Lantai di dapur adalah elemen hiasan yang baik

Lantai di dapur adalah elemen hiasan yang baik

Lantai di dapur adalah elemen hiasan yang baik

Semua orang bermimpi di rumah yang indah dan selesa, sama ada rumah atau apartmen. Banyak usaha, masa dan wang yang kami belanjakan untuk memastikan rumah kami menjadi tepat seperti yang kami impikan. Untuk masa yang lama, teknologi adalah rumit, mahal dan memakan masa, jadi membaiki sebuah apartmen atau rumah disamakan dengan bencana alam.

Banyak kelebihan dengan kurangnya kelemahan

Hari ini segala-galanya telah berubah, dan kini mendapat keputusan yang cemerlang boleh menjadi lebih cepat dan lebih mudah, tanpa mengetatkan proses yang menyakitkan ini. Seperti diketahui, titik dalam apa-apa pembaikan diletakkan di atas lantai, iaitu, meninggalkan pengeluaran atau menggantikan lantai di dalam bilik akhirnya, sebelum anda meneruskan ke penamat kosmetik, supaya tidak merosakkan mereka semasa kerja kemasan yang lain, seperti pada siling atau dinding. Sebelum kerja adalah perlu untuk mempertimbangkan semua kebaikan dan keburukan jenis lantai untuk membuat pilihan yang betul dan memilih jantina melaksanakan segala fungsi yang diberikan kepadanya, dari mengekalkan kebersihan di dalam bilik dan berakhir dengan satu komponen estetik.

Pada mulanya, lantai meratakan diri bertujuan untuk digunakan di dewan pengeluaran, dewan perdagangan, gudang, tetapi kelebihan mereka, serta peningkatan berterusan reka bentuk lantai meratakan diri, membuka jalan ke tempat tinggal mereka.

Lantai biasa dengan corak mudah kelihatan mengagumkan terima kasih kepada kombinasi warna yang berbeza

Gambar di lantai ini tidak boleh dipanggil kompleks, tetapi disebabkan penggunaan warna yang berbeza, kesan estetik yang meyakinkan dicapai, memberikan dapur yang lebih elegan ini lebih elegan

Ramai daripada mereka yang hari ini mula memodenkan rumah mereka, memilih lantai, yang telah mendapat populariti satu set keseluruhan nilai yang cemerlang. Seseorang di lantai diri meratakan menarik tiada sendi, seseorang yang suka permukaan berkilat dengan corak reka bentuk asal, manakala yang lain memuji rintangan kepada kerosakan mekanikal dan ketahanan jenis ini liputan.
Dan pakar dari syarikat pembinaan dan pembaikan, dan pengguna biasanya berfikir jauh sebelum mereka memanggil kelemahan serius di lantai pukal. Antara yang paling kerap disebutkan terdapat ketidakpuasan dengan permukaan berkilat, serta fakta bahawa di lantai pukal mungkin ada jejak tayar atau kasut pada sol getah. Tetapi kerana ini, jangan lepaskan perspektif dan penutup lantai moden, kerana lantai berkilat hanya pilihan peribadi untuk pelanggan, permukaannya mungkin matte, dan jejak di atasnya mudah dikeluarkan dengan cara yang diperbaiki.

Ketiadaan sendi di lantai pukal membezakannya daripada cara penamat yang lain

Permukaan licin, berkilat yang mudah dibersihkan, dan ketiadaan sendi di mana kotoran tersumbat adalah perwujudan keinginan rahsia dari mana-mana perempuan simpanan

Tingkatkan lantai sendiri di dapur - pilihan suri rumah moden yang praktikal

Lantainya adalah penutup lantai yang ideal untuk dapur, dan pernyataan ini tidak diragukan oleh sesiapa pun, kerana ia telah disahkan eksperimen oleh ramai suri rumah.

Lantai tanpa gambar tidak hanya praktikal, tetapi juga kelihatan bergaya

Lantai merata sendiri "di bawah batu" kelihatan menarik dan mempunyai sejumlah kelebihan di atas lantai bahan semula jadi

Lantai di dapur tidak mempunyai sendi, yang bermaksud tidak ada tangki pengumpulan sampah tambahan di dapur, salah satu yang paling sukar dibersihkan. Ini tingkat mempunyai margin yang sangat tinggi bagi keselamatan dan ketahanan, supaya walaupun besi tuang pan kegemaran anda, telah diwarisi daripada moyang beliau, tidak akan meninggalkan kesan kepada mereka: calar, retak atau kemek, yang tidak jubin kaca, lapisan kayu atau laminates. Dan walaupun tiba-tiba gangguan seperti itu berlaku, membaiki kawasan yang rosak adalah lebih mudah daripada menggantikan jubin retak atau bahagian linoleum yang dibakar.
Di samping itu, lantai penghalusan diri yang hiasan dengan ketara meluaskan kemungkinan untuk merealisasikan idea reka bentuk dapur asal. Sebagai contoh, lantai di dapur, yang dibuat dalam bentuk rumput bunga, akan membolehkan walaupun pada musim sejuk untuk mencipta perasaan hari musim panas yang hangat.

Lantai pengisian

Lantai dengan corak sedemikian akan membolehkan anda mengekalkan suasana musim panas di dapur pada bila-bila masa sepanjang tahun

lantai diri meratakan membolehkan melampaui bingkai gaya biasa, kerana, seperti pereka awal cuba, linoleum konvensional, jubin dan lamina memaksa mereka untuk mengikuti arah yang dipilih dalam reka bentuk dapur untuk mewujudkan satu imej holistik ruang yang harmoni.

Corak bunga di lantai pengisian boleh menjadi salah satu elemen utama hiasan dapur

Lantai dengan imej kelopak mawar bertaburan itu sendiri merupakan elemen penting dalam hiasan

Plot yang paling popular untuk mengisi lantai cecair

Sudah kita boleh mengenal pasti tema yang paling popular untuk reka bentuk tingkat pukal di dapur - ini adalah lukisan abstrak yang luar biasa, lukisan dari segala macam tumbuh-tumbuhan warna yang berbeza dan warna dari pastel untuk cerah, serpihan lukisan oleh artis-artis terkenal. Banyak pereka mencatatkan bahawa salah satu mata pelajaran yang paling popular ialah imej pantai berpasir laut dengan garis air. Pilihan ini untuk dapur tidak boleh dianggap tradisional, tetapi bilik yang dihiasi dalam gaya laut kelihatan sangat menarik dan menarik.

Tema laut dalam reka bentuk dapur menjadi semakin popular

Warna biru dan tema marin jarang digunakan dalam dapur yang menghias, tetapi dari godaan untuk membuat lantai pukal dalam bentuk pantai laut, sukar untuk ditentang

Sebagai tambahan kepada semua ciri teknikal dan isi rumahnya yang sangat baik, lantai meratakan sendiri sebagai bahan untuk pelaksanaan penyelesaian reka bentuk asal tidak dapat ditandingi di antara bahan-bahan penamat lain. Hiasan utama lantai kayu atau salutan lamina adalah corak semula jadi kayu, jubin menghiasi bilik corak geometri yang luar biasa atau perhiasan, lukisan pada linoleum, sebagai tambahan kepada geometri mungkin juga abstrak, tetapi seperti lantai reka bentuk tidak menghairankan.

Pilihan susun atur

Corak yang benar-benar unik di lantai hari ini hanya boleh dibuat menggunakan teknologi lantai meratakan sendiri. Pereka menawarkan dua pilihan untuk reka bentuk lantai:

1
  1. Gunakan dalam reka bentuk bahan semula jadi atau buatan.
  2. Buat imej dengan kesan 3D.

Dalam kes pertama, anda perlu ingat bahawa lapisan asas juga merupakan latar belakang dan jika bahan yang digunakan dalam reka bentuk tidak meliputi sepenuhnya, warna harus dipilih terlebih dahulu. Sebagai elemen hiasan untuk lantai, anda boleh menggunakan kerang, batu kecil, pasir berwarna-warni atau kepingan kecil kayu. Sebagai tambahan kepada bahan utama, daun kering dan bunga atau analog buatan mereka, potongan-potongan kaca berwarna dari pelbagai bentuk yang ditawarkan.

Lantai dengan bahan semula jadi menarik keindahan alamnya

Untuk hiasan lantai ini menggunakan batu dan daun maple berwarna kuning, mewujudkan suasana gugur romantis

Selepas lukisan dihiasi sepenuhnya, ia adalah lacquered dan dibiarkan kering sepenuhnya. Dalam sesetengah keadaan, tuan-tuan mencadangkan menambah satu lagi lapisan pelindung perlindungan untuk keselamatan, walaupun tidak ada keperluan khas untuk ini.
Pilihan kedua untuk mengisi lantai adalah untuk membuat lukisan tiga dimensi yang unik yang akan mewujudkan suasana unik di mana-mana bilik.

Cara membuat lantai sendiri

Lantai tiga dimensi boleh diwujudkan dalam tiga cara:

  1. Corak digunakan untuk latar belakang dengan cat polimer atau akrilik.
  2. Corak ini digunakan untuk fabrik khas yang terpaku pada lantai yang disediakan, dan bahagian atas dituangkan dengan lapisan pelindung varnis.
  3. Corak ini digunakan menggunakan teknik airbrushing mengikut lukisan yang dibuat sebelum ini.

Dalam kes pertama dan ketiga, anda perlu menggunakan perkhidmatan artis profesional, yang boleh menjejaskan kos kerja. Pereka cara ini dianggap sebagai bahan yang paling mahal, serta bahan tahan UV tidak murah, tetapi cuba untuk menyelamatkan dapat mengakibatkan kekecewaan dengan hasilnya.

Gambar artis-artis terkenal di lantai menambah kecanggihan ke seluruh pedalaman

Sesetengah orang lebih suka melihat di lantai mereka bukan lukisan atau gambar asal, tetapi gambar atau serpihan lukisan oleh seniman terkenal

Dalam kes kedua, semuanya lebih mudah dan lebih murah. Lukisan yang dipilih adalah pra-diproses pada komputer, dan kemudian dicetak kepada saiz kain banner yang sesuai (biasanya matte satin digunakan untuk tujuan ini) atau pada filem vinil dengan asas pelekat sendiri.

Lantai di dapur dengan corak asal sepenuhnya mengubah bilik

Kisah dapur yang tipikal, dibuat dalam skema warna atipikal untuk dapur, pasti akan menjadi tumpuan

Penting! Saiz kain dengan corak itu harus sedikit lebih besar daripada luas permukaan yang akan dilapisi: anda boleh memotong fabrik yang berlebihan, tetapi menambah potongan yang hilang supaya tidak menangkap mata anda akan menjadi lebih berat.

Cetakan gambar yang terbaik diperintahkan di rumah percetakan yang mempunyai peralatan khas. By the way, ia adalah cetakan yang akan menjadi item perbelanjaan utama apabila memilih pilihan ini untuk mewujudkan lantai pukal.
Perunding organisasi pembinaan dan pembaikan sedang berusaha untuk meyakinkan pelanggan mereka bahawa tidak mustahil untuk membuat lantai penghalusan diri sendiri dengan dekoratif, tetapi ini tidak sepenuhnya benar. Pada dasarnya, teknologi itu sendiri tidak masuk ke kategori yang tidak mungkin, tetapi syarat-syarat yang diperlukan adalah mematuhi semua keperluan untuk bekerja dengan bahan, urutan operasi dan pengendalian mutu kerja yang dilakukan pada semua peringkat. Salah satu keperluan utama kawalan adalah pencegahan penampilan gelembung udara dan penghapusan tepat pada masanya, jika ia muncul.

Kami membuat lantai diri sendiri dengan tangan kita sendiri

Adalah agak sukar untuk membuat video tentang bagaimana lantai dibuat untuk satu orang, kerana semua kerja perlu dilakukan dengan cepat dan teratur, namun, terdapat bahan yang cukup terperinci dan berjaya di Internet di Internet. Sebagai peraturan, mereka dibuat dengan bantuan pembantu, yang membuang seluruh proses ke kamera. Salah satu video ini kami menyediakan dan meletakkan beberapa perenggan di bawah ini, tetapi sekarang kami akan menentukan apa bahan dan alat yang kami perlukan untuk bekerja.

Peringkat persiapan kerja memainkan peranan yang sangat penting, menentukan kualiti salutan

Buat masa ini, lantai tidak kelihatan sangat menarik, tetapi tahap persediaan adalah salah satu yang paling kompleks dan bertanggungjawab

Apa yang anda perlukan untuk memasak untuk kerja

Buat lantai pukal hiasan dengan tangan anda sendiri tidak sukar, perkara utama adalah dengan berhati-hati membaca arahan dan menyediakan semua alat yang diperlukan untuk bekerja. Pertama sekali, anda perlu menyediakan baldi yang bersih atau bekas yang sesuai untuk mencampurkan komponen lantai meratakan diri. Semua manipulasi ini akan mudah dilakukan dengan gerudi berkelajuan rendah dilengkapi dengan pengadun khas. Untuk menyebarkan campuran secara sama rata di tempat yang sukar dicapai, contohnya, di sudut, di pintu, di bawah bateri, perlu menyimpan spatula yang mudah di tangan. Squeegee atau alat lain yang sesuai boleh digunakan untuk mengedarkan campuran yang disediakan di atas permukaan.

Apa yang perlu anda perhatikan semasa kerja

Kadang-kadang gelembung udara muncul di permukaan campuran, yang mesti dikeluarkan dan roller jarum pengudaraan berjaya digunakan untuk ini. Semua orang yang akan terlibat dalam meratakan permukaan dengan bantuan penggelek, perlu disediakan dengan kasut dengan tapak khas dengan duri - ia adalah dalam kasut sedemikian supaya para pekerja mesti bergerak di sepanjang lantai yang masih berkembang.
Selepas tamat kerja, adalah disarankan untuk meletakkan peralatan dan peralatan dengan teratur, dan untuk tujuan ini sebaiknya menggunakan pelarut yang disyorkan dalam manual dan kain biasa.

Urutan tindakan video

Sebelum mencurah lantai, adalah perlu untuk menyediakan permukaan dengan berhati-hati, kerana ia adalah dari primer kualiti permukaan yang kualiti pengisi itu sendiri akan bergantung kemudiannya.
Selepas melengkapkan penyebaran permukaan, anda boleh pergi terus ke peringkat pertama mewujudkan lantai pengisi. Kandungan utama dari tahap ini adalah pencampuran menyeluruh komponen A dan B, yang terkandung dalam bekas dengan tanda yang sesuai, sampai homogenitas lengkap.

Penting! Semua komponen harus digunakan dengan serta-merta selepas pencampuran, meninggalkannya dalam bekas di mana ia disimpan sebelum ini, tidak disyorkan, kerana sifatnya akan hilang, dan hasil kualitatif tidak akan tercapai.

Apabila mencampurkan, penjagaan perlu diambil untuk memastikan tiada bahan yang tidak diisi di sudut, di bahagian bawah dan sisi bekas. Selepas itu, jisim likat homogen boleh dituangkan ke permukaan yang bersih dan diedarkan di atasnya dengan bantuan alat yang paling sesuai: spatula atau mops dengan jurang tetap. Selepas campuran komponen A dan B dicurahkan dan diedarkan ke atas permukaan, tetapi sebelum ia kering, ia mesti digulung dengan roller jarum untuk mengeluarkan gelembung udara yang mungkin. Setelah kelikatan bahan mula meningkat, rolling harus dihentikan.

Galeri foto

Lantai dengan corak hitam dan putih kelihatan sangat mengagumkan

Lantai mencurah dengan corak hitam dan putih yang elegan boleh menghiasi dapur dalam gaya klasik dan moden

Tulip yang terang di lantai pengisian dengan mudah mengambil fungsi aksen di pedalaman

Tulip berkembang lurus dari peti sejuk - aksen yang terang dalam reka bentuk halus dan terkawal dapur ini

Angka-angka dengan imej buah untuk lantai untuk dapur tidak akan kehilangan kaitan

Ramai yang percaya bahawa untuk dapur adalah imej yang paling sesuai untuk buah-buahan atau sayur-sayuran, seperti, misalnya, mandarin yang dikupas ini

Lantai dengan bahan semula jadi boleh kelihatan sangat asli dan luar biasa

Untuk membuat lantai seperti itu, anda boleh menggunakan kedua-dua lukisan bercetak dan potong semulajadi yang dipotong oleh lapisan nipis, tetapi dalam kes ini adalah berfaedah untuk memilih warna latar belakang yang sesuai

Reka bentuk lantai pengisi menggunakan batu konvensional dibezakan oleh ciri-ciri estetik yang tinggi

Pilihan pilihan seperti mengisi lantai benar-benar wajar - batu kecil mempunyai warna yang lembut dan membuat ilusi sungai

Lantai tatah gaya laut akan membolehkan anda terjun ke suasana di pulau tropika

Di dasar laut dengan imej dasar laut dan penduduknya harmoni dicampur ke dapur, dihiasi dengan motif sifat dari pulau tropika

Lantai di dapur kecil dapat mengembangkan bilik secara visual

Pendapat bahawa lantai hanya baik di dalam bilik besar, ia salah - lantai akan menghiasi dan dapur kecil

Varian reka bentuk lantai sangat pelbagai yang membolehkan anda menyedari idea yang paling tidak dijangka

Sebagai elemen hiasan, anda boleh menggunakan bahan dan objek yang sama sekali berbeza, seperti contohnya, dalam kes ini, apabila duit syiling jelas terlihat di lapisan lakuer

1
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 3 = 4

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

map