Hvordan man vælger gardiner til interiør i højteknologisk stil

Hvordan man vælger gardiner til interiør i højteknologisk stil

Hvordan man vælger gardiner til interiør i højteknologisk stil

Hvordan i køkkenet at dekorere gardinerne i højteknologisk stil? Det korte svar er: "Nej!" Sandsynligvis vil ikke alle være tilfredse med sådan sammenfattethed, for nøjagtige brugere er det nødvendigt at præsentere oplysningerne i sin udfoldede form. Lad os starte med måske det grundlæggende i teorien om design og forsøge at finde ud af, hvad hi-tech er.

Hvad er højteknologi i arkitektur og design?

Selve udtrykket "gardiner i high-tech", hvilket tyder på, at spørgeren ikke helt forstår, hvad er rech.I mærkeligt: ​​Kunsthistorie i vore skoler ikke underviser, og de typiske upersonlige interiører af lejligheder og et kedeligt udseende stikkontakter, hvor de fleste af os er vokset op, bidrager ikke til akkumulering af viden inden for design.

Internettet er fyldt med artikler, hvis forfattere, for at sige det mildt, er dårligt kyndige i det, de skriver. Det er svært at beskylde almindelige borgere i uvidenhed om de særlige kendetegn ved arkitektoniske stilarter, selv når nogle indretningsarkitekter og møbler (eller mennesker, der kalder sig selv som sådan), forvirret stil "moderne" med den modernistiske tendens og pastelfarvet sengetøj.

Den højteknologiske stil, umiddelbart efter starten i 70'erne i det sidste århundrede, bevarede stadig et vis demokrati, arvet fra æstetik af industrielt design.

kontor

IT-virksomheder, der betragter moderne højteknologiske snobbet, vender sig til arven af ​​en tidlig, uspoleret kommerciel højteknologi. Det antages, at brugen af ​​lyse farver og bevidst åben lægning af al kommunikation er meget demokratisk

Men allerede i 90'erne hersker den elitisme, der er forbundet med senmodernisme, en anden stamfader af en ny stil. Hi-Tech gradvist forvandlet til en blank kommerciel retning af arkitektur, hvis opgave var ikke kun og ikke så meget at skabe et behageligt miljø, rige med højteknologiske tekniske systemer, som ejer af dannelsen billedet. Aftagerne af sådanne bygninger og interiører i dag er primært store og rige finansielle selskaber, ikke for ingenting, at en af ​​grundpillerne i postmodernismen Charles Jenkins kalder de hi-tekovskie bygninger af de seneste årtier, "bankens Cathedral".

corporation

I dag er højteknologi mere af en billedretning, der betjener store finansielle virksomheder, luksushoteller, prestigefyldte indkøbscentre og nogle offentlige myndigheder

De vigtigste tegn på højteknologisk stil

Efter vores mening er de karakteristiske træk ved højteknologisk stil i vores tid følgende:

 • Anvendelse af højteknologiske løsninger: de seneste resultater inden for bygningskonstruktioner, perfekte tekniske systemer, innovative efterbehandling materialer.
 • Funktionalitet og kortfattethed, i visse situationer, der grænser op til ekstrem minimalisme.
 • Strenge geometriske former, appellerer til den kreative arv af konstruktivisme.
design

Hi-tech visualiserer dramatisk bygningskonstruktioner, hvor han er direktør for konstruktivisme

 • Elementer af ingeniørudstyr kan fremhæves i forgrunden for opfattelsen. I de tidlige versioner af højteknologi kunne ventilationsrørene af galvaniseret stål og andre kommunikationselementer bevidst "udsættes". I dag er det allerede irrelevant. Et symbol på avanceret teknologi vil tjene, snarere en glas elevator aksel i atrium lobbyen.
højteknologisk design

Moderne high-tech udsætter stadig nogle elementer af bygningens tekniske systemer til show, men deres æstetiske udseende er omhyggeligt gennemtænkt igennem i dag

 • Rummelighed, klar zoneinddeling af åbne "flydende" rum.
 • Et fuldstændigt forbud mod emner af "borgerligt-filistinsk" design, herunder afvisning af gardiner, gardiner og draperier.
 • Antallet af ikke-funktionelle genstande, dekorative elementer er begrænset. Visuelle accenter skal være skalaindstilling, det vil sige store nok. En god tone er moderne maleri, skulptur, i stuen - tæpper af stramt design.
interiøret

I det højteknologiske interiør gives der et alvorligt sted til maleri, men det har en usædvanligt dekorativ funktion. Ifølge stil, plot, humør og farvebeslutning er lærredet valgt til værelset. Selvom det koster millioner af dollars, er billedet ikke værdifuldt i forbindelse med design

 • Møbler er strengt funktionelle, enkle i form, men ikke primitive.
 • Naturligt og kunstigt lys, der strømmer fra de store vinduer og tankevækkende lamper.
højteknologisk design

Vinduer og lyset hælder ud af dem - næsten hovedkomponenterne i rummet i højteknologisk stil, for at lukke dem end noget - sacrilege

 • Bred anvendelse af intelligente systemer af "smart home", integreret med det medieudstyr, multi-zone belysning.
 • Høj kvalitet, brugen af ​​moderne dyre efterbehandling materialer og møbler, understreger elitismen af ​​det arkitektoniske objekt. Typiske er "ærlige" materialer: glas, metal, naturlig og kunstig sten, værdifuldt træ. Imitering i enhver form er ikke tilladt. Anvendelsen af ​​polymere materialer reduceres til det nødvendige minimum.

"Naked" beton i et højteknologisk interiør er moderigtigt og prestigefyldt. Det vigtigste er, at det skal være af høj kvalitet

Boligindretning i højteknologisk stil

Den højteknologiske stil er ideel til repræsentationskontor og offentlige områder, godt for hoteller, men ekstremt sjældne i virkelig boligområder. Hvorfor er det sådan?

Denne højteknologiske, ikke hans parodi - meget dyr fornøjelse, ikke alle topchef i et stort firma har råd til det.

Ejere af "high-tech" lejligheder er velhavende mennesker, og det er som regel ikke deres eneste hjem. Har flere huse eller lejligheder, har du råd til at eksperimentere med stilen ved at dekorere en af ​​genstande.

Værelset er indrettet i højteknologisk stil og er svært og dyrt at vedligeholde. Det kan ikke afvises, hvis der på den polerede overflade er et aftryk af en persons finger. Personalet er veluddannede arbejdere og teknikere er nødt til konstant at overvåge renlighed sterile elementer og eliminere "glitches" i talrige undersystemer af "intelligente hjem".

1

Raffineret højteknologisk interiør i sin moderne læsning er ekstremt effektiv, men abstrakt kold. En sådan situation kan forårsage beundring af kunder, disciplin medarbejdere, men lever i det mindste permanent i den futuristiske verden af ​​glas, metal og super gadgets kan ikke alle. Det overvældende flertal af mennesker i denne situation vil efterhånden have trøst. High-tech, selv om det har indarbejdet nyeste teknologi - en kontemplativ stil.Nuzhno har en verdenssyn af Zen buddhister til ikke kun åbne, men også hele tiden at holde det en kosmisk billede.

højteknologisk design

Moderne højteknologi giver ofte indtryk af dronningens dronning. Fint og koldt

Gardiner i højteknologisk stil

Hvad skal gardinerne til interiøret være i højteknologisk stil? Generelt har vi allerede besvaret spørgsmålet: nej. Lad os forklare mere detaljeret:

For det første er der ikke behov for at lukke gardinerne med en spektakulær udsigt fra de panoramiske glasmalerier i penthouse til nat New York. Udsigt over Fujiyama eller havet er også godt. Hvis du ser et to meter højt hegn fra en nabo fra en metalprofil fra dine vinduer, eller du er bange for, at du om aftenen vil blive betragtet af beboerne i det modsatte panel, hi-tech - ikke om dig. Først skal du kigge efter et andet hjem.

køkken

Ikke for det, købte ejerne dette penthouse for at dække udsigten til New York fra højden af ​​ørnens flygardiner. Af den måde er dette køkkenet

spisestue

Og dette er spisestuen

For det andet er brugen af ​​stoffer til dekorative formål kun i denne stil ikke velkommen, tekstiler er kun egnet som polstring polstring. Især i køkkenet, som er fokus for højteknologisk udstyr. Men i lokalerne i højteknologiske stil er der slet ingen isolerede køkkener, der er et enkelt rum der.

Men hvad skal man gøre, hvis man for eksempel ved middagstid er nødt til at fordybe de sydlige vinduer for at blive reddet fra varmen? Dette er ikke nødvendigt i højteknologi: det selektive glas vil "afskære" den infrarøde, termiske del af solens stråling, og resten vil klare klimakontrollen.

Men hvordan er det lyse lys i det synlige spektrum savnet af det selektive glas? Fordi blændingen, reflekteret fra spejlet, poleret og simpelthen glatte overflader blinde øjnene. Og her er der højteknologiske løsninger: Glaskarameleonerne mørkere om få sekunder - de får et niveau af farvning, der er tilstrækkelige til at reducere lysstyrken ved at trænge ind fra det udvendige lys til et acceptabelt niveau. Selv om dette ikke er meget nødvendigt, fordi den automatiske solbeskytter allerede har taget den rette position udefra.

Jeg vil virkelig have et gardin

Mest sandsynligt har læseren længe været træt af vores grumbling. Bruger, der søger på internettet
gardiner hi-tech, ønsker at se gardinerne i stil med hi-tech, ønsker høje teknologier og gardiner til dem. Og spyt på vores tankegang om stilens renhed.

Uden slørethed: Folk, der virkelig har råd til en rigtig højteknologi, må ikke læse vores blog. De drikker nu champagne, beundrer fra deres yacht side til akvamarinfarvandet i Det Ægæiske Hav, og interiøret er engageret i en specielt ansat fornem arkitekt. Specialisten selv vil finde ud af, hvordan man skal håndtere vinduerne, og kunderne vil blive sendt for at blive enige om et fotorealistisk 3D-billede.

Hvis vi stadig vil have gardiner, har vi ingen højteknologi og vil det ikke. Koreansk tv med stor skærm, hjemmebiograf, split system og trendy firkantede møbler er ikke højteknologiske endnu. Lad os afstemme fakta og kalde det på en eller anden måde, nærmere virkeligheden. For eksempel er interiøret i en moderne stil.

Interiør i moderne stil og gardiner til ham

Definitionen af ​​"interiør i moderne stil" kan behandles meget bredt, og det er fint. En vag formulering fjerner os en stor forpligtelse til at overholde den raffinerede renhed af nogen af ​​de specifikke stilistiske tendenser. Vi kan udfylde det med elementer af højteknologi, minimalisme, avantgarde, skandinavisk stil, fusionstil og alt, hvad vi kan lide og har råd til.

Absolut absolut ikke egnet til sådanne indvendige gardiner i en blomst eller med et andet stort plotbillede. Eventuelle dekorative ikke-funktionelle elementer er udelukket: alle former for bandager, strømpebånd, kvaster og bånd. Fortæl dig, hvad gardiner passer til et værelse indrettet i en moderne stil:

Vandrette persienner

Vandrette persienner er ideelle til et moderne interiør, møbleret med minimalistiske møbler. Se ikke på, at de er billige - men stilistisk svarer helt til rummets geometri. Blinds er bedre at fastgøre på vinduesrammerne, det er ønskeligt, at deres farve matcher farven på vinduesrammerne. Hvis rammerne er hvide, må du ikke bruge farvede eller sølvfarvede lameller.

I øvrigt, de vandrette persienner - den mest bekvemme og praktisk form for udstyr til skygge vinduet: Vælg den ønskede vinkel på lamellerne, vi beskytte os mod den klare sol eller nysgerrige blikke, mens ikke benægte lokalerne sveta.Vertikalnye persienner i vores tilfælde ikke passer nogen af ​​tegningen , heller ikke på den foreslåede tekstur af materialet.

blinde

På trods af tilstedeværelsen af ​​et bad og marmor håndvask, er dette soveværelset interiør. Ejerne af dette hus i forstæderne - folk er ikke fattige, men de er villigt enige om arkitektens forslag om at bruge almindelige lavpris vandrette persienner, der er i overensstemmelse med situationen

K14
K13
K12

Rullegardiner (rullegardiner)

Det er ret passende løsning - rullegardiner. Fastgjort på toppen af ​​vinduesrammen, i åben tilstand, krøllet ind i et tyndt rør, er rullegardinerne ikke iøjnefaldende og næsten usynlige.

højteknologisk design

Vinduerne i dette værelse er udstyret med rulleskodder. I en sammenfaldet form er de helt ude af det blå

Hvis toppen af ​​glasmosaikerne ligger lige over hovedloftniveauet, som det ofte gøres i moderne interiør, vil de rullede ruller kun ses, hvis du står direkte under dem og løfter dit hoved. For et moderne interiør er et monofonisk eller ikke-kontrastfuldt abstrakt mønster egnet.

Valget af rullegardinet er ret stort, vi kan bruge et lystransmitterende materiale, der er enten solidt eller helt uigennemtrængeligt. På grund af det vandrette mønster vil rullegardinerne "day-night" se godt ud, udover at de er ret praktiske. Pas på at vælge gardinens skygge, det skal ikke være i kontrast til vinduesrammens farve.

persienner

Stuen i dette hjem nær Moskva, moderne indretning, brugte rullegardiner lavet af tykt stof, når den er lukket de er helt mørkere rummet, så dagen til at se dine foretrukne film på den store skærm en faldende hjemmebiograf. Bemærk, hvordan gardinens sorte farve er i harmoni med chokoladefarven på rammen og skråninger af vinduet

Hvis vi ønsker at introducere højteknologiske elementer i vores hjem, skal rullegardiner være udstyret med automatiske åbningsmekanismer. Du kan styre dem fra konsollen, installere en lyssensor eller en programmerer.

rullegardiner

Elektromotorer til automatisk åbning og lukning af rullegardinerne er ret små og gør mekanismerne ikke mere besværlige. Strømforsyningen (som regel 24 V sikker) skal lægges i vinduets hældning på forhånd

K18
K19
K20

Romerske persienner

Romersk persienner er også en god mulighed. Gennemsigtigt stof vil se, måske mere fordelagtigt. Dette skyldes, at folderne danner et vandret mønster på lumen. Romersk persienner behøver ikke at hænge strengt på vinduesrammen, som skodder eller rulleskodder. På grund af det faktum, at stoffet har foldninger, har gardinet et volumen og vil se godt ud i en afstand fra vinduet, som er suspenderet på et vindueskarpe tættere på rummet. Eller endda på åbningen, fast på væggen over vinduet. Romersk persienner kan også udstyres med et automatisk foldesystem.

roman persienner

Gratis fold på romerske gardiner blødgør den strenge linearitet af dette minimalistiske interiør, men de er ikke ude af den generelle sammenhæng

K22
K23
K24

Lige stofgardiner

I det moderne interiør ser du flotte og lige stofgardiner. Og de kaldes i folket "gardiner i højteknologisk stil". Men det er ikke sandt, fordi hi-tech ikke er gardiner, gadgets, møbler eller efterbehandling. Det er totaliteten af ​​alle elementer i det indre, der danner sin stilistiske løsning.

For et værelse indrettet i moderne stil er et monofonisk stof egnet, farven afhænger af rummets samlede farve. Det er bedre at bruge et blødt materiale, hvis folder ikke krøller og danner en bølget overflade. Virkelig ligner gardiner med gennemsigtig tyll, men uden det er enkeltlagede også gode. Eventuelle dekorative elementer, kun fritflydende stof, må afvises.

stof gardiner

Lige stofgardiner i moderne køkken med højteknologiske elementer ser fremragende ud på grund af det korrekte udvalg af stof. Blødt, gennemsigtigt og let skinnende, det passer perfekt til glas og blanke overflader af møbler. Dæk er skjult i loftet niche

Det er meget vigtigt at skjule suspensionens design, når du bruger gardiner i et moderne interiør. Hvis vi ikke ønsker at ødelægge stilens renhed, kan du ikke bruge lambrequins, væg eller loft cornices. Du bør vælge et dæk med kroge med en minimumshøjde, som kan gemmes i en nichel, der er præfabrikeret i et falsk loft. På det stadium, hvor der fremstilles en niche, er det nødvendigt at forsyne strømforsyningen og monteringsstedet for elmotoren, hvis gardinlukning er automatisk.

persienner

I et moderne interiør med højteknologiske elementer bør gardinstoppebussen være skjult i en loftniche

En ekstra bonus på dækket placering af dækket i loftet niche: der kan du placere et skjult baggrundsbelysning, som vil favorisere fremhæve stoffets ædle tekstur.

design

Blødt lys, hældning fra loftet niche, gemmer dækket og lampen, fylder rummet med et behageligt blødt baggrundslys. Fra gaden ser dette vindue forresten også meget smukt ud

K28
K29
K30

Kombination af forskellige typer gardiner

I et moderne interiør er det helt muligt at kombinere to typer vinduesskyggesystemer: dem der er hængt på rammen (sash) og lukker åbningen. Vandrette persienner og rullegardiner er perfekt kombineret med frithængende tekstilgardiner uden tyll. Dette er både praktisk og ret æstetisk: blindsene justerer meget præcist mængden af ​​lys ind i rummet, samtidig med at man kan se, hvad der sker udenfor, og stoffet blødgør stivens stive geometri.

blinde

En temmelig usædvanlig kombination af vinduesskyggesystemer: tættere på rammen er vandrette persienner lidt længere - rulleskodder. Løsningen er bekvem for dens variation og udseende, mærkeligt nok, meget cool. Bemærk, at alle suspensionsmekanismer er skjulte

K32
K33
K34

Vi håber, at vores argumenter vil vise sig nyttige for tilhængerne af den højteknologiske stil i interiøret. Dem, der har et budget begrænset, vil være i stand til at træffe den rigtige beslutning og lave et vindue alene. Dem, der ikke er særligt genert i økonomi, anbefaler vi at du vender dig til en god arkitekt eller designer, de vil tilbyde dig de mest harmoniske indvendige løsninger, tage hensyn til dine smag og ønsker.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

+ 44 = 53

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map