruge farve, men også ornament, gentaget på vinduet tekstiler. Samtidig kan farvebilledet i billedet og stoffet være anderledes.

persienner

Kombinerede gardiner, kombineret med et mønster

Tip! Hvis flerelagsdesign fra flere gardiner ikke kan lide, kan du sy dobbelte gardiner fra stoffer af forskellige farver og skabe interessante kombinationer ved hjælp af pluk, dreje gardinerne eller danne kontrastfyldninger. Denne løsning har en anden fordel - evnen til periodisk at ændre forsiden fra bagsiden, hvilket skaber illusionen om at forny interiøret.

persienner

Dobbeltsidede gardiner i neutral rækkevidde

draperier

To-farve gardiner til et lyst køkken

Sådan kombineres gardiner fra forskellige stoffer

Tofarvede gardiner med forskellig tekstur - en interessant teknik, hvor du kan få mange ideer til køkkenets originale design.

Et par tips til succesfulde kombinationer:

  • Brug teksturer af forskellig grad af gennemsigtighed eller sammenflettet design. Indførelsen af ​​et gardin af en farve på en anden vil skabe illusionen om tilstedeværelsen af ​​en tredje samlende skygge.
påsætning af væv

Påsætning af stoffer af to forskellige farver med en glat overgang

  • At de kombinerede gardiner fra forskellige stoffer ikke så tyndt ud, ved skabelsen af ​​et design anvendes ethvert generelt element. Dette kan være en fletning eller plukning fra samme stof, det samme mønster, frill, bue.
gardiner

Border i farven på farve gardiner kombinerer et kombineret rødt og hvidt design i en enkelt helhed

strømpebånd

Kombinerer elementer af kombinerede draperi-strømpebånd, båndbage og tofarvet frill

  • Meget originale udseende produkter fra flere udskæringer af stof. Og når syning er ikke nødvendigt at respektere symmetri - i nogle stilarter "patchwork" gardiner, indrettet i en kreativ rod, giver rummet en særlig charme og hjem uyut.Chtoby harmonisk kombination gardinerne til resten af ​​situationen, kan du bruge ikke kun de to grundfarver, men også en lang række scraps, resterende efter syning af andre køkkentekstiler - duge, dæksler på stole eller møbler polstring.
indsætte

Effektiv blomstindsats til monofoniske gardiner

blinde

Sådan kan du kombinere rester af stoffer

  • Til indespærrede interiører, hvor pastellfarver og naturlige toner hersker, er de kombinerede gardiner af to typer fra forskellige stoffer, men i samme farve, egnede. Denne metode vil give rummet et volumen og supplere atmosfæren med et diskret men interessant element.
roman persienner

Tykke romerske gardiner og luftgardin med lambrequin i et enkelt farveskema

Master-klasse til syning af tofarvet gardiner

Hvis du har besluttet det vigtigste - typen af ​​konstruktion, stoffet og farven på de fremtidige gardiner - du skal købe materiale til arbejde og kontakte nogen atelier. Men hvis der er en symaskine hjemme, er det meget billigere at sy gardiner af et stof i to farver med egne hænder. Og så du kan evaluere dine evner og færdigheder, foreslår vi at du gør dig bekendt med den omtrentlige algoritme for de kommende værker.

Bestem forbruget af væv

For at finde ud af, hvor meget stof, du har brug for at skræddersy den valgte model, er taget i betragtning tre vigtigste parametre: længden tagudhæng, bredde stof roll og overflod gardiner. Hvis der kan opnås de to første værdier ved simple målinger med et målebånd, så en reserve på folder eller flæser pust behøver at tænke over det, og måske endda at bruge "eksperimentel" model af ark eller dynebetræk.

Tip til beregninger:

  • For tætte gardiner skal længden af ​​cornice multipliceres med en samlingsfaktor på 1,2-1,5;
  • til gardiner på øjenlågene danner effektive folder, bør længden øges med 1,5-2 gange;
  • til lys tule, gardiner af organza, slør eller chiffon vil have brug for en bestand på 2,5-3 gange længden af ​​cornice.
gardinens bredde

Beregning af monteringsfaktoren ved den type fastgørelse af gardinerne

Vigtigt! Bestem forbruget af væv kan være ved hjælp af følgende formel: (længden af ​​cornice X monteringsfaktoren) / bredden af ​​stoffet i en rulle. Højden er taget fra beregningen af ​​produktets planlagte længde (til vindueskarmet, til midten af ​​vinduet, til gulvet) plus en margen for bøjninger på 5-10 cm.

Forbereder værktøjer og materialer til arbejde

At foretage en simpel model for de kombinerede tofarvede gardiner til køkkenet - lufttæpper i forskellige farver - behovet: letvægts fabric for et foruddefineret målinger, gardin tape til dannelse af en spektakulær folds, indlæg, nåle, saks, stifter og symaskine.

Vigtigt! For kombinationen af ​​gardiner bør selvstændigt træffe og grabber, især hvis du planlægger at bruge dem som et samlende element, fordi at finde færdiglavet løsning, der perfekt matcher farven på gardinerne, og kan ikke opnås.

Vi udfører skære af stof

Som oftere falder størrelsen af ​​en klud i en rulle ikke sammen med en påkrævet bredde af gardiner, det er nødvendigt at skære et stof på strimler. For at gøre et glat snit kan du anvende markeringen med en linjal og kridt eller forsigtigt trække et af de vertikale tråde.

Til noten! Du kan sy to gardiner i forskellige farver, eller oprette en kombineret version, der forbinder i hver gardin flerfarvede stykker af lærred.

Kombinerede gardiner af stof i to farver:

kombinerede gardiner

Kombinerede gardiner af stof i to farver

gardiner

Hvert gardin har sin egen farve

Kombinerede persienner:

J38
J39
J40

Vi behandler sømme

Efter opskæring sys snittene sammen med et tillæg på 1 cm (for styrke anbefales sømmen at blive behandlet med en overlock). På perimeteret af hvert gardin efter at have trukket den øverste kant, lav en bøjning på 0,5-1 cm og sy bagen.

kantning

Kantning - en lille, men vigtig detalje til spektakulære gardiner

Tip! Brik eller smal fletning kan også bruges til en harmonisk kombination af farver. Prøv at vælge en gardinskant i farven på den anden og omvendt, eller brug den klareste af de to toner til at afslutte begge gardiner.

Vi samler bygningen

Det forbliver nu syet til den øverste kant af Curtain tape, hvilket gør sømmen på stoffet af bånd bredde, samles hver gardin ved hjælp af en stramning snor og krog tapperne på gesims kroge. Du kan rette de færdige gardiner med storslåede buer, plukker eller magnetbånd - efter eget valg.

hængsler til kroge

Faste hængsler til kroge bør ikke syes til stoffet

Tip! Færdige gardiner kan kombineres med andre dekorative elementer, for eksempel lambrequin, frynser, frodige flæser eller stofløb.

løkke

Dekorative hængsler

frynser

Fringe med perler

Video lektion: hvordan man kan kombinere gardiner af forskellige farver og teksturer

Brug tofarvet gardiner i køkkenet - receptionen er ikke ny i lang tid. Men hvis du vælger den originale kombination af farver eller stoffer med interessant tekstur, kan du skabe et unikt interiør, hvor tekstiler vil være hovedpunktet i designet. Og det er ikke nødvendigt at afslutte syning og syning af kurser for at få en model af gardiner til din idé - bare overfør ideen til papir og give en skitse af en erfaren sømstress.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

81 + = 86

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map