Wallpaper untuk lukisan - kebaikan dan keburukan garisan penamat

Wallpaper untuk lukisan – kebaikan dan keburukan garisan penamat

Wallpaper untuk lukisan - kebaikan dan keburukan garisan penamat

Pembaikan kosmetik tidak lagi berubah menjadi bahan cetek di dinding. Kemasan halus juga menjadi berbeza. Bukannya "silkscreen", lebih banyak varian yang lebih dirizabkan dan kurang cemerlang dipilih lebih kerap. Penyelesaian yang rasional adalah kertas dinding untuk lukisan: kebaikan dan keburukan menjadi jelas apabila merancang pembaikan dan memeriksa ciri-ciri prestasi. Jelas sekali perkara utama ialah pilihan yang baik menghilangkan keperluan untuk sentiasa mengemas kini dinding. Hayat perkhidmatan spesies individu mencapai 30 tahun.

Ciri khas dinding untuk lukisan

Bagi mereka yang memulakan atau sedang dalam proses pembaikan, setiap perjalanan ke pasar raya pembinaan menyebabkan tekanan. Dari banyak kalimat, warna dan tekstur, mempesona di mata. Ia sukar untuk memberi tumpuan dan membuat pilihan akhir. Setiap sampel adalah baik dengan cara tersendiri. Tetapi kertas dinding untuk lukisan dibezakan daripada siri roll:

 • Melekat mudah. Ia tidak perlu untuk menonton gabungan sendi, kecuali model bertekstur dengan komposisi plot yang jelas. Ia juga mungkin untuk gam dan kemudian warna siling.
 • Pemilihan warna dan warna yang tidak terhad. Penyelesaian warna tunggal atau warna gabungan membolehkan untuk merealisasikan idea dalaman asal, untuk mewujudkan kesan pencahayaan atau kekurangan. Gabungan dua atau lebih warna digunakan untuk dekorasi ekspresif dan zon visual ruang.
 • Tekstur dan tekstur yang berbeza. Berkhidmat untuk menimbulkan rasa kelantangan tambahan, mencairkan warna monotoni. Buat kesan visual asal - dinding bata, batu semula jadi, mengulangi pelepasan plaster hiasan.
 • Bergantung kepada jenis asas, mereka mempunyai kesan kelembapan atau jenis pencucian. Ini membolehkan penggunaan salutan di dapur dan di bilik lain dengan kelembapan yang tinggi.
 • Withstands mengecat semula - semuanya bergantung kepada asas dan jenis bahagian hadapan.
 • Papan lapis seluruh permukaan atau kanvas individu adalah mudah. Kemasan mudah tertinggal di belakang dinding, dan penutup baru menyembunyikan jejak pembaikan mikro.

Pilihan bilik menghias di rumah atau apartmen adalah satu rahmat sebenar untuk keluarga dengan anak-anak. Akibat dari aktiviti bergelora seorang penyelidik kecil di sekeliling dunia dengan mudah boleh dilekatkan di bawah lapisan cat segar.

Dengan cara ini, cat berasaskan air atau komposisi berasaskan air digunakan. Ia selamat, tidak mengandungi toksin, logam berat dan bahan berbahaya yang lain. Sesetengah jenis wallpaper digunakan secara berani di tapak semaian atau di dapur.

pembaikan dinding

Di peringkat pembaikan, anda perlu bersedia bahawa seseorang memutuskan untuk membuat sumbangan yang layak

Adalah penting untuk mengetahui! Tekstur mencipta ilusi plaster hiasan. Persepsi visual adalah sama, tetapi pilihan "kertas dinding" lebih banyak anggaran.

plaster hiasan

Contoh tiruan pandai dekoratif

Sebagai kertas dinding di bawah lukisan menukar ruang

Bahan ini mempunyai kelebihan yang luar biasa - perkaitan mutlak di pedalaman. Ia sesuai untuk mana-mana bilik di apartmen atau rumah. Pelbagai tekstur, penyelesaian warna dan teknik reka bentuk mencipta interior berwarna-warni.

Tiada siapa yang akan mengatakan bahawa ruang tamu seperti bilik besar di rumah kawan. Wallpaper memberikan rasa selesa dan pada masa yang sama berfungsi sebagai latar belakang. Mereka tidak mengalih perhatian perhatian dari elemen yang lebih penting dalam hiasan dan aksesori. Pada foto di pedalaman, kertas dinding di bawah lukisan kelihatan menarik:

dinding bertekstur

Dinding berbentuk bertudung salad bijak memberi penekanan terhadap ruang tamu

ruang tamu yang hebat

Ruang tamu yang spektakuler dalam nada-nada violet

Adalah disyorkan untuk mengelakkan warna yang terlalu gelap atau terang. Ruang pertama menyembunyikan, buat perasaan senja. Ia perlu untuk menghidupkan cahaya lebih awal, dan pada beberapa penyelesaian warna sedemikian menyedihkan.

bilik tidur hijau

Bilik tidur hijau bergaya menetapkan positif dari pagi

Warna tepu sesuai sebagai pelengkap, untuk memberikan penyelesaian dalaman. Tidak perlu dikatakan, tayar ruang terang, dan beberapa warna mengganggu, dengan cepat bosan dan menyebabkan emosi negatif. Rumah itu harus tenang dan membawa rehat. Oleh itu, adalah lebih baik untuk mengelakkan daripada menyebabkan warna.

pemanasan zaitun

Pemanasan zaitun sesuai dengan sempurna ke dalam dapur dalaman

panel untuk lukisan

Penyelesaian yang rasional - panel yang lebih rendah untuk lukisan. Sekiranya perlu, mudah untuk memulihkan kesegaran dan integriti salutan

Wallpaper untuk lukisan - cara yang progresif untuk membawa keharmonian ke dalam ruang sekeliling dan mewujudkan kesenangan.

kertas dinding untuk lukisan

Satu contoh pemilihan kawasan kerja bilik - kombinasi kertas dinding untuk lukisan dan hiasan dengan corak klasik

bilik kanak-kanak

Tempat untuk menerima pengunjung di bilik kanak-kanak diperuntukkan dengan warna lebih sated

Adalah penting untuk mengetahui! Di dapur, disarankan untuk memilih kertas dinding yang boleh dibasuh atau kalis air untuk lukisan - mereka sangat baik dalam menghadapi kelembapan yang tinggi, mudah dibasuh dan berkhidmat untuk masa yang lama.

Jenis kemasan bahan

Apakah kertas dinding terbaik untuk lukisan? Pengilang menawarkan beberapa jenis bahan. Setiap daripada mereka baik dengan cara sendiri.

1

Kertas dinding kertas

Mereka dianggap "klasik genre". Salutan terdiri daripada dua lapisan kertas tebal - asas dan bahagian hadapan. Antara mereka adalah pengisi khas. Biasanya, tudung dan habuk habuk digunakan - mereka membentuk pelepasan bahagian hadapan timbul.

Permukaan ini direka bentuk untuk mengecat semula. Selalunya ditutup dengan lapisan penahan kelembapan, yang membolehkan mereka melekat dinding di dapur.

Ketahanan dan ketahanan bergantung kepada pengeluar dan kos. Ia perlu disediakan, bahawa lebih banyak varian belanjawan harus diubah dalam beberapa tahun.

kertas dinding dengan tekstur

Sampel kertas mempunyai tekstur yang jelas

Kertas dinding lembut

Ciri tersendiri ialah cara pengeluaran. Beberapa lapisan bahan yang berbeza ditekan bersama, membentuk kain yang cukup elastik dan tahan lama. Ciri-ciri tersebut membentuk gabungan selulosa dan pengikat.

Untuk membuat lapisan atas sering digunakan foamed foamed. Permukaan bertekstur dengan setem panas. Juga, bahagian depan boleh menjadi licin.

Sesuai digunakan di bilik untuk pelbagai tujuan. Mereka lebih suka pembaikan untuk menampal dinding di bangunan baru - kertas dinding untuk lukisan tidak takut pengecutan.

kain bukan tenunan

Kain bukan tenunan sesuai untuk dinding dan siling kerana keunikan penampalan

Kertas dinding gentian kaca

Bahan ini diperbuat daripada gentian mineral. Komposisinya termasuk batu kapur, dolomit, pasir kuarsa dimasukkan. Ia adalah mesh padat di dasar, dan bahagian depannya adalah permukaan pelepasan. Pengilang memilih pola klasik, yang menjadikan liputan sejagat.

Sering digunakan untuk menghiasi pejabat dan tempat awam yang lain. Pada masa yang sama, bagus untuk rumah dan pangsapuri yang menghias.

Apabila memilih, jangan terlibat dalam ketumpatan - lapisan kerja lebih tebal, kerja yang lebih keras pada perekat.

kanvas

Jenis tekstur kain gentian kaca

Kelebihan dan kelemahan kertas dinding pelbagai jenis

Apa-apa bahan yang telah diuji mengikut masa mempunyai penganut yang berterusan yang melihat lebih banyak penambahan daripada minus. Kemasan baru yang agak kerap menyebabkan kebimbangan. Pengguna tidak tahu apa yang diharapkan.

Kebaikan dan keburukan kertas dinding kertas

Untuk kertas dinding klasik di bawah cat, kelebihannya adalah jelas:

 • Terbukti teknologi dan tradisi pengeluaran;
 • Keselamatan alam sekitar, yang penting dalam pengaturan bilik kanak-kanak;
 • Ciri-ciri penahan air di bawah keadaan impregnasi dengan sebatian khas;
 • Kos yang berpatutan;
 • Sensasi sentuhan yang menyenangkan;
 • Penampilan yang spektakuler di pedalaman.

Walau bagaimanapun, seseorang tidak boleh mendapatkan kelemahan yang lalu:

 • Kerapuhan relatif dan kecenderungan untuk lelasan;
 • Pasting memerlukan kemahiran dan pengalaman khas;
 • Bilangan pengecutan terhad - sehingga 4-7 kemas kini permukaan bergantung kepada kualiti dan pengilang;
 • Penyediaan dinding yang menyeluruh diperlukan - melepa, menghilangkan keretakan dan retakan, menyebarkan;
 • Penyingkiran dari dinding menyebabkan kesukaran - perlu untuk berusaha keras untuk membongkar jalur lama.
gluing kertas dinding

Kaedah gluing adalah serupa dengan peraturan untuk melekatkan jalur kertas biasa

Kebaikan dan keburukan kertas dinding bukan tenunan

Bahan yang paling popular, mudah di tempat kerja dan mempunyai kelebihan jelas:

 • Kemudahan pelekat - pelekat digunakan terus ke dinding, dan bukan pada kanvas. Ia mudah untuk gam siling dan lebih mudah untuk bekerja dengan permukaan menegak.
 • Keanjalan - harta ini membolehkan anda tidak takut akan rupa retak atau pengecutan bangunan baru. Perlindungan tetap tidak terjejas sekian lama.
 • Berkualiti tinggi dan ketahanan - hayat perkhidmatan mencapai 30 tahun.
 • Bahan berkualiti kos yang terjangkau secara meluas diwakili dalam kategori harga pertengahan.
 • Mengecat semula pelbagai - sehingga 15 kemas kini.
 • Rintangan kelembapan dan mencuci permukaan mudah.
 • Penghapusan mudah dari dinding - hanya mencucuk pangkal dengan spatula, dan dengan serta-merta seluruh jalur berangkat.

Bersama dengan kelebihan yang tidak disenangi, keburukan berikut menonjol:

 • Penyemburan vinil mengurangkan keselamatan alam sekitar - salutan tidak membenarkan udara melepasi. Ia tidak disyorkan untuk digunakan untuk menyelesaikan bilik tidur dan bilik kanak-kanak.

Kebaikan dan keburukan kertas dinding untuk lukisan pada asas bukan tenunan seimbang oleh kemungkinan tanpa had untuk reka bentuk dan hiasan.

lapisan bukan tenunan

Meliputi pada asas bukan tenunan telah memenangkan populariti yang pantas - keberhasilan yang jauh melebihi minus

Kebaikan dan keburukan kertas dinding kain kaca

Lapisan inovatif ini mempunyai semua kelebihan yang wujud dalam rakan-rakan bukan tenunan. Anda boleh menambah keserasian ekologi ke tambah. Pengeluarannya menggunakan bahan-bahan mineral semulajadi dan bahan bantu alam yang mesra alam.

Antara minus adalah seperti berikut:

 • Bilangan corak dan tekstur yang terhad;
 • Kos yang tinggi.

Walau bagaimanapun, ciri prestasi tinggi melebihi kelemahan yang sangat konvensional. Penggunaan bahan mesra alam adalah trend sebenar dalam pembinaan dan hiasan premis. Oleh itu, pelaburan dalam kualiti dan keselamatan adalah wajar.

dinding kaca

Stekloboi berbeza estetika dan keselamatan ekologi

Kebaikan dan keburukan kertas dinding tanpa tekstur

Kertas dinding untuk lukisan tanpa tekstur adalah pilihan yang sangat baik bagi mereka yang suka sekatan klasik atau bersedia untuk menjadikan dinding menjadi kanvas untuk kreativiti. Jika anda bercadang untuk melukis gambar atau menulis keseluruhan gambar di dinding, tekstur boleh mengganggu niat kreatif.

Juga bahan yang baik sebagai pelengkap kepada pedalaman dan sempurna digabungkan dengan saudara bertekstur dan bertekstur. Pada masa yang sama, ia tidak meninggalkan rasa sejuk dan tidak selesa, kerana ia berlaku dengan dinding yang dicat pada plester atau plasterboard.

bukan tenunan asas

Pangkalan sokongan vinil bukan permukaan adalah selamat untuk alam sekitar dan tidak mempunyai invois

Video: pilihan salutan penamat untuk lukisan

Pada masa yang sama, tayar monotony - dan ini adalah kelemahan yang jelas. Pakar dalam kerja pembaikan dan kemasan akan menjadi yang terbaik untuk menyelesaikan kesukaran dengan pilihan, yang secara keseluruhannya memahami bahan dan sifat mereka.

Master akan menasihati pilihan yang paling sesuai, akan berunding dengan pilihan pembuat dan jenama. Ini akan menjimatkan kos anda yang tidak perlu - tidak semestinya harga yang tinggi adalah tambahan kualiti yang sangat baik. Untuk membaiki tidak menjadi tekanan, tetapi membawa kesenangan renovasi, adalah perlu untuk mempercayai profesional. Menikmati hasil akhir dan kesenangan di dalam rumah dijamin.

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

8 + 1 =

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map